Jump to content
Vesperala Forum

Televizor..

Barcelona

Recommended Posts

Salut!

M'am decis sa'mi iau un Playstation 3...si pentru asta tre' sa schimb tv'u ca saracu' e vai de mama lui..

insa nu ma pot decide ce sa cumpar..

bugetu' e cam 15 milioane...da' pot sa plusez pana la 17-18..

Cerinte :)) :

sa fie lcd..

sa fie hd(preferabil full..da' poate sa fie si altu')

sa pot sa'l conectez la ps.(sau invers.. :think: )..

So..eu ma'am gandit la asta: ...

Mno,daca gasiti ceva mai bun va rog sa postati..

Multumesc! :hatoff:

PS-sper ca am postat unde trebuie :imao:

Edited by Barcelona

Am un singur sfat să-ţi dau: mergi în magazine şi uită-te la ele. Nu trebuie neapărat să le cumperi de acolo, poţi să comanzi pe net televizorul pe care l-ai ales, dar e important să-l vezi mergînd. Poţi să-ţi faci o idee despre cum se văd culorile (deşi ăştia în magazine nu se strofoacă prea tare să le şi regleze), şi - foarte important - poţi să vezi cu ochii tăi unghiul maxim şi pe verticală si pe orizontală, ceea ce nu ai cum să găseşti pe net. Sînt multe televizoare care se văd bine dacă te uiţi drept sau de sus, dar care-şi pierd rapid culorile (sau le inversează) dacă te uiţi niţel mai de jos. Sau invers. La stînga-dreapta, problemele sînt ceva mai rare. În funcţie de locul unde intenţionezi să-l pui, poţi să verifici dacă se vede bine din direcţia din care ştii că o să te uiţi. Cel mai bine, te învîrţi pe lîngă el şi te uiţi din toate părţile, vezi dacă eşti mulţumit.

Full HD înseamnă în principiu să suporte 1080p. HD Ready suportă 720p şi face downscaling de la 1080i. Din punct de vedere practic, trebuie să vezi foarte bine şi să stai la 2-3 metri de el ca să observi diferenţa.

Să se poată conecta PS3 înseamnă să aibă minim 1 HDMI in. Toate au (de fapt nu cred că gaseşti cu mai puţin de 2).

De asemenea, parcă-mi amintesc că a trebuit să-mi iau cablu HDMI, PS3-ul nu a venit cu aşa ceva. Altfel nu merge HD.

Şi nu în ultimul rînd, vezi să aibă difuzoare. Nu neapărat aparente, dar să existe. Au apărut nişte televizoare fără. Chiar dacă intenţionezi să scoţi sunetul de la consolă prin cine ştie ce altceva, e enervant să nu ai deloc sonor la televizor.

Despre DVB-T: există două tipuri, MPEG-2 şi MPEG-4. Dacă nu specifică, e MPEG-2. Asta înseamnă că nu poţi prinde Pro-TV HD OTA fără un STB. Nu ştiu dacă îţi pasă sau nu, dar merită menţionat. Din păcate, cele cu MPEG-4 sînt mai scumpe.

Despre DLNA: nu-ţi pasă, are PS3-ul :)

• 1 year later...