Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted

Nu stiu unde sa deschid topicul asta, asa ca il las aici.

Habar nu am de ce origine este consacrata zicala cum ca "oricine merita o a doua sansa". Arabii, parca, spun exact inversul "daca ma pacalesti o data e vina ta, daca ma pacalesti de doua ori e vina mea".

Ce parere aveti? Merita sa acorzi cuiva o a dou sansa? Dar a treia, a patra?

Daca da, de ce, daca nu, de ce? Experiente personale in ce sens?

Posted

A doua sansa nu vine singura, aduce cu ea un risc. Rareori oamenii devin mai buni. Nestiutorul are curaj, stiutorul se teme. Pentru ca stie ce-a patit cu cel care cere a doua sansa. Si garantii, de unde?

Posted

Garantii? Nu exista asa ceva. E imposibil.

In primul rand, trebuie definita aceasta "a doua sansa". Trebuie sa aiba o multime finita de parametri, de genul cine, ce, in ce imprejurare, motive, etc. E o functie.

In al doilea rand...

Va urma.

Posted

Cică au făcut blondele congres si au hotărît să dovedească că nu-s chiar cum crede lumea. Au făcut alegeri, și-au ales cea mai răsărită reprezentantă, și au purces la demonstrație. Era o sală mare, sau un stadion, plin cu blonde, cu o scenă pe care era blonda șefă, și o altă persoană, non-blondă, care să-i pună o întrebare.

Și vine întrebarea: cît fac 4 x 4?

Se gîndește blonda, pînă la urmă răspunde: 8!

Rîsete, chiuieli, astea, au văzut blondele ca pierd și au început să scandeze: încă o șansă! încă o șansă! ...

Arbitrul a decis să le acorde și a doua șansă. Se gîndește reprezentanta mai bine, și emite: 16!

La care blondele din sală: încă o șansă! încă o șansă!

Posted

Eu nu as acorda a doua sansa cuiva indragostit de pahar.. Nici unui om violent, rau, mereu nervos, agresiv, arogant, badaran . Barbat sau femeie, ca si femeile pot fi intr-una din aceste doua situatii, evident. In rest, cum spune si seful Asimetric, de la caz la caz, se poate discuta, greseli in viata facem cu totii, cine sa mai dea cu piatra? Mai cu mici compromisuri, mai cu oarece compensatii, ceva toleranta , lucrurile se pot urni si evolua in bine. Batranii aveau o vorba cand ii sfatuiau pe insuratei : ingaduiti-va unul pe altul. Cu alte cuvinte, tact si rabdare. Nu putem cere partenerului sa fie copia noastra. Peste infidelitati trecatoare, gen aventuri scurte, se mai poate trece, in special daca vorbim despre barbati.

Posted
Oamenii nu se schimba. Dimpotriva, profita de situatie.

Foarte posibil. De asta nu se pot da retete, exista o mare diversitate de cazuri. Daca creditezi persoana care te atrage cu calitati sau intentii pe care nu le are sau sa te complaci in situatii tulburi risti sa ai experiente extrem de dureroase.

Noi discutam de probleme survenite in cuplu, eytrs poate a vorbit de sansa acordata oricarei alte persoane cu care te afli intr-un tip de relatie . Sau chiar tie insuti, de ce nu, doar nu ceilalti gresesc intotdeauna, purtam si povara propriilor noastre greseli. In principiu, cu totii meritam o a doua, o a treia sansa. Cu exceptia celor doua cazuri pe care le-am precizat anterior, alcoolismul si rautatea . Cu omul rau din fire nu cauta sa faci casa, nici sa legi prietenie.

Posted
Nu-i corect :resent:

Nu e . Dar ei insala sotiile cu femei. Pe undeva, balanta sta in echilibru :D: .Cateodata, infidelitatea poate fi un strigat de ajutor. Nu stiu daca exista vreo statistica in domeniu, cine insala mai mult. Stiu doar ca barbatii tind sa se laude, sa se mandreasca cu eventualele cuceriri, sunt si mai inabili in a ascunde ceva. Femeile au un sentiment mai profund de jena, sunt mai secretoase. Oricum , exista prejudecati bine inradacinate referitoare la infidelitatile barbatilor. E mai sanatos sa tinem cont de ele. Eu cred ca cea mai mare parte a barbatilor se multumesc cu ce au si-si vad de casa lor. Ce rost are sa muncesti pentru vecini? :lol:

Posted
Nu e . Dar ei insala sotiile cu femei. Pe undeva, balanta sta in echilibru :D: .Cateodata, infidelitatea poate fi un strigat de ajutor. Nu stiu daca exista vreo statistica in domeniu, cine insala mai mult. Stiu doar ca barbatii tind sa se laude, sa se mandreasca cu eventualele cuceriri, sunt si mai inabili in a ascunde ceva. Femeile au un sentiment mai profund de jena, sunt mai secretoase.

Eu cred ca numerele sînt sensibil egale. Adică pentru fiecare bărbat care-și înșală nevasta, există o femeie cu care o înșală. Cred că cazurile în care mai mulți bărbați își înșală nevasta cu aceeași femeie sau cele în care femeia aia nu are (cel puțin un :P:) bărbat sînt suficient de rare ca să nu conteze. Și reciproc.

Posted

Mmmm nu as crede in faza asta ca se inseala in mod egal, cu atta mai mult cu cat femeile sunt mai multe decat barbatii, asa ca nu iese la statistica ce ziceti voi :P

Posted (edited)

Cum adica sa-l ardem??

Apai tot ca opinie din exterior, daca a calcat pe bec, deja cred ca-i este indiferent de se afla sau nu. Sau, macar, aproape indiferent.

Oricum, din cate precizeaza literatura de specialitate, a doua sansa se acorda numai dupa umilirea sistematica a personajului, care tocmai in sensul de a fi iertat, trebuie sa mearga numai in genunchi o saptamana intreaga. Cum ar veni, nu te duci tu singur si le oferi ca, deh!, ai in buzunar mai multe sanse. Sa se pretinda, carevasazica.

Dincolo de asta, aceeasi literatura profund documentata, mentioneaza ca, de la a treia sansa acordata, deja esti fraier de meserie si trebuie sa ti se inscrie asta in cartea de munca.

Edited by eytrs
  • 3 weeks later...