Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted

Primul gând a fost să văd sala procesului liderilor nazişti...

Încă un loc impresionant. Bisericile catolice sunt uriaşe.

Fiind Paştele, am căutat o biserică ortodoxă şi am fost impresionată să găsesc chiar o biserică românească!

post-1-1368085319_thumb.jpg

post-1-1368085332_thumb.jpg

post-1-1368085361_thumb.jpg

post-1-1368085372_thumb.jpg

post-1-1368085420_thumb.jpg

post-1-1368085567_thumb.jpg

post-1-1368085577_thumb.jpg

• 2 months later...
Posted

A doua vizită... Timp mai mult de această dată.

Cununia religioasă am avut-o aproape, la Fürth.

post-1-1374845843_thumb.jpg

post-1-1374845895_thumb.jpg

Posted
dacă înţeleg eu bine :D --> :wedding:, Felicitări! :pink: :hugs: :flowers:

:bighug: Mulțumesc, ești o dulce întotdeauna! :aj:

• 6 months later...
Posted

Vesperala, sora mea sta in Fuhrt. :)

In Biserica din Nue am botezat si eu un copil, in decembrie 2012.

Casa de piatra!

Chiar daca cu intarziere, accepta-mi urarea. :)

PS> chiar voiam sa pun niste poze din zona aia si am dat peste postarile tale. :)

Posted

O sa imi permit sa mai pun si eu niste poze pe topicul deschis de tine, ca sa nu fac altul nou.

Dar trebuie intai sa le redimensionez si dureaza ca nu stiu decat sa le micsorez individual, nu toate o data. :P

Posted

Si mie, mai ales ca ambele pelegrinari pe acolo le-am avut in timpul Sarbatorilor de iarna, cand totul era impodobit frumos.

Vara nu am fost, am zis ca poate ajung la vara, sa vad din nou Castelul din Nue si sa fac si poze, multe poze. :)

Posted
Vesperala, sora mea sta in Fuhrt. :)

In Biserica din Nue am botezat si eu un copil, in decembrie 2012.

Casa de piatra!

Chiar daca cu intarziere, accepta-mi urarea. :)

PS> chiar voiam sa pun niste poze din zona aia si am dat peste postarile tale. :)

Ce mica e lumea, am si eu cunostinte in Furth, am fost in iulie acolo :aiwan:

Posted

:hugs: Mulțumesc.

Cât despre Germania, eu mai mult vara o să o văd. Fürth e mereu pe listă, întrucât preotul ne e prieten apropiat.

Posted

Intreb si eu ca prostul: preot catolic, nu?

Stiu ca in Furth nu e Bis Ortodoxa, nu de alta, dar sor-mea e casatorita cu fiul preotului ortodox de la Bis din Offenbach/ Fkt.

Posted
Intreb si eu ca prostul: preot catolic, nu?

Stiu ca in Furth nu e Bis Ortodoxa, nu de alta, dar sor-mea e casatorita cu fiul preotului ortodox de la Bis din Offenbach/ Fkt.

Nu, nu. Doar biserica e catolică (Unsere Liebe Frau). Ortodocșii aici fiind puțini, nu au o biserică a lor, dar au ”închiriat” lăcașul acesta pentru slujbe.

Preotul de care zic eu este ortodox. Câteodată este ajutat la slujbă de un preot român din Serbia.

Posted

M-ai pierdut de tot. :cafea:

Deci...dupa cum ziceam, m-am nimerit in 2011 si 2013 (acu imi maintesc ca mai sus am gresit, nu am fost in 2012, ci in 2011, prima data), acolo, chiar in preajma sarbatorilor.

Prima oara am fost sa o botez pe nepoata-mea (copilul sora-mii), acum in dec 2013 am fost la sor-mea pt ca e bolnava, are aproximativ aceeasi boala cu a lui BD.

Ambele dati m-am preumblat prin Biserica din Nurnberg, pt ca sor-mea si sotul sunt ortodocsi practicanti, si stiam de la ei ca in Fuhrt nu e Biserica, d-aia ei merg in Nurnberg la Biserica romaneasca de acolo, unde-s preoti romani.

Apropo de asta, de Craciun a fost atat de multa lume, incat am ramas uimita.

Era Biserica plina ochi, nu aveai loc sa intri macar, adica fix pana in usa era lume, apoi si in curtea Bisericii era plin, si lumea tot venea.

Foarte multi romani acolo, chiar si in Fuhrt care e micut, era plin pe strazi de glasuri romanesti.

Mi-a placut. :blush-1:

Mi-a placut mai ales ca erau toti frumosi, romanii chiar sunt un neam frumos, fata de alte natii.

Am zis-o, na! :P:

Posted
d-aia ei merg in Nurnberg la Biserica romaneasca de acolo, unde-s preoti romani.

În Fürth nu există biserică românească, asta e drept. În Nürnberg există, și asta e foarte aproape.

Am fost în biserica românească, e frumoasă. Poza e făcută prin mai anul trecut (oamenii din poză sunt necunoscuți).

post-1-1391176695_thumb.jpg

Diana, dar tu nu m-ai întrebat dacă biserica e românească, ci dacă e catolică. :think: Da, biserica de care vorbeam, din Fürth, e catolică.

Au însă loc și slujbe ortodoxe în ea. Parohia ortodoxă găzduită acolo ține de Atena, nu de România.

Preotul e ortodox, dar nu român, ci grec. Enoriașii sunt ei greci. Românii merg la Nürnberg.

• 1 year later...
Posted

La fiecare vizită aici am trecut pe la nişte stâlpi pe care sunt scrise drepturile omului, în diverse limbi.

Printre acesti stâlpi, se remarcă un copac corespunzător "tuturor celorlalte limbi". După trista experienţă cu statuia lui Mihai Eminescu, dispărută, am decis să urmăresc... copacul. Aşa că o să vă arăt în fiecare an şi vouă ce mai face :) Dacă ajungeţi pe acolo, să-mi arătaţi voi mie. Sper ca el să nu dispară într-o zi.

2014:

post-1-1440528759_thumb.jpgpost-1-1440528818_thumb.jpg

post-1-1440528844_thumb.jpgpost-1-1440528885_thumb.jpg

2015:

post-1-1440528252_thumb.jpg