Jump to content
Vesperala Forum

5 elemente care iti pun viata in pericol


absolutep0wer
 Share

Recommended Posts

Pentru barbatii care se respecta, sanatatea trebuie sa fie printre primele locuri pe lista de prioritati. Insa nu intotdeauna se intampla asa si de cele mai multe ori sunt ignorate elemente foarte importante care pun viata in pericol. Printre ele se numara obezitatea abdominala, nivelul trigliceridelor si al glicemiei. Iata cateva sfaturi pentru barbati, in ceea ce priveste amenintarile la sanatatea lor.

 

 

Ce inseamna obezitatea abdominala pentru barbati

Daca circumferinta abdomenului masoara mai mult de 102 cm, inseamna ca te inscri in categoria barbatilor cu obezitate abdominala. Spre deosebire de celulele adipoase de pe fund si coapse, grasimea din jurul abdomenului inseamna grasime pe organele interne: ficat, pancreas, inima. Ca sa nu mai vorbim ca insulina nu-si mai face efectul, iar acest lucru va conduce la diabet.

 

 

Trigliceridele inseamna pentru barbati boli de inima

Daca nivelul trigliceridelor depaseste 150 mg/dl, creste si riscul barbatilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Deocamdata, insa, cercetatorii nu au reusit sa stabileasca daca doar trigliceridele influenteaza declansarea bolilor de inima sau exista si alti factori care in combinatie cu nivelul ridicat de trigliceride duc la probleme cardiovasculare.

 

 

Colesterol LDL mare inseama risc mare de infarct

Nivelul crescut de colesterol poate fi periculos, insa vorbim de colesterolul LDL (rau), cel responsabil pentru ateroscleroza. Colesterolul bun (HDL) are rolul de a proteja vasele de sange de grasimi. Cu cat este mai mare LDL si HDL mai mic, cu atat riscul de boli de inima este mai mare.

 

 

Tensiunea arteriala, ignorata de barbati

Nu foarte multi barbati se intereseaza cum stau cu tensiunea arteriala. Riscul de a avea o tensiune marita creste odata cu varsta. O tensiune ridicata poate duce la complicatii grave precum anevrismul, boli cardiovasculare, atac vascular si blocaj renal. O tensiune normala este 120/80 sau mai putin. Riscurile incep sa apara de la 140/90 in sus.

 

 

 

Glicemia, indicatorul diabetului

Pentru ca nu-si masoara nivelul glicemiei, multi barbati ajung sa faca diabet de tip 2. Complicatiile in urma acestei boli sunt de natura cardiovasculara, renala, cerebrala, oftalmologica si sexuala. Diabetul poate fi controlat, in special daca este depistat la timp, printr-un regim alimentar sanatos, exercitii fizice, medicamentatie. Un barbat sanatos ar trebui sa-si faca testul glicemiei, dupa 45 de ani, cu o regularitate de o data la trei ani. Insa daca in familie exista cazuri cu diabet, testul ar trebui facut mai des si mult mai devreme.

 

 

 

Dieta si exercitiile fizice te ajuta sa te mentii sanatos

Pentru a preveni si ameliora problemele de sanatate esentiale sunt dieta si exercitiile fizice. Trei ore pe saptamana de exercitii fizice de intensitate medie au urmatoarele beneficii:

- scad nivelul trigliceridelor

- cresc nivelul HDL

- scad tensiunea arteriala

- scad glicemia.

 

In ceea ce priveste dieta, trebuie sa va asigurati ca:

- reduceti aportul de zahar si carbohidrati din orezul alb, cartofi si paine alba. Consumati in schimb orez brun, paine integrala, fasole verde.

- eliminati grasimile saturate si grasimile trans (care cresc LDL-ul). Optati in schimb pentru grasimi mononesaturate si acizi grasi omega-3, nuci, ulei de canola, ulei de peste.

- aveti grija la consumul de sare, nu mai mult de 2.300 mg pe zi

- evitati alcoolul, mai ales daca stiti ca aveti mare nivelul trigliceridelor.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Insusi sistemul nostru medical iti pune viata in pericol.

 

Vespe, niciodata nu vreau sa ajung aici, la acest spital. Am vazut personal ce mizerii se intampla acolo, acolo nu sunt oameni cu suflet, sunt niste aroganti si niste badarani hulpavi, vreau sa mor in patul meu, tine minte asta.

http://www.gds.ro/Local/2014-10-20/povesti...erapia-groazei/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

"RecunoaĹterea simptomelor bolilor vasculare cerebrale poate salva vieĹŁi. Printre cele mai frecvente simptome se numÄrÄ amorČelile, dificultatea de a miĹca membrele. âDe obicei, accidentul vascular cerebral se ĂŽntâmplÄ brusc. Nu prea ai ce sÄ faci ĂŽn acel moment, cu excepČia situaČiilor ĂŽn care pacienČii suferÄ accidente ischemice tranzitorii. AdicÄ sunt pacienČi care cu câteva zile ĂŽnainte au semne premonitorii, fie un deficit la unul dintre membre, care a trecut ĂŽn câteva minute, fie amorČeli care au durat 30 de minute sau o orÄ, fie tulburÄri de limbaj. Ăn general, noi suntem foarte fericiČi când ne trece lucrul care ne supÄrÄ, mulČi considerÄ cÄ e o chestie de moment. Dar dacÄ pacientul se Čtie cÄ are diabet sau este hipertensiv ar trebui sÄ se adreseze medicului pentru cÄ un accident ischemic tranzitoriu poate sÄ fie semnul premonitor pentru un accident vascular mai mareâ, spune medicul neurolog conf. univ. dr. Valerica TudoricÄ

De remarcat faptul ca accidentul vascular cerebral este tot mai frecvent la tineri.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 month later...

" Le recomand tuturor pÄrinĹŁilor sÄ nu punÄ niciodatÄ copilul pe spate când ĂŽi curge sânge din nas. Cea mai mare greĹealÄ este sÄ punem copilul pe spate Ĺi sÄ ĂŽi ridicÄm mâinile ĂŽn sus. Acest lucru accentueazÄ sângerarea. DacÄ ĂŽl punem pe spate, copilul va ĂŽnghiĹŁi sângele Ĺi, la un moment dat, ĂŽl va vÄrsa.

 

Ăn momentul ĂŽn care se ĂŽntâmplÄ acest lucru, este o adevÄratÄ problemÄ ĂŽn familie pentru cÄ nu Ĺtii de unde provine sângerarea. Din acest motiv, este bine ca acesta sÄ stea cu capul aplecat, iar sângele sÄ curgÄ. Tot timpul, sângerarea trebuie sÄ fie ĂŽn faĹŁÄ, niciodatÄ ĂŽn posterior. Ăn timp ce cantitatea pierdutÄ de un copil de 10-12 ani este nesemnificativÄ, pentru un copil de doi-trei ani poate face diferenĹŁa ĂŽntre viaĹŁÄ Ĺi moarte. Unul dintre lucrurile cele mai importante este sÄ nu ĹŁinem copilul pe spate Ĺi cu mâinile ĂŽn sus. Sângele trebuie sÄ ĂŽi vinÄ pe nas Ĺi sÄ nu ĂŽl ĂŽnghitÄ."

Dr. Bogdan FÄnuĹŁÄ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...