Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted

Am trecut ieri pentru a doua oară prin Alba Iulia. Ultima oară fusesem acum vreo două luni de zile, cu o excursie organizată la conferinţa din Cluj Napoca. Atunci însă am văzut doar locuri legate de unire.

Acum am avut timp o oră, între două trenuri, la întoarcerea din Polonia, să caut paşii lui Mihai prin Alba Iulia.

La 27 august 1866 a fost la biserica Trei Ierarhi, aflată în cartierul Maieri I, la întrunirea societăţii Astra.

După acea întrunire, un prieten l-a găsit pregătindu-se să doarmă în parc şi l-a invitat să doarmă într-un han numit La Istrătoaie.

Am căutat desigur locurile. Biserica era plină de lume, fiind duminică, zi de slujbă.

post-1-1322500002_thumb.jpgpost-1-1322500013_thumb.jpg

post-1-1322500021_thumb.jpg

Parcul era plin de toamnă, aproape pustiu. Acum se numeşte Parcul Eminescu şi are bustul lui Mihai aşezat pentru a aminti trecătorilor povestea. Alte busturi stau deoparte, rămase cumva

post-1-1322500061_thumb.jpgpost-1-1322500041_thumb.jpg

post-1-1322500289_thumb.jpgpost-1-1322500316_thumb.jpg

post-1-1322500488_thumb.jpg

Cât despre han, în locul lui e un hotel numit Transilvania. Nicio inscripţie care să spună că Eminescu a fost în parc sau în hanul aflat pe acel loc. Sau cel puţin eu nu am zărit vreo inscripţie.

post-1-1322500277_thumb.jpg