piko Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Nu ma refeream la asta. Intrebam de timpi si alte alea ? Teoria stringurilor asupra taxei pe valoarea neadaugata pe veniturile romanilor. In primul rand, daca e ceva neadaugat nu mai e valoare, si mai apoi nici taxa. P.S. Stiu si eu ce este teoria stringurilor. Dar tot nu vad legatura, decat poate o metafora intre numele ei si actiunile guvernului. Teoria se mai numeste si teoria sforilor. ;) Tocmai de aceea spuneam ca e posibil sa vedem si 25 %, doar pentru "umflarea artificiala" a bugetului pe anul ce vine. Nu imi pasa, nu ma intereseaza si nu asta e motivul pentru care nu pot dormi noaptea. Dar as vrea ca atunci cand un user cu varsta de 13 ani citeaza pe cineva sau da un copy paste de undeva sa specifice si lucrul acesta. Sincer , este jignitor de multe ori sa discuti politica cu cineva care nici macar n-are drept de vot in tara asta si cred ca nicaieri in lumea asta nu se intampla asta. Daca posteaza tatal sau mama sau bunicul sau soarecu' de biblioteca de pe contul tau n-are nimic dar macar pune dedesubt acolo: by taty/mamy/buny/sorycelus ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 8, 2010 Author Report Share Posted September 8, 2010 Si e naibii de firesc. Asa-i? Imi agasezi neuronul singurtic cu raspunsurile din 3 cuvinte. Zii pana la capat, nu astepta sa-ti servesc eu mingea la fileu. In Macedonia, impozitul pe drepturile de autor se ridica la incredibila valoare de 0.1 %. Dar acea tara e pe alta planeta, nu? Daca eu am carte de munca, dar si drepturi de autor, si contributiile mele la asigurarile de sanatate sunt si de pe cartea de munca si de la drepturi de autor, beneficiez de ceva in plus cand ma duc la spital? N-o sa mai fiu nevoita sa dau spaga ca sa se uite cineva la mine si sa ma trateze cum se cuvine? O sa cumpar medicamente mai ieftine? N-ar trebui sa fie alegerea mea daca vreau sa contribui mai mult sau nu, atat timp cat deja am statut de asigurat al CAS? Mentiune importanta: nu e cazul meu. Este doar o varianta cu putere de exemplu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Imi agasezi neuronul singurtic cu raspunsurile din 3 cuvinte. Zii pana la capat, nu astepta sa-ti servesc eu mingea la fileu. In Macedonia, impozitul pe drepturile de autor se ridica la incredibila valoare de 0.1 %. Dar acea tara e pe alta planeta, nu? Daca eu am carte de munca, dar si drepturi de autor, si contributiile mele la asigurarile de sanatate sunt si de pe cartea de munca si de la drepturi de autor, beneficiez de ceva in plus cand ma duc la spital? N-o sa mai fiu nevoita sa dau spaga ca sa se uite cineva la mine si sa ma trateze cum se cuvine? O sa cumpar medicamente mai ieftine? N-ar trebui sa fie alegerea mea daca vreau sa contribui mai mult sau nu, atat timp cat deja am statut de asigurat al CAS? Mentiune importanta: nu e cazul meu. Este doar o varianta cu putere de exemplu. Is la limita cu timpul. In alta ordine. O sa am nevoie din decembrie incolo de oarece servicii in Braila. Treburi de rutina. Ai posibilitatea sa-mi dai de doua ori pe luna pe cineva? Imi trebuie cineva istet. Cunosti regulile. Deconturile asigurate si fara aiureli despre spagi sau mai stiu eu ce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcisa Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Multa sanatate! Ei, as, de sanatos, pare sanatos, piko. Dar e repezit si naravas din fire. Pune si tu batista pe tambal si lasa-l cu metehnele lui! In alta ordine de idei, laurent n-are 13 ani, a pus la profil cifra asta purtatoare de ghinion ca sa ne-mpiedicam noi de ea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 10, 2010 Author Report Share Posted September 10, 2010 Is la limita cu timpul. In alta ordine. O sa am nevoie din decembrie incolo de oarece servicii in Braila. Treburi de rutina. Ai posibilitatea sa-mi dai de doua ori pe luna pe cineva? Imi trebuie cineva istet. Cunosti regulile. Deconturile asigurate si fara aiureli despre spagi sau mai stiu eu ce. Sa fim sanatosi pana in decembrie, restul se rezolva. Doar stii vorba aia "a nimerit orbul Braila" si n-o sa gasim noi pe cineva istet? Sa revenim la oile noastre. Ati vazut ca cei 24% TVA au inceput sa se simta la preturi abia acum? Sunt curioasa cum o sa treaca iarna asta peste Romania. Daca nu se schimba nimic pana atunci, in toiul iernii, dupa primele facturi la caldura, o sa explodeze rumanul nostru. Am inteles ca pe bloguri deja exista planuri de rascoala, desi eu cred ca oamenii nostri mai mult latra decat sa treaca la fapte. Si asa, si asa, oricum ar fi, multi nu mai au ce pierde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Sa fim sanatosi pana in decembrie, restul se rezolva. Doar stii vorba aia "a nimerit orbul Braila" si n-o sa gasim noi pe cineva istet? Sa revenim la oile noastre. Ati vazut ca cei 24% TVA au inceput sa se simta la preturi abia acum? Sunt curioasa cum o sa treaca iarna asta peste Romania. Daca nu se schimba nimic pana atunci, in toiul iernii, dupa primele facturi la caldura, o sa explodeze rumanul nostru. Am inteles ca pe bloguri deja exista planuri de rascoala, desi eu cred ca oamenii nostri mai mult latra decat sa treaca la fapte. Si asa, si asa, oricum ar fi, multi nu mai au ce pierde. Categric trebuie executati. Ii elementar. Le-a placut cand a nascut vitica. Sa nu te aud cu aiureli dintr-astea. Legat de oile noastre, nu-s motive de panica. Piata se va regla. Is oricum la minimum scazute importurile. Lucram pe inflatie. Is si aici tehnici de supravietuire. Personal am trecut momentul. M-a ajutat foarte mult si recolta. A fost un an bun, pana la coada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Se intampla un lucru nou. Pica pe banda rulanta contrabanda. O perioada vor fi preturi mari la vedere. Este cantecul de lebada. Producatorii de la noi incearca sa speculeze asta. Nicio sansa. Incepem sa nu mai devenim dependenti de importuri. Era firesc sa se intample asta. Huliti cat vreti, insa factorul normalitate incepe sa apara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 18, 2010 Author Report Share Posted September 18, 2010 Contrabanda va creste. Pesti mijlocii prinsi de ochii lumi si dati la tv sunt doar de ochii lumii. Contrabanda creste caci e direct influentata de taxe mari si saracie. Asa a fost de cand lumea. La fel si munca la negru. Numai ca de data asta chiar anagajatii se roaga sa fie asa decat nimic.Privatii care tin cu dintii de respectarea legii au ajuns sa se multumeasca cu supravietuirea, profitul mai mare de 10% fiind doar o amintire frumoasa si o speranta greu de atins prea curand. orbesc la modul general si nu de exceptiile care confirma regula. Cineva a spus in privinta crizei "ce e mai rau, abia acum incepe" si uitandu-ma la ceea ce se petrece in tara noastra in plan economic si investitional, incep sa-l cred. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Contrabanda va creste. Pesti mijlocii prinsi de ochii lumi si dati la tv sunt doar de ochii lumii. Contrabanda creste caci e direct influentata de taxe mari si saracie. Asa a fost de cand lumea. La fel si munca la negru. Numai ca de data asta chiar anagajatii se roaga sa fie asa decat nimic.Privatii care tin cu dintii de respectarea legii au ajuns sa se multumeasca cu supravietuirea, profitul mai mare de 10% fiind doar o amintire frumoasa si o speranta greu de atins prea curand. orbesc la modul general si nu de exceptiile care confirma regula. Cineva a spus in privinta crizei "ce e mai rau, abia acum incepe" si uitandu-ma la ceea ce se petrece in tara noastra in plan economic si investitional, incep sa-l cred. Revin. Contrabanda e pe bec. Discut de nivel mare protejat. Despre munca la negru habar nu am. Nu consider munca la negru sa folosesc o zi doua cativa oameni. Echipa mea are de ani de zile absolut toate actele la zi. 10% nu asigura supravietuirea. Iese din orice manual de economie. E de discutat aici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 18, 2010 Author Report Share Posted September 18, 2010 Depinde 10% din ce si pentru care nivel de trai. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Depinde 10% din ce si pentru care nivel de trai. Lasa-ma un minut, ca-s cu IC mare sef de osti. Ma-sa e la o petrecere. Carierista. Revin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 24, 2010 Author Report Share Posted September 24, 2010 Bag de seama ca petrecerea e cat un concediu, tine o saptamana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laurent-III-rd Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 (edited) Incepem sa nu mai devenim dependenti de importuri. Era firesc sa se intample asta. Huliti cat vreti, insa factorul normalitate incepe sa apara. Cand spui ca, incepem sa nu mai importam, parca ai spune ca a inviat Ceausescu! Si, normalitate ?! In 2000 care(?) - 50, poate ! Eu cred ca traiesti in alta tara, si nu Romania, atunci cand afirmi ca va scadea importul. Edited September 25, 2010 by laurent-III-rd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 (edited) Cand spui ca, incepem sa nu mai importam, parca ai spune ca a inviat Ceausescu! Si, normalitate ?! In 2000 care(?) - 50, poate ! Eu cred ca traiesti in alta tara, si nu Romania, atunci cand afirmi ca va scadea importul. Mi-e dor de ceausescu cat i-ar fi adolescentului dor de abstinenta sexuala. Buna remarca cu nea nicu si importurile. Hai sa facem un pariu. Termen 31 martie 2011. Miza, o bere. Continutul, statistica octombrie 2010-martie 2011. Cifre seci, fara detalii. Evaluarea propun s-o facem raportata la 2009 si 2010. Nu la 2007, 2008. Ca sa ai o sansa. Stabilesti tu locul unde cel care pierde onoreaza pariul. Si fara aferente. Doar noi, baietii. LE: am modificat anii. Edited September 25, 2010 by RoAp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 25, 2010 Author Report Share Posted September 25, 2010 Esti smecher, RoAp. Iarna importurile cresc intotdeauna. Alege si tu alta perioada. M-am bagat, mi-am dat foc la valiza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 25, 2010 Report Share Posted September 25, 2010 Esti smecher, RoAp. Iarna importurile cresc intotdeauna. Alege si tu alta perioada. M-am bagat, mi-am dat foc la valiza. Te acceptam, tipo. Na! Vezi ca-l arzi pe el la pariu. Si asta-i ranchiunos! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 27, 2010 Author Report Share Posted September 27, 2010 Imi pare rau ca nu spune nimic pe tema asta. Degeaba il provoci. Are si el idei interesante pe aceasta tema si-s demne de luat in seama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Imi pare rau ca nu spune nimic pe tema asta. Degeaba il provoci. Are si el idei interesante pe aceasta tema si-s demne de luat in seama. E vorba strict de comunicare. Tipul ii teoretician. In teren e pierdut. Dar nu-i rau neaparat asta, departe de mine asa ceva. Trebuie si tipi ca el. Habar nu am de unde atata aversiune fata de mine, cand e vorba strict de afaceri. Cunosti asta si e pacat sa nu tii cont. Am si eu o gramada de bube in cur. Dar de la asta si pana la a nu ne mai intelege strict legat de definitia jignirii e cala lunga. Imi pare rau si de Mef. Dar e slab. A luat personal totul. Chiar trebuie sa devina un salon de masaj blestematele de toice pe care scriu eu? Niciodata. O sa invatam si o sa ne ajutam la anul si la multi ani unul pe celalalt in maniera asta. Cred. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted September 28, 2010 Author Report Share Posted September 28, 2010 Toate astea pentru ca pe zi ce trece ne pierdem abilitatea omeneasca numita "toleranta" si pentru ca toata lumea e pe graba si nu are timp sa-si aminteasca ca aici totul se rezuma la petrecerea putinului timp liber pe care-l avem intr-un mod placut, schimband impresii si pareri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Toate astea pentru ca pe zi ce trece ne pierdem abilitatea omeneasca numita "toleranta" si pentru ca toata lumea e pe graba si nu are timp sa-si aminteasca ca aici totul se rezuma la petrecerea putinului timp liber pe care-l avem intr-un mod placut, schimband impresii si pareri. Gata! E-n regula. Sa aud profesionistii! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoAp Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Exista o oferta in contul TVA-ului. Compensarea de la sine. Se poate lua ca atare. Incurajeaza asta cheltuielile firmelor de care aminteam nu de mult timp incoace? Pareri? Pareri despre pasul asta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 Nu stiu daca le incurajeaza sa cheltuiasca, dar cu siguranta le da un avant sa lucreze cu statul in conditiile in care in ultima vreme multi privati s-au ferit, stiut fiind faptul ca statul plateste sigur, dar din ce in ce mai greu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted October 27, 2010 Author Report Share Posted October 27, 2010 Sunt nerabdatoare sa vad ce face Base si daca va promulga legea cu 5% pentru alimente.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aprig Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Păi a zis că nu va. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eonica Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 A mai zis el si ca va, si n-a.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts