Jump to content
Vesperala Forum

V-a fost drag să mergeţi la şcoală?

vesperala

v-a plăcut?  

13 members have voted

1. 1. V-a fost dragă şcoala?

• Nu
      4
    • Nu prea
      3
    • Da, mi-a plăcut
      6

Recommended Posts

• 9 months later...
on, sefule Asimetric: asa si-asa. :blush-1:

Acum am vazut asta. Nu stiu exact ce inseamna, dar pare a fi un compliment, in contextul a ceea ce am scris mai sus. Asa mi s-ar parea logic. Si, pentru ca vreau sa incep sa strang orice lucru, cat de mic, care m-ar putea face sa ma simt bine, o sa scriu pe el, mare, "COMPLIMENT" si il voi pune in raft. Cred ca sunt destule perle din astea, pe forum, ma apuc sa sap dupa ele. Poate gasesc si o sacosa de atentie. :lol:

In completare, si oarecum on-topic, timp de 8 ani am fost un tocilar. Si mie imi era scarba de mine, dar nu aveam ce face, eram obligat sa iau note mari. Apoi am crescut si a venit perioada de rebeliune, care nu s-a manifestat ca la altii, cu haine ciudate si o atitudine plina de ura, ci prin raspunsuri revelatoare. Intr-un fel, notele sunt inutile, si nimeni nu ar trebui fortat sa invete doar de "dragul" lor. Aici, vina e impartita intre profesori si parinti. Profesorii sunt extrem de plictisitori si nu fac niciun efort sa usureze procesul de invatare. Cam toti fac la fel. Intra in clasa, predau intr-un mod prozaic, sec, materia (asta in cel mai bun caz, sunt profesori care nici nu predau), apoi ies din clasa, pana data viitoare, cand elevii au ocazia de a spune "iar vine profu' ala? doamne, ce ma plictiseste ora lui". Toate informatiile, introduse cu forta in capetele elevilor, vor fi apoi verificate in niste teste inepte, iar cunostintele lor (care, de fapt, nu sunt cunostinte, ci doar o serie de memorii stocate, in asa fel incat nu au nicio legatura intre ele) vor fi cuantificate cu ajutorul notelor. Sec. Din asta, copilul nu capata nicio aptitudine care sa ii fie folositoare. Sigur, ar trebui sa existe vointa si din partea acestuia, dar nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca lipseste de la ore. Pentru mine, unele ore erau o placere, in liceu, si le asteptam cu nerabdare. Motivul? Simplu. Abia asteptam sa chiulesc. O singura ora mi-a placut. Ora de franceza. Asta, pentru ca imi placea de profa. :lol: Si aveam numai 10.

Iar vina parintilor... well, uhm... acum nu mai am chef. E alta poveste. O sa imi leg ideile si revin.

Acum am stat si am citit tot topicul asta. Pentru ca se contureaza pregnant ideea ca atat intregul sistem de invatamant, cat si cadrele didactice, sunt cele mai odioase chestiuni ce exista pe Planeta, niste adevarati bau-bau, ma simt datoare sa raspund, de data asta cu seriozitate, la aceasta intrebare.

Da, mi-a fost drag sa merg la scoala. Mi-a fost drag sa merg la scoala pentru ca acolo am invatat, nu intotdeauna conform programelor scolare, chestiuni pe care in mediul meu familial nu as fi avut de unde sa le invat. Uitandu-ma in jurul meu, imi dau seama ca nu am fost si nu sunt singura in situatia asta.

Mi-a fost drag sa merg la scoala si mi-ar fi drag sa mai merg si acum. Nu o sa-i inteleg niciodata pe cei care urmeaza o forma de invatamant, cu atat mai mult una nefinantata de stat, si nu isi dau silinta, ba chiar uneori nu cer sa invete ceva.

• 1 month later...