piko Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 (edited) Mi s-a intamplat un lucru cel putin bizar incercand sa il contactez telefonic pe fratele meu. Sun si mi se comunica faptul ca persoana apelata este in afara ariei de acoperire. Dupa 15 minute ii apare apel pierdut fratelui meu si incearca sa ma sune inapoi. Moment in care ii raspunde un barbat care spune urmatoarele: "Buna ziua, domn doctor, v-am sunat in legatura cu programarea, as dori sa o mutam pe vineri pentru ca a intervenit ceva." Initial a crezut ca a gresit numarul si a inchis. Apoi a vazut ca e chiar numarul meu si a crezut ca imi arde de glume. A sunat din nou, moment in care ii spunea ca nu am semnal. Intre timp (fara ca eu sa stiu ce a patit el) mi-au aparut doua apeluri nepreluate de la el asa ca il sun. Imi raspunde o tanti (cu o voce grava). Se auzea un ecou cumplit ca si cum ar vorbi dintr-o baie. Incercam sa o intreb de ce raspunde ea pe nr fratelui meu dar nu putea sa ma auda. Tot ce spunea era "alo, alo, alooo". Am inchis si am sunat din nou, moment in care am reusit in sfarsit sa iau legatura cu fratele meu si ne-am povestit reciproc patania. In 11 ani de cand am telefon mobil nu mi s-a intamplat asa ceva. Mentionez ca el este in reteaua Vodafone iar eu in Digi si ca ne aflam in acelasi oras la momentul respectiv. Aveti idee ce s-a intamplat? Edited June 23, 2015 by piko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 S-a bulibășit ceva la interconectarea operatorilor. Sau te ascultă SRI-ul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piko Posted June 23, 2015 Author Report Share Posted June 23, 2015 S-a bulibășit ceva la interconectarea operatorilor. Sau te ascultă SRI-ul. Sper sa nu genereze costuri suplimentare la abonament bulibaseala operatorilor sau "profesionalismul" SRI-istilor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Pe Vodafone, așteaptă câteva ore și formează *123#, vezi dacă-ți apar costuri suplimentare. Pe Digi nu știu cum se face, dar cred că există o metodă. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piko Posted June 23, 2015 Author Report Share Posted June 23, 2015 Multumesc. O sa astept desfasuratorul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp-Radu Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Multumesc. O sa astept desfasuratorul Inclin sa cred ca esti urmarit. Ati lucrat vreodata in cadru dubios? Tu sau interlocutorul? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp-Radu Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Inclin sa cred ca esti urmarit. Ati lucrat vreodata in cadru dubios? Tu sau interlocutorul? Am recitit atent si mi se confirma opinia. Fenomenul de ecou de baie e intalnit in comunicatiile din zone cumva umede. Belgia, Irlanda, in insule de obicei. E vorba de tehnica ceva mai veche. Oricum ai grija mare. Se aloca rar resurse umane pentru ascultariin direct. Ai facut tu ceva. Gandeste-te. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piko Posted June 24, 2015 Author Report Share Posted June 24, 2015 Am recitit atent si mi se confirma opinia. Fenomenul de ecou de baie e intalnit in comunicatiile din zone cumva umede. Belgia, Irlanda, in insule de obicei. E vorba de tehnica ceva mai veche. Oricum ai grija mare. Se aloca rar resurse umane pentru ascultariin direct. Ai facut tu ceva. Gandeste-te. Nu fac parte din anturaje dubioase si nici nu ma ocup cu activitati aducatoare de venituri peste noapte. Motive nu exista. Sau poate cine stie ce li s pare lor... Ma gandesc totusi ca poate e vina profesionistilor astora de la Digi cu reteaua lor "minune". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp-Radu Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Nu fac parte din anturaje dubioase si nici nu ma ocup cu activitati aducatoare de venituri peste noapte. Motive nu exista. Sau poate cine stie ce li s pare lor... Ma gandesc totusi ca poate e vina profesionistilor astora de la Digi cu reteaua lor "minune". E de bine. Asa drag imi e sa te aud. Am crezut ca a pus vreo mandra gheara pe tine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piko Posted June 24, 2015 Author Report Share Posted June 24, 2015 E de bine. Asa drag imi e sa te aud. Am crezut ca a pus vreo mandra gheara pe tine. A pus dar nu in sensul negativ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp-Radu Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 A pus dar nu in sensul negativ. Asa motivam toti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyKy Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Acum am ma reușit să mă conectez. Ce rețea folosește apelantul și apelatul? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piko Posted November 3, 2015 Author Report Share Posted November 3, 2015 Vodafone si digi. Tin sa subliniez faptul ca nu mi-a venit nicio suprataxa la factura. Nici fratelui meu. Nici nu s-a mai intamplat de atunci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyKy Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Probabil a fost o eroare în server. Eu am pățit o chestie ca asta când Romtelecom și Cosmote au devenit Telekom. Părinții mei au cartele prepaid Telekom, iar eu aveam doar fixul atunci tot pe Telekom. Am dat să o apelez pe mama care era plecată la țară. Apăs pe butonul pe care o pusesem pe apelare rapidă, sună de câteva ori și răspunde un nene, după accent din Moldova. Închid repede, noroc de faptul că aveam CLIP dezactivat (număr ascuns). Mai sun încă o dată, dar de data asta am, format numărul manual, sună cât sună și nu răspunde nimeni. Până la urmă o sun de pe numărul meu de Vodafone și răspunde mama. Am întrebat-o dacă a sunat telefonul și mi-a zis că nu. M-am uitat și în istoricul apelurilor și numărul de fix nu apărea. De atunci nu mi s-a mai întâmplat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 Eu nu răspund la numere ascunse. Dacă ai ceva de ascuns, dă-mi un sms în care îți anunți intenția și poate discutăm. De obicei nu răspund nici la numere necunoscute. Dacă nu te cunosc, probabil nu mă interesează ce ai să-mi împărtășești. Cred că sînt mulți care nu răspund la numere ascunse. Acum câțiva ani am lăsat un aspirator la service și mi-a zis tanti aia că mă sună când e gata. Și a adăugat - vedeți că noi de aici sunăm cu număr ascuns, dacă vă sună un număr ascuns să răspundeți, poate sîntem noi. Era cu avertizare. Probabil au mai avut clienți ca mine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyKy Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 Îl țineam pe ascuns pentru că sunam mult de pe el și nu voiam ca oricine să sune înapoi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts