vesperala Posted December 26, 2013 Report Posted December 26, 2013 Sunt aicide doua zile...in imagini vedeti Cornil de aur, biserica romanesca, biserica Sfanta Sofia si columna lui Constantin cel Mare... De asemenea kilometrul zero al fostului Imperiu Bizantin. Daca sunt rasturnate, e din cauza iPadului... Quote
vesperala Posted December 26, 2013 Author Report Posted December 26, 2013 E un loc uimitor... Diferit si totusi familiar. Stiu ca nu doreati neaparat sa vedeti Inalta Poarta, dar iat-o. Pe mine m-au trecut niste fiori reci, la vederea ei prea brusca, in noapte, Aveam nevoie de pregatire sufleteasca, e clar, inainte de a ajunge in fata ei, ca sa nu ma napadeasca toate lectiile de istorie brusc. Macar le-om fi invatat? Ps: a rotit-o ipadul... Quote
BigDefender Posted December 27, 2013 Report Posted December 27, 2013 "Istoria este scrisa de invingatori!" Quote
vesperala Posted December 27, 2013 Author Report Posted December 27, 2013 Va arăt mai întâi fortăreața Yedikule, locul unde Brâncoveanu a fost închis si ucis mai apoi cu fiii săi. Și marea Marmara văzută dintr-un turn al fortăreței. Nu scrie nicăieri despre Brâncoveanu, pancarta pusa acum cateva săptămâni de Ponta pare-se că este deja la reparat... Quote
Narcisa Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 “Singurul oraş din lume care se întinde pe două continente e burduşit cu bazaruri infinite, moschei, biserici bizantine, alei labirintice şi străzi întregi unde toată lumea nu face altceva decât să mănânce” Quote
Diana_ Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Biserica Bulgara. Fantana si Moscheea Albastra. Vanzatori de ceai. Tot Biserica Bulgara. Cu feribotul. Flori langa Moschee. Docul de pe Heybeliada. Vechiul Istanbul. Beyazit Square. Moscheea Beyazit. Quote
vesperala Posted February 1, 2014 Author Report Posted February 1, 2014 Despre biserica bulgară, care e în reconstrucție dar pe dinafară arată ca o capodoperă, zice legenda că un sultan a acceptat să fie construită doar dacă se face într-o singură zi...și s-a făcut E superbă. Se află aproape de Patriarhia Constantinopolului. hai să mai pun și eu ceva: Consulatul României la Istanbul Biserica grecească Străzi din Fanar... Marmara văzută dintr-un turn de la Edikule Quote
Diana_ Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Cred ca era doar o legenda, nu ai cum sa faci o biserica intr-o zi. Quote
vesperala Posted February 1, 2014 Author Report Posted February 1, 2014 Cred ca era doar o legenda, nu ai cum sa faci o biserica intr-o zi. Sunt convinsă că, așa cum este orice legendă, are multe versiuni spectaculoase Quote
Diana_ Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Daca nu ma inseala memoria, Bis Bulgara e Bis Sf Stefan, nu? Quote
Diana_ Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Offtopic: am oroare de numele asta. Sa ma scuze userii cu numele asta, dar am sechele legat de numele Stefan. Si ca sa zic ceva si ontopic, mai atasez o imagine. Quote
Recommended Posts