Eonica Posted November 28, 2010 Author Report Posted November 28, 2010 Noi recitam si ei ne ard din orice pozitie. Quote
Narcisa Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 "România riscă să intre într-o spirală a nebuniei bugetare, după decizia judecătorilor de la Tribunalul Vâlcea, pronunţată pe 14 octombrie 2010, care a declarat ilegală diminuarea salarială cu 25%. Dacă şi restul celor câtorva sute de procese în curs se vor soluţiona favorabil - multe instanţe din ţară au pronunţat deja decizii similare celei din Vâlcea - atunci guvernul a încurcat-o. De acum, e o chestiune de timp până când vom vedea sentinţe definitive şi executorii. Tradusă în cifre, restituirea celor 25% echivalează cu o catastrofă economică. Acum şase luni, finanţele au raportat economii de aproximativ 1,2 miliarde de euro din tăiere. Ce opţiuni are guvernul Boc dacă va trebui, în următoarele luni, să restituie aceşti bani? Fie începe să plătească, iar în final factura se ridică la sute de milioane de euro, fie ignoră deciziile instanţelor, riscând astfel noi condamnări la CEDO şi amplificarea imaginii de stat nefuncţional, bananier. " GDS Quote
Aprig Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Nu ştiu daca ai citit şi motivarea sentinţei respective. În viziunea judecătorilor, statul e o terţă parte care intervine în contractul dintre angajat si angajator - recte primăria. Continuînd pe firul ăsta logic, fiind o parte terţă, nu are obligaţia de plată, deci nu statul a pierdut procesul, ci primăria. Urmarea firească ar fi ca primăria cu pricina să crească taxele locale ca să acopere diferenţa de 25% sau să dea faliment. Quote
Narcisa Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Nu ştiu daca ai citit şi motivarea sentinţei respective. Argumentaţia judecătorilor se sprijină pe două decizii pronunţate de Curtea de la Strasbourg. Judecătorii susţin că salariul este asimilat, potrivit Convenţiei, cu un bun, cu dreptul de proprietate , că acest drept este unul absolut şi că el nu mai poate fi restrâns, Quote
Aprig Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Nu se sprijină pe nimic, e o gogoaşă. Ziariştii ăia care au scris asta sînt habarnişti. Orice drept cetăţenesc poate fi restrîns pe perioade limitate în cazuri de forţă majoră. Inclusiv CCR a admis asta cînd a dat Boc legea. Termenul expiră la 31 decembrie. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-80264...rii-decizia.htm Dacă ar fi cum spui, ar fi ilegal ca în caz de razboi să rechiziţioneze armata ceva. Din păcate, există nişte limite la drepturile omului. Iar alea 2 decizii ori nu există, ori se referă la altceva. Quote
Catalin X Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Argumentaţia judecătorilor se sprijină pe două decizii pronunţate de Curtea de la Strasbourg. Judecătorii susţin că salariul este asimilat, potrivit Convenţiei, cu un bun, cu dreptul de proprietate , că acest drept este unul absolut şi că el nu mai poate fi restrâns, Cum adica nu mai poate fi restrans ? Pai daca in locul statului , ca angajator , punem o firma privata cu reale probleme financiare , firma aflata in imposibilitatea de a mai da salariile dinainte de criza ? Ce-ar face in cazul asta ( genul de caz de care Rm Valcea nu duce lipsa ) istetii de judecatori valceni ? Condamna firma la prosperitate vesnica pentru a nu fi nevoita sa mai scada vreodata salariile ? Sau dreptul ala sfant de proprietate, care spui tu ( sau judecatorii de la Strasbourg ) ca-i salariul , se aplica numai angajatilor la stat ? Pe bune , ce crezi tu ? Ca nu conteaza daca statul , sau oricare alt angajator , este aproape in faliment ; el trebuie sa dea aceleasi sfinte salarii pana dispare , nu ? Quote
Narcisa Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Pe bune , ce crezi tu ? Ca nu conteaza daca statul , sau oricare alt angajator , este aproape in faliment ; el trebuie sa dea aceleasi sfinte salarii pana dispare , nu ? Ai dreptate, de altfel, in alte decizii, CEDO a explicat limpede că dreptul la salariu nu înseamnă şi dreptul la cuantum, din cate intelesei si eu . Judecatorii romani, aflati in evident conflict de interese, forteaza cumva limitele legii. Quote
Catalin X Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Mi se pare ca , in cazul judecatorilor vâlceni , e vorba de ceva mai mult decat forțarea limitelor legii . Aici avem de-a face cu un viol în grup in toata regula . Și probabil că în spatele lor este ditamai coada . Quote
Narcisa Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Ce mai joaca bravul nostru guvern sarba-n doua parti, cu taxele-n sus si-n jos, de nu la mai poti tine minte! Eu mi-am facut o lista faina cu toate facturile, taxele, impozitele, asigurarile, nu mi-au incaput toate pe-o foaie asa ca am capsat trei foi format A4 , una in prelungirea alteia si le-am prins c-o pioneza pe usa de la bucatarile. Pe masura ce platesc, bifez, ca-s o persoana meticuloasa si cu simt civic. Am pus acolo si sigla partidului de la guvernare , in chenar portocaliu, pe fond negru. Pozele celor doi nu le-am pus, ca n-au mai avut loc. Sa nu uiti, Narcisa! Quote
mesmerize Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Şi eu am listă ca a ta, uhm, durere. sigla partidului de la guvernare , in chenar portocaliu, pe fond negru. Cred că ar da mai bine cromatic să facă rocadă culorile:fond portocaliu cu chenar negru Poate se scurtează listele cu il faut că trebuie. Quote
RoAp Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Trebuie sa privim altfel lucrurile. Probabil guvernul asta nu e tocmai popular. Insa are un merit. A pus adevarul pe masa. Il stim toti. Quote
Eonica Posted December 12, 2010 Author Report Posted December 12, 2010 Adevarul pe care vor ei sa ni-l arate. Aveam pretentii de la tine, RoAp. Lucrurile nu sunt niciodata atat de simple, mai ales cele expuse de politicieni. Quote
Narcisa Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 Adevarul pe care vor ei sa ni-l arate. Aveam pretentii de la tine, RoAp. Lucrurile nu sunt niciodata atat de simple, mai ales cele expuse de politicieni. De acord intru-totul. Quote
RoAp Posted December 13, 2010 Report Posted December 13, 2010 Adevarul pe care vor ei sa ni-l arate. Aveam pretentii de la tine, RoAp. Lucrurile nu sunt niciodata atat de simple, mai ales cele expuse de politicieni. Ba is foarte simple. E adevarul actual. Ma surprinzi o idee. Insa am ac de cojocul tau. Glumesc. De acord intru-totul. De acord cu ce? Cu bunastarea lui iliescu? Gata. A fost. Trebuia sa tina macar patruj, de ani. Orice, insa nu marjati pe asta. E posibil ca un tip cumsecade ca mine sa se infoaie. Quote
Neo Posted December 13, 2010 Report Posted December 13, 2010 Trebuie sa privim altfel lucrurile. Probabil guvernul asta nu e tocmai popular. Insa are un merit. A pus adevarul pe masa. Il stim toti. Care adevar? Sau ce nu se stia? Quote
Narcisa Posted December 14, 2010 Report Posted December 14, 2010 E posibil ca un tip cumsecade ca mine sa se infoaie. Sa vezi bataie ce-ti dau cand m-oi infoia si eu, tu chiar ma crezi fara pene? Quote
RoAp Posted December 14, 2010 Report Posted December 14, 2010 Sa vezi bataie ce-ti dau cand m-oi infoia si eu, tu chiar ma crezi fara pene? Dimpotriva. Care adevar? Sau ce nu se stia? Adevarul despre perspective, sa spunem. Quote
RoAp Posted December 14, 2010 Report Posted December 14, 2010 Citeam azi ceva pareri despre codul muncii. Pare de bun simt. Am inteles ca-i contestat de maimutioii de lideri sindicali. Quote
RoAp Posted December 14, 2010 Report Posted December 14, 2010 Citeam si despre legea salarizarii si despre pensii. Is in tagma hulitilor angajatori. Vad oarece probleme la medici si la dascali. Is singurii nedreptatiti in conjunctura actuala. Nu-i drept. Cred si am mai spus-o, performanta se face in mediul privat. Altfel, totul e prefacatorie. La nivelul asta de salarizare. Personal ma amuza circul asta cu drepturile salariatului. Poate la cei de la stat. Insa nu cunosc neaparat situatia dumnealor. E o gluma. Sa fim seriosi! O alta pseudoproblema is taxele pe sanatate. Nu e chiar o drama acel procent din pensie pentru servicii medicale. Este inadmisibil altfel. Quote
Narcisa Posted December 15, 2010 Report Posted December 15, 2010 [quote name='RoAp' date='Dec 14 2010, 10:24 PM' post='302893' Nu e chiar o drama acel procent din pensie pentru servicii medicale. Este inadmisibil altfel. Inadmisibil este sa ma-mpiedic eu mereu de tine! Mereu , gheata la mal! Pleaca de-aci si lasa-ma sa ma jeluiesc linistita pe proaspatul mormant. Nicio drama nu e universala, este ori individuala ori pe grupuri mai mici sau mai mari. Daca tu dai faliment, e drama ta, ca pe natie o doare in palarie. Cade unul, se ridica altul. Observa , rogu-te, ca-s finuta , am zis de palarie si n-am pomenit nimic de frunza. Quote
RoAp Posted December 15, 2010 Report Posted December 15, 2010 [quote name='RoAp' date='Dec 14 2010, 10:24 PM' post='302893' Nu e chiar o drama acel procent din pensie pentru servicii medicale. Este inadmisibil altfel. Inadmisibil este sa ma-mpiedic eu mereu de tine! Mereu , gheata la mal! Pleaca de-aci si lasa-ma sa ma jeluiesc linistita pe proaspatul mormant. Nicio drama nu e universala, este ori individuala ori pe grupuri mai mici sau mai mari. Daca tu dai faliment, e drama ta, ca pe natie o doare in palarie. Cade unul, se ridica altul. Observa , rogu-te, ca-s finuta , am zis de palarie si n-am pomenit nimic de frunza. Sigur nu vreti sa va vand un pont? Si am rugamintea sa nu mai cobiti cu falimentul. Nu-mi surade ideea. Sau puteti cobi numai sa o faceti in chineza. Din partea mea sper sa nu fiti nevoita sa va folositi niciodata de el. De pont. Procentul amintit o sa mearga catre mediul medical privat. Si asta nu e rau. Sa va spun de ce. Deja actul medical privat in Romania are dreptul sa-si deconteze serviciile prin CA. E firesc, normal. Vreau sa vedeti legatura intre tipul asta de servicii si numele ministrului actual de la sanatate. Bun. Am lamurit si asta. Tipul de la udmr se vvrea ministru ca sa traga fonduri catre zona lui de influenta. Cam ce servicii medicale credeti ca se ofera acolo? In zona de influenta a udmr-ului? Pediatrie si servicii medicale dedicate varstei intelepciunii. Cred ca e un pas inainte. Quote
Narcisa Posted December 16, 2010 Report Posted December 16, 2010 -Sigur nu vreti sa va vand un pont? - Pediatrie si servicii medicale dedicate varstei intelepciunii. -Cred ca e un pas inainte. - Vreau, cu conditia sa-l si inteleg. Adica, sa fie in limba romana. -Aici inteleg perfect asocierea pediatrie-gerontologie. Tangente la janta, cum ar zice mesmerize. -Da, pentru cei de la sectorul Gerontologie (alias Suflete moarte) un pas inainte spre marea finala. Quote
RoAp Posted December 17, 2010 Report Posted December 17, 2010 - Vreau, cu conditia sa-l si inteleg. Adica, sa fie in limba romana. -Aici inteleg perfect asocierea pediatrie-gerontologie. Tangente la janta, cum ar zice mesmerize. -Da, pentru cei de la sectorul Gerontologie (alias Suflete moarte) un pas inainte spre marea finala. Nu-i amuzant. Si nici pontul nu se vroia amuzant. E drept, purteam sa dau un exemplu mai simplu din Austria sau Israel. M-am folosit doar de tipul sef la minister si preferintele lui geografice, fara sa insinuez altceva. Ideea lui ii pasul inainte. O sa caut ceva prin guvernarile anterioare, poate gasesc pe la nastase, macar ceva legat de Herculane sau mai stiu eu, Mangalia... Quote
Narcisa Posted December 17, 2010 Report Posted December 17, 2010 Nu-i amuzant. Nu-i. Tu ma vezi tot timpul in rolul clovnului? Quote
Eonica Posted December 18, 2010 Author Report Posted December 18, 2010 Pe mine si pe concetatenii mei ne lsa rece varianta taxelor ce se duc spre spitale private. Si stii de ce, RoAp? Pentru ca eu locuiesc intr-un oras cu peste 300.000 locuitori si nu avem nici un spital privat. Daca intr-un astfel de oras nu este, ce sa mai vorbim de oraselele mici?! Si atunci ce folos? Quote
Recommended Posts