Jump to content
Vesperala Forum
illudere

Mierea şi sănătatea

Recommended Posts

Mierea de salcîm scade aciditatea gastrică

 

În gastrita hiperacidă, mierea de salcîm (1 lingură diluată în 100 ml apă caldă şi luată cu 2 ore înainte de masă) diminuează aciditatea gastrică şi se absoarbe repede, calmînd "arsurile".

În caz de ulcer, se iau 2 linguri de miere de salcîm diluată în 200 ml lapte. Remediul se consumă noaptea, bineînţeles, după ce ziua s-a urmat un regim alimentar adecvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aparuse mai demult un articol in Adevarul parca despre miere.

E buna la orice !

eu nu am reuşit să fac pantofii cu ea...:) dar cred că pot prinde muşte..:rade:

nu serios, există afecţiuni în care chiar e indicată?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ohoooo , in acel articol erau o multime insirate.

:woodpecker: nu ştii tu cum aflu eu ce era înşirat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mierea in amestec cu galbenusul de oua- remediu in tratarea ulcerului

 

Un remediu eficient pentru tratarea ulcerului, recunoscut de medicina naturista, este amestecul de miere si galbenusuri de oua de gaina. Preparatul se realizeaza din cinci linguri de miere si trei galbenusuri de oua. Dupa ce se amesteca bine, compozitia este pusa la pastrare timp de trei zile. In fiecare dimineata, inainte de masa, cu 40-50 de minute, se ia cate o lingura din preparat. Tratamentul se urmeaza pana cand bolnavul se simte bine. Amestecul, afirma medicii naturisti, a dat rezultate si in cazuri grave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de ouă, cu 5,675 l lapte si cu aproximativ 40 de portocale. Mierea este un aliment delicios si foarte util sănătătii. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte băuturi, sub formă de tartine. Cu ajutorul mierii se pot prepara prăjituri perfect tolerabile, care, după opinia nutritionistilor, pot inlocui prăjiturile obisnuite, care sunt ,in general ,stimulatoare ale aciditătii.

 

- Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse.

- In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamaie (sucul de la 1/2 lamaie la 100g miere). In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale.

- In cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii (laringite, faringite) guturai si sinuzita, se recomanda mestecarea timp de 15 minute, de1-2 ori pe zi, a unui figure de miere.

- In afectiuni ale sistemului nervos se recomanda cate 30 g de miere, de trei ori pe zi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mierea este un remediu natural adjuvant, fără efecte adverse. Conţine aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului. Prin prelucrarea polenului, albinele obţin din plantele polenizate un concentrat de substanţe active. Acestea sunt complet absorbite de corpul nostru într‑un timp foarte scurt, acţionând imediat asupra organelor bolnave.

 

Când este consumată în scop terapeutic, doza zilnică recomandată pentru adulţi este de două linguri/zi, iar pentru copii, de o linguriţă/zi. Dacă este utilizată ca îndulcitor, trebuie alternat în permanenţă tipul de miere şi nu este bine să se consume mai mult de 3-4 linguri/zi. Atenţie, nu se recomandă administrarea sau consumul în cazul diabeticilor sau al persoanelor alergice la produse apicole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mierea e elementul dulce care hrăneşte celula hepatică şi e bine ca aceia care suferă de boli hepatice să înlocuiască zahărul din alimentaţie cu miere.

 

 

Ceaiul indulcit cu miere trebuie să fie călduţ, aproape la temperatura camerei pentru a nu distruge elementele benefice ale mierii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie indeplinite doua conditii pentru ca toate principiile active din miere sa poata fi folosite de organism. Cel mai greu de realizat este sa consumi mierea pe stomacul gol si cu nimic altceva, nici macar cu un pahar cu apa. Daca asta e prea greu si aveti obiceiul de a consuma miere cu ceai sau cafea, atunci acestea nu trebuie sa aiba temperaturi mai mari de 40 grade Celsius. Incalzita la peste 40 de grade, mierea devine cancerigena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mierea hidrateaza tenul, chiar de la prima intrebuintare. Pentu o piele fina si moale, aplica pe fata miere. Las-o sa actioneze aproximativ 3 minute. Spala tenul cu apa calda si tamponeaza cu un prosop curat.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...