samsara Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Franzela cu malai Ingrediente: 1 cub drojdie 1 lingura zahar 200-300 ml lapte/apa 1 lingurita sare 2 linguri ulei 100 g malai 400 g faina alba Preparare: Se framanta ingredientele ( se poate face mai intai maia ), se lasa la dospit 10-15 minute, apoi mai framanti inca o data aluatul si-l modelezi. Daca e prea moale il pui in tavile de cozonac, daca e mai tare il pui in tava de aragaz. Lasi la dospit in tava si inainte de a-l baga la cuptor il ungi cu apa si il crestezi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Sami, multumiri pentru reteta asta , fac si eu paine de casa cateodata , nu puneam zahar, cu prima ocazie ma conformez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted September 23, 2010 Author Report Share Posted September 23, 2010 pune si tu o reteta Narcisa, ca vreau sa vad cat mai multe, sa probez cat mai multe pentru ca sunt la inceput si caut ceva bun bun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Samsara, daca tu esti la inceput, eu sunt in urma cu cel putin 100 de ani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 Painici cu masline Ingrediente: 500 g faina 1 cub de drojdie o lingurita de zahar un praf de sare 2 linguri de iaurt 3 linguri de ulei 1 galbenus masline negre oregano sau rozmarin uscat mac,susan pentru decor cam 200 ml apa Preparare: Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul. Se lasa la crescut in loc cald. Apoi se amesteca cu faina, uleiul, iaurtul, praful de sare, condimentele uscate si apa. Se framanta bine, se imparte in 10 bilute care se lasa in tava acoperite cu un prosop, la loc caldut, sa dospeasca. Cand au crescut se intind pe masa cu degetele, se umplu cu masline tocate, se impacheteaza, se aplatizeaza cu palmee si se pun in tava. Se cresteaza, se ung cu galbenus+ulei si se presara cu mac+susan. Se dau la cuptor pentru cca 30 minute. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isr2002 Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Painici cu masline Ingrediente: 500 g faina 1 cub de drojdie o lingurita de zahar un praf de sare 2 linguri de iaurt 3 linguri de ulei 1 galbenus masline negre oregano sau rozmarin uscat mac,susan pentru decor cam 200 ml apa Preparare: Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul. Se lasa la crescut in loc cald. Apoi se amesteca cu faina, uleiul, iaurtul, praful de sare, condimentele uscate si apa. Se framanta bine, se imparte in 10 bilute care se lasa in tava acoperite cu un prosop, la loc caldut, sa dospeasca. Cand au crescut se intind pe masa cu degetele, se umplu cu masline tocate, se impacheteaza, se aplatizeaza cu palmee si se pun in tava. Se cresteaza, se ung cu galbenus+ulei si se presara cu mac+susan. Se dau la cuptor pentru cca 30 minute. o incerc sambata pe asta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 noua ne-au placut, in weekend mai fac si cred ca bag 1 kg faina ca se mananca prea repede Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isr2002 Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 noua ne-au placut, in weekend mai fac si cred ca bag 1 kg faina ca se mananca prea repede samsara, spune repede, maslinele trebuie sa fie sarate?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 nu e musai, poti folosi si nesarate si verzi sau ce culori si preferinte ai ... eu prefer sarate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Pâinea de casă, pentru a avea o coajă crocantă, se unge cu apă rece înainte de a o coace. Dacă, dimpotrivă, se doreşte o coajă moale, ungeţi pâinea cu lapte sau smântână. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isr2002 Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Pâinea de casă, pentru a avea o coajă crocantă, se unge cu apă rece înainte de a o coace. Dacă, dimpotrivă, se doreşte o coajă moale, ungeţi pâinea cu lapte sau smântână. Alternativa: selectati nivelul de coacere (soft-medium-high) din meniul masinii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted October 23, 2010 Author Report Share Posted October 23, 2010 isr ai facut pana la urma painicile? eu azi nu mai apuc, dar fac maine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anaiD Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Painici cu masline Ingrediente: 500 g faina 1 cub de drojdie o lingurita de zahar un praf de sare 2 linguri de iaurt 3 linguri de ulei 1 galbenus masline negre oregano sau rozmarin uscat mac,susan pentru decor cam 200 ml apa Preparare: Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul. Se lasa la crescut in loc cald. Apoi se amesteca cu faina, uleiul, iaurtul, praful de sare, condimentele uscate si apa. Se framanta bine, se imparte in 10 bilute care se lasa in tava acoperite cu un prosop, la loc caldut, sa dospeasca. Cand au crescut se intind pe masa cu degetele, se umplu cu masline tocate, se impacheteaza, se aplatizeaza cu palmee si se pun in tava. Se cresteaza, se ung cu galbenus+ulei si se presara cu mac+susan. Se dau la cuptor pentru cca 30 minute. ... cu sare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isr2002 Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 isr ai facut pana la urma painicile? eu azi nu mai apuc, dar fac maine Inca nu, nu se terminase cealalta; maine dimineata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isr2002 Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 (edited) Facut. A iesit aproape la fel de frumoasa ca a ta :-) Merci pentru reteta. Excelenta la gust. Cred ca trebuie ceva mai multa sare. Edited October 24, 2010 by isr2002 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted October 25, 2010 Author Report Share Posted October 25, 2010 se poate imbunatati dupa gusturile fiecaruia. am facut si eu ieri, sa nu puneti f multe masline pentru ca va iesi mai crudana in interior Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 Paine cu seminte Ingrediente: 7 g drojdie 500 g faina 250 ml apa calduta 1 pumn de seminte de floarea soarelui sare cimbru Preparare: Amesteca faina cernuta cu drojdia si cu sarea. adauga semintele, pastrand cateva pentru decor. Incorporeaza treptat apa calda. Framanta aluatul, pune-l intr-un vas curat, acopera-l si lasa-l la dospit intr-un loc cald, o ora. Incalzeste cuptorul, da-i aluatului form adorita si pune-l in tava tapetata cu faina. Presara restul semintelor si cimbrul uscat peste aluat, unge-l cu apa cu putina sare si pune-l la cuptor 10 minute la foc iute, apoi micsoreaza flacara si mai lasa painea inca 0 minute. Sfaturi: Faina trebuie sa fie de calitate, cea tip 650 e indicata pentru paine, sii mai ales veche de un an. Pe tot parcursul pregatirii in bucatarie trebuie sa fie foarte cald. Painea e bine coapta cand, batuta usor cu degetul pe dos, suna a gol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 Si sectiune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted January 13, 2011 Author Report Share Posted January 13, 2011 Chifle cu malai Ingrediente pentru cca 18 chifle: 400 g faina, 100 g malai fin 1 plic praf de drojjdie 1 lingura zahar, 1 praf de sare putina coaja de lamaie - optional 1 ou, 250 ml lapte 120 ml apa 40 g unt plus: faina pentru modelare, hartie de copt, 2 linguri de smantana pentru ungerea chiflelor, 2 linguri de mac Preparare: Intr-un vas mare se amesteca bine faina cu malaiul, drojdia uscata si zaharul. Se adauga sarea, coaja de lamaie si oul. Se topeste untul in amestecul de lapte si apa, apoi se toarna peste aluat. Se framanta aluatul aprox. 5 minute pana cand face basicute si se desprinde de pe peretii vasului. Se acopera aluatul si se lasa sa creasca aprox. 1 ora, la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul. Se framanta bine aluatul pe un tocator dat cu faina si se modeleaza 18 chifle. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se acopera si se mai lasa 15 minute. Se ung apoi cu smantana, se presara mac si se baga in cuptorul rece. Se seteaza la 180 de grade si se coc aproximativ 45 de minute. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
h007_2005 Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 ``Se seteaza la 180 de grade,, daca nu pot sa setez cuptoru ce fac..... eventual daca nu am paine iau un cozonac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted January 15, 2011 Author Report Share Posted January 15, 2011 pozitia 4-5 l acuptorul cu gaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 pozitia 4-5 l acuptorul cu gaz Care, soro, vorba lui Adrian, ca al meu n-are decat una, verticala. Daca-l asez in pozitia culcat, are doua, cel mult, de unde vrei sa scot cinci? Sa-l proptesc cu ceva sa stea si oblic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted January 15, 2011 Author Report Share Posted January 15, 2011 asa scriu astia prin retete .. daca nu, pui tava mai jos in cuptor ca are mai multe zone in care poti pune tava Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 Turte cu rozmarin Ingrediente: * 500 g faina alba; * 500 g faina integrala de grau; * 1 cub de drojdie proaspata; * apa calduta; continuare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsara Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 Paine neagra cu ceapa si masline Ingrediente: 500 g faina neagra 250 g faina alba 250 g faina integrala continuare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.