Jump to content
Vesperala Forum

Ai si tu celulita?


absolutep0wer

Recommended Posts

 

 

Au venit caldurile, se dezbraca fetele! Tu ce mai astepti? Ai picioare lungi si frumoase, este pacat sa le tii doar pentru tine. Ce? Vrei sa spui ca ti-e rusine ca ai celulita?

 

Celulita este una dintre problemele majore cu care se confrunta femeile. In principiu, exista 3 tipuri de celulita, fiecare cunoscut sub diverse denumiri.

 

1. Celulita incipienta

 

Celulita incipienta este de natura estetica, adica te deranjeaza vizual in momentul in care strangi pielea si apar gropite. Acest tip de celulita este caracteristic adolescentelor si apare in general pe pulpele picioarelor si pe posterior.

 

Daca prezinti aceste caracteristici, nu amana inceperea unor tratamente. Poti folosi creme anticelulitice si iti poti face masaje anticelulitice. Renunta la alimentele nesanatoase si fa sport.

 

2. Celulita dura

 

Celulita dura este tot de natura estetica, insa spre deosebire de cea incipienta este mult mai vizibila si mai suparatoare. Acesta este cel mai comun tip de celulita, cu care se confrunta majoritatea femeilor tinere (18-40 de ani).

 

Ai si tu celulita dura daca aspectul pielii este cel al coajei de portocala chiar si atunci cand nu strangi pielea intre degete. Celulita dura apare, in general, pe coapse, solduri, posterior si pulpe, insa la unele fete se dezvolta si pe brate.

 

Combaterea definitiva a celulitei este aproape imposibila, insa daca ai ambitie, poti reduce aspectul inestetic al gropitelor. Incepe prin a avea grija la ceea ce mananci. Iata ce alimente combat celulita dura si care favorizeaza dezvoltarea ei:

 

Alimente care favorizeaza celulita: bauturile carbogazoase, carbohidratii rafinati din paine, paste, produse de patiserie, prajituri, bauturile alcoolice si grasimile santurate.

 

Alimente care combat celulita: intotdeauna legumele si fructele, apa, cerealele integrale si pestele gras (somon, ton, macrou). Aceste alimente imbunatatesc circulatia sangelui si sustin productia de colagen.

 

Doar alimentatia sanatoasa nu te va ajuta sa scapi de celulita. Mersul pe jos face piciorul frumos. Suna banal, dar este cat se poate de adevarat.

 

Un al treilea remediu eficient este, asa cum probabil ti-ai dat seama, folosirea aparatelor-minune. Sedintele de electrostimulare, impachetarile anticelulitice si sedintele de vacuum si drenare sunt recomandate pentru combaterea celulitei dure.

 

3. Celulita edematoasa

 

Celulita edematoasa este mai putin intalnita la femeile tinere. Apare din cauza circulatiei deficitare a sangelui si se manifesta intr-un mod ciudat - se misca atunci cand tu te misti. Acest lucru se intampla din cauza retentiei de apa. Cand tu misti piciorul se misca si zona afectata de celulita.

 

Acest tip de celulita se trateaza cel mai greu si in cele mai multe cazuri singura varianta eficienta este chirurgia estetica.

 

Pana acolo, insa, exista si solutii mai simple, cum ar fi plimbarile cu bicicleta, plimbarile pe jos si inotul. Alimentele care favorizeaza retentia apei in organism trebuie evitate cu orice pret, iar in ceea ce priveste tratamentele cosmetice, cele mai indicate sunt drenajele limfatice.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

N-aveam dubii. La oase tre' sa mai lucrezi putin, da' ai rabdare, ca timpul aduce rotunjimi oricui. :D

Da' ce te intereseaza celulita la barbati? Totusi e ceva f rar la voi, la fel ca si vergeturile. Desi, repet, teoria spune ca ar trebui sa va ocoleasca.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...