NightShift Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Nu editez, Narcisa. Imi asum ce scriu. Quote
Narcisa Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Nu editez, Narcisa. Rau. Nu e o bravura, e lipsa de respect pentru un om in varsta, care nu te-a jignit. Te rog sa mai reflectezi. In sfarsit, eu ma retrag de pe acest topic, ramane cum ziceti. Nici eu, nici tu nu schimbam nimic, doar ajungem la aprecieri surprinzatoare, de genul acesta. Te rog sa ne ierti , Big. Am condus prost discutia si-a degenerat de maniera aceasta. Quote
BigDefender Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Imi dau seama ca nu citesti deloc ce scriu eu...... Ba, din contra, citesc toate postarile din acest topic cu seriozitate! Pentru maidanezi, s-au propus diverse solutii aici, insa sfaturile mele sunt pentru prezent, ca sa nu mai ai necazuri cu ei! ....pffff!!! Big cu psihologia canina!sa fiu sincer, rar aud tampenii de asa calibru. Nu Big a fost jignit, ci canalul de televiziune National Geografic!!!! Quote
Aprig Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Tu monitorizarea o rezumi la statistica? Statistica este doar prima etapa. De cine crezi tu ca depinde indeplinirea de facto a arzatoarei tale dorinte? De caini, nu de oameni? Eu zic ca de oameni si ca acesti oameni trebuie s-o faca fara brutalitate , ca in tarile civilizate. Si eficient, prin sterilizare , nu sa tot care apa cu ciurul, omori niste caini , locul lor va fi luat cu siguranta de altii, pana acum nu asta s-a demonstrat? Ii aduc oamenii proprietari de caini, sa scape de atatia catei . Îmi e indiferent cum fac oamenii ca să scape de ei. Ar putea să-i exporte în Papua Vechea Guinee sau să-i vîneze Ţiriac, nu-mi pasă. Sterilizarea nu funcţionează, se încearcă de ani buni fără succes. Nu reuşesc să-i sterilizeze pe toţi, rămîn suficienţi şi se înmulţesc la loc. Asta cu sterilizarea sună mai degrabă a căra apă cu ciurul. În plus, un cîine sterilizat mai trăieşte vreo 10 ani, şi e la fel de agresiv ca şi înainte. Bunica mea a fost muşcată de un cîine complet aiurea, fără provocare. Nici nu l-a văzut. A ieşit dintr-un gard viu, a muşcat-o şi a fugit. Altă dată eram cu un amic, mergeam spre casă, un cîine dormea şi cînd am trecut la vreun metru de el s-a trezit, l-a muşcat şi a fugit. Pe mine m-au muşcat pînă acum 3 cîini. Unul din ei a murit a doua zi în condiţii suspecte (mai precis, l-am găsit mort), şi cum nu am idee de ce a murit, m-am dus şi am făcut injecţii în burtă. Ăştia 3 au fost excepţiile, de obicei ies biruitor. Poţi să zici ce vrei, cîinii vagabonzi trebuie să dispară. Nu am nici timp, nici chef să mă bat cu cîinii de cîte ori vreau să ies la o plimbare. Quote
Narcisa Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Poţi să zici ce vrei, Am spus mai sus ca nu mai zic nimic. Ai ultimul cuvant. Linisteste-te. Quote
BigDefender Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 S-au terminat argumentele? Nu s-au terminat, dar la fel ca si Narcisa, acum ma retrag de tot dintr-o discutie ireconciliabila! Quote
isr2002 Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 (edited) Am fost convins ca asa vei pune problema, dar hai sa-ti spun povestea:.................... bla bla bla bla Foarte corect! Eu mergeam odata prin fata pe la BRD, ala din centru, de la Unirea. Pe langa mine a trecut o femeie, una din asta cu probleme psihice, zdrentuita, etc. Brusc, fara niciun avertisment - nici macar n-a latrat - si-a zburat un pumn spre falca mea stanga. Noroc ca mai am ceva reflexe, n-a apucat decat sa ma stearga putin. Io zic sa-i exterminam si p-astia! Si sa te exterminam si pe tine pentru ca ai jignit-o pe Narcisa. Hehehe, am glumit cu exterminatul (dar vreo doua palme tot meriti.) Edited February 21, 2011 by isr2002 Quote
Narcisa Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 S-au terminat argumentele? Da. Te rog. Quote
vesperala Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Ataseaza, rogu-te, si-un proces verbal din care sa rezulte ca fiica ta nu l-a provocat si ca s-a comportat conform codului bunelor maniere. De unde sa stim noi ca inculpatul nu se afla in legitima aparare? Am fost convins ca asa vei pune problema, dar hai sa-ti spun povestea: E drept că mulţi dintre noi discutăm câteodată pe subiecte în legătură cu care în niciun caz nu ne arde de glumit. Sunt convinsă că un astfel de subiect este acesta pentru tine, întrucât eşti un părinte păţit. Ştiu că ţie nu îţi arde de glumit pe tema asta. Altfel ţi-ai fi dat seama că de fapt postarea Narcisei era doar o glumă (poate într-un moment nepotrivit) şi nimic mai mult. (M-am abţinut să discut aici pentru că ambele tabere au dreptate. Şi mie îmi pare rău de animale, dar în postura de părinte, când copilul tău e rănit, lucrurile se răstoarnă şi probabil optica ta se schimbă.) Quote
mesmerize Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 (edited) Primăriile fac ce pot în limita fondurilor pe care-şi permit să le aloce problemei maidanezilor.Fondurile provin din banii contribuabililor, iubitori sau neiubitori de maidanezi. Cele mai sărace primării cheltuiesc cu maidanezii vreo 200 lei/lună/maidanez: hrana zilnică ~ 8 lei, utilităţile ~99 lei, sterilizarea ~66,18 lei, plus alte materiale sanitare şi medicamente. În condiţiile unui adăpost de 3 margarete, întreţinerea unui maidanez costă ~ 400 lei/lună.Dacă adăpostul are şi ceva steluţe, costul lunar al unui maidanez e de ~ 600 lei/lună (Bucureşti) sau chiar 750 lei/lună (Rădăuţi). Tot ~ 550-600 lei/lună costă îngrijirea unui bătrân într-un azil.Sigur, nu vorbim de cei care-şi permit să dea 1000 euro/lună într-un azil de lux. Tot 600 lei/lună este şi indemnizaţia minimă pt. creşterea copilului până la 2 ani. Aşadar, la modul practic, muncim pe brânci, plătim taxe şi impozite, vrem să trăim civilizat, să avem oraşe curate şi sigure (nu mai zic de frumoase, că doare rău) şi dăm pe întreţinerea unui maidanez, în medie , între 2400 şi 7200 lei/an. În Bistriţa, de ex, sunt 200 de câini în adăpost.Rezultă că bistriţenii plătesc din munca lor 90.000 lei (noi!)/an pt întreţinerea câinilor. În Iaşi sunt 6000 de maidanezi şi Iaşi-ul alocă doar 120 lei/lună pt întreţinerea lor --> într-un an ar trebui cheltuiţi 8.640.000 lei pt întreţinerea lor. În Bucureşti sunt > 50.000 maidanezi. Am înmulţit pe calculatorul telefonului 50.000 cu 600 şi cu 12, ca să-mi rezulte cât ar costa sterilizarea şi îngrijirea pe an a acestor patrupede şi în loc de produs am primit textul:Result too large to display! Şi asta-n condiţiile în care alocaţia de stat pt copii e vreo 42 lei/lună. Maidanezii sunt câini sălbăticiţi de spiritul de haită şi tot mai agresivi.De când nu mai pot cotrobăi după hrană în tomberoanele cu capac din spaţii îngrădite, sunt tot mai înfometaţi.Dar nu cred că doar foamea îi determină să atace.Odată sălbăticiţi, sunt agresivi şi când nu le e foame.Practic, maidanezii nu mai au caracteristici de animale domestice.Sunt mai degrabă nişte lupi.Se poate trăi cu lupii-n armonie?Să ne spună Capra cu 3 iezi. Le e bine în adăposturi?Nicidecum.Hai să empatizez cu iubitorul necondiţionat de animale --> acolo nu li se poate da libertate de mişcare pt că s-ar încăiera sângeros (o fac şi pe străzi, de altfel) şi ar face o mizerie imposibil de curăţat cu regularitate, iar de hrănit s-ar hrăni ‘ierarhic’.Maidanezii mai puternici i-ar lăsa nemâncaţi şi i-ar păpa ca aperitiv pe maidanezii mai firavi.Şi asta pe banii noştri.Prin urmare, adăposturile înseamnă un fel de zoo fără vizitatori, cuşti mici, o viaţă de maidanez în colivie. Nici sterilizarea şi nici adăposturile nu reprezintă soluţii.Nici în folosul maidanezilor, nici în folosul oamenilor.Nici umanitare, nici practice. Eutanasierea e rezonabilă.Nu doare.Îi scuteşte de maidanezi de ‘o viaţă de câine’, iar pe oameni de o viaţă la discreţia câinilor.Iubitorii de animale, militanţii din organizaţiile de profil, cei interesaţi în sterilizarea şi îngrijirea lor pot lua acasă oricâţi maidanezi doresc şi îşi pot permite să îngrijească, să-i scoată la plimbare în lesă şi cu botniţă, să-i educe ca să nu mai fie agresivi etc. Primarul Chişinăului a luat măsura eutanasierii după ce 6 copii au ajuns la spital în stare gravă muşcaţi de câini.Organizaţiile pro-maidanezi au sărit ca arse pt a-i contesta decizia, dar sunt curioasă câţi maidanezi au fost luaţi acasă de protestatari pt a le oferi o viaţă plină de grijă şi iubire. Edited February 21, 2011 by mesmerize Quote
NightShift Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 Daca stau sa ma gandesc, adaposturile de maidanezi ar trebui sa se autofinanteze si atunci toata lumea ar fi impacata. S-ar putea inventa fermele de maidanezi, s-ar putea produce produse lactate pe baza de lapte-de-maidanez. Aceste ferme ar putea deveni foarte rentabile!!! Ar trebui popularizata telemeaua de maidanez, cu slogane de gen "100%bio" si cred ca planul de afaceri ar putea obtine finantare chiar si de la UE. Quote
mesmerize Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 lapte-de-maidanez La concurenţă cu laptele de pasăre? Quote
Mithras Posted February 22, 2011 Report Posted February 22, 2011 exista victorii mai urate decat o infrangere. cat despre statistici, nimic nou sub soare, ele pot fi partinitoare ca si sondajele. depinde din ce directie vin. va pot arata statistici actuale mult diferite , dar n-am interes sa lungesc discutia. evident ca vin din tabara cealalta. presupunand ca ar fi corecta si netendentioasa statistica de mai sus, tot la oameni ajungem, ei nu au controlat la timp fenomenul si cainii s-au tot inmultit. oricum, orice actiune se poate desfasura si economicos si cu risipa, minti luminate sa fie. inteleg ca maidanezii au adus tara asta in halul de degradare in care se afla. s-au inmultit tampitii: http://www.gds.ro/Actualitate/2011-02-22/C...izarea+cainilor Quote
NightShift Posted March 4, 2011 Report Posted March 4, 2011 http://cronica.primatv.ro/carco-stiri/maid...in-buzau-ataca/ "Mai bine sunau la asociaţiile de protecţie a animalelor şi imediat venea cineva." Da, venea un psiholog de caini sa-i certe pe oameni, sa le comunice ca asa i-a lasat Dumnezeu pe maidanezi sa convietuiasca cu ei,, dupa care sa consilieze catelusii traumatizati de cei 2 adulti si pe copiii lor nesimtiti care au avut tupeul sa coboare dintr-un taxi, fix in fata blocului, incalcand proprietatea bietelor suflete. Quote
winter Posted March 6, 2011 Report Posted March 6, 2011 ^ http://www.adevarul.ro/locale/buzau/lasati..._437356388.html Si pe strada mea cainii s-au inmultit peste masura. Sunt hraniti de cativa oameni in varsta ce locuiesc in blocul din capatul strazii – ii vad mereu dimineata, cand plec la serviciu. Le-au construit chiar si un soi de custi, din lemne si cartoane, in gradina blocului. Dar cainii sunt liberi. Asta-toamna, veneam spre casa pe la 11 noaptea, si m-am pomenit ca doi caini ies din gradina si vin glont spre mine, maraind si latrand. M-am lipit cu spatele de o masina parcata si am inghetat de frica. Norocul meu a fost ca mai era un om pe strada, un barbat, care a venit cu o creanga si a gonit cainii. Peste vreo doua saptamani, tot dupa lasarea intunericului, m-au inconjurat cativa caini. La fel, maraind si latrand. De data asta m-a salvat un sofer. Inainte de Craciun, mama a fost la hypermarket intr-o seara, destul de tarziu. La intoarcere, strada era plina de caini. I-a fost frica sa treaca printre ei. A asteptat douazeci de minute in coltul strazii, pana s-au retras. Mie nu mi se pare normala situatia asta. Sa ma tem sa vin seara acasa, din cauza cainilor... Quote
mesmerize Posted March 6, 2011 Report Posted March 6, 2011 Da, venea un psiholog de caini [..] Cu o abordare psihologică adecvată, maidanezii ar putea deveni ‘maidan-iezi’.Şi ar zburda pe câmpii. Quote
alexcatalin Posted March 6, 2011 Report Posted March 6, 2011 Mie nu mi se pare normala situatia asta. Sa ma tem sa vin seara acasa, din cauza cainilor... Tie nu, dar altora da... si aici ma refer la autoritati in primul rand, apoi la asa numitii "iubitori de animale" (de parca doar cainele e animal, nu si porcul, vaca, gaina etc) care nu-si asuma nici o raspundere vis-a-vis de cainii pe care-i "iubesc", la niste ONG-uri obscure care cica militeaza pentru drepturile animalelor dar "latra" doar cand vine vorba de eutanasiere, in rest nu prea auzi de ei. Si uite asa noi umplem pagini de forumuri, fiecare cu parerea lui, iar maine o luam de la capat incercand sa supravietuim in jungla numita "oras" unde banalul drum pana la serviciu si inapoi se transforma adeseori in sport extrem. Quote
NightShift Posted March 7, 2011 Report Posted March 7, 2011 [...] asa numitii "iubitori de animale" (de parca doar cainele e animal, nu si porcul, vaca, gaina etc) care nu-si asuma nici o raspundere vis-a-vis de cainii pe care-i "iubesc", la niste ONG-uri obscure care cica militeaza pentru drepturile animalelor dar "latra" doar cand vine vorba de eutanasiere, in rest nu prea auzi de ei. Pai si iubitorilor de animale le plac gratarele si carnatii. Ar fi culmea sa militeze pentru drepturile gainilor, molfaind cu pofta un Mac-Puisor. (sau BigMac , sau hotDOG ... nu conteaza) Mie sa nu-mi spuna nimeni ca guvernul nu implementeaza eutanasierea, de frica ONG-urilor astora, care cica o sa ne bage strambe fiindca sunt influente pe la fast-foodul de pe langa parlamentul european. Pai fratilor, guvernul ia decizii fiscale ce sugruma 100% din populatie, si face asta fara sa clipeasca. Oare de frica lui Briji nu recurg la eutanasierea maidanezilor masura care totusi, ar multumi foarte bine cel putin 70-80% din cetateni? ...sa fim seriosi. Quote
Narcisa Posted March 7, 2011 Report Posted March 7, 2011 ... si aici ma refer la autoritati in primul rand, apoi la asa numitii "iubitori de animale" In trecere, atrag atentia antevorbitorului ca alexcatalin a stabilit o anume ordine in ierarhie. Quote
NightShift Posted March 7, 2011 Report Posted March 7, 2011 Narcisa, au spus la TV ca astia de la firfotăn sunt foarte influenti prin forurile europene (de parca ar fi masoni or somethin') si ca o sa ne bage strambe pe-acolo, daca autoritatile se ating de "catelusi". Asta era partea cu ierahria. Ma surprinde doar faptul ca pe RealitateaTV, un "iubitor" explica intr-una din zile mecanismul asta de influenta >maidanez--->firfotăn--->Consiliul Europei--->represalii asupra Romaniei probabil convins ca lumea il va lua in serios. Quote
Narcisa Posted March 7, 2011 Report Posted March 7, 2011 Ma surprinde doar faptul ca pe RealitateaTV, un "iubitor" explica intr-una din zile mecanismul asta de influenta >maidanez--->firfotăn--->Consiliul Europei--->represalii asupra Romaniei probabil convins ca lumea il va lua in serios. Sefule, daca va atingeti de maidanezi , Curtea Martiala va mananca! Quote
Aprig Posted March 23, 2011 Report Posted March 23, 2011 Un nou caz pentru asociaţia 4 lăbuţe şi-un covrig în coadă. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-84300...haita-caini.htm "A venit acasă şi nu ne-a anunţat nici pe mine nici pe soţia mea, stăm gard în gard. Astăzi (n.r. - miercuri) am găsit-o moartă în casă, sânge peste tot în încăpere, iar ea era moartă de câteva ore, nu-mi dau seama de când. Am anunţat poliţia. Are muşcături peste tot pe picioare, au sfâşiat-o până la os" a spus fiul femeii. La faţa locului au venit poliţişti şi lucrători ai Serviciului Medico Legal Argeş care au luat trupul neînsufleţit. "Sunt urme de sânge pe o distanţă de 900 de metri de pe o uliţă la casa ei, are plăgi multiple la picioare provocate de muşcături", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar Dănuţ Dinu. "Avem o problemă cu câinii şi nu sunt neapărat ai noştri, sunt mulţi cei care îi aduc din Piteşti şi din Teleorman, îi aduc cu maşinile şi sunt abandonaţi pe teritoriul comunei noastre. Apoi mai e o posibilitate şi anume ca animalele care au atacat-o pe femeie să fie de la o biobază din apropiere de Moşoaia, de unde mai scapă câini. Am avut un caz când mai mulţi câini flămânzi au mâncat caprele unui om, nu putem să-i împuşcăm, nu ne lasă legea. Eu vreau să fac un adăpost pentru bătrâni, nu unul pentru câini, nu avem bani pentru aşa ceva", a declarat primarul localităţii argeşene Albota, Ion Dumitru. Quote
Narcisa Posted March 24, 2011 Report Posted March 24, 2011 "Tânărul acuzat că le-a ucis pe cele două fete din Braşov a relatat cu lux de amănunte, joi, judecătorilor Tribunalului Bacău, cum a comis crimele şi cum, atunci când erau în agonie, i s-a făcut milă de ele şi a încercat să le aline suferinţa, iar când le-a îngropat a spus o rugăciune." P.S. Tanarul respectiv avea si-un caine. Un maidanez cu un covrig in coada. Sau cu coada facuta covrig . Quote
Recommended Posts