Jump to content
Vesperala Forum

TVA 24%

Eonica

Recommended Posts

nu mi-e frica- imi este scarba!

ai vazut cum vin in ultima vreme plicurile de la finante?!

zici ca-s de la pompe funebre-am facut scandal si ultimul l-am primit in plic alb(sunt convins ca uita repede)

Incearca doar sa-si justifice activitatea. Vezi-ti de socotelile tale si si nu le raspunde.

Totusi pune-te la punct cu legislatia.

Cere tot timpul fisa sintetica de la fisc. E foarte greu sa repari erori fara costuri.

ce sa fac???

nu-i tolerez dar le dau spaga!

Sa nu mai dai niciodata spaga. E mai sanatos.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Incearca doar sa-si justifice activitatea. Vezi-ti de socotelile tale si si nu le raspunde.

Totusi pune-te la punct cu legislatia.

Cere tot timpul fisa sintetica de la fisc. E foarte greu sa repari erori fara costuri.

Sa nu mai dai niciodata spaga. E mai sanatos.

tu ai dreptate,n-am dat spaga in nici o situatie pana acu vreo cativa ani

Edited by buleala

tu ai dreptate,n-am dat spaga in nici o situatie pana acu vreo cativa ani

O sa cresti de la o vreme in munca ta si ai sa iti prmiti sa te lupti.

Spor.

Te superi daca ramane B cu apelativul B?

Ma gandeam sa ma adresez tie cu RM. De la avatar ideea.

Stiam eu ca n-ai sa ma refuzi. :mousquetaire:

Habar nu am despre ce vorbesti. :lol:

mai bine vb despre tva- :grin:

trebuie sa dau bani astora;m-am saturat

statul(chiar vb in seara asta) e ca un birou cu un sertar cu dublu sens-intr-o parte baga fraierii cu buna-credinta banul,iar in cealalta parte il deschid smecherii si au"grija"de banul tau

mai bine vb despre tva- :grin:

trebuie sa dau bani astora;m-am saturat

statul(chiar vb in seara asta) e ca un birou cu un sertar cu dublu sens-intr-o parte baga fraierii cu buna-credinta banul,iar in cealalta parte il deschid smecherii si au"grija"de banul tau

E inutil sa mi te plangi mie. Eu am alta abordare.

Tu esti in postura sa virezi TVA fiindca nu te sustin stocurile. Ai guvernat gresit perioada. Ai intrat in bani practic. Banuiesc cum ca faci comert.

Eu is in domeniul seviciilor si al productiei. Caut sa intru pe comert exterior ca sa atenuez lipsa de rulaj.

E o incercare. Inca nu am experienta.

E inutil sa mi te plangi mie. Eu am alta abordare.

Tu esti in postura sa virezi TVA fiindca nu te sustin stocurile. Ai guvernat gresit perioada. Ai intrat in bani practic. Banuiesc cum ca faci comert.

Eu is in domeniul seviciilor si al productiei. Caut sa intru pe comert exterior ca sa atenuez lipsa de rulaj.

E o incercare. Inca nu am experienta.

nu fac comert(e drept ca am fost si comerciant in ultima vreme)...a trebuit sa fac ceva cu tva marit

servicii!..si sunt plin de stocuri

Romconstruct si Energoutilaj nu inseamna imaginea actionarilor neaparat. Inseamna doi colosi care se degradeaza zilnic.

............

E simplu. Teoretic eu am sarcina sa starpesc capusele, fenomen care nu a iertat nici privatii mari.

Asa e, nu inseamna neaparat imaginea actionarilor. Dar conteaza intotdeauna si acest aspect, caci daca e sa fie ceva, de la cap se impute pestele. Chiar daca in multe cazuri nu actionarii coordoneaza activitatea, ei insa aleg oamenii care fac treaba.

Eu nu misc nimic in nici un domeniu pana nu stiu tot ce trebuie stiut despre firma respectiva. Uneori poti afla lucruri interesante si astfel poti lua decizia corecta: te bagi un pic, de tot sau stai deoparte.

Asa e, nu inseamna neaparat imaginea actionarilor. Dar conteaza intotdeauna si acest aspect, caci daca e sa fie ceva, de la cap se impute pestele. Chiar daca in multe cazuri nu actionarii coordoneaza activitatea, ei insa aleg oamenii care fac treaba.

Eu nu misc nimic in nici un domeniu pana nu stiu tot ce trebuie stiut despre firma respectiva. Uneori poti afla lucruri interesante si astfel poti lua decizia corecta: te bagi un pic, de tot sau stai deoparte.

Pana acum asa se facea. Toata lumea era multumita la ei acolo.

Hai sa scriu plastic.

S-a stricat caruta-n drum. No problem, o tractam, o evaluam, comandam piesele si umflam costurile fiindca are balta peste.

Insa acum e altfel. Eu am lucrat si inainte pe metoda asta si radeau toti de mine. Pe metoda despre care urmeaza sa scriu, desigur. :lol: (era sa iasa dandana).

Daca li s-a stricat caruta in drum, pana sa inchida telefonul carutasul ai facut rost deja de piesa.

Si de aici costuri mai mici. Lucru iubit mai nou de catre cei care platesc. De catre cei care-si platesc managerii, oamenii lor, cum i-ai numit tu mai sus.

Seriozitatea platii tine tot de natura. Au un virus latent tipii bogati care se activeaza doar cand incep sa piarda bani. Si devin brusc seriosi.

E cumva similar sindromului avocatului. Asta e gaselnita mea in exprimare.

Asta cu sindromul, ai mare dreptate, dar asta stii deja.

Totusi sa nu uitam subiectul principal. TVA-ul. Au mai ramas niscai bunuri si servicii cu niscai 5 si 9 %. Tot astea erau si inainte cand celelalte beneficiau 19%. Ma agaseaza ca ne prostesc. Cand am auzit de lista asta, am zis ca o fi si ceva nou. Da' de unde. Tot cele vechi, numai ca le-au scos in fata ca fiind noi. Cre'ca s-au gandit ca suntem retardati si vom spune: moooaaaama ce facilitaaati!!!!!

Asta cu sindromul, ai mare dreptate, dar asta stii deja.

Totusi sa nu uitam subiectul principal. TVA-ul. Au mai ramas niscai bunuri si servicii cu niscai 5 si 9 %. Tot astea erau si inainte cand celelalte beneficiau 19%. Ma agaseaza ca ne prostesc. Cand am auzit de lista asta, am zis ca o fi si ceva nou. Da' de unde. Tot cele vechi, numai ca le-au scos in fata ca fiind noi. Cre'ca s-au gandit ca suntem retardati si vom spune: moooaaaama ce facilitaaati!!!!!

Is doar citate din CF.

Nu-mi cere mie sa dezbat asa ceva. Sa fim seriosi.

24% sau 25%?????

E in joc intr-adevar un calcul interesant.

E buna intrebarea.

24 s-a vrut necesitate. 25 ii deja atitudine.

Atitudine de la care pleci cu restul calculelor.

Economia romaneasca a mai lucrat cu tva marit.

De fapt ne-am prefacut.

E interesanta cota limita.

al dumneavoastra, radu.

• 2 weeks later...

Se intampla deja dupa doar o luna un fenomen aparent paradoxal insa previzibil.

Din punctul meu de vedere macar. Ori nu cobesc chiar intotdeauna.

Incep firmele medii sa cheltuiasca bani. Practic se vine cu bani de acasa la greu. Totul pe acte.

Si investitii fara tenta de specula si servicii.

E primul pas spre normalitate. Si reincep angajarile.

Cineva inteligent va sti sa guverneze acel sfert(24%) reprezentat de tva. Pe care pana acum l-a ignorat. Din cerinta pseudosefilor, probabil.

Este foarte rapida schimbarea de atitudine. E un lucru bun.

E cu mult mai mult fata de aiureala cu scaderea consumului la nivel de cos zilnic.

Repet, ii opinie proprie si am convingerea ca vara viitoare o sa imi dati dreptate. Ma insel rar.

Taxa in sine pare mare. Insa va trimit la CF si la cerintele CE.

Legat de deconturi. Si de a plati o taxa in folos propriu. E un termen fortat intr-un mediu in care si stranutul se interpreteaza.