vesperala Posted September 26, 2010 Report Posted September 26, 2010 Timp de o săptămână m-am simţit minunat în Hajduszoboszlo, Ungaria. Drumul meu a trecut prin Budapesta, aşa că vă arăt imagini şi de acolo. Tot ce pot să spun e că am învăţat într-o săptămână că istoria e scrisă în prezent şi că niciodată nu trebuie să pleci cu idei preconcepute. Cu siguranţă o parte din inima mea rămâne în acest loc deosebit. Quote
Narcisa Posted September 28, 2010 Report Posted September 28, 2010 apretată? De-ai lui Scorojitu! Quote
vesperala Posted September 28, 2010 Author Report Posted September 28, 2010 aşa pare? dimpotrivă, a fost foarte caldă, parcă ne ştiam de o viaţă Quote
Barcelona Posted September 28, 2010 Report Posted September 28, 2010 Narcisa,si p-aici e expresia aia End of offtopic. ON:foarte frumoase pozele Quote
vesperala Posted September 29, 2010 Author Report Posted September 29, 2010 Eonica, nu am foarte multe, deoarece le-am făcut cu telefonul. Nu am făcut prea multe tocmai pentru că ştiam că nu ies prea grozave. Şi în mod ciudat nimeni nu făcea poze pe acolo, aşa că nu vroiam să ies din "rândul" lor. O japoneză simpatică foc, cu nume frumos, care s-ar traduce floare înaltă, subţire, cu miros frumos La gara din Budapesta: Holul unde stăteam de obicei la discuţii: Şi nu în ultimul rând paginile prezentării mele, înşirate pe jos până în ziua speech-ului. Quote
Eonica Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Sa nu-mi zici ca ai stat atatea zile si ai facut doar vreo 10 poze si atat. Asa ca mai arata, nu le tine pitite. Quote
Narcisa Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Sa nu-mi zici ca ai stat atatea zile si ai facut doar vreo 10 poze si atat. Asa ca mai arata, nu le tine pitite. Mai are una cu un sirag de covrigi sarati, cu miere si mac, dar ii e rusine s-o posteze, sa nu-si faca originea de ras... Quote
Eonica Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Facm ce facem si iar ajungem la gaurile covrigilor? Quote
Narcisa Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Facm ce facem si iar ajungem la gaurile covrigilor? Pai, da, vespe e demna urmasa a lui Badea Cartan (varianta emancipata, feminina) :"un dac a coborât de pe Columnă: cu plete, cu cămașă și cușmă, cu ițari și cu opinci”. Quote
Eonica Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 Nacisa, lasa dacul si columna ca n-ai de unde sa stii. Daca are sange de roman? Quote
vesperala Posted October 2, 2010 Author Report Posted October 2, 2010 precis am, că dacii erau blonzi Aici trebuia să fie o piscină. Nu avea apă, dar îmi plăcea puntea peste ea. Pe margine, nu departe, era un tei... În tren la clasa I nu prea sunt clienţi... Camera în care am locuit o săptămână. Pe jos , desigur tot o săptămână au stat slideurile pe care urma să le prezint. Văzută din tren: În sesiunea când am avut speech-ul chairman mi-a fost un cunoscut şi distins matematician din Israel: Fireşte, m-a anunţat de luni că el îmi va face prezentarea/mă va introduce vineri, dorind să ştie cum se pronunţă exact numele meu. Sfaturile lui mi-au fost nepreţuite pe durata întregii săptămâni. Când am spus că îmi pare rău că se termină săptămâna/conferinţa a zis: Let it go. Wait for the next one. L-am luat ca pe un ultim sfat şi mi-a prins bine îndemnul de a privi în viitor. Quote
florin7franky Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Eu vreau mai multe poze. am dat o raita in google maps si am gasit destule poze frumoase http://maps.google.com/maps?oe=UTF-8&g...l=en&tab=il in stanga ai cateva poze si optiunea de a vedea mai multe poze daca vesperala ne da numele locurilor ce a vizitat sunt sigur ca le vom gasi si in google maps (cred ) LE : ok am gasit o arhiva de poze http://www.panoramio.com/map/#lt=47.443667...amp;z=4&k=2 Quote
vesperala Posted October 3, 2010 Author Report Posted October 3, 2010 împrejurimile lui IN Hotel... nu prea ştiu cum să caut ce adresă are hotelul, dat fiind numele lui de 2 litere... Quote
Eonica Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 Asa da. Parca mai merge. Pana nu faci un slide intreg despre saptamana cu pricina, nu te lasam. Quote
mesmerize Posted October 5, 2010 Report Posted October 5, 2010 aşa pare? dimpotrivă, a fost foarte caldă, parcă ne ştiam de o viaţă Vespe am glumit cu apretul. Poate umpic de apret la organizare că-n rest comunicarea nu putea fi decât cordială. Oricum, din felul în care-ai făcut introducerea mi-a rezultat că a fost o experienţă deosebită. Îmi place ‘covorul’ din camera ta. Quote
anaiD Posted October 9, 2010 Report Posted October 9, 2010 si ce le-ai povestit in 31 de pagini ... despre Quote
vesperala Posted October 9, 2010 Author Report Posted October 9, 2010 le-am povestit despre inegalitatea Young generalizată în contextul măsurilor absolut continue. Quote
anaiD Posted October 9, 2010 Report Posted October 9, 2010 despre asta cred ca era vorba: Inegalitatea lui Young afirmă că dacă a, b sunt numere reale +, iar p,q > 1 astfel încât 1/p + 1/q = 1, atunci Egalitatea are loc atunci când ap = bq, deoarece . Inegalitatea lui Young este un caz particular al inegalității dintre media aritmetică și media geometrică și își găsește aplicabilitate în demonstrarea inegalității Hölder. Quote
vesperala Posted October 9, 2010 Author Report Posted October 9, 2010 ei, da, particularizând datele problemei se ajunge şi la aşa ceva. Quote
anaiD Posted October 11, 2010 Report Posted October 11, 2010 si eu am fost pe acolo prin... Ungaria Quote
Eonica Posted October 12, 2010 Report Posted October 12, 2010 De aia e vesnic tanar Young asta? Pentru ca a ajuns la concluzia ca egalitatea e cam inegala? Quote
Recommended Posts