Jump to content
Vesperala Forum

Suspendarea - Episodul 2


Recommended Posts

Procedura de suspendare a presedintelui a inceput. Maine, Curtea Constitutionala va hotari daca cererea USL-ului poate fi pusa in aplicare mai departe, in Parlament. Apoi se va face o comisie de ancheta, care va "judeca" capetele de acuzare aduse presedintelui.

 

Cred ca Basescu va gasi o cale de iesire, ba chiar va intoarce situatia in favoarea lui, cum a facut-o de atatea ori, prin lamentari si pasatul pisicii in alta curte. Apoi va trage de timp, incercand sa modifice Constitutia, ca sa mai prinda un mandat. :)

Link to comment
Share on other sites

Eu mi-am pierdut increderea in presedintele Basescu in momentul in care fiica sa a devenit europarlamentar. Evident, c-o aura de legalitate pentru prostime, pasa-mi-te aleasa, votata... Asa ceva nu se face, stia mai bine decat oricine ce are-n casa. Nu pot uita nici cat de usor a promulgat o lege trecuta prin parlament de Roberta , care a vazut mereu trei in loc de unu. Aroganta maxima, sfidare asemenea. Ce-i drept, viitorul se prefigureaza tot intunecat. Dar , macar, lasa loc si pentru oarece speranta.

Link to comment
Share on other sites

The empire strikes back, yeah...

 

 

:lol:

 

Ok, l-am vrut suspendat, dar nu pe calea asta.

Mă sperie faptul că, dacă ai majoritate, poţi să schimbi totul într-o săptămână...

Link to comment
Share on other sites

The empire strikes back, yeah...

 

 

:lol:

 

Ok, l-am vrut suspendat, dar nu pe calea asta.

Mă sperie faptul că, dacă ai majoritate, poţi să schimbi totul într-o săptămână...

 

 

te-ai trezit zana,... romanii is peste tot la fel,... ai fost in minoritate, ai ramas singura intr-un orizont stelar, ... te-au anihalt si distrus ... invata din trecut si cistigi in prezent :giveheart:

Link to comment
Share on other sites

The empire strikes back, yeah...

 

 

:lol:

 

Ok, l-am vrut suspendat, dar nu pe calea asta.

Mă sperie faptul că, dacă ai majoritate, poţi să schimbi totul într-o săptămână...

Pai, nu asta e ideea? :hm: In democratie, majoritatea hotaraste. Acum, a fost Parlamentul. Urmeaza sa fie intrebat si poporul. :) Acum, Basescu incearca foloseasca toate cartile pe care le-a mai jucat si pana acum. Mogulii, Iliescu, Nastase, Ponta copy-paste, Referendumul in legatura cu Parlamentul unicameral, care nu a fost validat, etc. :) Unii or sa "puna iar botu'" la astea. Sper sa nu mai fie atat de multi ca in 2009.

Link to comment
Share on other sites

N-am simpatizat niciodata cu PDL-ul, iar pe Base nu l-am votat nici la primul, nici la al doilea mandat. Totusi, de data asta o sa votez impotriva suspendarii lui. Faptul ca unii au conduita indoielnica, ceea ce ii face santajabili de catre Base si de catre PDL, asta nu inseamna ca trebuie sa rastoarne totul in stat. Ceea ce e pacat, USL-ul, daca statea asa, calai, pana la alegeri, avea sanse la un castig mult mai rasunator (pentru ca nu cred ca nu vor castiga parlamentarele ori ca nu-l vor suspenda pe presedintele jucator - la acest ultim capitol poporul roman a lasat de multe ori ca sa fie folosit pe post de minge de ping pong pentru diferite rocade politice). Suntem multi, asta e.

Edited by Yelle
Link to comment
Share on other sites

:tomato:

 

zău că nu îmi place cum au luat ăştia puterea...

aşa că alb, negru sau orice altă culoare ar avea Băsescu, tot e mai bun decât Ponta and co.

Dacă nu plagiau, dacă erau în stare să pună un ministru la educaţie şi dacă erau în stare să preia frâiele legal, îi votam.

Dar nici pe departe nu sunt în stare să conducă.

Link to comment
Share on other sites

Trecand peste implicatiile unei situatii cu totul si cu totul indezirabile ale peisajului politic general (deci apartinand oricarui partid politic) din Romania, trebuie sa recunosc ca m-ar amuza pe cinste sa nu-l suspende poporul pe "Base" la alegeri, ar mai ciunti putin din elanul mincinos al USL-istilor. Dupa Geoana, Ponta s-a sinucis si el politic. Mi-e greu sa cred ca dupa articole de genul asta http://www.economist.com/blogs/easternappr...manian-politics, care il fac de ras nu numai pe el, ci intreaga natie romana, va mai sta cineva la discutii cu el pe plan international, banuiesc ca desi se tine si cu dintii de scaunul ala de prim-ministru, va fi macar fortat sa-si dea demisia. Si daca stim ca tara e plina de maimute care functioneaza strict dupa mecanisme pavloniene, sper ca nici macar acestea nu-si pot inchipui ca "Base", marinerul, ar fi putut controla si presa internationala ori ar fi putut sa-i dea un telefon Angelei Merkel, ca sa declare ca priveste cu scepticism schimbarile fortate din ultimele 2 saptamani de la Bucuresti, ori vreun telefon pe la Washington, din aceleasi considerente si cu aceeasi finalitate. Filfizonul Crin Antonescu a promis si el ca iese din politica daca Base nu e suspendat, sa vedem ce fel de personagii mai pot inventa si scoate din joben cele doua mari partide aliate ( de altfel mi se mare o alianta epopeica intre doua partide cu ideologii atat de diferite, insa nu stiu ei politicieni de top sa explice ce fel de ideologii au partidele din care fac parte, daramite coana Leana care vinde paine la ghereta din coltul strazii).

Si cand te gandesti ca Basescu nici macar nu trebuie sa scormoneasca prea tare ca sa descopere mizeriile guvernarii USL-iste. La fel ca in cazul plagiatului lui dottore, e suficient sa se uite oamenii pe fluturasii de salarii pentru luna iunie. La mine, in invatamant, au facut in asa fel incat cu toata majorarea, am luat mai putini banii : nu ne-au mai platit orele peste norma din iunie. Pentru bacalaureat au zis ca plata creste cu 15%, insa, iarasi, anul asta vom lua mai putini bani decat anii trecuti : nu ne mai deconteaza transportul, ca doar trebuie sa ma autofinantez eu daca ei au nevoie de mine la 45 de km distanta. Pe iulie si pe august ne bulibasesc iarasi, cine lucreaza in sistem stie ce au facut si banuiesc ca asa se va intampla si la celelalte categorii de bugetari... de-abia astept sa ia ai mei salariul si sa vad despre ce este vorba. Curat-murdar : va marim salariul, dar in mana, vi-l dam mai mic.

Iar in timp ce ne amuzam sau nu de balacareala asta fermentata, euro se duce sus, sus, tot mai sus. Da' nu-i nimic, ca dupa sfarsitul lui iulie o sa o ducem mai bine, nu o sa ne-o mai traga Basescu si Udrea, lasa sa ne-o mai traga si Ponta si Antonescu, ca de cand sunt si ei flamanzi si poftesc la o ciosvarta... :rolleyes:

 

Link to comment
Share on other sites

lasa sa ne-o mai traga si Ponta si Antonescu, ca de cand sunt si ei flamanzi si poftesc la o ciosvarta... :rolleyes:

 

Eu n-as baga mana-n foc ca cei vechi sunt satui. Nici ca cei care-or sa vina sunt niste sarantoci. Cat despre plagiate, cate la USL , atatea la PDL si aiurea. Pentru mine presedintele Basescu inseamna iarasi Boc, Roberta, Udrea... o mana de despoti. Asa gandesc eu pentru ca asa simt acum, insa ai dreptate. Un rau mai mare exista mereu.

Link to comment
Share on other sites

Acum vreo 30 de minute, Ilie Serbanescu, la antena 3 : "si ce daca Germania sau alte tari ne semnalizeaza ca o luam pe aratura, ce pot sa ne faca, sa ne dea afara din lume, sau ce?". Asta o spune un ANALIST ECONOMIC dintr-o tara dependenta de finantarea externa ca de oxigen.

Si, bineinteles, cum era de asteptat, televiziunile usl-iste au adunat cete de nonvalori sau de imorali pana-n maduva oaselor ( Bogdan Chireac e doar reprezentatul cel mai de soi, ma mir ca nu l-au sunat si pe S.R.S.) ca sa o duca pe Angela Merkel in derizoriu- asta dupa ce a dat un om valoros, ca al nostru prim-ministru, tonul, intr-o declaratie recenta. Tinand cont ca se prezinta in fata unor oameni care fie anul acesta, fie in oricare alt an, n-ar fi fost in stare sa aleaga o poezie a lui Eminescu si sa scrie despre viziunea acestuia despre lume, nu m-ar mira sa aiba si succes.

Am parerea ca ne asteapta niste vremuri tulburi rau de tot.

Link to comment
Share on other sites

CCR a decis astazi ca Referendumul este valid doar daca la vot participa majoritatea celor inscrisi pe liste.

 

http://www.antena3.ro/romania/ccr-a-decis-...ste-174945.html

 

Deci...presedintele poate fi ales si de 20 de cetateni, atat timp cat acestia reprezinta 50%+1 din cei prezenti, dar nu poate fi demis decat de 12 milioane de oameni (listele sunt facute dupa recensamantul din 2001, cand populatia era, probabil, mai numeroasa). :hm:

Link to comment
Share on other sites

Pai, nu asta e ideea? :hm: In democratie, majoritatea hotaraste. Acum, a fost Parlamentul. Urmeaza sa fie intrebat si poporul.

 

 

... ca bine zici :rade:

asa putem redeschide inchisorile Doftana, Pitesti, sau canulu ...ca de daaca nu esti cu ei esti impotriva lor :rade:

 

:tomato: nu da domn Semaca

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gata, m-am razgandit! :gwhite: Base e prea grobian, prea pe daiboj, asa. Exact ca si in cazul alorlalti doi : daca statea si el cu coada intre picioare, daca mergea asa, mai tiptil, pana la referendum, nu votam pentru demitere. Insa, ce sa-i faci, vechile obiceiuri mor greu.

 

Nu ma pot abtine sa ma intreb, insa, cat de bine ne-a fi cu domn' Crin, daca-o fi sa ajunga prezident. Mi-a placut mult cum a convocat el aseara conferinta de presa la Controceni si cum a folosit din timpul acesteaia ca sa-l faca pe Base albie de porci, literalmente. Avea aerul ala candid, ca si cand statea la o barfa cu intreaga natiune, iar noua, desi nu suntem natie de ţaţe, tare mult ne place asta. Asta da presanta de presedinte, doar nu om vrea sa abordeze un ton serios si decent?

Apoi mireasa cealalta, domn'soara Ponta, s-a dovedit pana la urma a fi curat-murdara. Mi-a placut cum adoptand clasicul romanesc "spalata cu apa calduta, e ca nou-nouta", insarcinand comisia potrivita, s-a dovedit dom'le ca nu a plagiat. Ce, pan' la urma Base e vinovat ca s-au gasit 85 de pagini in teza lui de doctorat identice cu nu stiu ce lucrare. Daca nu le cauta, nu le gasea. :pardon: Si noua, poporului roman, ce ne pasa ca s-a spart buboiul si ca ceea ce se auzea pana acum, si anume ca doctoratele in Romania sunt ca negresele (prajiturile) in Franta, a devenit un fapt dovedit ? Ce, de aia nu mai mancam noi mici , nu mai spargem seminte si nu mai facem cate trei facultati, ca stie strainii ca diplomele se dau la prosti? Pan' la urma, dom'le, cine vrea sa plece in strainatate, sa plece sa stearga ** *** mosii si babele alora si sa faca trotuaru', ce atatea talente, auzi la ei, sa plece pentru studii si cariere?

 

 

Oricum, dupa cum ziceam, m-am razgandit, chiar nu-l mai vreau pe Base. Presimt insa ca aceste doua miresici (don'soarele Ponta & Antonescu) ne vor creste semnificativ calitatea vietii.

Edited by Yelle
Link to comment
Share on other sites

Povestea cu plagiatul lui Ponta e o mare prostie... Lumea din Romania e preocupata de lucruri derizorii, mai ales in campania electorala. Iar Basescu nu dezamageste. Cum ne-a obisnuit si pana acum, incearca sa prosteasca poporul cu manarii de doi lei. Si are si cu ce. Toata presa il pupa in dos. De parca are vreo relevanta, acum, ca Ponta a copiat.

Acum, se plange ca USL-istii cei rai atenteaza la siguranta presedintelui, incercand sa-i ia STS-ul, in acelasi timp urland ca "e lovitura de stat". :rolleyes: Poate nu stie ce e o lovitura de stat. Sa citeasca niste carti de istorie...Recunosc ca nici modificarea orarului alegerilor nu e o initiativa foarte corecta. La fel ca intr-un meci de fotbal, ambele echipe pornesc cu sanse egale, si scorul final este cel dupa 90 de minute, nu se prelungeste meciul pana una din echipe marcheaza... :) Dar nici hotararea ca referendumul sa fie validat doar daca se prezinta 50%+1 din cei cu drept de vot nu a fost una corecta. Pana la urma, politica de la noi e o bataie de strada, nu un meci de box. Nu se joaca dupa reguli.

Daca e sa fiu subiectiv, insa...e un lucru bun. Orice pentru moartea lui Base. Moarte politica, adica.

 

PS: Rectific postul anterior. Sunt 9 milioane, nu 12.

Link to comment
Share on other sites

Povestea cu plagiatul lui Ponta e o mare prostie... Lumea din Romania e preocupata de lucruri derizorii, mai ales in campania electorala.

 

 

 

Serios??! Mie mi se pare o mare prostie sa nu se tina cont de ea. Uite, ceea ce voi scrie mai departe, o sa-ti para dus oarecum in sfera personalului, ceea ce nu e, ma adresez tie ca si cum m-as adresa unui tanar de varsta pe care o ai tu declarata la profil, care nu a absolvit inca o facultate si care nu s-a integrat inca pe piata muncii din Romania sau cel putin nu a facut-o in calitate de specialist intr-un domeniu in care are niste studii serioase . Habar n-am si nici nu ma intereseaza daca te incadrezi in categoria asta, sa zicem ca te personific (iertata-mi fie blasfemia).

 

Pai sa te vedem daca in momentul in care termini o facultate sau o forma de studii superioara acesteia daca iti mai convine atunci cand te trezesti pus pe picior de egalitate cu inca alte cateva mii care au aceeasi calificare si eventual note similare celor de pe diploma ta, dar obtinute fie la facultati obscure, fie chiar la o universitate omoloaga, dar in mod fraudulos. Sa te trezesti frumusel ca piata muncii nu face nicio deosebire intre tine si aceia, sau ca daca o face, criteriile nu tin in niciun caz cont de performanta, competitivitate sau orice altceva ar fi normal. Sa te mai vad atunci daca ti se mai pare o "prostie" faptul ca in Romania se obtin diplome de studii dupa criterii reprobabile. Sau altfel, in cazul in care muncesti de-ti tataie ***** pentru un doctorat, il obtii si sa zicem ca pleci pe piata muncii din afara. Eu zic ca trebuie ca cineva sa dea dovada de foarta multa ... sa-i zicem naivitate sa-si inchipuie ca o data un astfel de buboi deschis de catre un "doctor" precum Ponta nu pune un semn mare de intrebare asupra calitatii studiilor din Romania. Destul de multi tineri din Romania de azi nu isi dau seama ca atunci cand permit ca unele examene, chiar si mai ales cele nationale, sa se desfasoare in mod fraudulos, iar ei nu reclama, ba chiar permit ca acest lucru sa se intample, isi trag singuri scaunul de sub picioare.

 

Ma rog, cred ca a fost inteleasa ideea. Dincolo de asta, pe mine da, chiar ma intereseaza sa nu fiu condusa de un prost care isi atribuie calitatea de doctor. Imoralitatea acestui prostovan fiind probata o data prin evidenta plagiatului, a doua oara prin masluirea comisiei si a treia oara prin faptul ca nu e in stare sa-si dea demisia atunci cand inaltele oficialitati europene il trateaza cu fundul. Ma afecteaza direct atunci cand se duce la receptia organizata cu ocazia zilei nationale a Frantei face declaratii de balta si sustine intr-un cadrul extrem de oficial ganduri pe care avea voie sa le rosteasca doar eventual acasa, cu nevasta-sa. Eu, ca cetatean al unei tari, consider ca am tot dreptul sa nu vreau sa fiu reprezentata de un asemenea deseu, nu ma regasesc sub nicio forma in actiunile lui. Prea putin ma intereseaza ca alti prostovani din gasca lui Basescu sunt la fel de "doctori" ca si Ponta, eu pe 29 nu ma duc la vot ca sa le suspend pe Anastase, Udrea, Kovesi, Vass etc. Singura mea optiune la vot duminica viitoare este daca-l vreau sau nu pe Basescu in continuare presedinte. Iar faptul ca "decapitarea" lui Basescu creaza drum liber unor alti imorali (si prostovani pe deasupra, daca vrei parerea mea) nu-mi este confortabila. Insa dupa cum ziceam, si marinerul vad ca face tot posibilul ca oamenii care au cat de cat ceva in cap sa nu il sprijine NICI MACAR in aceste circumstante, cand nu ar mai trebui sa faca nimic, sunt suficient actiunile celor doi adversari.

 

Faptul ca ne este indiferent ca o persoana de imoralitatea lui Ponta ramane in fruntea guvernului nu este decat inca o alta radiografie a moralitatii poporului roman. Si atata timp cat noi, oamenii de rand, persoana cu persoana, suntem putrezi pana in maduva oaselor, nu avem de unde sa scoatem conducatori mai buni, ca doar nu are de unde sa iasa vreun leu care sa conduca o "turma" de sobolani.

Edited by Yelle
Link to comment
Share on other sites

Nu vrei sa fi condusa de un prost? Ai de ales? Poate ca nu va fi prostul asta, dar cu siguranta va fi altul. Si chiar daca nu e ales de tine, va fi ales de altcineva. O categorie de oameni mai numeroasa decat cea din care faci parte. Categoria prostilor. Ca sunt destui in Romania, si asta e din ce in ce mai evident. Pentru ca democatia nu e ceea ce pare. Puterea nu apartine celor multi (poporului, cum s-ar zice), ci celor multi si prosti (adica manipulabili, saraci cu duhul).

Faptul ca are sau nu un doctorat, pe bune sau nu, din nou... mi se pare irelevant in contextul alegerilor. Alegeri care decid demiterea lui Basescu, si nimic mai mult. Si, la urma urmei, tot Basescu a fost cel care l-a pus pe Ponta premier. Deci, oarecum, vina ii apartine.

 

Nici eu nu vreau sa fiu condus de un prost. Insa stacheta e destul de joasa in privinta calitatii oamenilor de la conducere si eu, unul, nu mai am niciun fel de asteptari. Singura mea pretentie, in momentul asta, e sa cada Basescu. Sunt sigur ca nimic nu va fi mai bine dupa ce se va intampla asta si cred ca trebuie sa fi tampit sa te entuziasmezi, dupa ce ai trait experiente ca E. Constantinescu, Ciorbea, Iliescu, Nastase, Basescu, Boc, si ai fost cat pe ce sa il ai pe Geoana ca presedinte. Toti, venind in calitate de "mari sperante" sau macar "raul cel mai mic" si esuand (sau reusind, depinde din ce punct privesti) pe toate planurile.

 

As incerca sa ma pun in locul unuia cu un doctorat terminat pe bune. Vazand ca cel putin in ultimii doi ani, promovabilitatea la Bacalaureat a fost sub 50%, as fi ingrozit de gandul ca ar trebui sa concurez pentru un loc de munca cu asemenea minti, si totusi, sa pierd, pentru ca nu am nicio ruda in conducerea institutiei repesctive, recunosc. Dar ma pot pune si in locul cuiva a carui viata depinde de o persoana care nu si-a cumparat diploma de pe Internet. Din pielea unei astfel de persoane, pot spune ca prefer ca medicul meu (de exemplu) sa fi obtinut pe merit toate diplomele sale. Pana aici, ai dreptate. Dar tot nu inteleg. Ce legatura are asta cu alegerile? E o prostie pentru ca nu are ce cauta in schema asta. Fostul ministru al educatiei nici macar nu are Bac-ul. Mda...

Link to comment
Share on other sites

Faptul ca Ponta este sau nu doctor in stiinte nu m-ar fi interesat sub nicio forma atata timp cat el nu ar fi pretins ca este. In mod evident calitatea umana a cuiva, oricine ar fi acela, nu este garantata si nu depinde de studiile pe care le are. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca el a furat pentru a obtine acea diploma si ca, mai tarziu, nu a recunoscut acest furt. A facut orice pentru a iesi basma curata. Asta ma deranjeaza, repet, genul asta de activitate tradeaza o forma de imoralitate extrem de des intalnita in Romania zilelor noastre si, din pacate, extrem de contagioasa in randul tinerilor. Din perspectiva unui om care a muncit serios pentru ceva, orice, si, cu durere spun asta, din perspectiva unui om care a ajuns sa se loveasca la modul direct in viata de produsele unor astfel de furtisaguri, mi-e imposibil sa ma gandesc la "raul cel mai mic" atunci cand vine vorba despre astfel de situatii. Se poate numi frustrare personala, dar pe de o parte ar fi imposibil sa treci si sa ramai intact d.p.d.v. moral prin astfel de situatii si sa nu ai o frustrare legata de asta iar, pe de alta parte, este o frustrare personala extrem, dar extrem de intalnita in tarisoara noastra. As fi avut acest "junghi" impotriva oricui era in situatia asta, faptul ca poarta numele Ponta e complet irelevant, iar numele Basescu nu ar fi primit sustinere in cazul asta, decat pentru ca,repet, aceasta ar fi insemnat sa nu le fie lasata calea libera unor oameni politici pe care este evident ca doar prin metode basesciene (si poate nici prin acelea) pot fi tinuti in frau.

Si pot fi zise multe legat de subiectul de mai sus, insa stiu, sunt desuete discutiile si preocuparile legate de principii si de moralitate in tara noastra. Multi dintre romani nu reusim sa gandim mai departe de "imediat", insa poate tocmai asta e problema si din cauza asta o sa mai avem mult, dar muuult de tras (asta daca nu cumva alegem varianta inteleapta a emigrarii :idea:).

Link to comment
Share on other sites

Serios??! Mie mi se pare o mare prostie sa nu se tina cont de ea. Uite, ceea ce voi scrie mai departe, o sa-ti para dus oarecum in sfera personalului, ceea ce nu e, ma adresez tie ca si cum m-as adresa unui tanar de varsta pe care o ai tu declarata la profil, care nu a absolvit inca o facultate si care nu s-a integrat inca pe piata muncii din Romania sau cel putin nu a facut-o in calitate de specialist intr-un domeniu in care are niste studii serioase . Habar n-am si nici nu ma intereseaza daca te incadrezi in categoria asta, sa zicem ca te personific (iertata-mi fie blasfemia).

 

Pai sa te vedem daca in momentul in care termini o facultate sau o forma de studii superioara acesteia daca iti mai convine atunci cand te trezesti pus pe picior de egalitate cu inca alte cateva mii care au aceeasi calificare si eventual note similare celor de pe diploma ta, dar obtinute fie la facultati obscure, fie chiar la o universitate omoloaga, dar in mod fraudulos. Sa te trezesti frumusel ca piata muncii nu face nicio deosebire intre tine si aceia, sau ca daca o face, criteriile nu tin in niciun caz cont de performanta, competitivitate sau orice altceva ar fi normal. Sa te mai vad atunci daca ti se mai pare o "prostie" faptul ca in Romania se obtin diplome de studii dupa criterii reprobabile. Sau altfel, in cazul in care muncesti de-ti tataie ***** pentru un doctorat, il obtii si sa zicem ca pleci pe piata muncii din afara. Eu zic ca trebuie ca cineva sa dea dovada de foarta multa ... sa-i zicem naivitate sa-si inchipuie ca o data un astfel de buboi deschis de catre un "doctor" precum Ponta nu pune un semn mare de intrebare asupra calitatii studiilor din Romania. Destul de multi tineri din Romania de azi nu isi dau seama ca atunci cand permit ca unele examene, chiar si mai ales cele nationale, sa se desfasoare in mod fraudulos, iar ei nu reclama, ba chiar permit ca acest lucru sa se intample, isi trag singuri scaunul de sub picioare.

 

Ma rog, cred ca a fost inteleasa ideea. Dincolo de asta, pe mine da, chiar ma intereseaza sa nu fiu condusa de un prost care isi atribuie calitatea de doctor. Imoralitatea acestui prostovan fiind probata o data prin evidenta plagiatului, a doua oara prin masluirea comisiei si a treia oara prin faptul ca nu e in stare sa-si dea demisia atunci cand inaltele oficialitati europene il trateaza cu fundul. Ma afecteaza direct atunci cand se duce la receptia organizata cu ocazia zilei nationale a Frantei face declaratii de balta si sustine intr-un cadrul extrem de oficial ganduri pe care avea voie sa le rosteasca doar eventual acasa, cu nevasta-sa. Eu, ca cetatean al unei tari, consider ca am tot dreptul sa nu vreau sa fiu reprezentata de un asemenea deseu, nu ma regasesc sub nicio forma in actiunile lui. Prea putin ma intereseaza ca alti prostovani din gasca lui Basescu sunt la fel de "doctori" ca si Ponta, eu pe 29 nu ma duc la vot ca sa le suspend pe Anastase, Udrea, Kovesi, Vass etc. Singura mea optiune la vot duminica viitoare este daca-l vreau sau nu pe Basescu in continuare presedinte. Iar faptul ca "decapitarea" lui Basescu creaza drum liber unor alti imorali (si prostovani pe deasupra, daca vrei parerea mea) nu-mi este confortabila. Insa dupa cum ziceam, si marinerul vad ca face tot posibilul ca oamenii care au cat de cat ceva in cap sa nu il sprijine NICI MACAR in aceste circumstante, cand nu ar mai trebui sa faca nimic, sunt suficient actiunile celor doi adversari.

 

Faptul ca ne este indiferent ca o persoana de imoralitatea lui Ponta ramane in fruntea guvernului nu este decat inca o alta radiografie a moralitatii poporului roman. Si atata timp cat noi, oamenii de rand, persoana cu persoana, suntem putrezi pana in maduva oaselor, nu avem de unde sa scoatem conducatori mai buni, ca doar nu are de unde sa iasa vreun leu care sa conduca o "turma" de sobolani.

 

 

:think: ca bine zici ce zici!

Dar pacat ca noi aspiram l-a ce nu putem atinge, ne ascundem dorintele noastre in jocul murdar al politici, incercam sa gasim raspunsurile vietii in mizerile guvernarilor trecatoare, mizerii inventate de prosti pentru viitori prosti.

Daca ne-am uita in gradina noastra, am vedea istori de plagiat cite vrem. am destitui sefi care calca Constitutia, dar santem prea slabi, sa luptam ..." preferam sa criticam presedinti sau priministri alesi de prostia noastra. Pentru ei noi nu reprezentam nimica sau cel mult niste bieti platitori corecti de taxe si mancatori de gogoase electorale"... ne razboim intre noi, in loc sa fim uniti... sau ne luam dupa sloganul..."ca de tot romani santem".

 

:tomato:

Link to comment
Share on other sites

Referendumul s-a dus, dar nu a trecut...Cunosc multe persoane care nu au votat, si cateva care au votat NU. Nu discut decizia lor. Probabil ca e justificata. Problema e ca cei care, totusi, au votat - si nu sunt putini - sunt ignorati de presedinte. El, in mintea lui, inca este seful statului. Cu asta chiar am o problema. Si toti cei care au votat DA ar trebui sa aiba.

Astept sa vad ce decide CCR (probabil ca va anula referendumul). Apoi, cred ca vor fi miscari de strada ale oamenilor care au o problema cu faptul ca, pentru Basescu, ei nu conteaza.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...