RoAp Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Pe mine si pe concetatenii mei ne lsa rece varianta taxelor ce se duc spre spitale private. Si stii de ce, RoAp? Pentru ca eu locuiesc intr-un oras cu peste 300.000 locuitori si nu avem nici un spital privat. Daca intr-un astfel de oras nu este, ce sa mai vorbim de oraselele mici?! Si atunci ce folos? 300000? Fara spital privat? Inseamna ca e mediu ostil. Sau e performant mediul guvernat de autoritatile locale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 Mediu ostil a fost acum 9 ani cand a castigat actualul primar alegerile. Acum omu' are peste 70 de ani si tot primar e, deci nu gasesc cuvantul potrivit care sa inlocuiasca "ostil". Merge mediu senil? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Mediu ostil a fost acum 9 ani cand a castigat actualul primar alegerile. Acum omu' are peste 70 de ani si tot primar e, deci nu gasesc cuvantul potrivit care sa inlocuiasca "ostil". Merge mediu senil? Daca e inca primar inseamna ca-i al vostru. Si ca mediul satisface majoritatea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Daca e inca primar inseamna ca-i al vostru. Si ca mediul satisface majoritatea. Da de unde! Inseamna doar ca suntem romani, de la un capat la altul. Prea rabdatori, ca sa n-o zic , mai transant, pe-a dreapta, ca fac si eu parte din intreg. Cristoiu zicea intr-un interviu ca, daca maine se da o lege, o ordonanta ca sa li se reteze capetele celor de peste 1,70 m, n-ar protesta nimeni decat, eventual , cei direct vizati. Cam asa stam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Sunt ravasita de ceea ce s-a intamplat azi in parlament. Doamne, cat tragism, cata disperare! Dar si cat eroism! Avem un erou: Adrian Sobaru. A strigat "Libertate!" A inteles ca libertatea , in sine, este o vorba goala atata timp cat una dintre componente, libertatea financiara minima, nu este prezenta. Si atata timp cat demnitatea umana este constant terfelita de un guvern incapabil . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Sunt ravasita de ceea ce s-a intamplat azi in parlament. Doamne, cat tragism, cata disperare! Dar si cat eroism! Avem un erou: Adrian Sobaru. A strigat "Libertate!" A inteles ca libertatea , in sine, este o vorba goala atata timp cat una dintre componente, libertatea financiara minima, nu este prezenta. Si atata timp cat demnitatea umana este constant terfelita de un guvern incapabil . Ce anume s-a intamplat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Da de unde! Inseamna doar ca suntem romani, de la un capat la altul. Prea rabdatori, ca sa n-o zic , mai transant, pe-a dreapta, ca fac si eu parte din intreg. Cristoiu zicea intr-un interviu ca, daca maine se da o lege, o ordonanta ca sa li se reteze capetele celor de peste 1,70 m, n-ar protesta nimeni decat, eventual , cei direct vizati. Cam asa stam. Am citit interviul. Ii strict comercial. De bun simt era sa aminteasca cine i-a platit datoria hotarata de instanta pentru calomnie, parca. Vreti sa va aduc eu aminte? Tipul este doar simpatic. Atat. Iar citatul din interviul lui este nefericit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Ce anume s-a intamplat? http://www.ziar.com/Protest-Motiunea-de-ce...on-in-Parlament Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 http://www.ziar.com/Protest-Motiunea-de-ce...on-in-Parlament A murit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocozaur Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Cu riscul de a parea cinic, gestul lui a fost pur si simplu..idiot! Atat, nimic mai mult. Nu va impresiona pe nimeni, parlamentarii nu s-au stresat deloc. Vorbesc ei in fata camerelor ca doamne ca e o tragedie care ne afecteaza, si dupa ce pleaca reportofoanele, ghiciti ce se intampla? Probabil ca-l injura pe ala ca le-a stricat ziua si somnul. Nu oameni buni. Daca tot va hotarati sa faceti un gest care sa-i SENSIBILIZEZE pe parlamentari, puneti 16 dinamite la brau, si sari de la balcon. Pana nu mor cel putin 10 parlamentari, live, din cauza propriei nesimtiri, nu se va intampla nimic bun in tara asta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Cu riscul de a parea cinic, gestul lui a fost pur si simplu..idiot! Atat, nimic mai mult. Nu va impresiona pe nimeni, parlamentarii nu s-au stresat deloc. Vorbesc ei in fata camerelor ca doamne ca e o tragedie care ne afecteaza, si dupa ce pleaca reportofoanele, ghiciti ce se intampla? Probabil ca-l injura pe ala ca le-a stricat ziua si somnul. Nu oameni buni. Daca tot va hotarati sa faceti un gest care sa-i SENSIBILIZEZE pe parlamentari, puneti 16 dinamite la brau, si sari de la balcon. Pana nu mor cel putin 10 parlamentari, live, din cauza propriei nesimtiri, nu se va intampla nimic bun in tara asta! Roco, exagerezi o idee. Tipul este bolnav pur si simplu. Isi face sigur rau. Am inteles ca nu a murit. Macar atata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pufonel Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Ce atata tragism si eroism, frate? E clar ca tipul e dus cu pluta, vorba lui RoAp. Ce parinte responsabil prefera sa se sinucida decat sa incerce sa-si ajute copilul bolnav? Eu numesc asta lasitate si inconstienta, nicidecum curaj. In rest, e gargara media, ieftina si de prost gust. Iar eu personal nu mai gust de mult asa ceva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 E in regula sa se deconteze din bani comuni tratamentul nefericitului? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Tipul este bolnav pur si simplu. Asta ai intelegi tu din mesajul lui? Ce atata tragism si eroism, frate? E clar ca tipul e dus cu pluta, vorba lui RoAp. La asta nu ma asteptam. Mai ales de la tine. Imi pare rau c-am deschis acest subiect. E in firea romanului sa-i manjeasca cu noroi pe cei curajosi. E in regula sa se deconteze din bani comuni tratamentul nefericitului? Mai, chiar asta sa fie problema , atat de meschina? Nu, o sa saracim si mai crunt(!) din cauza tratamentului acestui nefericit care-a facut un gest atat de nobil pentru amaratul si lasul nostru popor! Sa-l lasam asa , desfigurat, ca-i alb, nu negru ca noi! Lasati banii sa mearga spre Becali, Patriciu et.co , c-au muncit si ei , saracii... Doamne, da-ne iar sansa de-a avea suflet si de-a putea sa mai si rosim , macar! Si iarta neputinta noastra de-a actiona si "eroismul" de-a vorbi si de-a-l blama pe cel care-a facut-o. " Adrian Sobaru s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului, deoarece guvernul i-a tăiat din alocaţia pentru copilul său bolnav. Un motiv dureros, dar personal. Liviu Babeş şi-a dat foc şi a ars ca o torţă protestând împotriva hidoşeniei chipului României ceauşiste în 1989. Un nebun, domne, să mori aşa, aiurea, că te doare-n România!... Am dat cu ochii de imaginea lui Adrian Sobaru urcat pe balustradă după ce am fost chemat la televizor cu strigătul: "Veniţi să vedeţi, dacă nici acum nu-şi dau porcii ăştia demisia..." Cetăţeanul convocator nu ştia dacă omul căzut o să moară sau o să trăiască. Ce-l interesa era să plece guvernul pe care îl urăşte. E tipul de speranţă laşă care îi animă pe prea mulţi dintre conaţionalii noştri. Să le rezolve cineva, altcineva problema. Dacă fraierul ăla mai şi moare, vie îi va fi uitarea." Cristian Tudor Popescu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin X Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Sunt ravasita de ceea ce s-a intamplat azi in parlament. Doamne, cat tragism, cata disperare! Dar si cat eroism! Avem un erou: Adrian Sobaru. A strigat "Libertate!" A inteles ca libertatea , in sine, este o vorba goala atata timp cat una dintre componente, libertatea financiara minima, nu este prezenta. Si atata timp cat demnitatea umana este constant terfelita de un guvern incapabil . Nu , nu , avem foarte multi eroi !Daca vrei sa-i vezi trebuie doar sa iei la rand saloanele de dilii din spitalele de profil . Iar disperarea individului , reala ( aici n-am dubii - e vorba de un copil bolnav ) ce-i drept , nu vine din taierea cu o suta si ceva de lei din ajutorul de la stat . Pentru ca , daca o sa te uiti mai atent , omul castiga din salariu si alte ajutoare de la locul sau de munca peste 2000 de lei pe luna . Si imi spui mie ca e erou pentru ca a sarit in cap de la balconul parlamentului pentru pierderea a 5% din venitul lui ? La capitolul eroi , cred ca ai stacheta pusa cam jos . In ce priveste demnitatea umana ... ma faci sa rad . Banuiesc ca ea , demnitatea umana , era la loc de cinste pe vremea aia . Stii tu care ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Si imi spui mie ca e erou pentru ca a sarit in cap de la balconul parlamentului pentru pierderea a 5% din venitul lui ? Tocmai, ca nu pentru asta s-a aruncat. Nu numai pentru asta. Daca n-ai purtat niciodata opincile umilitilor , ai macar minima decenta a privilegiatului. Si acei " dilii" (ce cuvant urat si jignitor, Catalin) au fost, majoritatea, oameni ca tine. Stii cine-i vinovatul pentru starea lor de "dilii"? Noi. Societatea. Roaga-te sa-ti dea Dumnezeu doar cati poti duce, sa nu te cocoseze o povara mult peste cat poate indura un suflet de om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin X Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Tocmai, ca nu pentru asta s-a aruncat. Nu numai pentru asta. Daca n-ai purtat niciodata opincile umilitilor , ai macar decenta privilegiatului. A , inteleg . EL s-a aruncat pentru NOI . Hai sa fim seriosi ! Care umilinte ? Probabil ca e mai greu sa iti iei a doua slujba si sa lupti pentru copiii tai decat sa fii umil . Sau debil ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 EL s-a aruncat pentru NOI . Care umilinte ? Unul dintre noi nu traieste in Romania. Sau poate nu traieste in prezent. Daca pui problema in acest mod zeflemitor , eu ce pot sa mai zic? Eu sunt aceea, macar de-as fi singura. Poate ai si tu dreptate, nu i-a mai placut propria-i meserie si s-a reprofilat in cea de saltibanc. Un amarat de circar, acolo...un salt mortal...radeti, cei care nu stiti a plange. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin X Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Unul dintre noi nu traieste in Romania. Sau poate nu traieste in prezent. Daca pui problema in acest mod zeflemitor , eu ce pot sa mai zic? Eu sunt aceea, macar de-as fi singura. Poate ai si tu dreptate, nu i-a mai placut propria-i meserie si s-a reprofilat in cea de saltibanc. Un amarat de circar, acolo...un salt mortal...radeti, cei care nu stiti a plange. Narcisa , eu cred ca un parinte este erou cand lupta cu adevarat pentru copiii lui , in ciuda tuturor greutatilor , nu cand isi ia zilele . Chiar daca abordarea este sortita anonimatului - ea neoferind nimic spectaculos . Nu-mi spune mie ca nu traiesc in prezent ! Traiesc si muncesc in tara asta si ma lupt si eu in fiecare zi cu o gramada de tampenii . Dar incerc sa stau in picioare chiar daca , uneori , o incasez serios .Opinia mea despre realitate este data nu de televizor sau net , ci de ce simt pe pielea mea . Nu-mi foloseste la nimic sa plang si sa fac pe umilul in loc sa caut solutii . Daca mi-as creste copilul in spiritul Mioritei si al drobului de sare n-as face decat sa-i ruinez viitorul si s-o fac sa creada ca orice ar face n-are cum sa fie fericita si implinita . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 eu cred ca un parinte este erou cand lupta cu adevarat pentru copiii lui , ma lupt si eu in fiecare zi cu o gramada de tampenii . Dar incerc sa stau in picioare chiar daca , uneori , o incasez serios . Sunt mai multe feluri de-a lupta, Catalin. Felul acesta de-a lupta, l-a avut si acest om si alti sinucigasi, multi de tot. Prea multi pentru o societate care se vrea democratica. Gandeste ca are copilul de 15 ani, cum crezi c-ar fi ajuns aici daca n-ar fi luptat la fel ca tine? Dar revolta ajunge sa te macine, sa-ti corodeze sufletul, picatura cu picatura... si-ti da puterea, curajul de-a lupta si cu alte arme, la fel de nobile. Catalin, eu nu am probleme materiale, nici n-am avut vreodata, nici in regimul trecut, asa hulit aici, nici acum, cu toate taierile si preturile care explodeaza zilnic. Nu aici am fost vulnerabila, nu de aici mi-au venit necazurile. Dar ma ingrijoreaza , ma exaspereaza ce vad . Ma dor suferintele altora, cand nu li se datoreaza. Si ma inclin in fata celor care au curajul, indus fie si din disperare, de-a le striga in fata celor responsabili toata ura si revolta . Eu cred ca gestul lui a dat de gandit "durilor" din parlament. Daca le-a mai ramas o urma de omenie pe langa conturile grase, masinile de lux, terenurile , gentile, pantofii de mii de euro, tablourile s.a. Eu cred ca el a invins. De data asta a invins. De-asta eu il vad erou. Tu si altii il vadeti diliu. Cine stie daca dilii nu-s mai aproape de normalitate decat cei sanatosi si "apti". Unde e granita, care medic, care filozof ne poate spune cu certitudine? Tu esti normal pentru copii tai, el este erou si pentru ceilalti. Sa nu crezi ca nu-mi dau seama de faptul ca un cadavru nu poate tine loc de tata. Nici el n-a uitat nicio clipa asta. Dar si-a facut calculele altfel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin X Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Sunt mai multe feluri de-a lupta, Catalin. Felul acesta de-a lupta, l-a avut si acest om si alti sinucigasi, multi de tot. Prea multi pentru o societate care se vrea democratica. Gandeste ca are copilul de 15 ani, cum crezi c-ar fi ajuns aici daca n-ar fi luptat la fel ca tine? Dar revolta ajunge sa te macine, sa-ti corodeze sufletul, picatura cu picatura... si-ti da puterea, curajul de-a lupta si cu alte arme, la fel de nobile. Catalin, eu nu am probleme materiale, nici n-am avut vreodata, nici in regimul trecut, asa hulit aici, nici acum, cu toate taierile si preturile care explodeaza zilnic. Nu aici am fost vulnerabila, nu de aici mi-au venit necazurile. Dar ma ingrijoreaza , ma exaspereaza ce vad . Ma dor suferintele altora, cand nu li se datoreaza. Si ma inclin in fata celor care au curajul, indus fie si din disperare, de-a le striga in fata celor responsabili toata ura si revolta . Eu cred ca gestul lui a dat de gandit "durilor" din parlament. Daca le-a mai ramas o urma de omenie pe langa conturile grase, masinile de lux, terenurile , gentile, pantofii de mii de euro, tablourile s.a. Eu cred ca el a invins. De data asta a invins. De-asta eu il vad erou. Tu si altii il vadeti diliu. Cine stie daca dilii nu-s mai aproape de normalitate decat cei sanatosi si "apti". Unde e granita, care medic, care filozof ne poate spune cu certitudine? Tu esti normal pentru copii tai, el este erou si pentru ceilalti. Sa nu crezi ca nu-mi dau seama de faptul ca un cadavru nu poate tine loc de tata. Nici el n-a uitat nicio clipa asta. Dar si-a facut calculele altfel. Multa vorbarie proletara ... Imi vorbesti de saracie si de suferinta . Nu sunt numai astea , dar tu nu ai ochi si pentru altceva . Vezi numai ce-ti arata apocalipticile noastre televiziuni de stiri si nu numai . Imi vorbesti de saracie , iar eu iti spun ca nu mai ai loc pe sosele de masini si cozile la supermarketuri sunt uriase . Tu imi spui iar de saracie , eu iti spun ca tot romanul si-a pus termopane , si-a tras doua celulare , o plasma in sufragerie si lcd-uri in dormitor si buda . imi spui de saracie , iar eu iti spun ca daca te duci din Balcic pana la Nisipurile de aur , din Thassos pana-n Corfu , din Istanbul pana-n Antalia zici ca esti acasa , atat de multi romani gasesti belferind-o pe acolo . Evident ca nu ii gasesti pe toti . Unii chiar sunt amarati , dar nici pe departe nu sunt atat de multi cum crezi tu . Iti mai spun ceva : mi-am facut o casuta la tara si petrec destul de mult timp pe acolo si am ajuns sa cunosc foarte bine cum merg lucrurile prin ruralul nostru etern . Vreau sa spun ca cel putin trei sfeturi dintre tarani primesc o forma sau alta de ajutor necuvenit de la stat . De la nevazatori care merg cu caruta sau scuterul la paralitici care merg vioi la carciuma . Si aproape toti au doua lucruri in comun : sufera de-o forma grava de alergie cand aud cuvantul munca si isi revin imediat cand se aude clinchet de pahare . Daca extrapolam putinla nivel de tara s-ar putea sa descoperim una din cauzele rahatului care ne-a ajuns pana la urechi . Dar despre nemunca si furtul caciulii alauia din fata sa nu vorbesti , ca se intoarce tatuca Lenin pe partea cealalta la el in mausoleu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Multa vorbarie proletara ... Imi vorbesti de saracie si de suferinta . Nu sunt numai astea , dar tu nu ai ochi si pentru altceva . Vezi numai ce-ti arata apocalipticile noastre televiziuni de stiri si nu numai . Imi vorbesti de saracie , iar eu iti spun ca nu mai ai loc pe sosele de masini si cozile la supermarketuri sunt uriase . Tu imi spui iar de saracie , eu iti spun ca tot romanul si-a pus termopane , si-a tras doua celulare , o plasma in sufragerie si lcd-uri in dormitor si buda . imi spui de saracie , iar eu iti spun ca daca te duci din Balcic pana la Nisipurile de aur , din Thassos pana-n Corfu , din Istanbul pana-n Antalia zici ca esti acasa , atat de multi romani gasesti belferind-o pe acolo . Evident ca nu ii gasesti pe toti . Unii chiar sunt amarati , dar nici pe departe nu sunt atat de multi cum crezi tu . Iti mai spun ceva : mi-am facut o casuta la tara si petrec destul de mult timp pe acolo si am ajuns sa cunosc foarte bine cum merg lucrurile prin ruralul nostru etern . Vreau sa spun ca cel putin trei sfeturi dintre tarani primesc o forma sau alta de ajutor necuvenit de la stat . De la nevazatori care merg cu caruta sau scuterul la paralitici care merg vioi la carciuma . Si aproape toti au doua lucruri in comun : sufera de-o forma grava de alergie cand aud cuvantul munca si isi revin imediat cand se aude clinchet de pahare . Daca extrapolam putinla nivel de tara s-ar putea sa descoperim una din cauzele rahatului care ne-a ajuns pana la urechi . Dar despre nemunca si furtul caciulii alauia din fata sa nu vorbesti , ca se intoarce tatuca Lenin pe partea cealalta la el in mausoleu Hai sa-ti vand un pont, din postura mea de proletar: vespe veni la bucatarie razand in hohote. Si rase ea si rase, mai sezu putin si iar se-apuca de ras! Printre hohotele de ras reusi sa articuleze un "du-te sa vezi ce-ti raspunse Catalin!" Drept pentru care il aruncai cat-colo pe Mithras, care-si facea de lucru la calculator , sa vad mai degraba ce-mi aduse Mosu'. eu zic sa fim intelepti, ca n-ajungem nici unul, nici altul la niciun rezultat. Daca n-am ajuns pana acum , din cate puncte-s intr-un plan sa avem macar unul comun, ce sanse avem noi taman in ajunul Craciunului? Ceilalti stau pe tusa si rad de noi, ca doar nu-ti inchipui ca vespe e unicat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin X Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Hai sa-ti vand un pont, din postura mea de proletar: vespe veni la bucatarie razand in hohote. Si rase ea si rase, mai sezu putin si iar se-apuca de ras! Printre hohotele de ras reusi sa articuleze un "du-te sa vezi ce-ti raspunse Catalin!" Drept pentru care il aruncai cat-colo pe Mithras, care-si facea de lucru la calculator , sa vad mai degraba ce-mi aduse Mosu'. eu zic sa fim intelepti, ca n-ajungem nici unul, nici altul la niciun rezultat. Daca n-am ajuns pana acum , din cate puncte-s intr-un plan sa avem macar unul comun, ce sanse avem noi taman in ajunul Craciunului? Ceilalti stau pe tusa si rad de noi, ca doar nu-ti inchipui ca vespe e unicat! Că am provocat hohote de râs Corinei , chiar dacă involuntar , foarte bine . Râsul e bun pentru sănatate . Fie el și provocat de inepțiile altuia ... În cazul de față , ale mele . Crăciun fericit ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesperala Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 dacă tot mă pârî narcisa, nu ai putea tu să nu interpretezi amuzamentul meu? m-a amuzat îndârjirea cu care combateţi nişte idei pe care cu siguranţă le puteţi şi susţine cu tot atâta succes. că doar nu există alb şi negru, mereu există argumente pro and cons e Ajunul, aşa că eu mă relaxez cu nişte matematică. Asta făceam şi atunci, asta fac şi acum, şi cred că nu mai contează al câtelea guvern Boc va veni la conducere, tot asta o să am de făcut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalin X Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) Păi dacă tot m-am hotărât să stau câteva ore p-aici , că n-o mai făcusem de mult , m-am gândit să optez pentru o relaxare activă , așa că mă contrai un pic cu Narcisa . Da văd că nu vrea să mă mai ajute cu relaxarea - tot agita o ramură de măslin - așa că n-am ce face : ori devin drăguț și mă setez pe Christmas Mode , ori plec . Edited December 24, 2010 by Catalin X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts