Jump to content
Vesperala Forum

Extraterestrii exista


Recommended Posts

FBI-ul a publicat o serie de documente confidenţiale care arată că extratereştrii au venit pe Pâmânt înainte de 1950. Miile de documente bizare lansate pe site-ul The Vault al agenţiei demonstrează existenţa extratereştrilor şi confirmă vizitele lor.

 

.........

http://www.romanialibera.ro/actualitate/ev...ant-222090.html

Link to comment
Share on other sites

Ca n-om fi noi buricul universului, dar nu asta e stirea de maxima importanta. Stirea adevarata este despre o romanca. Vezi AICI cum tot noi, ne-am de daci, suntem prezenti chiar si in inima incredibilului si al mirobolantului fenomen al extraterestrilor pe terra. :steag:

Link to comment
Share on other sites

Ooo, asta e un topic dintre preferatele mele :D:

 

Nu stiu daca exista viata pe alte planete, dar probabilitatea infima a aparitiei conditiilor necesare pentru a aparea viata ma fac foarte sceptic:

- Dupa cum am invatat, Ca sa poa' sa apara viata pe Pamant, a fost nevoie de apa. Iar ca apa sa ramana in stare lichida, mediul trebuie sa se incadreze intr-o plaja destul de restransa de temperatura, care sa si fie cat de cat constanta. (ca idee: pe Luna, temperaturile variaza de la zi la noapte intre +350 si -200 de grade) Mai e nevoie si de atmosfera, care si ea trebuie sa aiba o presiune si o compozitie favorabila. Majoritatea planetelor nu au camp magnetic, ceea ce inseamna automat ca radiatia cosmica matura atmosfera de pe suprafata lor. Pamantul are camp magnetic, deci are atmosfera. .....si cate si mai cate se tin toate lant in povestea asta!

 

- Cateva conditii si mai speciale necesare ca una din specii sa-si poata evidentia inteligenta:

Viata sociala a omului este caracterizata de constructii, unelte, dispozitive, obiecte destinate diferitelor activitati. Deci ca specie vie, avem nevoie de apa. dar avem nevoie si de uscat pentru ca tehnologia fabricarii acestor obiecte n-ar fi posibila in mediu subacvatic. Iar fara aceste obiecte, nu am putea fi considerati 'specie inteligenta'. Nu? :)

 

Ma rog... ideea e ca Pamantul a indeplinit aceste conditii, contrar probabilitatii extrem de scazute. Insa asta scade si mai mult probabilitatea ca aceste conditii sa le mai indeplineasca undeva prin Univers vreo alta planeta.

 

Ba mai mult! cele doua evenimente trebuie sa se intample simultan fiindca, logic, daca apare undeva vreo alta specie inteligenta, dar a facut-o acu o suta de milioane de ani, sau urmeaza s-o faca peste o suta de milioane de ani, atunci cineva intarzie la intalnire :D:

 

Dupa parerea mea, filmuletul cu disectia extraterestrului este doar o FACATURA ORDINARA.

Chestia aceea are forma PREA UMANOIDA pentru a fi de pe cine stie ce alta planeta. :imao:

 

Nu-mi dau seama totusi care o fi intentia FBI de a iesi la rampa cu asemenea tampenie. :hm:

Link to comment
Share on other sites

Mda. Sunt multi care sustin ipoteza conform careia indeplinirea conditiilor favorabile vietii pe alte planete este improbabila. Si cred ca e corecta, daca ne bazam pe ceea ce stim pana acum despre Univers.

Totusi, parerea mea este ca probabilitatea tinde spre zero, dar nu este chiar 0. Din atatea corpuri care "atarna" prin Univers, cum putem sti ca nu exista macar unul care sa faca posibila viata? :)

Link to comment
Share on other sites

Asimetric, e logic ce spui, si anume:

---->nu putem fi siguri ca nu exista inca o planeta unde vreo anume forma de viata sa-si fi facut aparitia.

 

Dar repet: creatura de la Roswell este izbitor de umanoida. Tie ti se pare credibil sa apara fiinte atat de asemanatoare cu noi undeva pe o alta planeta? ... mie nu. :D:

Link to comment
Share on other sites

Nu. :) Nu e deloc credibil. Sunt, totusi, uimit de inventivitatea alora - in sensul ca s-au gandit ei ca ar fi bine sa puna cap la cap un exemplar al unei specii extraterestre (cu organe, cu de toate) - si, in acelasi timp, de lipsa lor de inspiratie. :) Din atatea forme posibile, au ales tocmai sablonul uman... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ceva ceva poate fi totusi. De ce oare trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea omului?

Da, interesant ca cineva a facut o alee prin zapada, dar :yawn: a fost prea adormit si n-a observat extraterestrul. Abia dupa un timp cineva, absolut intamplator, a filmat troienele si a descoperit minunea.

 

E doar poanta de 1 aprilie (1 apr. -dupa calendarul iulian, ofcorz)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Eu zic ca e imposibil sa fim singuri in Univers. Cu siguranta exista forme diverse de viata in multe alte galaxii, noi suntem doar o picatura in ocean... Totusi, cred ca chiar daca oamenii de stiinta ar avea dovezi clare ca exista extrateresti, tot nu am afla nimic. Marile puteri tin in secret multe descoperiri.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
asa e.

la 3 dimineata m-am trezit si m-am dus la baie.un extraterestru era in cada.ghici ce facea? manichiura si pedichiura.mi-a aratat degetu`.enervat,am luat sprayu` de gandaci si ala o fo`.recomand.

 

Daca erai la 3 dupa'amiaza in piata si cumparai rosii puteam face o emisiune. :imao:

 

On: inca nu s-a descoperit. deci e posibil

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ESA planuieste o misiune pe Europa, una din lunile lui Jupiter, printre putinele corpuri din sistemul solar care se presupune ca dispune de apa in forma lichida. Aceasta este acoperita de un strat de gheata, cu o grosime de 100 km, dar oamenii de stiinta cred ca sub aceasta se afla apa, si spera sa gaseasca aici forme de viata.

Problema e ca, daca nu va fi gasita viata in sistemul solar, va fi foarte greu de gasit in alte parti, pentru ca se cunosc foarte putine despre alte sisteme de planete in afara de cel al Soarelui, si distantele sunt de nestrabatut...

 

Avand in vedere ca exista milioane de specii de vietuitoare pe Pamant, al caror ADN nu difera foarte mult, nu vad absolut nicio posibilitate ca un eventual extraterestru sa semene cu un om.

Link to comment
Share on other sites

Iou n-am inteles niciodata de ce astia (adica exploratorii chit-ca-si-de-la distanta ai Universului), daca nu gasesc oxigen sau daca nu gasesc apa, conchid imediat ca nu exista viata in mediul/ pe planeta respectiva. Dom'le,dar poate acele forme de viata au cu totul si cu totul alte lanturi metabolice, poate nu au nevoie deoxigen si de apa. Asta ca sa nu mai zicem ca pana si primele forme de viata aparute pe ilustra si nevinovata noastra Planeta au fost tot anaerobe. E limitati, zau asea. :lol:
Link to comment
Share on other sites

Pentru ca, din cunostintele omenirii de pana acum, ADN-ul si ARN-ul sunt substantele care stau la baza vietii, si care au in componenta oxigen. Deci, oricum, oamenii nu ar putea detecta formele de viata care nu au ADN, chiar daca acestea ar exista.

Si apa, pentru ca universul este format din hidrogen si heliu. Iar daca ar exista oxigen, ar exista si apa, pentru ca s-ar "combina" cu hidrogenul, in anumite circumstante.

Link to comment
Share on other sites

Deci, oricum, oamenii nu ar putea detecta formele de viata care nu au ADN, chiar daca acestea ar exista.

 

 

Nu pot detecta?

 

 

Deci stim ca exista viata "in cadrul" codului genetic, dar asta nu inseamna ca nu exista si "in afara" lui. Adica ceea ce ai zis si tu mai sus.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu cat de clar a fost ceea ce am scris. Prima conditie pe care trebuie sa o indeplineasca o celula, pentru a fi considerata vie, este sa aiba ADN. Nu stiu daca e si singura, am lipsit la lectia asta :lol: (probabil ca trebuie sa fie activa, intr-un fel...). Deci e normal ca oamenii sa caute pornind de la o axioma. Dar daca, prin absurd, ar exista viata si fara ADN, omul n-ar "vedea-o" - asta cred eu.

Link to comment
Share on other sites

A, tu vrei sa spui de fapt ca omul nu ar fi in stare sa recunoasca viata, atata timp cat aceasta nu poseda cod genetic.

 

 

Pai eu ma gandesc la aceasta chestiune asa, la nivel de opinca. Cu toate ca argumentul ar parea derizoriu, omul a reusit insa sa recunoasca viata cu mult timp inainte sa se fi descoperit acizii nucleici si rolul acestora, lucruri despre care stim ca s-a discutat de-abia in prima jumatate a secolului XX.

Apoi daca e sa trecem in domeniul unei gandiri deschise (ca oamenii de stiinta se presupune ca asa ar trebui sa fie), oricat de foarte vechi (adica datand de la prima forma de viata) si de universal ar fi codul genetic, tinand cont de faptul ca nu cunoastem decat in masura limitata (stii ca zilnic se decopera noi specii si ca exista inca destule habitate insuficient explorate sau chiar neexplorate deloc) diversitatea lumii vii, cu atat mai putin cunoastem formele de viata din trecutul geologic al Planetei. Si cum insusi subiectul aparitiei vietii pe Pamant este controversat de multe teorii, cu atat mai putin se poate spune cu certitudine ca primele forme de viata aveau cod genetic sau un cod genetic in forma pe care o cunoastem azi. Adica oricat de fantezist ar suna asta, dar cu atat de multe controverse legate de aparitia vietii, poate vreun om lucid sa bage mana in foc pentru ceva si sa nu lase loc si pentru alte ipoteze?

 

Eu banuiesc ca astea sunt comunicate de presa date asa, pentru ca sa tina in forma publicul larg. Public care este interesat de descoperirea unor forme de viata spectaculoase, oarecum umanoide, ca-n mai stiu eu ce serial SF. O "amarata" de "bacterie" poate zace prin nu stiu ce vale de pe nu stiu ce planeta, chiar si dintre cele "explorate" - explorarea fiind evident una superficiala, din moment ce omul nu a calcat pe acolo - nu stim noi nici pe departe toate formele de viata care exista ACUM pe Pamant, si, vorba aia, suntem preocupati de stiinte de vreo cateva mii de ani, daramite de pe o planeta pe care nici macar nu am pus piciorul? Daca o fi si vreun "virus" (apropo,dntre virusuri exista o buna parte care exista fara ADN, ci cu ARN, deci nu ADN e un atribut al vietii, cu codul genetic) , vreun "virion", vreun "prion" - am pus ghilimelele pentru a sublinia faptul ca acelea ar putea fi forme de viata asemanatoare celor dintre ghilimele) - ce ar avea in plus si independenta, slabe sanse sa stie altcineva decat naiba de el.

 

 

In fine, ca sa scurtez, legat de subiectul acesta, banuiesc ca cercetatorii nu-si inchipuie ca natura ar fi incapabila de ceva mai multa imaginatie decat a dat dovada pe Pamant. :hatoff:

Edited by Yelle
Link to comment
Share on other sites

A, tu vrei sa spui de fapt ca omul nu ar fi in stare sa recunoasca viata, atata timp cat aceasta nu poseda cod genetic.

 

 

Pai eu ma gandesc la aceasta chestiune asa, la nivel de opinca. Cu toate ca argumentul ar parea derizoriu, omul a reusit insa sa recunoasca viata cu mult timp inainte sa se fi descoperit acizii nucleici si rolul acestora, lucruri despre care stim ca s-a discutat de-abia in prima jumatate a secolului XX.

 

Apoi daca e sa trecem in domeniul unei gandiri deschise (ca oamenii de stiinta se presupune ca asa ar trebui sa fie), oricat de foarte vechi (adica datand de la prima forma de viata) si de universal ar fi codul genetic, tinand cont de faptul ca nu cunoastem decat in masura limitata (stii ca zilnic se decopera noi specii si ca exista inca destule habitate insuficient explorate sau chiar neexplorate deloc) diversitatea lumii vii, cu atat mai putin cunoastem formele de viata din trecutul geologic al Planetei. Si cum insusi subiectul aparitiei vietii pe Pamant este controversat de multe teorii, cu atat mai putin se poate spune cu certitudine ca primele forme de viata aveau cod genetic sau un cod genetic in forma pe care o cunoastem azi. Adica oricat de fantezist ar suna asta, dar cu atat de multe controverse legate de aparitia vietii, poate vreun om lucid sa bage mana in foc pentru ceva si sa nu lase loc si pentru alte ipoteze?

 

Eu banuiesc ca astea sunt comunicate de presa date asa, pentru ca sa tina in forma publicul larg. Public care este interesat de descoperirea unor forme de viata spectaculoase, oarecum umanoide, ca-n mai stiu eu ce serial SF. O "amarata" de "bacterie" poate zace prin nu stiu ce vale de pe nu stiu ce planeta, chiar si dintre cele "explorate" - explorarea fiind evident una superficiala, din moment ce omul nu a calcat pe acolo - nu stim noi nici pe departe toate formele de viata care exista ACUM pe Pamant, si, vorba aia, suntem preocupati de stiinte de vreo cateva mii de ani, daramite de pe o planeta pe care nici macar nu am pus piciorul? Daca o fi si vreun "virus" (apropo,dntre virusuri exista o buna parte care exista fara ADN, ci cu ARN, deci nu ADN e un atribut al vietii, cu codul genetic) , vreun "virion", vreun "prion" - am pus ghilimelele pentru a sublinia faptul ca acelea ar putea fi forme de viata asemanatoare celor dintre ghilimele) - ce ar avea in plus si independenta, slabe sanse sa stie altcineva decat naiba de el.

 

 

In fine, ca sa scurtez, legat de subiectul acesta, banuiesc ca cercetatorii nu-si inchipuie ca natura ar fi incapabila de ceva mai multa imaginatie decat a dat dovada pe Pamant. :hatoff:

 

Intradevar, oamenii puteau recunoaste viata cu mult inainte de descoperirea ADN-ului. Dar in momentul in care a fost descoperita molecula cu pricina, omul si-a dat seama ce anume "genereaza" existenta si perpetuarea unei specii.

Ma indoiesc ca astrobiologii cred in filme SF, sau ca viseaza omuleti verzi pe pereti, limitandu-se, deocamdata, la a cauta forme de viata microscopice, folosind cunostintele si tehnologiile pe care le au la dispozitie in momentul de fata. Si bineinteles ca exista locuri neexplorate. De exemplu, pana acum nu s-a gasit o modalitate de explorare a lui Jupiter, pentru ca este un corp gazos, cu atmosfera foarte densa (si, deci, cu o gravitatie colosala), cu furtuni puternice, si care ar strivi orice corp ar incerca sa o patrunda. Nici nu mai vorbim despre trimiterea unor astronauti pe planete cu astfel de conditii (sau ca ale lui Venus - care are o temperatura medie de 470 grade). Dar nu are rost sa cauti viata pe planete de genul asta, atata timp cat inca nu s-au explorat toate locurile ce au conditii catusi de putin asemanatoare cu ale Pamantului.

 

Este posibil ca oamenii de stiinta sa incerce sa gandeasca "in afara cutiei", dar...pana gasesc acel ceva diferit, sunt in cautarea a ceva familiar, cum e codul genetic. Pentru ca nu poti cauta ceva ce nu stii cum arata. Cum ai sti ca l-ai gasit? :)

 

Adevarul e ca acesta este un subiect nou in istoria omenirii. Multa vreme, omul a studiat spatiul de la departare. Cand a reusit sa puna piciorul pe un corp din afara atmosferei terestre, a aparut si interesul pentru viata extraterestra. Toate astea s-au datorat evolutiei tehnologice. Deci, cum spuneam, cercetatorii folosesc tot ce au la dispozitie acum (incluzand cunostintele sale despre corpurile vii).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pf. Mie imi aminteste cat de dumb sunt.

Dar, oricum, extraterestrii exista. Foarte putin probabil sa fie inteligenti, deci nu vor ajunge niciodata aici. Dar probabilitatea ca viata sa apara si in alta parte e mult prea mare.

Inca nu s-a descoperit viata inteligenta in Univers. Nu se stie daca exista. Nici macar pe Pamant.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...