Jump to content
Vesperala Forum

Victor Ponta A DEMISIONAT


KyKy

Recommended Posts

:lol: Eu recunosc, mă încântă. :) Mai ales că nu mai speram!

Mda, ştiu ca nu s-a schimbat mare lucru; nu m-am născut ieri şi nici prea naivă nu sunt.

Dar tupeul lui Copy/Paste a fost mult prea mare!

Link to comment
Share on other sites

Sunt curios ce solutii rationale va aduce guvernul Blaga-Gorghiu. Cum vor extirpa ei coruptia din Ro. Tare curios is.

 

Eu nu sunt deloc curios. Daca e vorba de Blaga, cuvantul "rational" iese din discutie. Extirparea coruptiei? Mai degraba inflorirea ei.

Eu sunt curios ce vor, ce spera sa schimbe cei care au iesit in strada. Sunt curios daca au vreun plan concret. Ca nu am auzit decat scandari ambigue. Sa ceri demisia Guvernului si sa te multumesti cu asta e prea putin. In plus, totul pare ca s-a indeplinit mult prea... usor. Suspect de usor. Probabil e bine ca toti cei care au functii inalte sa stie de frica poporului, pentru ca o multime asa mare de oameni (eu cred ca e destul de mare, si probabil se va mari) poate avea o putere pe care nici ea nu o banuieste. Dar o multime slaba, neomogena, si fara o idee concreta asupra a ceea ce vrea, e usor de manipulat. Un numar important de politicieni sau oameni aflati in sistem s-au alaturat acestor proteste, manati nu de schimbare, ci de dorinta de a rasturna puterea in favoarea lor. Daca poporul va accepta "schimbarea" pe care acestia vor sa o fure (ca de fiecare data), atunci totul e in zadar.

 

Eu as vrea sa vad ca cel putin sistemul anticorupie functioneaza si isi face treaba. Justitia sa fie separata de celelalte puteri, sa nu fie politizata. De asemenea, confiscarea averilor obtinute prin furt, ale celor condamnati pentru acte de coruptie. Maine voi indura frigul si raguseala cauzata de raceala si voi striga pentru asta. In plus, as vrea declararea BOR ca si companie privata si trecerea acesteia sub incidenta oricarei legi aplicabile in cazul acestui tip de firme, inclusiv (si mai ales) a Codului Fiscal, iar Mult PreaNenorocitul Daniel sa aiba parte de un tratament asemanator cu cel pare care Aprig il vrea pentru Ponta. :D:

 

Nu as vrea sa se intample ca in 89, cand Iliescu si gasca lui s-au bagat in fata si au "eliberat" tara de comunism, profitand de faptul ca populatia ajunsese la un nivel maxim al rabdarii, fapt care a dus la o acceptare unanima a urmarilor Revolutiei. Sa il accept pe Blaga premier? Pe Tariceanu? Pe... habar n-am cine altcineva, care a mai fost de atatea ori la putere si a furat tot ce se putea? Niciodata!

Din pacate, Johannis a picat intr-un moment foarte prost la sefia statului. Acum ar putea fi pus in fata situatiei de a avea rol de mediator. Dar nu prea il vad in stare sa faca asta. Lipsa lui de reactie ar putea infuria si mai mult multimile.

Link to comment
Share on other sites

Sunt aproape perfect de acord cu tine, Asimetric. Intrebarea mea anterioara ramane inca valabila (desi este una retorica) pentru ca sunt sigur ca Iohanis va da ciolanul oamenilor din sfera sa. Nu va fi altfel, nu are cum, legea permite astfel de magarii. In strada se cer anticipate. 30 000 de oameni maxim cer sa voteze ceva. Nici ei nu stiu ce. La anticipate voteaza 10-15 milioane, poate mai multe, voi cei din strada nici nu stiti ce vreti. Noi ceilalti votam fiecare pe cine simpatizam. Eu sunt bugetar votez psd, aprig e particular poate voteaza pnl si uite asa votul celor din strada se va ingropa. Mai mult decat atat daca se fac anticipate iar pe buletinul de vot ai de ales intre Dragnea, Gorghiu, Tariceanu si inca un pletos de la partidu eco. Pe cine pui stampila? Pe ultimul clar. Ala nu va fi votat never de oamenii la curent cu politica. E ca un ciclu natural. Partidele mari trec pe rand la portia de ciolan. Si tot asa mereu. Sunt pro schimbarii dar nu celei oarbe. Se striga mult si degeaba. Eu cred ca Ponta a gresit prin demisie. L-au votat milioane, l-au dat jos mii. Abia astept sa vad ce d*cu cere de fapt "tineretu" asta...

Edited by piko
Link to comment
Share on other sites

Asi bine zici, ma tem ca nis epregateste ceva si mai si de pana acum :) Nimic nu e lasat la voia intalmparii cu atat mai putin la voia prostimii.

Dpmdv a fost iarasi manipulare cu iesitul in strada tomai pentru a se demite niste capete care nu voiau sa cada si pentru a ni se pregati ceva si mai si.

Oamenii au nevoie de un lider, asa sunt doar o gloata ... Insa avem nevoie si de credinta, nu se va face nimic cu tara asta pana nu intelegem in sfarsit cine am fost si cine suntem pentru a sti cine vom fi.

Link to comment
Share on other sites

Mda. Am fost in strada. Sincer... e cam frustrant. Majoritatea e formata din tineri intre 18-24 de ani, care nu stiu ce vor. Se cred "eliberatori" si par mandri ca fac parte dintr-o miscare ce poate schimba tara.

Dupa vreo jumatate de ora de proteste in fata Primariei, unde s-au scandat chestii generale si ambigue, cum ar fi "Jos coruptia!" si altele, s-a plecat in mars pe unul din bulevarde. Marsul a inconjurat o buna bucata a zonei "centrale" a orasului, punctul final urmand a fi tot la Primarie. Ei bine, tinerii "frumosi si liberi" (cum spunea un anume personaj politic, nu demult) nu au doleante clare (sau cat de cat coerente, ceva care sa aiba legatura cu viata de zi cu zi). In mare parte, am observat ca se cere schimbarea clasei polictice. Ceva mai ambiguu de-atat n-am auzit in viata mea. Plus ca cine sa o schimbe? Duhul Sfant? Cine detine puterea de a face schimbarea asta? Da, nimeni. Teoretic, poporul ar putea face asta, prin rasturnarea totala a puterii si a institutiilor ce sunt subordonate Statului. Teoretic. Si aici trec la urmatorul punct... Foarte des s-a scandat ceva de genul "Ultima solutie, inc-o revolutie!". Am zis: "Wow... stai asa. Ce?!". Copiii astia nu stiu ce inseamna o revolutie. Adica tu nu stii ce vrei, dar vrei o revolutie? Sigur? In '89, oamenii au vrut democratie. Au vrut sa poata gandi si sa se poata exprima liber. Si... au primit asta, intr-un fel sau altul, desi nu a fost totul roz nici dupa aceea. Da, faptul ca acum se poate iesi in strada fara ca cineva sa se opuna cu o forta disproportionata e una din urmarile revolutiei. Dar zic... totusi sa gandim, daca tot avem dreptul asta. Sa se formuleze niste cereri realiste, sa existe organizare. Poporul sa se implice in viata politica intr-un mod constructiv, legal si civilizat. E democratie. Sa existe lideri care sa iasa din multime si sa faca vocea acesteia auzita in tratative, negocieri, in mersul puterii legislative. Sa constituie o formatiune politica formata din oameni competenti (avocati, juristi, ingineri din diferite domenii, profesori etc. - oameni care stiu exact care sunt problemele din teren si, mai ales, oameni cu abilitati manageriale) care sa castige majoritatea parlamentara. Doar asa se poate schimba clasa politica, iar cei care au furat pana acum vor disparea (majoritatea prin inchisori, probabil). Asta e o solutie utopica, pentru ca romanii nu au atata intelepciune, vor ca totul sa se schimbe ACUM, doar ca nu prea stiu cum. Sa schimbe altcineva, nu noi!

Eu as vrea scoaterea imunitatii parlamentare, o justitie transparenta, independenta, impartiala si dreapta si confiscarea averilor celor condamnati pentru coruptie. Daca te bati cu pumnul in piept si astepti sa cada tot sistemul de la sine, e degeaba. Si la fel, daca iesi pe strada sa spargi seminte, sa faci glume proaste si sa iti scuipi plamanii urland catre cer cuvinte goale care nici macar nu iti apartin.

Totul e abia la inceput, dar eu nu vad o rezolvare din care sa avem de castigat. Nu am rezonat aproape deloc cu acesti tineri "revolutionari". Nu ii vad pregatiti sa schimbe ceva esential. Din pacate, sistemul asta e foarte complex. Si are multe... noduri si bucle. O democratie e mult mai complicata decat poate intelege oricare dintre noi, insa, vrem sau nu, facem parte din aceasta masinarie numita Stat. Problema nu e clasa politica. Problema e mentalitatea colectiva. Sincer, mi-am dat seama ca nu pricep functionarea acestui organism, in cel mai profund mod (si poate ca ceea ce vreau eu e foarte greu de realizat si, de altfel, probabil la fel de neclar ca strigatele strazii), asa ca nu vreau sa fiu ipocrit. In momentul asta, vreau sa ma axez mai mult pe mine. Simt ca imi pierd timpul cu asta.

Dizolvarea Parlamentului e cea mai pamanteana idee pe care am auzit-o. Da, e posibila, in conditiile stipulate de Constitutie. Dar nu stiu ce diferenta va face.

 

Nu sunt un impatimit al conspiratiilor, dar cred ca la nivel global exista probleme care, in curand, ne vor afecta direct si pe noi. Sunt conflicte ce stau sa izbucneasca intre marile puteri, si care au in joc mize uriase. Nu spun ca aceasta "criza" interna e o diversiune, dar nu e exclus.

 

PS: E tarziu, sunt obosit... probabil ca e o varza totala in ce-am scris, dar cred ca se pot descifra cateva idei. :)

Link to comment
Share on other sites

Acum sunt in totalitate de acord cu tine, Asimetric. Cumva stiam toate cele scrise de tine fara sa ies in strada si fara sa ma uit prea mult la manipulatorii de la stiri. E trist, totusi, ca am devenit o turma de oi, ne lasam manipulati mult prea usor fara sa gandim deloc. Daca indraznim sa gandim suntem exclusi de societate, marginalizati, trimisi la coltul de rusine.

Cum spune si Sami mai sus, nu este coincidenta. Nu exista coincidente. Ca si in 89, sunt manipulari grotesti, conspiratii la nivel inalt, menite sa imbogateasca o anumita categorie de oameni. Stiu, suna a cliseu. Nu am scornit eu conceptia asta, nici tineri sedusi de tragedii nationale, nici vreun paria societatii ci oameni scoliti, genii in adevaratul sens al cuvantului, exemplele abunda pentru cei interesati de subiect. Nu va surprind atatea coincidente, tragedii menite sa umple buzunarele nesatule ale baronilor mondiali?! Documentati-va despre Marile Cruciade, cele doua razboaie mondiale, razboiul din Vietnam, razboiul din Ucraina, atacul de la 9/11, conflictele din Irak, Siria, Afganistan, gruparile Isis si Al-Quida inclusiv revolutia din 89. Suntem pioni pe tabla de sah, trimisi la sacrificiu. Nu suntem importanti pentru nimeni, nici chiar pentru propriul guvern. Credeti ca aia din piata sunt importanti pentru presedinte? Credeti ca va face Iohanis ceva din ce cer debusolatii aia? Eu am invatat sa traiesc cu gandul ca ne meritam soarta. Ma zbat sa imi croiesc drum prin viata sa imi fie cat mai bine mie si celor dragi mie. Societatea in care traiesc m-a invatat sa fiu oarecum egoist. Nu dau bani la cesetori dar ajut cat de mult pot semenii aflati in impas. Si nu fac spectacol din asta desi lumea doreste sa faca audienta chiar si din fapte caritabile. Suntem solidari cu victimele din club, donam sange, bani etc...dar pana la sarmanii oameni nu dadea nimeni sange. Stiati ca se striga ca e nevoie de sange de ani si ani de zile si nu facea nimeni nimic, acum brusc toti doneaza fac si dreg. Nu e rau, e foarte bine dar de ce abia acum? De ce e nevoie de tragedii, de mobilizari in masa ca sa fim mai altruisti, mai buni mai saritori? De ce sa nu fim buni, iubitori si darnici asa simplu...fara motive extraordinare? Nu putem schimba sistemul nici clasa politica, nici nu putem rapune coruptia dar putem sa fim uniti noi, muritorii de rand, bucurestean sau din provincie, moldovean sau oltean, roman sau maghiar, sa ne acceptam asa cum suntem, sa ne respectam, sa ne iubim. Prin cele mai marunte lucruri putem schimba tara. Hai sa invatan sa dam buna-ziua cand intram intr-o incapere, sa spunem "multumesc" cuiva care tine usa pentru noi sa intram sau sa iesim, sa ne cerem scuze cand calcam pe cineva pe picior in autobuz, sa fim intelegatori in trafic. Sa nu dam sau sa acceptam spaga. Astfel putem schimba societatea. Doar noi prin noi insine si intre noi pentru ca omul nu este o fiinta solitara, suntem familisti iar daca patria ne este mama atunci haideti sa fim cu totii frati!

Edited by piko
Link to comment
Share on other sites

Văd că au apărut pe internet diferite imagini despre Victor Ponta, cum că ar fi mărit salariile și a scăzut niște prețuri la carburanți.

O scădere a fost la carburanți (după taxa 0,07 lei), dar pun scădere după ce a scăzut un baril de petrol.

Link to comment
Share on other sites

In presa se vehiculeaza doua variante la guvernare. Prima ar fi Catalin Predoiu. Dupa spuse lui T Basescu, Iohanis are de indeplinit acest angajament duoa sustinerea avuta din partea PNL la prezidentiale. Cealalta varianta ar fi un guvern tehnocrat. Varianta a doua suna interesant si pare o solutie convenabila de impacare si stabilitate atat intre formatiunile politice dar si intre clasa politica si "strada". Totusi intreb si eu, fiecare dintre acesti tehnocrati de catre cine este sustinut si dirijat?

Edited by piko
Link to comment
Share on other sites

Văd că au apărut pe internet diferite imagini despre Victor Ponta, cum că ar fi mărit salariile și a scăzut niște prețuri la carburanți.

O scădere a fost la carburanți (după taxa 0,07 lei), dar pun scădere după ce a scăzut un baril de petrol.

 

Nasolule am sa fiu scurt.

 

Porn.ta a luat drept buna teoria cu comunicarea agresiva. Concept invechit.

 

Partea cu salariile scazute de acum cativa ani a avut scop echilibrul.

 

Nimeni nu a suferit pentru aia 25 percent.

 

Ci pentru sporuri.

 

A readus amintitul vreun spor?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nasolule am sa fiu scurt.

 

Porn.ta a luat drept buna teoria cu comunicarea agresiva. Concept invechit.

 

Partea cu salariile scazute de acum cativa ani a avut scop echilibrul.

 

Nimeni nu a suferit pentru aia 25 percent.

 

Ci pentru sporuri.

 

A readus amintitul vreun spor?

 

 

Necesar edit.

 

Unde ajungea sistemul de salarizare daca functionarii de stat aveau un avantaj fals in fata pulimii la credite?

 

Despre credite, mai ales alea din anii trecuti putem comunica.

 

Inca! :rolleyes: Deci da!

 

Link to comment
Share on other sites

In presa se vehiculeaza doua variante la guvernare. Prima ar fi Catalin Predoiu. Dupa spuse lui T Basescu, Iohanis are de indeplinit acest angajament duoa sustinerea avuta din partea PNL la prezidentiale. Cealalta varianta ar fi un guvern tehnocrat. Varianta a doua suna interesant si pare o solutie convenabila de impacare si stabilitate atat intre formatiunile politice dar si intre clasa politica si "strada". Totusi intreb si eu, fiecare dintre acesti tehnocrati de catre cine este sustinut si dirijat?

 

Problema e ca un guvern tehnocrat ar avea dificultati sa functioneze la standardele cerute, fara sustinere din Parlament. Deci... da. Fie oficial sau neoficial, acesta trebuie sa aiba in spate o formatiune politica bine infipta in Parlament.

Link to comment
Share on other sites

Problema e ca un guvern tehnocrat ar avea dificultati sa functioneze la standardele cerute, fara sustinere din Parlament. Deci... da. Fie oficial sau neoficial, acesta trebuie sa aiba in spate o formatiune politica bine infipta in Parlament.

 

Nici pe departe. Teoria asta ai pescuit-o de la media. Fara sa o filtrezi.

 

N-aveam de gand sa imi pierd timpul cu tine insa meriti o sansa. Sansa de a nu te transforma in oaie. In sens de usor manipulabil. Tinta perfecta.

 

Un singur exemplu iti dau.

 

Legea alocatiei marite.

 

Iti dezvolt ideea sau te descurci?

 

A trecut FARA sustinerea de care ai auzit tu pe la diverse tv. Crezi ca s-ar contra careva in an electoral cu propozitiile noului guvern?

 

Am sa fiu lache si am sa iti spun.

 

Ia-ti dracului o slujba!

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Am sa fiu lache si am sa iti spun.

 

Bun. Misiune indeplinita. Mi-ai luat vorba din degete.

Chiar ma intereseaza extrem de putin spre deloc educatia pe care mi-o oferi tu. Ai putea sa sari peste, cand simti nevoia. Nu stiu... gaseste-ti alt obicei, pentru a inlocui aceasta dependenta.

Link to comment
Share on other sites

Bun. Misiune indeplinita. Mi-ai luat vorba din degete.

Chiar ma intereseaza extrem de putin spre deloc educatia pe care mi-o oferi tu. Ai putea sa sari peste, cand simti nevoia.

 

Inceteaza sa mai faci pe istetul. E cum spun eu.

 

Am scris ca imi pare rau ca te-am injurat.

 

Am gresit.

 

 

Partea subliniata nu aparea cand am dat quote.

 

Nu iti fac educatie. Oricum nu ai accepta.

 

 

 

 

 

Scrie si tu mai repede.

 

 

 

Trebuie sa plec. scrie mai repede.

 

 

Ai un sfert de ora.

 

Previzibil. Cand dai de greu te bagi sub patura!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...