raul2011 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Vanzarea actiunilor ramase, detinute de statul roman, se doreste a avea loc pe BURSA luni. Absolut toate rezervele de petrol ajung in proprietate privata - companii straine petroliere avide de capital, ce vor scumpi motivat imediat motorina. De ce mai vindem pachete de actiuni daca compania e super profitabila!!!? E un act de subminare nationala. Nu e in interesul nostru sa avem actiuni mai multe, ca sa primim dividende-bani la buget- mai multe daca aceste companie are profit un miliard euro an de an? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Nu ne vindem ţara! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightShift Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Nu ne vindem ţara! Sa-nteleg ca tie ti se pare o decizie inteleapta vanzarea actiunilor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Fireşte. Statul este cel mai prost administrator, dacă ar fi după mine nu ar mai avea aproape nimic. Doar strictul necesar cît să funcţioneze, şi ceva pentru urgenţe, catastrofe şi apărare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightShift Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Pai din moment ce OMV detine la ora actuala 51.01% din actiunile Petrom, rezulta ca statul nu administreaza mare lucru pe-acolo ,doar intinde mana la niste sume fabuloase (din dividente) ale unei companii super-profitabile. In conditiile astea, mie nu mi se pare o idee inteleapta sa vanda actiunile,, mai degraba mi se pare a fi o masura disperata de a face rost de bani ACUM!!! ,, indiferent cu ce pret; la fel ca scamatoria cu forfetarul,, la fel ca scamatoria de la Bacalaureat,, si multe altele, din care de unele stim, de altele nu vom afla niciodata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Păi dacă statul mai are sub 49%, înseamnă că deja nu mai deţine rezervele în cauză. În schimb, dacă deţine 49%, deţine aproape un vot în consiliul de administraţie, ceea ce mi se pare prea mult. Şi nu în ultimul rînd, în momentul în care nu mai deţii majoritatea, noua majoritate poate sifona în mod aparent legal o mare parte din profit prin diferite firme căpuşă, reducînd dividendele. A, şi să nu uitam că eu urăsc statul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightShift Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 La ora actuala, statul detine putin peste 20% din actiuni. Fondul Proprietatea mai detine tot vreo 20%, iar restul n-am retinut ale cui or fi. Deci statul nu controleaza nimic, nu are cine stie ce drepturi la masa deciziilor, ci DOAR INTINDE MANA la dividente, in proportie de 20%, ceea ce nu e rau deloc. Nah, nu cunosc toate detaliile, ci doar ce s-a spus pe la TV. ...o fi un bizniss bun,, cine stie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Înseamnă că au nevoie de bani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Inseamna ca cineva (privat) vrea actiun la Petrom. In conditiile date pe cine ar putea sa prosteasca ca sa vanda? Pe statul roman!! Va fi foarte interesesant cand vom afla cine le-a cumparat. Atunci explicatiile vor fi clare ca buna ziua. Nu stiu cata nevoie are statul de bani, dar stiu ca unii actuali la putere sunt constienti ca de la anu' raman fara ciolan si pe ultima suta de metri tre' sa-si umple teschelica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Te opreşte cineva să cumperi? De obicei, dacă cineva e "vizat", afli după vînzare, nu înainte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Aprig, nu ma multumeste pachetul scos de doar 9,8 % si nici transa pusa la bataie pentru persoane fizice. Nu e oare interesant ca exact acum a slabit leul si s-a intarit euroiul? Ce e si cu coincidentele astea! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Vanzarea actiunilor ramase, detinute de statul roman, se doreste a avea loc pe BURSA luni. Absolut toate rezervele de petrol ajung in proprietate privata - companii straine petroliere avide de capital, ce vor scumpi motivat imediat motorina. De ce mai vindem pachete de actiuni daca compania e super profitabila!!!? E un act de subminare nationala. Nu e in interesul nostru sa avem actiuni mai multe, ca sa primim dividende-bani la buget- mai multe daca aceste companie are profit un miliard euro an de an? Daca obtii o parere de la ciuma de iliescu sau mai nou de la nepotelul ponta legat de asta eu declar forfait. Iti fac toate poftele timp de un an. Am zis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 De ce nu faci tu lucrul asta daca tot ai inima de leu? Vezi ca are blog si poate, cu putin noroc, iti raspunde personal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 De ce nu faci tu lucrul asta daca tot ai inima de leu? Vezi ca are blog si poate, cu putin noroc, iti raspunde personal. Repet, imi displace sa faci pe isteata cu mine. Hai supara-te! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 M-am supaaaraaat, ce-ai sa faci? Pana una alta noi ne contram iar oferta a picat. Poate data viitoare vor avea mai mult noroc. Boc zice ca statul inca nu e suficient de disperat sa vanda la un pret prea mic. Eeeeh. Nu vrea sa para .... parerea mea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 M-am supaaaraaat, ce-ai sa faci? Pana una alta noi ne contram iar oferta a picat. Poate data viitoare vor avea mai mult noroc. Boc zice ca statul inca nu e suficient de disperat sa vanda la un pret prea mic. Eeeeh. Nu vrea sa para .... parerea mea. Am timp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Am timp. Cronos, tu ai timp. Tara nu prea mai are. Ceva mai putin de un an pana la alegeri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Cronos, tu ai timp. Tara nu prea mai are. Ceva mai putin de un an pana la alegeri. Despre care parte a tarii vorbesti? Despre lachei si putori? Legat de alegeri is probleme mari si cu televiziile. Amin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Vorbesc despre cele doua parti la care se refera subiectul principal din propozitie: cei care au bani de investit in actiuni Petrom si de cei care au nevoie de banii castigati din vanzarea acestor actiuni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Vorbesc despre cele doua parti la care se refera subiectul principal din propozitie: cei care au bani de investit in actiuni Petrom si de cei care au nevoie de banii castigati din vanzarea acestor actiuni. Aoleu, ce ma fac cu tine? Ma iei actionar? Promite-mi ca nu o sa ne vorbim vreodata. Doar ne incruntam unul la celalalt. Mai ales ca esti casatorita si nu se cuvine sa ne luam in colti. Despre asta am vorbit serios. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts