Jump to content
Vesperala Forum

politicieni.ro


Recommended Posts

Cat de penibil ati fost, domnule Toader! Va mai puteti uita in ochii oamenilor cinstiti? Cerul dv. unde se afla, sus sau jos, rasturnat in mocirla?

 

 

Valerius Ciuca, profesor de drept si coleg cu Tudorel Toader la Universitatea AI Cuza din Iasi, il critica dur pe ministrul Justitiei pentru raportul in baza caruia a cerut revocarea sefei DNA. "Nici unul dintre cele 20 de puncte nu are sustinere juridica sau rationala", scrie acesta pe facebook.

 

Profesorul Ciuca face o paralela cu practicile staliniste, in care aveau loc "grave ingerinte in actul de justitie" si afirma ca am asistat la un spectacol jalnic , âtotul este deconcertant. In afara oricarei ordini legale sau constitutionaleâ.

 

Postarea integrala a lui Valerius Ciuca:

 

âIn anii '50, interpretarile juridice se faceau prin intermediul autoritatilor legale si judiciare sovietice. Astazi, aberatiile juridice sunt acreditate prin interpretari paraconstitutionale pe care nici macar C.C. nu poate sa si le asume intr-un mod decontextulist. Cu alte cuvinte, fara caz, nu exista solutie... Cine promoveaza solutia inaintea cazului, se pare, forteaza dreptul...

 

Ce-a fost asta? Ce-a fost acest jalnic spectacol ? Cum poti tu, Romanie, sa suporti asemenea nenorocire?

 

Totul este deconcertant. In afara oricarei ordini legale sau constitutionale, cineva ne povesteste despre ce-ar fi trebuit sa se intample dar nu s-a intamplat... Nici o umbra de institutie nu a fost prezenta la aceasta povestire. Institutiile s-au ascuns pentru a asculta vocea unei ectoplasme judiciare fara nici cea mai mica competenta in materie de jurisdictie. Romania nu este tara saradelor; nu ne jucam cu competentele ei institutionale si nu facem din acestea platforme de parelnice opinii. Daca cineva isi permite sa batjocoreasca acasta natie si sa relativizeze acest stat cu institutiile sale sobre si constitutionale, inseamna ca peste 20 de milioane de romani nu se regasesc pe teritoriul pe care antecesorii lor seriosi i l-au rezervat... Nici cele mai elucubrante ganduri ale noastre nu pot fi "gazde" ale acestor stupefactii. Nici unul dintre cele 20 de puncte nu are sustinere juridica sau rationala. Oricare dintre pricinile prezumtioase este obiect de judecata. Cum este posibil ca factorul politic sa-si permita a judeca? Unde s-a mai intamplat asemenea absurditate fara a fi catalogata ca grava ingerinta in actul de justitie? Justitie inainte de justitie? Unde s-a mai intamplat asta? Nici macar la prezumtiosii stalinisti... Este de-a dreptul siderant sa vad la "oameni ai institutiilor" conduita lipsita de minima initiere institutionala...

 

Sa te inflacarezi in fata proclamatiilor media este meritoriu. Inseamna ca sufletul tau este, inca, vibratil. Dar, sa ramai pasiv la irationalitatea pura a celor care trebuie sa intruchipeze sufletul statalitatii, este ca si cum ai fi catatonic la scena uciderii familiei tale... Iar asta nu mai este gluma..."

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cu cata incrancenare se cramponeaza de scaun, ai crede ca ramane pe drumuri daca si-ar da sau i s-ar cere demisia, cand are un post asa cald si bine platit la universitate! Si cu mai putina bataie de cap. Dar el prefera sa mai bata un cui in crucea greu de dus a Romaniei! Afurisit blestem pe tara asta, cu asa lideri fara rusine si fara coloana vertebrala!

O evaluare a activitatii indiferent cui musai trebuie sa cuprinda si niscaiva aspecte pozitive, ca omul ala doar nu si-a facut un scop in viata din a face numai lucruri rele, si daca si-a facut , tu, ca ministru fara pata, unde-ai fost de nu l-ai tras de maneca la timp si l-ai lasat cica" sa strice iremediabil imaginea Romaniei"?

Link to comment
Share on other sites

"StimatÄ doamnÄ prim ministru Viorica DancilÄ,

Stimate domnule ministru Tudorel Toader,

VÄ scriu ĂŽn numele AlianĹŁei pentru o Românie CuratÄ cerându-vÄ sÄ luaĹŁi mÄsuri pentru ca dl. Darius Valcov, condamnat penal ĂŽn primÄ instanĹŁÄ pentru corupĹŁie, sÄ fie eliberat din poziĹŁia oficialÄ de consilier ĂŽn guvernul dvs. Având ĂŽn vedere cÄ dl. ministru al justiĹŁiei a propus revocarea doamnei procuror general CodruĹŁa Kovesi pe baza unui set de argumente pe larg susĹŁinute, va ofer Ĺi eu un singur argument simplu Ĺi scurt: nici un ministru al JustiĹŁiei sau un guvern respectabil nu poate cere sÄ fie demisÄ Ĺefa anticorupĹŁiei, indiferent de motive, câtÄ vreme pÄstreazÄ ĂŽn funcĹŁie un consilier condamnat pentru corupĹŁie. Cazul domnului Valcov nu a avut nimic politic. Nici mÄcar avocaĹŁii domniei sale nu l-au apÄrat spunând cÄ tablourile de mare valoare ascunse sub saltea Ĺi prin poduri fuseserÄ plasate acolo de procurori scÄpaĹŁi de sub control sau de denunĹŁÄtorii lor. Ĺi cei care l-au mituit, Ĺi Ĺoferii lui care cÄrau genĹŁile cu ĹpÄgi au depus mÄrturii clare. Este un caz indiscutabil, Ĺi nu e nevoie sÄ se ajungÄ la ultima instanĹŁÄ pentru a ĂŽnĹŁelege cÄ PSD nu poate lupta contra unei anticorupĹŁii politizate din postura de partid politic corupt. Ăn acest fel nu face decât sÄ ofere singur justificarea politizarii anticorupĹŁiei Ĺi a sloganelor de tipul âPSD, ciumÄ roĹieâ pe care noi nu le-am susĹŁinut Ĺi nu le susĹŁinem. Revocarea dnei Kovesi nu depinde de dvs, domnule ministru al justiĹŁiei Ĺi doamna premier. Dvs puteaĹŁi doar argumenta Ĺi aĹŁi fÄcut-o. Ăn schimb demiterea dlui Valcov e cu totul la latitudinea dvs. DacÄ vreĹŁi sÄ vÄ fie auzite argumentele dvs, auziĹŁi-l Ĺi dvs pe cel de faĹŁÄ. DaĹŁi-l afarÄ pe dl. Valcov Ĺi nu va mai puneĹŁi niciodatÄ ĂŽn asemenea situaĹŁii, sau oferiĹŁi singuri justificare oricÄror abuzuri contra voastrÄ care pot urma."

 

Alina Mungiu- Pippidi

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fostul Presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a vorbit despre averea sa, astfel toata lumea a aflat adevarul in legatura cu acest subiect.

 

âCel mai constant si profund suport, in toata viata mea, a fost si este sotia. Alaturi de ea am trecut prin multe. Nu am fost orbiti nici de putere, nici de avereâ, a spus Iliescu.

 

âDupa o viata petrecuta impreuna, singurele noastre bunuri sunt casa in care locuim si o masina cumparata de sotie. Apartamentul nu este nici macar de un confort extraordinar: biroul meu este destul de restrans, iar in dormitor incap doar patul si sifonierulâŚâ, a adaugat Ion Iliescu.

Link to comment
Share on other sites

ČcoalÄ veche. Iliescu crede sincer ĂŽn toatÄ propaganda bolČevicÄ. ÄČtia noi nu mai sĂŽnt aČa, sĂŽnt porniČi pe acumulat cât mai multe. E un alt fel de socialism. Ei de fapt vor doar partea de autoritarism, eventual totalitarism, dar fÄrÄ comunism, Äla i-ar deranja.

Link to comment
Share on other sites

ČcoalÄ veche. Iliescu crede sincer ĂŽn toatÄ propaganda bolČevicÄ. ÄČtia noi nu mai sĂŽnt aČa, sĂŽnt porniČi pe acumulat cât mai multe. E un alt fel de socialism. Ei de fapt vor doar partea de autoritarism, eventual totalitarism, dar fÄrÄ comunism, Äla i-ar deranja.

 

Asa cred si eu, sefule Aprig. :yes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Renumitul medic nutriĹŁionist Simona Tivadar Ĺi-a exprimat, ĂŽntr-o postare pe o reĹŁea de socializare, tristeĹŁea Ĺi neputinĹŁa ĂŽn faĹŁa exodului ĂŽnspÄimântÄtor al oamenilor capabili Ĺi bine pregÄtiĹŁi profesional din România cÄtre alte zÄri, ĂŽn urmÄ rÄmânând numai ciurucurile.

 

âAsta o sÄ fie una dintre rarisimele mele postÄri de jale: constat ĂŽn fiecare zi cÄ sunt contemporanÄ cu dispariĹŁia poporului român, aĹa cum ĂŽl Ĺtiam eu. Cei mai harnici, mai ĂŽntreprinzÄtori, mai serioĹi Ĺi mai blĂŽnzi oameni au emigrat si continuÄ sÄ plece masiv, de la cel mai bun cÄpĹunar sau dulgher pânÄ la cel mai bun medic sau cea mai strÄlucitÄ minte de savant; e un exod ĂŽnspÄimĂŽntÄtor. Ţara e confiscatÄ de ĹŁoape Ĺi infractori Ĺi nu Ĺtiu care e o specie mai dÄunÄtoare. Din popor au rÄmas ciurucurile, neputincioĹii, niĹte dinozauri ca mine Ĺi niĹte tineri entuziaĹti care ĹŁin Ĺandramaua, sÄ nu ne cadÄ ĂŽn cap. Sigur, actualii conducÄtori nu sunt veĹnici. Sigur, ĂŽn ĹŁara asta bogatÄ Ĺi frumoasÄ o sÄ vinÄ ĂŽncet alte neamuri, mai ĂŽntâi ca sÄ munceascÄ, apoi ca sÄ o asaneze Ĺi sÄ o respecte aĹa cum poporul actual nu o face: poate asiatici, poate africani, poate sud-americani, cine Ĺtie? Ĺi o sÄ existe o altÄ populaĹŁie, care o sÄ devinÄ un popor ĂŽn adevÄratul sens al cuvântului. AĹ fi preferat sÄ fiu contemporanÄ cu sfârĹitul lumii, mÄcar era aceeaĹi soartÄ pentru toatÄ omenirea. AĹa, mÄ uit cu jale cum se zbate ĂŽn chinurile morĹŁii poporul meu ĂŽn timp ce alte popoare evolueazÄ spre mai bine, capabile sÄ supravieĹŁuiascÄ istericilor sau ticÄloĹilor efemeri istoric. Probabil noi am ieĹit prea secÄtuiĹŁi de puteri din dictaturÄ ca sÄ facem faĹŁÄ unei alte pecingini istorice. Sper sÄ se inventeze criogenia ĂŽn decursul vieĹŁii mele, mi-aĹ dori foarte mult sÄ mÄ trezesc peste douÄ-trei sute de ani Ĺi sÄ vÄd cine populeazÄ aceste pÄmânturi. Ăn ceea ce priveĹte sfârĹitul, nu mai am nici un dubiu. Ĺi spun asta fÄrÄ pic de patetism, rece ca un cercetÄtor care studiazÄ un experiment ĹtiinĹŁific. Cartea de istorie e nemiloasÄ, va consemna Ĺi felul ĂŽn care am decÄzut Ĺi cauzele pentru care s-a ĂŽntâmplat asta. Mi-aĹ fi dorit sÄ nu se ĂŽntâmple ĂŽn decursul vieĹŁii meleâ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Vad pe internet ca multi il blameaza pe presedintele Johanis pentru revocarea lui Kovesi.

Nu avea ce face, s-a impotrivit cat a putut, sperand in vreun ajutor de undeva, acesta n-a venit, mai departe nu putea merge. Ar fi dat posibilitatea PSD-ului sa treaca orice lege ar fi dorit, fara macar s-o poata salva pe Kovesi. Nu se poate spune ca i-a fost teama pentru sine, stia bine ca ar fi trecut de referendum.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nu inteleg si pace! Cred ca de la RoAp mi se trage, c-a starnit roiul meu de muste :blush-1: .

Oameni buni, de ce se tot vorbeste atat despre protocoalele incheiate intre SRI , DNA, SIE , Parchet sau mai stiu eu care institutie si alte institutii menite sa asigure aplicarea legii? De ce sunt ilegale, de ce incalca grav mandra noastra Constitutie? Nu trebuie ca institutiile statului sa colaboreze intre ele, informatiile nu trebuie sa circule de la una la alta pentru o reala eficienta, ca doar nu circula in piata , la gara si la moara? Doar protocolul nu-i totuna cu complotul :confused: .

Ma puteti lamuri si pe mine?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

âO sÄ fie mai puČini homosexuali dupÄ ce bagÄ votul ĂŽn urnÄ?â, i-a ĂŽntrebat Cristian Tudor Popescu pe românii care vor merge sÄ voteze la referendumul de modificare a ConstituČiei pe tema familiei tradiČionale.

 

Nu , fireste, homosexualii vor ramane tot atatia cati sunt lasati de mama natura. Dar se va distrage atentia romanilor naivi de la ticalosiile pe care le face zilnic PSD-ul.

De ce, oare , ordonanta de urgenta , din moment ce urgenta nu exista? Au rezolvat toate problemele si toate durerile romanilor si ramasera doar cu asta?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

" România trÄieĹte probabil una dintre cele mai grave pauze de bun simĹŁ din istoria ei recentÄ. PânÄ Ĺi ultimul român dintr-un ipotetic clasament al bunelor maniere Ĺi educaĹŁiei s-ar uita de sus la mizerabilii care au ajuns sÄ ne conducÄâ, a scris Tudor ChirilÄ pe Facebook.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Are dreptate

 

Mare dreptate, din pacate.

 

In alta ordine de idei, pentru mine postul tv Realitatea nu mai exista. S-a rupt lantul de iubire si punct, vorba presedintelui . Merg catre posturile similare. Mizerabila lucratura sa te ridici pe spinarea unui om si-apoi sa-i dai cu piciorul.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

âAm spus odatÄ ĂŽntr-o emisiune cÄ nu voi pleca din România. Nu voi pleca din România nici dacÄ ajunge o ČarÄ islamist-radicalizatÄ, nici nazistÄ, spuneam atunci, nici dacÄ ajunge din nou o ČarÄ comunist-totalitarÄ. Asta spun Či acum. Voi rÄmâne pânÄ la sfârČit aici, dar mulČi alČii vor pleca. Ei mizeazÄ pe asta. Oamenii pleacÄ Či nu-i deranjeazÄ sÄ rÄmânÄ, câČi, 10 milioane, care e problema? DacÄ la un moment dat s-ar putea ca Transilvania sÄ se desprindÄ, fie Či de facto, de România care e problema pentru Dragnea Či ai lui? Le ajunge Čara RomâneascÄ Či Moldova pentru ce vor ei sÄ facÄ din poporul Ästaâ, a spus Cristian Tudor Popescu.

 

El a adÄugat cÄ au nevoie de popor, pentru cÄ aČa au ajuns la putere.

 

âCel mai important moment este acesta, se contureazÄ din ce ĂŽn ce mai clar cÄ România se poate ĂŽntoarce ĂŽn ĂŽntunericul gÄlbui din anii 80. Ăn 2019 au loc douÄ rânduri de alegeri â europarlamentare Či prezidenČiale. DacÄ aceste alegeri vor fi câČtigate de PSD, alegerile parlamentare din 2020 sunt inutile. Se vor Čine, dar rezultatul lor va fi dinainte cunoscut. Alegerile din 2019 pot fi ultimele alegeri libere din Româniaâ, a subliniat jurnalistul.

 

âCe ne rÄmâne este sÄ votÄm. Asta e singura ČansÄ Či vom Čti Či noi cine suntemâ, a precizat Cristian Tudor Popescu

 

Cristian Tudor Popescu a spus cÄ Liviu Dragnea âa rupt orice legÄturÄ cu Europaâ prin discursul sÄu. âUn discurs de asemenea violenČÄ cum nici CeauČescu nu a avutâ, a adÄugat el.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Andrei Caramitru:

 

âJigodiilor !!!!

 

Doar intr-o singura zi:

- vor sa o blocheze pe Kovesi sÄ ia postul la UE cu orice preČ. Inclusiv cu arest dacÄ e nevoie

- Dorneanu o bagÄ in beci fÄrÄ luminÄ pe Čefa ICCJ : presiune ca pe vremurile lui Stalin

- Jandarmeria are buget mÄrit cu 500% pentru "armament de rÄzboi" Či cu 6200 de mânuitori de pulane ĂŽn plus . Ăn an electoral.

DacÄ nu scÄpÄm de ei o sa scape ei de noi - nu o sa avem unde sa ne mai ascundem. Či nu o sa fie blânzi - ne urÄsc mai mult decât ĂŽi urâm noi pe ei. E ultima luptÄ. Ora 23:59. TreziČi-vÄ !!!!!â

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 5 months later...

Doamna Dancila ,aveti dreptate ,  poporul isi doreste o dezbatere televizata intre dv. si presedintele Iohannis. De preferat intr-o limba de circulatie internationala. Preferati germana sau engleza? Daca , in mod absolut neintentionat, se va ajunge la vreun aspect legat de cunostinte din domeniul geografiei sau istoriei , speram ca veti face fata si nu va veti simti ofensata considerand asta  un afront la statutul domniei voastre de femeie.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Deci, ce-am gandit am izbandit. Deocamdata , guvernul Orban a inceput cu dreptul. Doamne , ajuta!

O sa duc dorul numitilor  sau poreclitilor : Codrin, Daea , Olguta, Dancila, Orlando, alta intrebare, mitraliera , cand mi l-or duce si ei pe-al meu. Cata aroganta si cat tupeu in fapte si declaratii au putut sa aiba acesti oameni care s-au crezut de neinlocuit!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...