Jump to content
Vesperala Forum

Suspendarea lui Basescu 2010


Eonica

Recommended Posts

Voiculescu zis si Felix Motanul a solicitat suspendarea lui Basescu pentru fapte anticonstitutionale. Asa cum bine stim, Base a mai fost suspendat o data. E un proces lung la care primii pasi se vor face abia prin septembrie. Motivele si reusita pot face subiectul unor discutii separate. Intrebarea e daca asta ii trebuie Romaniei aflata in plina criza?

Iar sa ne ia la puricat UE, FMI si altii? Iar sa cheltuim bani grei pe referendum si eventual alegeri?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da,sunt de acord cu suspendarea lui Basescu pentru ca a adus tara intr'un haos total.Comportamentul lui este ca al unui dictator si daca va mai continua sa stea la conducerea tarii in mod sigur vor fi adevarate revolte sociale.Nici Ceausescu pe care l-au impuscat nu a avut comportamentul lui.Nu exista patura sociala care sa nu fie bulversata de acest om bolnav.In toate structurile are oameni slabi pregatiti iar in functiile de conducere sunt numiti oameni care nu au nici o tangenta din punct de vedere profesional cu functia pe care o indeplineste.S-a ajuns ca ei sa dea legi neconstitutionale desi Boc se lauda ca este un mare profesor in drept constitutional.Nici pe vremea lui Ceausescu nu exista atata clientela politica.Pot sa spun ca in 99% din cazuri era omul potrivit la locul potrivit.

 

 

 

PS-am aratat topicul bunicului si el a spus totul...

Edited by Barcelona
Link to comment
Share on other sites

Lumea te aplauda cu aplauze!

Barcuta, se pare ca am atins un punct sensibil al bunicului tau. Oricum roaga-l din partea mea sa mai raspunda pe aici. :glasses: Imi place cum gandeste si e si bine documentat!!

 

Base cred ca nu isi da seama ca a cam terminat tacticile de intrat sub pielea poporului si ca natiunea s-a cam saturat de vorbe. Pe timp de criza, ar fi trebuit sa schimba macazul, adica directia in care invarte timona.

Link to comment
Share on other sites

Daca va fi nevoie, voi vota impotriva suspendarii lui Basescu. Trebuie sa le intorc cumva "serviciul" ...

:lol: :lol: :lol: :lol: ok :imao: nu credeam că voi râde cu atâta poftă singură prin cameră :hug:

 

:smile: sper să nu fie suspendat, din motivele spuse mai sus: cine naiba are vreme de alegeri? :)

Link to comment
Share on other sites

Eu astept revoltele sociale amintite.

 

 

LE: Desigur astept si marcajul.

 

Am inteles ca lider o sa fie iliescu. Cica el e economistul sef al tarii.

 

Doar fraierii nu-l venereaza. Zice-se pe la cele televiziuni.

 

Revolta sa fie.

 

 

 

Edited by RoAp
Link to comment
Share on other sites

Voiculescu zis si Felix Motanul a solicitat suspendarea lui Basescu

 

Fix asta ne mai lipsea.Sau ne lipsea la fix.

 

Pt Românica, un organism bolnav, dezarticulat, în derivă, turmentat de tratamente tangente la diagnostic, doftoricit din când în când parţial şi incoerent dar nu mai mult cât să ia tusea şi junghiul, iată că s-a găsit un nou vraci binefăcător care s-a gândit să-l facă bine.

 

A făcut pe loc abstracţie că are buba peste tot şi s-a gândit îndelung cu ce să înceapă.Cu aplicaţii locale de ventuze? Nu, că încă nu e-n convulsii.Umpic de calciu efervescent? Nici atât, ăsta e medicament electoral.Poate un şoc electric, unul mic pitic pt a-l anima temporar? Noo, nerecomandat după şocurile de 25% că poate intră-n transă şi adio pacient.Să se umble umpic la imagine? Un lifting, o schimbare de sex? Aiurea, scump şi controversat.

 

Păi atunci ce? Pălăria dom’ne, pălăria.Să i se pună o pălărie nouă.Adorabil!

 

Şi tocmai ziceam că ceaprazarii nu mai sunt online.M-am grăbit cu concluzia, de fapt sunt la tot pasul, neobosiţi şi creativi.

 

A, să nu lipsească pana de ştruţ.Ar da mortal cu basca :imao:

Edited by mesmerize
Link to comment
Share on other sites

Mesmerize, super comentariu!!! :rade: As indrazni o concluzie la ceea ce ai scris tu : "Ce-i trebuie chelului tichie de margaritar?!"

 

RoAp, n-o sa apucam noi cat mai traim revolta adevarata. Poate copiii nostri..

Romanul e prea las. Si nu romanul, ci posibilii organizatori ai unei revolte, caci romanasul nostru neimpins de la spate si neorganizat nu face nimic. De asta ar trebui sa se ocupe sindicalistii. Dar sindicalistii sunt mana in mana cu guvernantii, iar pentru chestii spontane inca nu e mediul propice.

Edited by NightShift
Link to comment
Share on other sites

Mesmerize, super comentariu!!! :rade: As indrazni o concluzie la ceea ce ai scris tu : "Ce-i trebuie chelului tichie de margaritar?!"

 

RoAp, n-o sa apucam noi cat mai traim revolta adevarata. Poate copii nostri..

Romanul e prea las. Si nu romanul, ci posibilii organizatori ai unei revolte, caci romanasul nostru neimpins de la spate si neorganizat nu face nimic. De asta ar trebui sa se ocupe sindicalistii. Dar sindicalistii sunt mana in mana cu guvernantii, iar pentru chestii spontane inca nu e mediul propice.

 

Cred ca tu faci o confuzie grava. Cel putin legata de mine.

 

Revolta impotriva manipularii iti spune ceva?

 

Link to comment
Share on other sites

Revolta la scara blocului sau la o bere pe terasa e in zadar. Indiferent ca e revolta impotriva manipularii sau impotriva administratorului de bloc. Asta e narav vechi. Toata lumea vorbeste pe la colturi, dar cand e vorba de facut ceva, nimeni nu face nimic. Tu ai facut ceva in acest sens? Ai semnat de exemplu petitia online pentru suspendarea presedintelui?

Link to comment
Share on other sites

*trebuia să zic ‘ceaprazarii politici’, parcă sună mai expresiv

 

Şi eu sunt de părere că manipularea zice 'prezent' la apel.

 

Mesmerize[..]

 

10x a lot :airkiss:

 

 

Aseară după ce am postat, mi-am reproşat o oarecare încrâncenare care nu-mi stătea în fire, dar pe care constat că am dobândit-o şi mi-o asum în legătură cu politica mioritică.

 

N-am nimic cu politica, e necesară, ca teorie e un exerciţiu intelectual interesant, ca aplicaţie are o scenă mare cât lumea şi de când e lumea, iar culisele au dimensiuni galactice, dar mi se pare culmea nesimţirii (una din multele culmi ale nesimţirii) felul în care clasa noastră politica abate atenţia de la ceea ar trebui rezolvat sau măcar ameliorat.

 

S-a aplicat metoda asta mereu:cum se intră într-un impas, se inventează ceva care să dea de lucru maşinii de tocat hârtie.Să fie zgomot, agitaţie, controverse etc pt a se redirecţiona, măcar temporar, atenţia celor afectaţi de problemă şi interesaţi în rezolvarea ei.

 

Revoltător e că nu se ţine seama de preţul acestor ‘fandări laterale’, costurile nu se anticipează, nu se precizează cine plăteşte dacă pacientul e tratat cu faringosept deşi are pneumonie.Costuri în sens larg, nu doar banii pe care-i înghit aceste fantezii care n-au nicio legătură cu interesul naţional.

 

Nu l-am votat pe Băsescu, nu-mi place deloc, cum nu-mi place clasa noastră politică în general, dar nu văd de ce să plătim inutil schimbări sau încercări nereuşite de schimbări - că poate rezulta şi asta, care nu influenţează în mod real în bine situaţia actuală.

 

Dată fiind situaţia dezastruoasă, parlamentarii n-au altceva mai bun de făcut după ce vor veni din vacanţă decât să stea pe poante în ‘Lacul lebedelor’ în loc să-şi suflece mânecile conştiincios pt ‘Tatăl meu zideşte case cocoţat pe schele’?

 

Instituţia prezidenţială are o importanţă incontestabilă, poate face diferenţa în multe chestiuni, dar la acest moment un alt preşedinte, indiferent din ce partid ar proveni, nu văd cum poate urni lucrurile împotmolite cu instrumentele pe care le are la dispoziţie.

Preşedintele e limitat la atribuţiile sale.Ştiu că reprezintă statul, ştiu că poate media între puterile statului etc, dar ştiu şi că dacă se duce-n piaţă în calitate de preşedinte, nu poate pune mâna pe cretă să rescrie mercurialul cum îi convine.În calitate de preşedinte, nici măcar nu se poate tocmi.

 

Practic şi realist e nevoie de voinţa şi capacitatea de-a găsi soluţii din partea întregii clase politice pt că e o criză profundă.

 

Dar până acum, atât cât am putut eu constata, nici voinţă reală nu s-a degajat, nici competenţă nu s-a manifestat, nici seriozitate ori răspundere, iar cât priveşte capacitatea de-a se alia pt a satisface un interes naţional, ea nu există by default.Doar alianţe cu miză pt interesul de partid sau de grup.Sau personal.

 

Interesul naţional a trecut mereu clasa ‘în toamnă’ şi la limită, eventual în re-re, incompetenţa aleşilor şi a numiţilor s-a eschivat convenabil sub pretextul ‘moştenirilor nefericite’, populismul a lovit cu precizie în ‘suntem la porţile Orientului unde totul e luat à la légère’, pe sărăcie umbrela şi sacoşa cu alimente sunt doze bune de halucinogen electoral care fac uitate promisiuni neonorate în drum spre cabina de vot etc.

 

O ţară are nevoie de stabilitate pt a fi credibilă.Ori la noi bate vântul când se roteşte cocoşul de pe casă, nu invers.

 

S-au modificat legi doar pt a favoriza anumite interese conjuncturale, deci n-am ezitări în a suspecta că poveşti precum cea cu ridichea uriaşă ori cea cu hainele noi ale împăratului şi multe altele au aplicaţii moderne de mare fineţe.

 

La modul practic, dacă X propune suspendarea preşedintelui, mă aştept justificat să scrie frumos pe puncte şi subpuncte ce înseamnă asta pt ţară sub toate aspectele, să prezinte pe înţelesul tuturor o evaluare a efectelor acestui fapt, mergând pe toate variantele de rezultat.Să aprecieze în raport cu situaţia internă şi cu cea internaţională, să arate concret în ce se va reflecta această schimbare (dacă va rezulta o schimbare) în raport cu problema care a făcut-o necesară şi-n raport cu elementele pe care le va afecta substanţial, să arate cât costă dacă da şi cât costă dacă nu - în bani, efecte şi efecte speciale.

Să ştie tot omul cum se leagă între ele lucrurile, să vadă dacă efectele concrete justifică desfăşurarea de forţe şi costurile aferente.

 

Dar nu-mi fac iluzii că voi asista vreodată la abordări responsabile, cum nu-mi fac iluzii că voi asista vreodată la asumarea responsabilităţii pt greşelile comise.

 

În fine, poate că cea mai mare problemă de sănătate a clasei noastre politice, luată şi-n ansamblu, şi cuantificat, e la coloana vertebrală.Dar dacă am întreba politicienii de unde li se trage, ar fi în stare să dea vina pe curbura Carpaţilor :imao:

 

PS.O să duc o ipoteză la extrem, dar nu m-ar mira ca suspendarea să fi fost chiar ideea lui Băsescu, dusă de un vehicul adecvat către o portavoce receptivă.N-ar fi prima dată când ar crea o situaţie aparent defavorabilă pt a o exploata ulterior în beneficiul său :sherlock:

Edited by mesmerize
Link to comment
Share on other sites

Revolta la scara blocului sau la o bere pe terasa e in zadar. Indiferent ca e revolta impotriva manipularii sau impotriva administratorului de bloc. Asta e narav vechi. Toata lumea vorbeste pe la colturi, dar cand e vorba de facut ceva, nimeni nu face nimic. Tu ai facut ceva in acest sens? Ai semnat de exemplu petitia online pentru suspendarea presedintelui?

 

Si tu ai dreptate.

 

:lol:

 

 

 

 

PS.O să duc o ipoteză la extrem, dar nu m-ar mira ca suspendarea să fi fost chiar ideea lui Băsescu, dusă de un vehicul adecvat către o portavoce receptivă.N-ar fi prima dată când ar crea o situaţie aparent defavorabilă pt a o exploata ulterior în beneficiul său :sherlock:

 

M, e posibil sa avem o problema.

Tu chiar crezi ca reaua sau bunastarea noastra sta in pres?

Mai are destul mandat tipul.

 

Altceva e grav. Asiduitatea cu care sustii schimbarea. Desi nu oferi nimic la schimb.

Cred ca vorbim de un an jumate de guvernare. Nu de mandatul de cinci ani.

Raspunde-mi scurt fiindca e posibil sa-mi scape amanuntele.

 

Ofera solutii, nu te crampona pe zodia reprosurilor. Asta stiu sa faca destui.

Greu, asa-i?

Edited by vesperala
scurtează şi tu quote; chestie de respect pentru cine citeşte
Link to comment
Share on other sites

Tu chiar crezi ca reaua sau bunastarea noastra sta in pres?

 

Tocmai că nu cred asta.Eu am zis că:'Preşedintele e limitat la atribuţiile sale.Ştiu că reprezintă statul, ştiu că poate media între puterile statului etc, dar ştiu şi că dacă se duce-n piaţă în calitate de preşedinte, nu poate pune mâna pe cretă să rescrie mercurialul cum îi convine.'

 

Altceva e grav. Asiduitatea cu care sustii schimbarea.

 

Nu-mi dau seama unde a fost în suferinţă exprimarea mea de ţi-a rezultat c-aş susţine schimbarea lui Băsescu, dar ok, nu e nicio supărare.

Eu am spus că această idee a suspendării e proastă, contraproductivă, n-are nicio legătură cu nevoile actuale ale ţării, nu-i văd efectele pozitive, ba dimpotrivă, e lansată pt a abate atenţia de la problemele reale, de la ceea ce necesită cu adevărat mobilizare de forţe, că prespune costuri (largo sensu) mari, inutile, nejustificate pe care le suportăm tot noi etc

 

Ofera solutii, nu te crampona pe zodia reprosurilor. Asta stiu sa faca destui.

Greu, asa-i?

 

De reproşuri nu poate fi vorba.Nici măcar de vreo dezamăgire, pt că dezamăgirea presupune oarece aşteptări prost dimensionate, adică supradimensionate.

 

Da, greu în ceea ce priveşte soluţiile.Ele nu sunt la mine, sunt într-un management rezonabil al crizelor de orice fel.Pt asta există cărţi, specialişti, modele care au funcţionat şi pot fi adaptate.

 

Dar cei care s-au hotărât să sporească bugetul diminuând veniturile bugetarilor în contextul actual, n-au auzit de aşa ceva.Şi de ce şi-ar bate capul când există şi varianta ‘După noi, potopul.’

Edited by mesmerize
Link to comment
Share on other sites

Base cred ca nu isi da seama ca a cam terminat tacticile de intrat sub pielea poporului si ca natiunea s-a cam saturat de vorbe. Pe timp de criza, ar fi trebuit sa schimba macazul, adica directia in care invarte timona.

Esti sigur ca a cam terminat tacticile ?

Stii ca exista o poveste cu vrabia inghetata, balega calda si pisica, si morala povestii ar putea fi aplicata si la noi.

In concluzie, pana termina Base' mandatul, ne va merge oarecum ceva mai bine.

 

Anul viitor intram in Schengen, din 2012 intra euro in paralel pana in '15, cand va fi moneda unica, deci se va aseza oarecum situatia economico-financiara a Romaniei.

Apoi, cand se va face bilantul si se va trage linie, cine crezi ca va profita si va enumera toate aceste realizari ?

 

Romanii au o memorie sociala extrem de scurta! Si mai ales, conteaza bunastarea de moment.

Link to comment
Share on other sites

Laurent, la faza cu euro gresesti foarte mult. Populatia din tarile care au trecut la euro au suportat foarte greu trecerea, din punct de vedere financiar. Inclusiv Germania, care - stim bine - e cu cel putin 100 de ani inaintea noastra. Si-au revenit dupa 3-4 ani de la schimbarea monedei. Cu atat mai mult in Romania, situatia urmeaza a fi critica in acea perioada.

Link to comment
Share on other sites

Laurent, la faza cu euro gresesti foarte mult. Populatia din tarile care au trecut la euro au suportat foarte greu trecerea, din punct de vedere financiar. Inclusiv Germania, care - stim bine - e cu cel putin 100 de ani inaintea noastra. Si-au revenit dupa 3-4 ani de la schimbarea monedei. Cu atat mai mult in Romania, situatia urmeaza a fi critica in acea perioada.

Vom trai si vom vedea!

Sa vezi ce repede se vor adapta romanii la moneda unica, si tot asa, cat de repede vor renunta la leul romanesc.

 

Cat despre suportarea schimbarii, comparatia Romaniei cu tarile foarte dezvoltate, este destul de fortata. Asta fiindca ceilalti au si o alta mentalitate si mai au si oarece cunostiinte de economie.

Romanii, nu! :nea:

 

Daca vei intreba pe orice persoana de pe strada, de ce 1 euro valoreaza 4 lei si nu invers, 1leu - 4 euro, nu va sti sa iti raspunda, sau va avea mari probleme in a-ti explica asta.

 

Dar cand leul nu va mai exista, si va fi doar moneda unica, crezi ca vor fi toti romanii suparati ca nu mai se chinuie sa inteleaga rationamentul aplicarii dobanzii in euro, fata de cea in lei ?

 

Sau sa faca anumite calcule inutile, sa vada cum, si daca, vor fi mai castigati financiar daca iti tin economiile in euro sau lei.

In fine, discutia este despre suspendarea lui Basescu.

 

Numai ca oamenii inteligenmti cand se hotarasc sa faca o schimbare, deja au si ce pune in acel loc gol ce se iveste mai apoi.

Si in cazul acesta, nu cei care il suspenda, sunt cei care decid cine inlocuieste acel gol, ci altii!

Iar in acest caz, riscul este mai mare decat beneficiul obtinut.

 

Este o aritmetica sociala simpla, dar care face parte din anumite strategii de manipulare,nimic mai mult.

Link to comment
Share on other sites

Am niste intrebări , nu neapărat retorice :

1. Ce fapte anticonstitutionale a săvărsit Basescu pentru a putea fi declanşată pprocedura de suspendare ? Ca bănuiesc că i se pune in carcă ceva anticonstituţional . O fi un lucru bun sa avem un precedent de genul ăsta ? Adică , dacă un preşedinte ( viitor ) devine nepopular , indiferent din ce motive , dar nu legate de fapte anticonstituţionale , orice Parlament ostil acestuia să-l rejecteze cănd are chef doar pentru ca POATE face asta?

Nu ştiu , mă întreb si eu , asa ca cetăţeanu' : contează daca exista motive ( legale ) pentru suspendare ? Sau mergem pe ideea sănătoasă , tipic romanească : il suspendăm , că sigur a făcut el ceva , sau o să facă , sau chiar dacă n-a făcut , nu vedeţi ce moacă are ?

 

2.Sunteti siguri ca daca ar fi fost Geoană in locul lui Băsescu n-am fi avut parte de o criza cel putin la fel de urată ?

 

 

@Bre Asimetricule ,

umorul care stă să se sufoce in poanta ta scrâşnita ar avea , poate , mai multe şanse intr-o lume mai bună . O lume dintr-o realitate paralelă , in care Mike Tyson ar fi un mim de mare anvergură , Adrian Copilu' Minune - pivot la Chicago Bulls , Hitler - rămas in memoria colectivă ca un talentat si sensibil incondeietor de ouă , Becali - vibrant cantăret la harfă , Cătălin Radu Tanase - stand-up comedian iar Mihai Constantinescu - torţionar . Si toate astea sub un superb cer albastru plin de porci zburători . Din pacate trăim in lumea asta de cacao , si in dictatura , pe deasupra ...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Intr-o lume in care Basescu este presedintele Romaniei, "poanta" are si mai mari sanse de reusita. Pentru ca in acea lume, nimic nu este cum ar trebui sa fie. Si iti zic eu, ca postul ala n-a avut nici o poanta, si nici nu trebuia sa aiba.

 

PS: Repet ce am scris in primul meu post: sunt de partea lui Base. Deci si de partea ta. Chiar vreau sa ramana. Asa ca nu eu sunt dusmanul tau. Mogulii, comunistii, si, mai presus de toti, Iliescu si mineriadele lui. :) In partea aia ar trebui sa te concentrezi.

Link to comment
Share on other sites

Intrebarea nr. 1: daca ai timp si te intereseaza poti citi motivele de suspendare gasite data trecuta: http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/2007/ro...consultativ.pdf.

 

Precedentul deja exista din 2007, nu s-ar crea acum.

 

Intrebarea nr.2: Poate daca ar fi fost Geoana, ar fi fos criza si mai acuta. Dar nu cred ca e relevant ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost altul. Asta nu e un motiv intemeiat sa acceptam ceva rau pentru ca ar exista un rau si mai mare. Poate daca ar fi candidat si ar fi fost ales Klaus Johannis nu am fi avut parte deloc de criza, dar nici asta nu conteaza.

 

Cert e ca cel care propune suspendarea, din partidul lui nu prea are ce pune in loc. E clar ca poate fi doar manipulare sau pur si simplu un motiv sa mai iasa si Voiculescu in fata. Ca politician nu prea mai stie nimeni de el. A cam fost uitat. Dar daca propunerea lui se finalizeaza? Ce e bine? Sa pastram actualul ca sa nu mai cheltuim bani pe referendum sau alegeri ori sa cheltuim banii pe aceste actiuni in speranta ca vom avea parte de altul mai capabil?

Link to comment
Share on other sites

Intr-o lume in care Basescu este presedintele Romaniei, "poanta" are si mai mari sanse de reusita. Pentru ca in acea lume, nimic nu este cum ar trebui sa fie. Si iti zic eu, ca postul ala n-a avut nici o poanta, si nici nu trebuia sa aiba.

 

PS: Repet ce am scris in primul meu post: sunt de partea lui Base. Deci si de partea ta. Chiar vreau sa ramana. Asa ca nu eu sunt dusmanul tau. Mogulii, comunistii, si, mai presus de toti, Iliescu si mineriadele lui. :) In partea aia ar trebui sa te concentrezi.

 

Spre deosebire de tine , eu nu am obsesii . Cred ca te gandeşti de zece ori mai mult la Băsescu decat ma gandesc eu la "dusmanii " aia insirati de tine . Am chestii mai bune de facut cu viata mea .

Link to comment
Share on other sites

Intrebarea nr. 1: daca ai timp si te intereseaza poti citi motivele de suspendare gasite data trecuta: http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/2007/ro...consultativ.pdf.

 

Precedentul deja exista din 2007, nu s-ar crea acum.

 

Intrebarea nr.2: Poate daca ar fi fost Geoana, ar fi fos criza si mai acuta. Dar nu cred ca e relevant ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost altul. Asta nu e un motiv intemeiat sa acceptam ceva rau pentru ca ar exista un rau si mai mare. Poate daca ar fi candidat si ar fi fost ales Klaus Johannis nu am fi avut parte deloc de criza, dar nici asta nu conteaza.

 

Cert e ca cel care propune suspendarea, din partidul lui nu prea are ce pune in loc. E clar ca poate fi doar manipulare sau pur si simplu un motiv sa mai iasa si Voiculescu in fata. Ca politician nu prea mai stie nimeni de el. A cam fost uitat. Dar daca propunerea lui se finalizeaza? Ce e bine? Sa pastram actualul ca sa nu mai cheltuim bani pe referendum sau alegeri ori sa cheltuim banii pe aceste actiuni in speranta ca vom avea parte de altul mai capabil?

1. Curtea constitutionala a hotarat atunci ca n-a incalcat constitutia si nu recomanda suspendarea presedintelui . Şi chiar daca n-ar fi fost aşa . Il mai suspenda o datapentru aceleaşi motive ?

2.Cand am spus precedent , m-am referit inclusiv la votul populatiei in favoarea demiterii

 

 

3. cred ca glumesti cand presupui ca ar fi putut sa nu fie criza . Criza era deja tinuta la dospit pana dupa alegeri .

Link to comment
Share on other sites

Intrebarea nr.2: Poate daca ar fi fost Geoana, ar fi fos criza si mai acuta. Dar nu cred ca e relevant ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost altul. Asta nu e un motiv intemeiat sa acceptam ceva rau pentru ca ar exista un rau si mai mare. Poate daca ar fi candidat si ar fi fost ales Klaus Johannis nu am fi avut parte deloc de criza, dar nici asta nu conteaza.

 

Cert e ca cel care propune suspendarea, din partidul lui nu prea are ce pune in loc. E clar ca poate fi doar manipulare sau pur si simplu un motiv sa mai iasa si Voiculescu in fata. Ca politician nu prea mai stie nimeni de el. A cam fost uitat. Dar daca propunerea lui se finalizeaza? Ce e bine? Sa pastram actualul ca sa nu mai cheltuim bani pe referendum sau alegeri ori sa cheltuim banii pe aceste actiuni in speranta ca vom avea parte de altul mai capabil?

Putea veni si bunicul lui Klaus. Tot criza ar fi fost.

Si asta fiindca romanii nu voir dsa inteleaga ca noi nu avem o economie proprie, ci suntem doar o piata de consum.

Iar Basescu, a castigat alegerile fiindca asa au vrut "prietenii" lui din restul Europei. Si aceia evident, fiind impinsi de la spate de altii cu interese economice la noi.

 

Asa ca, nimeni nu isi permite sa lase la voia intamplarii (a se citii mila poporului) alegerea unui presedinte, care, dupa litera constitutiei desemneaza primul ministru, si al unei tari prin care tranziteaza toate tronsoanele de gaze naturale si titei catre Ocident.

Si, decat sa te chinui sa ti-l faci prieten, mai bine ti-l pui tu pe omul tau.

 

Asadar, uite cum PD-L-ul, este "condamnat " sa castige si alegerile viitoare.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Catalin, nu vreau sa te superi pe mine. Dar nu esti bine informat. De aceea am dat acel link. In final CCR o da cotita, nu spune clar ca nu e incalcata constitutia, dar nici ca e. Iata finalul:

AVIZ CONSULTATIV:

Propunerea de suspendare din funcţie a domnului Traian Băsescu, Preşedintele României,

iniţiată de 182 deputaţi şi senatori, prezentată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a

Senatului la data de 28 februarie 2007 şi înaintată Curţii Constituţionale la 21 martie 2007, se

referă la acte şi fapte de încălcare a Constituţiei, săvârşite în exerciţiul mandatului, care, însă,

prin conţinutul şi consecinţele lor, nu pot fi calificate drept grave, de natură să determine

suspendarea din funcţie a Preşedintelui României, în sensul prevederilor art.95 alin.(1) din Constituţie.

Rămâne ca Parlamentul să decidă, pe baza datelor şi a informaţiilor care îi vor fi prezentate cu ocazia dezbaterilor, asupra existenţei şi gravităţii faptelor pentru care s-a propus suspendarea din funcţie a Preşedintelui României, în concordanţă cu dispoziţiile art.95 din Constituţie.

 

Deci se refera la fapte care incalca constitutia dar nu sunt grave. Cum spuneam o dau intoarsa si paseaza hotararea finala Parlamentului.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...