Eonica Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Acuma aspectul relatat de tine are doua aspecte . Cele doua tari puse in discutie , Olanda si Romania, sunt interesante din punct de vedere al puscariilor si al infractorilor, daca e sa le comparam, fara a sti sau a intra in amanunte. Sa le luam pe rand. Romania: multi infractori pentru ca sunt puscariile atat de pline incat nu mai au loc? Sau sunt puscarii prea putine? Daca sunt pline inchisorile, inseamna ca organele isi fac treaba si ii prind, justitia ii condamna, mai multa siguranta pe strazi, etc. Asa sa fie oare? Olanda: putini infractori, puscarii goale, ori sunt olandezii cu frica de puscarie si nu incalca legea. Acum depinde de fiecare tara cum masoara infractionalitatea. Ca daca puscariile sunt pline, asta nu inseamna ca nu prea mai avem infractori la drumul mare. Sau invers. Poate ca Base' are dreptate intr-o singura privinta: legea lor e mult mai permisiva decat a noastra. Dar nu sunt de acord ca asta inseamna neputinta. Quote
poem Posted December 19, 2011 Report Posted December 19, 2011 citind rindurile de mai sus, m-i se adevereste un adevar despre cei de aici. Sinte-ti tineri si redescoperitoi adevaruri despre istoria politica a Romaniei post revolutionare. Tot ce vede-ti si traiti si ve-ti traii in viitor, am trait eu in perioada 1990 ... 2000. Vrem o schimbare, vrem o Romanie noua ....revolutie cu armele pasnice in mina Quote
Narcisa Posted December 19, 2011 Report Posted December 19, 2011 Frate poem, eu cu politica nu ma prea impac, drept pentru care am patit destule pe topicul asta. Dar ce spui matale inteleg perfect dupa cateva citiri . Doar ca nu stiu de unde sa cumpar o duzina de "arme pasnice", eu stiam numai ceva in legatura cu fuga, ma invatase bunica, in rest ma descurc cu lupta de gherila de pe forum. Quote
poem Posted December 20, 2011 Report Posted December 20, 2011 Frate poem, eu cu politica nu ma prea impac, drept pentru care am patit destule pe topicul asta. Dar ce spui matale inteleg perfect dupa cateva citiri . Doar ca nu stiu de unde sa cumpar o duzina de "arme pasnice", eu stiam numai ceva in legatura cu fuga, ma invatase bunica, in rest ma descurc cu lupta de gherila de pe forum. Quote
Narcisa Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 "Nu pentru-o lopata de rumena paine,/ nu pentru patule, nu pentru pogoane,/ ci pentru vazduhul tau liber de maine,/ ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!" R.Gyr Quote
Narcisa Posted November 8, 2013 Report Posted November 8, 2013 Haiducii lui Şapte-Piei. Taxe la taxe si peste taxe . 'N-am văzut însă nicăieri trecută taxa pe aerul respirat – fiindcă românii care trăiesc, bine-mersi, la munte, trebuie să plătească de să le vină rău, doar ei inspiră ozonul, nu ca miticii care trag pe nări smogul oraşelor'. Catavencu Quote
Radu_RoAp Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 Haiducii lui Şapte-Piei. Taxe la taxe si peste taxe . 'N-am văzut însă nicăieri trecută taxa pe aerul respirat – fiindcă românii care trăiesc, bine-mersi, la munte, trebuie să plătească de să le vină rău, doar ei inspiră ozonul, nu ca miticii care trag pe nări smogul oraşelor'. Catavencu Taxelele au rolul lor. Interesanta e povestea. Povestea celor 70%. Si revolta lor. Si datul vinei pe altii. Si multumiti partidului... Quote
Narcisa Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Catastrofal acest guvern Ponta. Nesimtire crunta. Quote
Radu_RoAp Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Catastrofal acest guvern Ponta. Nesimtire crunta. Ba dimpotriva. Are o comunicare de exceptie cu masele. Incredibil, insa o are. Quote
Narcisa Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Ba dimpotriva. Are o comunicare de exceptie cu masele. Incredibil, insa o are. Asa este, ne comunica si noua dimineata tot ce lucreaza ei pe sest noaptea. Auzi, colo, in plina coruptie si violenta , o lege pentru amnistierea infractorilor cu condamnari de pana la sapte ani ne mai trebuie ! Asta dupa ce si asa magistratii au dat pedepse mult prea blande in cazul baronilor. vespe, ai grija sa lasi poseta acasa, n-o sa mai fie suficient s-o tii strans la piept sau in poala , la vedere! Daca tii mortis s-o iei, arunca si tu acolo rujul si batista, nimic mai mult. Quote
Aprig Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Cică pușcăriile sînt prea pline, și orice proces la CEDO e pierdut automat. Ce e mai simplu, să le dea drumul sau să construiască pușcării noi? Și să nu uităm, cu cine votează ăia proaspăt ieșiți? Cu cine le-a dat drumul. E foarte profitabil. Quote
Radu_RoAp Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Cică pușcăriile sînt prea pline, și orice proces la CEDO e pierdut automat. Ce e mai simplu, să le dea drumul sau să construiască pușcării noi? Și să nu uităm, cu cine votează ăia proaspăt ieșiți? Cu cine le-a dat drumul. E foarte profitabil. Eu vorbeam strict de comunicare. Quote
Narcisa Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Cică pușcăriile sînt prea pline, și orice proces la CEDO e pierdut automat. Ce e mai simplu, să le dea drumul sau să construiască pușcării noi? Și să nu uităm, cu cine votează ăia proaspăt ieșiți? Cu cine le-a dat drumul. E foarte profitabil. Nu-mi vine sa cred cu cata nesimtire isi voteaza legi in propriul interes, de parca n-ar avea si-asa destule avantaje nemeritate, e revoltator! Eu vorbeam strict de comunicare. Care comunicare? Asta prin care ne aduc la cunostinta abuzurile pe care le fac? Oamenii astia calca in picioare totul, isi fac legi pentru ei, nu respecta legile in vigoare, pun biruri, sporesc numarul somerilor. Auzi, cica sa nu fie considerati functionari publici, de parca nu publicul i-a ales si nu pe acest public trebuie sa-l reprezinte si sa-l serveasca! Cati parlamentari au mers sa comunice cu oamenii de la Pungesti? Au instaurat dictatura fortei acolo! Quote
Narcisa Posted December 11, 2013 Report Posted December 11, 2013 Va vine sa credeti ca ministrul culturii, Daniel Barbu , a spus că sunt alocaţi prea mulți bani pentru bolnavii de HIV-SIDA si ca, dacă nu am avea acel program national sau dacă acel program ar fi la jumătate, puteam să facem mai multe festivaluri de tip «Shakespeare»“? Cum poti gandi asa si, daca gandesti in modul acesta, cum poti s-o si spui, tu , politician? Doamne fereste, ce armonie perfecta intre cinism si prostie! Domnule ministru, daca , presupunand ca bugetul alocat pentru programul HIV ar fi prea mare, diferenta nu tot in sanatate trebuie sa mearga? Sau vi se pare ca bolnavii Romaniei se lafaie in spitalele din tara? Cand ne cade coada de raie si mor oamenii cu zile prin spitale, de festivaluri credeti ca ne arde? Ce le pasa politicienilor imbuibati, ca doar ei se trateaza la Viena si Paris... Quote
Radu_RoAp Posted December 12, 2013 Report Posted December 12, 2013 Va vine sa credeti ca ministrul culturii, Daniel Barbu , a spus că sunt alocaţi prea mulți bani pentru bolnavii de HIV-SIDA si ca, dacă nu am avea acel program national sau dacă acel program ar fi la jumătate, puteam să facem mai multe festivaluri de tip «Shakespeare»“? Cum poti gandi asa si, daca gandesti in modul acesta, cum poti s-o si spui, tu , politician? Doamne fereste, ce armonie perfecta intre cinism si prostie! Domnule ministru, daca , presupunand ca bugetul alocat pentru programul HIV ar fi prea mare, diferenta nu tot in sanatate trebuie sa mearga? Sau vi se pare ca bolnavii Romaniei se lafaie in spitalele din tara? Cand ne cade coada de raie si mor oamenii cu zile prin spitale, de festivaluri credeti ca ne arde? Ce le pasa politicienilor imbuibati, ca doar ei se trateaza la Viena si Paris... Sa nu va aud. Este ministrul nostru si are credit 70%. Sa nu va aud. Este ministrul nostru si are credit 70%. Mai pierd 1euro. E o problema cu cei 70%. Nimeni nu mai recunoaste. (-2) Quote
BigDefender Posted December 16, 2013 Report Posted December 16, 2013 Scrisoarea unui parlamentar român către Moş Crăciun Parlamentarii români îşi aduc aminte, în preajma sărbătorilor de iarnă, că, odată, demult, au fost şi ei copii. Cuminţi, seara, după ce se întorc de la serviciu, se aşază la birou şi redactează lungi scrisori către Moş Crăciun. Invariabil, epistolele încep cu „Dragă Moşule,…”. Apoi cad pe gânduri, neştiind cu ce să înceapă. Au atâtea să ceară. Deşi, nu au nimic să dea. Si totuşi, lista „revendicărilor” lor e lungă. „Aş vrea, dacă se poate, să mă duc la Parlament numai de două ori pe săptămână, iar ziua de lucru să fie de patru ore. Moşule, de trei ori pe săptămână e prea mult”. Sorb o înghiţitură din paharul cu vin şi, prinzând curaj, continuă: „Mai vreau, Moşule, o superimunitate parlamentară cum nu s-a mai văzut, să crape de ciudă colegii din alte ţări europene. Nu e frumos din partea DNA, a Parchetului sau ANI să mă ancheteze pe mine, parlamentarul român, de… auzi, Moşule, conflict de interese sau fapte de corupţie. Dar eu nu vreau decât să am ce să le ofer copiilor mei, familiei mele, care, să ştii Moşule, sunt mai presus decât orice pe lume. Chiar mai presus decât interesele electoratului sau interesele ţării. Sau poate că ar fi mai bine, Moşule, să faci tu o vrajă, cum ştii tu, să nu mai existe DNA, ANI şi Parchet. Işi recitesc scrisoarea, o găsesc ca fiind bine ticluită şi continuă: „Mai vreau, dragă Moşule, să fiu la fel de bogat ca tine. Tu, care le ai pe toate. Si vreau bani de diurnă mai mulţi, două maşini de serviciu, două secretare (una blondă şi una brunetă), o casă de vacanţă la Sinaia şi una la Mamaia, o delegaţie într-o ţară exotică pe lună… şi, mai vezi tu ce ai prin sacul tău mare”. O secundă, parlamentarul român, care îşi redactează scrisoarea către Moş Crăciun, simte o uşoară mustrare de conştiinţă: „Iar în colegiul pe care îl reprezint, mi-aş dori, Moşule, să am un electorat… nu, nu neapărat bogat; nici prea deştept. Mai degrabă un electorat credincios. Da, credincios. Credincios mie. Un electorat care să mă voteze şi la următoarele alegeri. Pentru că, Moşule, ştiu că eşti prea zgârcit să îmi oferi tot ce ţi-am cerut. Mă descurc eu dacă-mi dai două-trei mandate”. Quote
Narcisa Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Pentru anul care urmează, statul şi-a programat deja un împrumut de 200 de milioane de euro pe care vrea să-l facă în prima lună a lui 2014. Asta după ce în 2013 a luat de la bănci echivalentul unei sume mai mari chiar decât împrumutul de la FMI contractat în 2009. Quote
Radu_RoAp Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Pentru anul care urmează, statul şi-a programat deja un împrumut de 200 de milioane de euro pe care vrea să-l facă în prima lună a lui 2014. Asta după ce în 2013 a luat de la bănci echivalentul unei sume mai mari chiar decât împrumutul de la FMI contractat în 2009. Is strategii financiare. Necesare cred. Quote
Narcisa Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Is strategii financiare. Necesare cred. Asa strategii... as prefera unele ceva mai inteligente, ca de imprumutat as fi stiut si eu sa ma imprumut dac-as fi ajuns in locul acestor mari "strategi". Si taxe m-ar fi dus mintea sa pun. Necesare, categoric, dar pentru cine? Quote
Narcisa Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Ați văzut cît s-a făcut i€uroiul? Sefule, ce mai conteaza? Daca mancarea, apa , aerul sunt otravite, daca in jurul nostru se intampla atatea mizerii si mai nimic bun, un euro mai slab sau mai gras nu ne mai spune mare lucru. Un jug mai greu , tot o tragedie, si noi acelasi rol in acelasi film regizat de alesii nostri egoisti si hulpavi. Quote
Narcisa Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 Miercuri 23 ianuarie, Guvernul Ponta a aprobat „Hotărârea de Guvern pentru aprobarea tranzacţiei convenite prin Memorandumul de Înţelegere încheiat între statul român şi The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucureşti la 15 februarie 2013” prin care compania deţinută de statul kazah este iertată de o datorie de jumătate de miliard de dolari. In contextul în care Guvernul Ponta vrea să pună accize pe combustibil, nu ezită să scutească o companie privată, străină, de o datorie uriaşă. Quote
Recommended Posts