Aprig Posted April 16, 2015 Report Posted April 16, 2015 Am găsit și eu câteva poze de la Prejmer, par făcute în 2007. O să pun poze din interior. Orga din biserică Drumul de apărare (sus, sub acoperiș) Asta se numea orga morții. Era practic un lemn cu loc pentru 5 pușcoace pe o parte și încă 5 pe cealaltă, și cât timp cineva țintea și trăgea cu cele 5, altcineva le încărca pe celelalte 5. Nu știu cum erau prinse de lemn și dacă le puteau mișca stânga-dreapta sau așteptau să ajungă ținta în bătaia puștii. Quote
vesperala Posted April 16, 2015 Author Report Posted April 16, 2015 Nu mă bate. Mai era un număr de schimbat, totalul de upload... done. Merge? Quote
samsara Posted April 16, 2015 Report Posted April 16, 2015 Gata, merge Aprig, am si eu poze din interior, sa-mi fac timp si pun Quote
Aprig Posted April 16, 2015 Report Posted April 16, 2015 Când eram copchil am fost la cetate de mai multe ori, cu un localnic (uneori cu puștanii din cartier, am stat vreo lună acolo). Era un om care când se credea singur cânta din plăcere la orga din biserică. Cânta așa de frumos că rămâneam să-l ascult până seara. Într-una din cămăruțele de la parter era vechiul mecanism al ceasului din turn, îl schimbaseră cu unul nou. Erau roți dințate mari, și lanțul cu care îl întorceau, și acele vechi ale ceasului (de lungime egală, se pare că în vechime nu foloseau un ac mai mic și unul mai mare). Sau poate mi s-au părut mie egale? Erau pe-acolo, pe jos, parcă nu era și cadranul. Nu puteai să intri în camera aia, dar puteai să te uiți. Muzeele alea de la parter nu cred că erau amenajate, nu-mi amintesc de ele. Alea cu prima școală și nu mai știu ce. Iar în altă cameră erau bolovani falși, erau făcuți din carton, dar arătau foarte reali Erau ușori, te fereai instinctiv dacă-ți arunca cineva unul de-ăla în cap, dar nu pățeai nimic dacă te lovea. Ne-am jucat puțin cu ei. Cică rămăseseră de la o filmare, turnaseră un film istoric acolo. Drumul de apărare de sus mă fascina. Găurile alea din zid erau unele pentru tras cu pușca, altele pentru aruncat ulei încins pe cei de jos. Iar pe o parte erau și vreo 4 bude care dădeau afară. Cică erau pe partea aia că de obicei încolo bătea vântul, să ducă mirosul departe Am pozat și una de-aia, dar n-am vrut s-o sui pe forum, e suficient că povestesc Am mai găsit un loc cu beznă, am făcut o poză cu blițul și am speriat un liliac Quote
vesperala Posted April 16, 2015 Author Report Posted April 16, 2015 Interesant de citit poveştile voastre. Si mie îmi plac cetăţile, castelele... Orice zonă aş vizita mi se pare săracă, dacă nu e măcar un zid vechi de văzut. PS: bietul liliac... Quote
Aprig Posted April 16, 2015 Report Posted April 16, 2015 De aici a zburat liliacul. Am făcut bine că am pozat cu blițul în loc să orbecăi pe-acolo, după cum se vede mai încolo lipsea o bucată de podea. Quote
samsara Posted April 17, 2015 Report Posted April 17, 2015 ESti pe propria raspundere pe sus pe acolo. Nu stiam de buzi, interesant ) Quote
isr2002 Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 ... cât timp cineva țintea și trăgea cu cele 5, altcineva le încărca pe celelalte 5... Acum nu ma mai lasa sa incarc deloc Aaaa, deci tu incarcai! Quote
samsara Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Aaaa, deci tu incarcai! Tot ce-i posibil Quote
Aprig Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Astea ai idee pe unde sînt? Le-ai vizitat? http://www.vice.com/ro/read/catacombele-brasovului-697 Quote
samsara Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Nope, stiam ca exista, nu am intrat niciodata Nu e o idee rea. Quote
Aprig Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 O idee bună ar fi să fie amenajate, nu să zacă nefolosite și să se intre printr-un gard rupt. Dar na, dacă n-ai cu cine... Quote
Recommended Posts