Jump to content
Vesperala Forum
Eonica

Triunghiul morţii din Marea Neagra

Recommended Posts

Mie mi s-a parut ca tine un pic de domeniul paranormalului daca ar fi adevarat.

Despre ce e vorba. Am primit pe net urmatoarea "poveste" si m-am intrebat cat poate fi de adevarat. Vreau sa va intreb daca voi, pana acum, ati mai auzit de treaba asta. Binenteles ca l-am intrebat si pe Google. Pe prima pagina apare povestea aceluaisi autor, iar mai mult nu am avut timp sa caut. Ma gandesc ca poate pe site-urile rusilor apar mai multe detalii, dar cine stie rusa?!

 

Iata despre ce e vorba:

 

Triunghiul morţii din Marea Neagra (Zoltan Marosy)

 

 

În Marea Neagră, în imediata vecinătate a Insulei Şerpilor, aflat la 45 kilometri nord-vest de Sulina, se află un misterios Triunghi al Bermudelor. Deşi zona este cunoscută încă din Evul Mediu, puţini au auzit despre acest triunghi, supranumit al „morţii”, care „călătoreşte” prin apele Mării Negre. Turcii au făcut primele relatări despre această zonă stranie, denumită de ei „Vârtejul Morţii”. Nenumărate asemenea povestiri relatau despre dispariţii surprinzătoare în apele relativ liniştite şi în plină zi! Surprinzătoare sunt şi unele povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV care relatează despre un „vârtej alb” care târa la fundul mării păsări, corăbii şi chiar mici insule! Relatările erau făcute de către oameni care au fost de faţă şi au scăpat cu greu din aceste vârtejuri.

 

Studiind cu atenţie acest fenomen cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 8-10 km - relativ triunghiulară - în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel detectat ca fiind „normal”. Cercetătorii ruşi şi ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre şi, la ora actuală, zona se deplasează spre litoralul românesc, mai precis spre Sulina.

 

Diverse dispariţii

Date mai complete asupra altor dispariţii misterioase s-au evidenţiat după dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, deoarece abia atunci unele secrete straşnic păzite au ieşit la lumină. Astfel, din dosarele ultra-secrete ale armatei roşii aflăm despre dispariţia la 31 mai 1944 a crucişătorului Tiolkovsloi, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi. Cu toate că vremea era excelentă, căpitanul navei vecine povesteşte că respectivul crucişător a fost învăluit deodată de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, după care… a dispărut pur şi simplu de pe ecranele radar. La numai două luni după aceasta, o altă dispariţie: cinci avioane militare plecate în recunoaştere au intrat în ceaţa neagră cu sclipiri verzi, au dispărut de pe ecranele radar cu care erau urmărite şi nu s-au mai întors niciodată.

 

Pe 5 decembrie 1945, 5 bombardiere americane de tip Grumnan TBM-3 Avenger, dispăreau în întunericul Triunghiului Bermudelor. Un lucru foarte straniu, însă deosebit de discutat la vremea aceea, a fost dispariţia a 5 bombardiere ruseşti, în aceeaşi zi în interiorul Triunghiului Morţii de lângă Crimeea (la numai 70 km de ţărm). Expediţia de cercetare sovietică ce a fost dezlănţuită după anunţul oficial al dispariţiei bombardierelor nu a reuşit să găsească nicio urmă. Unele surse spun că ultimele transmisiuni ale aparatelor în zbor au relatat despre o ceaţă deasă din care avioanele nu reuşeau să iasă… Exact ca şi în relatările avioanelor americane din Triunghiul Bermudelor. Fiind pe timp de pace, la ora acea nu exista nicio bază duşmană prin apropiere, de aceea ofiţerii ruşi au crezut că este vorba despre un accident, dar de pe urma lui ar fi trebuit să mai rămână măcar nişte urme fizice.

 

O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc dispărea la numai 30-40 km de ţărmul românesc.

 

Zona este cunoscută de pescari

Pescarii români şi bulgari din zona de coastă ocoleau de multă vreme acea regiune, deoarece existau diferite legende şi superstiţii că acolo este o „apă blestemată”.

Presa grecească din Atena atrăgea atenţia că, fiind un avion particular, pilotul nu cunoştea „traseul de ocolire” care era semnalat avioanelor „oficiale”, dar sublinia că este necesar ca oficialităţile române să precizeze clar care sunt coordonatele acestei forme, pentru a evita alte dispariţii tragice.

Totuşi frecvenţa lor este mică, aceasta mai ales datorită faptului că este o zonă relativ puţin frecventată şi în general ocolită. Oficiali ruşi, însă, sunt de altă părere, ei susţin că aceste anomalii magnetice au o frecvenţă îngrijorătoare (una la două zile). Şi aici se emite ipoteza că aceste anomalii ar putea fi porţi către lumi paralele, care se deschid doar în anumite momente.

 

Una din cele mai surprinzătoare dispariţii este cea petrecută cu câţiva ani în urmă (în 1991) a 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracţie a petrolului. Platforma era legată prin staţie de baza de la ţărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Într-o zi, fără niciun SOS, platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului. După câteva ore, baza a alertat poliţia de coastă, o escadrilă militară a făcut o recunoaştere şi platforma a fost descoperită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariţiei echipei tehnice. Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o prăsiseră în grabă, fără sa-şi ia niciun fel de bagaje, haine sau lucruri intime, fără să strângă sau să facă curat, de exemplu, pe mesele unde mâncau!...

 

La ora actuală, armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale româneşti… Atunci, studierea ei şi responsabilităţile ce decurg din aceste studii vor reveni oficialităţilor româneşti…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, e adevarata, eu cel putin cred.

In unele cazuri s'a auzit ca au reaparut o parte din oameni in alta parte a lumii... dar erau distrusi dpdv psihic, bolnavi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

e o intensitate majora ?

la o intensitate majora magneta poate face ca un obiect sa se dezintegreze prin actiunea magnetilor super-puternici.

 

daca exista o lume paralela de ce nu s-a investigat mai devreme ?

 

in fine... conform fizicii dezvoltate de cei destepti, aceste influente magnetice (locuri cu actiune crescuta, gauri negre etc) POT transporta obiecte dintr-o parte in alta la o viteza decat viteza luminii, fara a se desperi o "usa" .

 

Conform teorieie, nu conteaza ce obiect intra in asa ceva dar transporul la o viteza mare, alungeste obiectul incat in aduce la un lant enorm de atomi sau chiar subatomi, acesta depinzand de starea in care este influnta magnetica.

 

Intr-o stare incipita, acestea transporta la o viteza putin mai mare decat viteza sunetului in conditii normale, deci exista sanse de suprafietuire a unei vietuitoare calatoriei.

 

Cum zicea Gliphy, unii dintre acesti oameni au aparut in alta parte a lumii. Acsta inseamna ca a fost o anomalie in trasportul materiei si acesta s-a oprit iesind. Exista posibilitatea ca materia transportata sa ramana intacta si BLOCATA in timp si spatiu.

 

In aceste locuri timpul si spatiunul nu au valoare.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eonica, îmi evocă exp. Philadelphia despre care am citit mult şi cu pasiune în vremea studenţiei.

 

N-am auzit, dar nici nu m-a preocupat în ultimul timp.Aş da de curiozitate un mic search pe net să văd cine-i autorul articolului, care-i sursa informaţiilor, dacă mai sunt articole pe tema asta, dacă e de-adevăratelea sau e vreo ghiduşie de-ale lui Jules Verne.

 

 

[...]

 

Kyky, explicaţiile tale sunt..Deci, explicaţiile tale au..Voiam să zic că citind explicaţiile tale.. Mai pe scurt, în lumina explicaţiilor tale..In fine, ai uitat să precizezi că subatomii sunt un fel de bubuli printre particulele elementare. :pink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chiar nimeni nu a auzit de intamplari, povesti, alte articole despre acest triunghi romanesc?

Sunt convins ca singurul motiv pentru care nu vezi picior de martor ai nemilosului triunghi romanesc pe la OTV

este ca hulpava figura geometrica - poate - n-a iertat pe nimeni pana acum .

Desi , daca iei la rand balamucurile patriei , n-ai cum sa nu dai de vreun supravietuitor al fenomenului ,

legat strategic - sa i se piarda urma - intre un Napoleon si-un inventator al motorului care merge cu pamant .

 

 

 

 

 

Si , intre noi fie vorba , sunt convins ca avem de-a face un poligon cu o gramada de laturi , nu de un amarat de triunghi ...

Edited by Catalin X

Share this post


Link to post
Share on other sites
sunt convins ca avem de-a face un poligon cu o gramada de laturi , nu de un amarat de triunghi ...

 

se pare ca ati facut ceva cercetari, dupa aprecierea d-voastra, cam cate laturi sa fie?!! :huh:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
N-am auzit, dar nici nu m-a preocupat în ultimul timp.Aş da de curiozitate un mic search pe net să văd cine-i autorul articolului, care-i sursa informaţiilor, dacă mai sunt articole pe tema asta, dacă e de-adevăratelea sau e vreo ghiduşie de-ale lui Jules Verne.

 

Google nu ma lumineaza prea mult in privinta autorului. Am gasit unul care este subprefect de timis si altul ce scrie articole in "Revista misterelor" si la inca unul ce este membru marcant al M.I.S.A si practicant yoga. Este posibil sa fie trei persoane, la fel de bine treimiterilor pot fi facute la aceesi persoana. Caci incurcate sunt caile netului... :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...