Jump to content
Vesperala Forum

Dezastrul de la Bacalaureat


Recommended Posts

De dimineata tot stau si ma minunez de rezultatele dezastruoase de anul asta de la Bac.

Elevii dau vina pe dificultatea subiectelor si pe profi, profesorii dau vina pe salarii si pe sistem, sistemul pe buget si pe ce apuca, pesedeii pe Funeriu si pe presedinte, iar Basescu spune ca invatamantul 'produce' niste tampiti! :doh:

 

Pai fratilor, asa un rezultat nu ar trebui sa vina din senin. Adica profii spun ca elevii nu invata si nu fac fata unui examen pe bune, unde copiatul iese din calcul. OK, dar atunci apare alta intrebare: cum ajung acesti elevi in clasa a 12-a? Pai un elev care nu stie cu ce se mananca o progresie aritmetica ar trebui sa ramana blocat undeva pe parcursul scolii generale,, nu sa se faca de cacao cu o nota de 1 si ceva la Bac.

 

Iar daca mai punem ca in ziua de azi, fara Bac, bietul nu se mai poate angaja nici ca tarnacopist,, deduc automat ca sistemul nostru de invatamant produce preponderent ...guess what! ---> INFRACTORI.

Link to comment
Share on other sites

O idee ar fi ca...politicenii de azi sunt elevii care au copiat ieri. Asa ca ar trebui educat de mic copil ca frauda nu e buna. Sa-i si pedepsesti pe cei care fac fraude la ora actuala si sa-i si educi pe cei mici e ditamai efortul mai ales in tara noastra. Asa ca, desi inca se trag fraude la greu, incerci pe cat posibil ca generatia urmatoare sa nu fie la fel. Treaba asta nu s-a facut la timp in anii 90 si ne-am trezit cu absolventi deveniti acoliti ai fostilor comunisti. Sau comunisti pe bune :lol:

 

DAR trebuia ca pana la BAC elevii sa fie constienti ca nu-i bine sa copiezi.

Cel mai probabil elevilor li s-a dat 5-ul ca sa nu aibe profesorul ocupata toamna cu corijenti/restantieri. Si si mai probabil, acel elev ar fi venit la fel de prost pregatit.

 

Ca sistemul de invatamant are carente grave...asta era clar de mult. Insa abia acuma vedem cat de grava este situatia. Daca am fi avut aceeasi promovabilitate ca si anul trecut, adica s-ar fi copiat la greu si nu ar fi fost descoperite asa multe lucrari trase la xerox...nu isi mai punea nimeni intrebari, mergeam mai departe. Acuma nu se mai poate, acuma chiar trebuie reforma taica. Insa, nu cred ca Funeriu este in stare de a realiza aceasta reforma.

 

In primul rand, atata timp cat la limba si literatura romana sunt comentarii si referate gata facute, pline de bla-bla-bla beeep, predate chiar de profesori...elevul nu prea are alternative si uite asa ajungem cu lucrari identice. Propun ca la anul, subiectul 2 la bac sa fie:

"Sunteti sau nu sunteti de acord cu proverbul popular romanesc: Capul plecat sabia nu-l taie." :lol:

Link to comment
Share on other sites

Uite, orice fiinta vie se adapteaza mediului. Deci daca timp de 4 ani, elevii nu se lovesc de un anumit nivel de pretentii, ei se acomodeaza rapid. :pardon:

In prima faza o lasa mai moale cu cartea, apoi in scurt timp lucrurile se agraveaza,, iar nevoia ii impinge sa copieze. Problema e ca profesorii inchid ochii,,, si cu asta, soarta le e pecetluita. Nu mai invata deloc si devin dependenti de copiat.

 

Cine e de vina? Vietatea care se acomodeaza mediului? ... Nu stiu. Eu as zice ca nu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Si la titularizare pe cine se mai da vina?

La Bac a fost prapad, fiindca statul refuza sa acorde ajutor social timp de 1 an de zile tuturor loazelor ce termina a 12-a. Oarecum corect, chiar daca aceasta manevra isi va cere pretul in timp. .. dar ok, fie. Vom vedea. In schimb, dupa parerea mea, rezultatele de la titularizare nu ascund vreo tactica diabolica a guvernului, nu e nici scamatorie politica,, ... nimic.

Inclin sa cred ca acel examen reflecta pur si simplu realitatea.

Pe cine s-ar putea da vina? .... :confused: .... pe ghinion! :imao:

 

Link to comment
Share on other sites

:) pe salariile proaste.

 

absolvenţii care sunt buni, nu mai vin să dea examen ca să devină profesori.

nu e un examen care să merite dat, nu ai nimic de câştigat din el.

scopul examenului e să primească oameni noi în sistem (oameni noi care, precum se vede, nu sunt atraşi de acest sistem, dacă sunt bine pregătiţi).

 

eu l-am dat ca şi anul trecut, ca să mă detaşez, şi tot mă întreb la ce-mi foloseşte: nu există niciun post pe care să mă detaşez.

dar ca românul: "cine ştie, poate apare vreun post din mânecile inspectorilor, mai târziu". curat scamatorie.

Link to comment
Share on other sites

la titularizare

Inclin sa cred ca acel examen reflecta pur si simplu realitatea.

 

Ar fi interesant de stiut cum ar sta treaba si in celelalte sisteme si subsisteme , in eventualitatea unui examen . Cei din invatamant dau examen "la vedere" in fiecare an si sunt aratati cu degetul si blamati in fel si chip.

Chiar credeti ca toti asistentii, medicii, juristii, popii, arhitectii, inginerii ar lua note mari daca ar fi evaluati pe bune?

Link to comment
Share on other sites

Chiar credeti ca toti asistentii, medicii, juristii, popii, arhitectii, inginerii ar lua note mari daca ar fi evaluati pe bune?

Nu, :) eu personal, evident ca nu cred asta. In schimb, nu inteleg de ce ai amestecat in lista si profesii libere. :)

 

In sectorul privat nu exista sindicate, nu exista proteste in fata guvernului. Daca la bugetar nu-i convine leafa, el beneficiaza de un mare privilegiu. Face greva. :) Daca unui angajat in sect.privat nu-i convine salarul, se infiinteaza cu o pancarda in fata sefului si striga in gura mare ca vrea marire de salar? :imao: Seful, la randul lui, la fel: daca isi conduce afacerea in mod performant, incaseaza si firma traieste,, daca nu :pardon: asta e! ...oricum, aspectul asta nu intereseaza pe nimeni de prin guvern.

 

Una peste alta, cei din sectorul privat sunt intr-un continuu examen de supravietuire, pe cand bugetarul care prinde un post caldut se poate culca linistit pe o ureche si nu-l poate trezi nimic. ...poate doar un examen beton.

Link to comment
Share on other sites

In schimb, nu inteleg de ce ai amestecat in lista si profesii libere. :)

 

Sefule, lasa-ma sa completez lista , ca luai o pauza de masa. Deci: politistii, economistii, antreprenorii, informaticienii, politicienii, strungarii, zidarii, macelarii, portarii etc. Minus patronii.

Le-amestecai , sefule, ca nu stiu bine a le "osebi", is cam amestecate si pe teren, se-ntrepatrund in unele locuri si n-am timp sa le descalcesc eu acum, dar asta nu impieteaza asupra mesajului: nu mai radeti de focul nostru, ca e fum peste tot locul.

Chiar sa se fi strans toti prostii in invatamant ? Inca ar fi bine.

Daca cei care dau examen anual se prezinta astfel, cum , oare, s-ar prezenta cei care n-au mai participat la vreun examen de la terminarea scolii, indiferent de nivelul ei, si care functioneaza doar in virtutea inertiei? Daca e bal, bal sa fie, toata lumea sub reflector si sa vedem ce-alege urma!

Glumesc, vorba lui RoAp.

Ia, imi apar si eu neamul nevoii...

Link to comment
Share on other sites

La firmele mai serioase se fac periodic evaluări ale angajaţilor, ceea ce e normal. E bine de ştiut cine cît de eficient este, cine este plătit insuficient sau prea bine pentru ce face, şi nu în ultimul rînd, cine pleacă în caz de restructurări. Pentru cei care au uitat, criza a fost simţită mai întîi de privaţi. Sistemul este mult mai corect decît reducerea salariului tuturor cu 25%, cum a fost la stat, în numele nediscriminării, şi, de asemenea, mai corect decît plecarea în funcţie de vechime sau pile.

Link to comment
Share on other sites

De ce ar fi publice? Firmele respective sînt firme private, ce se întîmplă în interior nu interesează pe nimeni cît timp nu se încalca legea. Firmele plătite de la bugetul statului trebuie să facă treburile astea publice, pentru că sînt plătite din banii contribuabililor, care au dreptul să ştie cum sînt cheltuiţi.

Link to comment
Share on other sites

:hm: deci oare din cauza incompetentei angajatilor din sectorul privat nu sunt bani la buget?

 

 

:D:

 

Deci, presedintele e bun, premierul asemenea, PDL-ul e beton, sectorul privat e destept si performant in corpore, atunci, nepoate, de ce sunt asa minuscule salariile bugetarilor? Ca de pensii nu mai zic...

Link to comment
Share on other sites

Deci, presedintele e bun, premierul asemenea, PDL-ul e beton

Narcisa, am o banuiala ca tu ori ma incurci cu cineva, ori uiti cat i-am criticat eu pe astia insirati de tine. Ca sa n-am impresia asta, cauta, te rog, o postare in care am adus eu vreo lauda PDL-ului sau oricarui mascarici ce are legatura cu el.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...