Jump to content
Vesperala Forum

RCS&RDS lanseaza servicii de internet cu viteze de pana la 1 Gbps


KyKy
 Share

Recommended Posts

RCS&RDS va pune in vanzare incepand din luna noiembrie servicii de internet cu viteze de descarcare de date de pana la 500 Mbps si 1 Gbps in abonamente la preturi de 49 de lei/luna si respectiv 59 de lei/luna, T.V.A. inclus, a anuntat marti operatorul de comunicatii prin cablu. Abonamentele se adreseaza clientilor persoane fizice si sunt oferite in retelele companiei din toata tara, in zonele urbane, dar si in cele periferice si rurale, ca urmare a investitiilor continue in noi tehnologii si in extinderile permanente ale retelelor de fibra optica. Acestea sunt in prezent cele mai mari viteze de internet din tara. Principalul rival UPC sustine ca are reteaua pregatita pentru viteza de 1 Gbps si a lansat deja internet la viteze de pana la 200 Mbps in 14 orase.

"Serviciul de internet la viteze de transfer de pana la 1 Gbps este disponibil aproape in toata reteaua noastra - in mai mult de 150 de localitati, practic oriunde avem fibra optica. Credem ca aceasta este viteza viitorului si ca in timp vor exista aplicatii care vor necesita aceasta viteza de 1 Gbps. Viteza de upload atat pentru serviciul de de internet la viteza de transfer de 500 Mbps cat si la cel de 1 Gbps este de 100 mbps", a declarat marti Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS.

Întrebat despre numarul de clienti la internet pe care ii are in prezent RCS&RDS, Valentin Popoviciu a spus ca "numarul de clienti este in crestere fata de ultima cifra comunicata si noile date vi le vom comunica in curand".

 

 

 

 

Sursa

 

 

 

 

Ce părere aveți?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

RDS-ul are limitări cu restul operatorilor.

Spre exemplu, sunt fan WampServer. Eu și cu încă 3 inși. Eu am net de la RomTelecom cu vDSL 70Mbps/24Mbps, 2 sunt pe RDS cu FiberLink 2 100Mbps/30Mbps și unul pe UPC cu FiberPower 200Mbps/6Mbps. Eu când descarc de la ei prin RDS cu WampServer (protocol HTTP), viteza mea de download nu sare de 8Mbps (1MB/s), la fel și tipul din UPC. Întrei ei (RDS-RDS) au 30Mbps Download/Upload. De la tipul din UPC, descărcăm cu 6Mbps ( aproximativ 740 KB/s). Când descarcă cineva de la mine, eu am upload de 2,85 MB/s, iar ei aceeași viteză de download.

 

Oricum, pentru cine dorește viteze de 1Gbps, ar trebui să e asigure că au procesoare puternice (minim i7), placă de rețea Gigabit, RAM (minim 4 GB) și un SDD (nu HDD).

Pentru restul utilizatorilor care vor 500 Mbps, trebuie doar să se asigure că au placă de rețea Gigabit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...