Jump to content
Vesperala Forum

Al treilea razboi mondial


piko

Recommended Posts

 

 

http://www.220.ro/video-news/Al-Treilea-Ra...AEL/WpK4VDLYKW/

 

 

 

Al Treilea Război Mondial este o noțiune care desemnează un eventual război global, care ar urma să fie purtat la scară globală și care ar avea loc ca o continuare a celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Acest război a fost anticipat și plănuit de autoritățile civile și militare din mai multe țări și, de asemenea, este un subiect foarte des întâlnit în literatura de ficțiune. Se presupune că se vor folosi arme atomice care vor duce la distrugerea Pământului.

 

http://ro.wikipedia.org/wiki/Al_Treilea_R%C4%83zboi_Mondial

 

 

:resent:

 

Link to comment
Share on other sites

Poate ca sunt ignoranta, insa faza cu distrugerea Pamantului nu o cred. Planeta asta a supravietuit mult si bine fara om, sunt singura ca va supravietui tot mult si bine si fara om. La urma urmelor, sunt atatea specii disparute, nu vad de ce planeta sau chiar si viata nu ar continua mult si bine si fara noi.

Cat despre un eventual raboi in vederea disparitiei civilizatiei umane, nu vad de ce ar avea nevoie de un razboi pentru asa ceva. Noi ne autodistrugem singuri, prin actiunile noastre de zi cu zi, prin ceea ce mancam, prin ceea ce vedem la televizor, prin... aproape orice. Apoi din moment ce admitem ideea ca ar exista foruri superioare care trag din umbra sforile unor fapte monstruoase asupra civilizatiei umane, iarasi ... nu prea are sens. Eu cred ca acelora le merge mult mai bine cu atat de multi sclavi slabi si neputinciosi, care trag zi de zi pe "plantatie".

Ideea unui ai treilea razboi mondial pentru satisfacerea lacomiei unor state (sau, mai precis, a lacomiei unor organizatii din acele state) imi pare insa destul de plauzibila, ca doar nu o fi cineva atat de imbecil sa creada ca SUA au intervenit in niste state arabe pentru ca ii durea pe undeva despre drepturile oamenilor de acolo sau despre democratie. E logic ca ii rodea la stomacel grija resurselor petroliere peste care "zac" statele respective.

Din nefericire, mai nimic nu este ceea ce pare a fi, iar multi dintre noi suntem mult prea orbiti de interese meschine sau, pur si simplu, prea nauciti de mirajul consumerismului, ca sa ne dam seama ce se intampla cu adevarat in lume.

Link to comment
Share on other sites

Ideea unui ai treilea razboi mondial pentru satisfacerea lacomiei unor state (sau, mai precis, a lacomiei unor organizatii din acele state) imi pare insa destul de plauzibila, ca doar nu o fi cineva atat de imbecil sa creada ca SUA au intervenit in niste state arabe pentru ca ii durea pe undeva despre drepturile oamenilor de acolo sau despre democratie. E logic ca ii rodea la stomacel grija resurselor petroliere peste care "zac" statele respective.

În primul rând, niciun stat din lume, din oricare loc sau timp, nu şi-a pus interesul naţional pe plan secundar. Da, companiile petroliere americane poate că s-au bucurat de avantajele pe care intervenţiile militare ale SUA le-au avut în Orient, dar nu înseamnă că trebuie să fim atât de limitaţi încât să nu vedem şi jumătatea plină a paharului. Cu siguranţă într-un climat internaţional în care se pune accent pe drepturile omului şi pacea mondială, nu ar trebui ca principalii actori de pe scena politică să se limiteze la declaraţii şi vorbe goale. Faptele vorbesc. Ahmadinejad, Basar al-Asad şi alţii nu mai au ce căuta în secolul XXI la conducerea unor state, şi vor trebui îndepărtaţi la fel ca Gadafi, Mubarak sau Saddam. În revoltele din Siria, peste 8000 de persoane au murit până în prezent; dar poate că ar trebui ca nimeni să nu facă nimic, şi fiecare sirian să moară la căpătâi cu căldările de petrol, decât să vină americanii să-l "fure".

 

În al doilea rând, faza cu imperialismul american şi cum guvernul SUA fură de peste tot, este pentru adepţii conspiraţiilor de doi lei. SUA nu au invadat singure Irak-ul şi Afganistanul, iar operaţiunile din Libia, care au avut undă verde de la Liga Arabă, au fost conduse de Franţa (când am aflat asta, iniţial am crezut că e o ironie). În SUA, democraţia chiar funcţionează, fie că îţi vine a crede au ba, iar relaţia dintre aleşi şi cetăţeni este atât de transparentă încât chiar şi Bush, când ieşea necontrolat pe la televiziuni, spunând prostii, către public se eliberau declaraţiile respective cu greşelile făcute de Bush, iar în paranteză lucurile pe care ar fi trebuit să le spună în locul prostiilor. Oare vom pomeni aşa ceva şi pe la noi, în timpul vieţilor noastre?

 

În al treilea rând, din câte îmi amintesc eu, americanii au eliberat de două ori Franţa în timpul celor două războaie mondiale, iar în anii '90 au pus capăt situaţiei dezastruoase din Balcani, când zeci de mii de oameni mureau din cauza incompetenţei democraţiilor europene. Dar ne-am învăţat cu toţii să blamăm SUA pentru că aşa e cool.

 

Şi nu în ultimul rând, atât timp cât NATO va exista, nimeni nu va risca să declanşeze un război la scală mondială.

Link to comment
Share on other sites

Sunt in dezacord cu tine, insa pentru ca sunt "zen" (ironie), nu o sa incep, ca tine, sa jignesc indirect, facand afirmatii de genul ca " toti cei care impartasesc punctul asta de vedere -adica al tau, ca sa nu ramai nelamurit- sunt limitati si adepti ai unor teorii de doi lei". Adica sunt si chiar fac si eu chestii din asa, dar nu am chef azi. :pink:

Link to comment
Share on other sites

Sunt sigur că putem polemiza constructiv pe marginea acestei teme

 

Ei, as! Da de unde! Dupa o asa replica in forta numai de polemizare constructiva nu poate fi vorba, unde-ai vazut tu constructie solida fara fundament? Daca nu e baza, discutia s-a gatat din capul locului, cum zice ardeleanul, in marea lui calmitate. Interlocutorul renunta si-si vede de linistea lui. De ce polemica si nu o discutie libera, colegiala , cu niste limite de toleranta rezonabile, fiecare cu punctul lui de vedere...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Eu mi-am cerut scuze de la dânsa, dacă binevoieşte să mă ierte. Mi-s tânăr şi pasional...

 

Sefule, un pont, atentie ca n-ai tot mereu in maneca o chinta royala. Nu intra mereu pe terenul adversarului, acesta poate fi bine inarmat. Asta esti tu , cum apari, cum detonezi un fitil si-apoi dispari lunga vreme. Afurisita tactica mai ai! :think:

Link to comment
Share on other sites

Reiau fără să pârjolesc. Atât timp cât NATO va exista, niciun conflict global de natura celor desfăşurate în prima jumătate a secolului XX, nu va începe. Chestiunea asta a mai fost discutată. Faptul că SUA, în cadrul unor alianţe, intervin în ţările cu regim despotic, unde guvernele organizează sistematic represalii sângeroase împotriva populaţiei, este unul necesar şi perfect valabil vremurilor în care trăim. Cei care fac apel (indirect) la doctrina Monroe, trebuie să cunoască subiectul.

 

Iar pentru aceasta ar fi necesar un alt topic.

Link to comment
Share on other sites

Iar pentru aceasta ar fi necesar un alt topic.

 

Pai, deschide-l si explica-ne pe larg ce si cum. Fara sa parjolesti, promisesi. O sa ai colegi la dezbatere. Eu nu ma pricep chiar deloc, dar i-am pierdut pe drum pe NightS , pe CatalinX, pe danco, poate avem o sansa sa apara si ei atrasi de topicul tau.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...