Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
Eonica

Muraturi

Recommended Posts

Astazi, la noi in oras, a fost un targ de produse traditionale. Printre multe alte bunatati, am gasit si muraturi.

Am cumparat un borcan cu ardei umpluti cu varza. Bineinteles murati. Pe eticheta scrie, la ingrediente, ca pe langa apa si sare, este si otet. Cu toate acestea gustul otetului nu se simte.

As dori si eu reteta, daca o aveti.

Si daca tot am descis un topic pe aceasta tema, n-ar strica si alte retete. Neaparat probate de voi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dau cu vuvuzela peste tot, pana cedezi nervos si scrii secretul muraturilor.

uite, scriu eu reţeta iar, că nu mai ştiu pe ce topic o pusesem

mut-o la murăturile tale când dai de ele :)

 

 

 

2 căni oţet

2 căni zahăr

2 linguri sare

2 linguri ulei

20 aspirine

10 kg gogoşari tăiati în bucăţi potrivit de mari (îndepărtaţi seminţele)

 

Se pun într-un vas şi se amestecă dimineaţa şi seara, timp de 3 zile, apoi se pun în borcane.

 

 

 

 

e simplă şi sunt aşa de gustoşi încât se mănâncă niţel cam prea repede :blush-1:

Share this post


Link to post
Share on other sites
uite, scriu eu reţeta iar, că nu mai ştiu pe ce topic o pusesem

 

Ok, dar gogosarii s-au cam dus, scrie salata de varza, ca varza mai este pe piata. :D: Eu nu stiu sigur cantitatile, mi-e sa nu dau informatii eronate. :blush-1: Salata se serveste ca atare sau se umplu cu ea ardei grasi, gogosari, pusi apoi la borcan. Gogosari pregatiti ca in reteata data de vespe (li se ia doar "capacul") sau oricare alta, stiuta de voi sau luata de pe net.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) e după gust...

 

Folosim:

o varză tocată peste care se pun:

-piper măcinat

-ardei gras tocat mărunt

-morcov dat pe răzătoare

-un amestec (cam o sticlă de jumătate de litru) de:

-oţet + puţină apă

-sare cam o lingură

-zahăr vreo 2 linguri

-ulei (cam o ceşcuţă)

Gustaţi! Poate doriţi să puneţi mai mult oţet, sau zahăr...

Fireşte amestecul trebuie ţinut până se topesc zahărul şi sarea.

Se toarnă peste varza+morcov+ardei, se amestecă bine şi se pune la rece.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
:) e după gust...

 

Uitasi de varza rosie. Pentru culoare. Deci astea ar fi cantitatile pentru o varza alba, mare , noi am facut salata din vreo 3-4 verze albe plus una rosie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol:

 

:wub: oook, am uitat să pun la ultima salată :secret:

Share this post


Link to post
Share on other sites
uite, scriu eu reţeta iar, că nu mai ştiu pe ce topic o pusesem

mut-o la murăturile tale când dai de ele :)

 

 

 

2 căni oţet

2 căni zahăr

2 linguri sare

2 linguri ulei

20 aspirine

10 kg gogoşari tăiati în bucăţi potrivit de mari (îndepărtaţi seminţele)

 

Se pun într-un vas şi se amestecă dimineaţa şi seara, timp de 3 zile, apoi se pun în borcane.

 

 

 

 

e simplă şi sunt aşa de gustoşi încât se mănâncă niţel cam prea repede :blush-1:

 

 

 

 

Valeu, Vesperalaaaaa! Pai reteta ta e adevarata bomba. :grin: Dupa atat otet(acid acetic) mai dai si cu 20 aspirine..praf si pulbere se face mucoasa gastrica. Ascultati aici la nenea illudre, cel mai bun e piscarelul .

 

Puneti ardei iuti, dar sa fie din cei mai iuti, din aceia care daca iei o gura, a doua nici nu mai stii cum e, esti deja anesteziat, si ii tai fragmente. Apoi ii pui la macerat cu otet, sare, zahar. Dupa 24h, ii asezi in borcane. Isi lasa atata zeama cat sa-i acopere. Apoi sa vezi cum se duc pe gat cu friptura ! Daca mai ai si putin vin rosu...he-he! ...si o persoana agreabila prin prejma! :rade:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna dimineata! :flowers:

 

Valeu, Vesperalaaaaa! Pai reteta ta e adevarata bomba. :grin: Dupa atat otet(acid acetic) mai dai si cu 20 aspirine..praf si pulbere se face mucoasa gastrica. Ascultati aici la nenea illudre, cel mai bun e piscarelul .

 

Puneti ardei iuti, dar sa fie din cei mai iuti, din aceia care daca iei o gura, a doua nici nu mai stii cum e, esti deja anesteziat, si ii tai fragmente. Apoi ii pui la macerat cu otet, sare, zahar. Dupa 24h, ii asezi in borcane. Isi lasa atata zeama cat sa-i acopere. Apoi sa vezi cum se duc pe gat cu friptura ! Daca mai ai si putin vin rosu...he-he! ...si o persoana agreabila prin prejma! :rade:

 

Nu cumparati de la illu, luati de la noi, ca-i garantat! :yahoo: Adicatelea, piscarelul ala e taman bun pentru mucoasa gastrica, auzi la el, :ang: eu azi-dimineata ascultai la "Ce se intampla , doctore ?", ridicau in slavi hulita aspirina, ziceau ca previne cateva feluri de cancere, asa ca numai bine se potriveste, illu vrea sa ne strice afacerea, c-a ramas el cu marfa nevanduta , nu va lasati pacaliti! :ok:

Intre noi fie vorba, am facut si eu piscarelul asta , e fain, dar o saptamana si mai bine m-au ars si m-au usturat mainile, nici cearceaful nu puteam sa-l trag bine pe mine! :resent:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...