Jump to content
Vesperala Forum

Battlestar Galactica


Aprig

Recommended Posts

Un serial destul de celebru de la sfîrşitul anilor 70, a fost anul trecut pe Axn Sci-Fi. Destul de drăguţ pentru vremea lui.

 

Prin 2004 sau 2005, cam aşa ceva, a început seria nouă. Acţiunea nu e chiar în continuarea celui vechi, personajele sînt cam aceleaşi (ca nume), dar este cu totul altceva. Foarte bine realizat, actorii mi-au plăcut, rolurile sînt complexe.

 

Ordinea e cam aşa: miniseries (două episoade lungi, cronologic înaintea sezonului 1, practic intriga), apoi sezoanele 1-3, iar între sezoanele 3 şi 4 e un episod ceva mai lung numit Razor, care cronologic ar fi trebuit să fie mai devreme (se detaliază nişte chestii despre Pegasus). Ăsta e opţional, povestea are sens şi fără el. La urmă vine sezonul 4. Povestea se termină, are încheiere, nu rămîne agăţată pe undeva. Un amănunt care merită menţionat e că în UK au făcut o pauză mare pe la mijlocul sezonului 4, iar restul l-au difuzat ca sezonul 5, motiv pentru care unele seturi de DVD-uri, numite sezoanele 1-4, sînt de fapt incomplete.

 

Şi ăsta nou e pe AXN Sci-Fi, ultima oară cînd m-am uitat erau la sezonul 2, acum nu ştiu pe unde au ajuns.

 

Cam atît. Îl recomand cu căldură. Nu am băgat spoilere (deocamdată), dar nu mă pot abţine. Ce au reuşit să facă din All Along The Watchtower:

:)
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Exista un asemenea serial care reia inceputurile la Battlestar Galactica!

Cum de altfel se intampla cu mai toate serialele de succes, vezi Star Trek!

Este vorba de CAPRICA, o lume coloniala, unde se incearca de catre adolescenti evadarea din real in virtual, chiar si dupa moarte

Familia Adama de pe Tauron a venit pe Caprica, cu micul viitor comandant ( inca nu avea semnele de la varsat de vant pe fata!) unde Dr.Graystone, dupa pierderea fiicei sale Zoe, a creat Cylonii!!!!!!

Asa cum in S.G ATLANTIS strabunii au creat replicantii, care in final s-au rezvratit contra lor, asa si in BATTLESTAR GALACTICA cylonii creati de oameni pe Caprica s-au razvratit in final contra creatorilor!

Si ceea ce este mai frapant: si replicantii si cylonii vroiau sa ia forma umana!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...