NightShift Posted March 31, 2011 Report Posted March 31, 2011 Cataline, asa este. Ma intreb daca a fi membru NATO nu cumva e un lux prea mare pentru noi. Oricum, eu n-o sa cred niciodata asta ca daca n-am fi intrat in NATO, acum ne-ar fi inghitit Rusia. (ca sfera de influenta -ma refer, normal) in fine.. Oricum, nu pierde din vedere ca Base a intrat in razboi inainte sa fi intrat NATO in mod oficial. Daca Basescu nu ar fi vrut sa intre in razboi, ar fi transmis Aliantei Nord Atlantice, in stilul lui ''delicat'' ca ''look men, ui ar a smol cantri ov tueni miliăn luzărz, din care lucreaza un sfert. Hă-hă-hhhă! N-avem bani nici sa trecem strada, asa ca poate la alt razboi o sa participam si noi, dar de data asta sariti-ne la numaratoare. Oricum, in Irak, cehii au trimis 30 de soldati. Noi am trimis 800! Sa va fie de ajuns.'' apropo cehii, cand au fost invitati sa adere la NATO, li s -au impus si lor niste conditii imposibile de indeplinit. Pur si simplu nu si-au permis armamentul pus in vedere pt aderare . In scurt timp, a venit raspunsul americanilor: ''ok, atunci e bine si asa'' Pe de alta parte; Libia NU e membra NATO. Si totusi, NATO se implica in nobila cauza de a-l inlatura pe idiotul ala. Asadar, intrebarea care se naste imediat ---> daca NATO se implica oricum, ce rost mai are sa fii membru? PS: (ca o poanta paralela cu ''nationala de fotbal'' a luxemburgului, unde joaca si primarul, si postasul, si medicul, si taximetristul) .... Ce o fi trimis aia in Libia? --- poate un CD cu muzica de relaxare, ca sa detensioneze situatia? Quote
Catalin X Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 Cataline, asa este. Ma intreb daca a fi membru NATO nu cumva e un lux prea mare pentru noi. Oricum, eu n-o sa cred niciodata asta ca daca n-am fi intrat in NATO, acum ne-ar fi inghitit Rusia. (ca sfera de influenta -ma refer, normal) in fine.. Oricum, nu pierde din vedere ca Base a intrat in razboi inainte sa fi intrat NATO in mod oficial. Cred ca aici te cam inseli . Basescu a fost acuzat cateva zile bune ( aduti-l aminte pe Crin-cel-odihnit cum racnea cu ochi exoftalmici ca Base nu vrea sa plece la razboi impreuna cu aliatii ) ca ezita sa ia o decizie pro sau contra participarii la conflict . Asta dupa ce Basescu s-a opus , alaturi de Germania , Bulgaria , Polonia si altii , intentiei Frantei de a ataca Libia . Basescu a anuntat participarea dupa ce au facut-o cam toti , inclusiv impaciuitoarea Germanie . Si sunt sigur ca daca intra fara sa stea pe ganduri in conflict ar fi fost acuzat , asa cum o faci tu acum , ca s-a grabit sa intre intr-un conflict care nu-i al nostru , prea scump , etc . Quote
NightShift Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 Cred ca aici te cam inseli . Nu, nu ma insel. Initial au intrat in razboi doar cateva tari. Membre NATO, dar nu NATO. Cum altfel ar fi avut Angela Merkel libertatea de a decide ca Germania nu serveste.? Vineri, 25 Martie 2011 ---> "Romania a decis sa se implice in razboiul din Libia si a stabilit si modul in care o va face: va participa la embargoul impus Libiei cu fregata "Regele Ferdinand", doi ofiteri de stat major si 205 militari, pe o perioada de trei luni." Duminica, 27 Martie 2011 ---> "NATO a anuntat duminica seara ca a ajuns la un acord pentru a prelua controlul deplin asupra misiunii militare internationale care urmareste sa aplice rezolutia Natiunilor Unite referitoare la Libia, informeaza CNN si BBC News. Decizia a fost luata dupa o reuniune a ambasadorilor NATO, care a avut loc la Bruxelles." Asta dupa ce Basescu s-a opus , alaturi de Germania , Bulgaria , Polonia si altii , intentiei Frantei de a ataca Libia . Da, initial s-a opus; dupa parerea mea, a facut-o doar ca sa-i dea un ghiont lui Sarkozy. dar pe urma tot a decis CSAT ca romanilor le arde de razboi. Cand peste 2 zile s-a hotarat si NATO sa participe,, OK. Nu comentez, decat ca Romania putea sa spuna "uitati-va la noi,, uitati-va la indicatorii nostri economici. Pe bune ca in momentul asta NU PUTEM sa participam la un razboi. O sa ne revansam alta data, cu ocazia unui alt razboi. Va promitem." .... si? s-ar fi facut gaura in cer? eh, .... uite ca s-a facut oricum. Quote
Catalin X Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 (edited) Nu, nu ma insel. Initial au intrat in razboi doar cateva tari. Membre NATO, dar nu NATO. Cum altfel ar fi avut Angela Merkel libertatea de a decide ca Germania nu serveste.? Vineri, 25 Martie 2011 ---> "Romania a decis sa se implice in razboiul din Libia si a stabilit si modul in care o va face: va participa la embargoul impus Libiei cu fregata "Regele Ferdinand", doi ofiteri de stat major si 205 militari, pe o perioada de trei luni." Duminica, 27 Martie 2011 ---> "NATO a anuntat duminica seara ca a ajuns la un acord pentru a prelua controlul deplin asupra misiunii militare internationale care urmareste sa aplice rezolutia Natiunilor Unite referitoare la Libia, informeaza CNN si BBC News. Decizia a fost luata dupa o reuniune a ambasadorilor NATO, care a avut loc la Bruxelles." Da, initial s-a opus; dupa parerea mea, a facut-o doar ca sa-i dea un ghiont lui Sarkozy. dar pe urma tot a decis CSAT ca romanilor le arde de razboi. Cand peste 2 zile s-a hotarat si NATO sa participe,, OK. Nu comentez, decat ca Romania putea sa spuna "uitati-va la noi,, uitati-va la indicatorii nostri economici. Pe bune ca in momentul asta NU PUTEM sa participam la un razboi. O sa ne revansam alta data, cu ocazia unui alt razboi. Va promitem." .... si? s-ar fi facut gaura in cer? eh, .... uite ca s-a facut oricum. Atacul asupra Libiei a inceput pe 20 martie , iar pana pe 25 cand am s-a anuntat participarea Romaniei aproape toate tarile NATO europene se implicasera , sau anuntasera ca se implica in operatiuni . Si asta in urma unei rezolutii ONU , e adevarat , nu a unei decizii NATO . Dar asta era doar o chestie de nuanta … Cand toate tarile europene membre NATO se implicasera deja , Romania era intr-o situatie foarte incomoda . Raul era oricum facut dinn cauza reactiei foarte intarziate . Asa ca decizia a fost nu una luata in pripa ci una venita cam tarziu . Jenant de tarziu . Acum , depinde cum privesti lucrurile . Daca aderarea la NATO ti se pare o tampenie , atunci si cumpararea unei perechi de bocanci pentru deșert iti poate părea o cheltuiala foarte mare . Dar cum suntem membri NATO , si asta se pare ca ne-am dorit , atunci nu poti sa-l condamni pe Base , sau pe urmatorii care o sa-i succeada la Cotroceni , ca arunca banii pe razboaie in care se implica NATO . Edited April 1, 2011 by Catalin X Quote
NightShift Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 Cand toate tarile europene membre NATO se implicasera deja , Romania era intr-o situatie foarte incomoda . Sa fii pasnic din fire si sa spui asta in mod deschis, nu este un motiv sa te simti pus intr-o situatie incomoda. Dupa parerea mea, nu e nimic rusinos sa fii presedintele ultimei tari care intra in razboi,, si asta s-o faci "doar cu jumate de gura" fiindca nah ... tu nu vrei, dar te trag altii. PS: Uitandu-ma la Angela Merkel, mi-e tot mai clar ca s-ar fi "economisit" multe vieti omenesti si multe resurse pierdute aiurea prin razboaie, daca Lumea ar fi fost condusa de femei. Sunteti de acord cu mine? Quote
Recommended Posts