Jump to content
Vesperala Forum

Persoana ce ti-e menita va fi a ta orice ar fi ?


Recommended Posts

Credeti in fraza de mai sus ? Credeti ca persoana ce va este menita ca fi langa voi tot restul vietii ?

 

Am avut parte numai de persoane bune. Fete care nu si-au batut o clipa joc si care au pus interesul material deoparte. Am avut iubite pline de bani, mai sarace, mai urate sau foarte frumoase. Acum... faptul ca ne-am despartit inseamna doar ca o alta etapa s-a incheiat. Dar daca vreuna din ele era menita sa fie cu mine si eu nu am tinut-o ?

 

La voi cum sta treaba ?

 

 

Link to post
Share on other sites

:) eu nu cred că o persoană e "menită" alteia

eu cred doar că fiecare caută şi la un moment dat, sătul de căutat, se opreşte. uneori la o variantă mai rea decât precedentele.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Eu vreau sa fiu optimist

 

E greu pentru un optimist să molipsească zece pesimişti care se încarcă mai mult unul de la altul decât de la cel diferit. :D:

George, o gândire optimistă te ajută să-ţi alegi bătăliile. Adică să nu intri în acelea în care costurile sunt mai mari decât orice ai putea câştiga. Si sa nu-ţi mai faci rău singur cu ajutorul altora. Important ar fi sa-ti alegi mizele care merită.

 

Eu as merge si pe mana destinului. Daca e sa nu fie, dintr-o suta de sanse vei pierde 99 . Daca e sa se-ntample, singura ta sansa se va multiplica de 99 de ori.

Link to post
Share on other sites

Daca e menit sa te intalnesti cu persoana menita, va fi menit sa ramaneti impreuna pana ar putea apare o alta persoana mai menita decat prima. Intrebarea e urmatoarea si s-o iau pe indelete. Tu ai o persoana menita pe care o vrei langa tine. Dar daca tu nu esti menitul pentru ea? Poate ea are alt menit. :rade:

 

Acum fara gluma, eu cred ca ce-i al tau, e pus deoparte. Desi soarta ne-o mai facem si singuri daca nu purtam ochelari de cal si privim cu atentie in jurul nostru.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
Ia-ti gandul de la asta. Nu exista asa ceva. Eu nu am o persoana menita mie. :rolleyes:

Ai bágat zilele-n sac si ai legat bine sacul ?

Soarele vine si pe strada ta, nu-i intoarce spatele :aiwan:

 

:) eu nu cred că o persoană e "menită" alteia

eu cred doar că fiecare caută şi la un moment dat, sătul de căutat, se opreşte. uneori la o variantă mai rea decât precedentele.

Cine cautá gáseste ce-a cáutat

:mousquetaire:

Link to post
Share on other sites
Cine cautá gáseste ce-a cáutat

:mousquetaire:

 

Si daca nu si nu , te repezi si iei si tu ceva, acolo, din gramada, tot mai bun decat nimic, poate faci vreun schimb, ulterior. :rade:

Nu vreau sa vina. Simplu.

 

Vreau eu! :hurray:

Trece-ma la destinatar, Luc! :pm:

Link to post
Share on other sites
Nu vreau sa vina. Simplu.

Chiar nu vrei sa te bronzezi?! :rolleyes:

 

 

Si daca nu si nu , te repezi si iei si tu ceva, acolo, din gramada, tot mai bun decat nimic, poate faci vreun schimb, ulterior. :rade:

E pentru Cine, presupun :rade:

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
Credeti ca persoana ce va este menita fi langa voi tot restul vietii ?

 

Evident, la inceputul relatiei fiecare dintre cei doi parteneri crede cu tarie ca legatura va fi indestructibila. De multe ori, acest lucru chiar se intampla.

Alteori, relatia n-are sorti de reusita si nu mai poate continua , in ciuda eforturilor facute de unul dintre parteneri sau de ambii. Iata sfaturile unui psiholog, in cazul cand despartirea devine inevitabila:

 

"Experienţa unei despărţiri poate fi comparată, metaforic vorbind, cu situaţia în care un soldat aflat pe câmpul de bătălie este nevoit să îşi îngrijească singur rănile. Cine trece printr-o despărţire nu are de ales decât să lase timpul să rezolve problemele, dar ideal este să nu aştepte prea mult refacerea. Oricât de sensibilă aţi fi şi oricât de mult v-aţi fi iubit partenerul, când vine momentul despărţirii este important ca aceasta să aibă loc fără să trageţi prea mult de timp. Dacă reuşiţi să faceţi acest lucru dificil în aşa fel încât să vă protejaţi propria persoană, „pagubele“ vor fi mai mici, iar cicatricea sufletească se va vindeca mai repede decât v-aţi imagina. Dacă însă faceţi lucruri care nu sunt indicate în situaţii de acest gen, este posibil să vă plângeţi de milă câteva săptămâni bune înainte de a vă gândi să depăşiţi momentul.

În definitiv, în cazul unei despărţiri, nu este foarte important cine de cine se desparte. Fie că sunteţi cea care „dă papucii“, fie că îi primiţi, potrivit specialiştilor în probleme de cuplu, există cinci aspecte de care dumneavoastră, implicată fiind, trebuie să ţineţi cont.

 

1. Acţionaţi rapid

Dacă dumneavoastră sunteţi cea care iniţiază despărţirea, nu amânaţi momentul. Nu mai aşteptaţi, nu vă mai faceţi tot felul de planuri şi scenarii şi nici nu mai repetaţi la nesfârşit ceea ce intenţionaţi să spuneţi. Nu pierdeţi ore întregi pe internet, căutând site-uri „de specialitate“, de unde speraţi să obţineţi nişte sfaturi despre cum să treceţi cu bine peste momentul zero. În situaţiile de acest fel, timpul vă este duşman. Fiecare oră pe care o petreceţi alături de o persoană cu care nu mai vreţi să fiţi poate fi considerată drept comiterea unei „infracţiuni“ la adresa propriei situaţii sentimentale. Dacă dumneavoastră sunteţi cea părăsită, concentraţi-vă să ascultaţi foarte bine ceea ce vi se spune sau chiar ceea ce vi se reproşează, vorbiţi cu partenerul şi, dacă vedeţi că lucrurile nu mai pot fi rezolvate, ridicaţi-vă şi plecaţi. Împăcaţi-vă cu ideea şi nu mai rămâneţi să cerşiţi câteva minute în plus. Un astfel de gest ar fi o pierdere de timp şi ar denota disperare - pentru că, în definitiv, nu se sfârşeşte lumea odată cu încheierea unei relaţii.

 

2. Vorbiţi, nu lăsaţi să se înţeleagă

De la început şi până la sfârşit, în orice relaţie este vorba de ceea ce vor persoanele implicate. Şi în cazul despărţirii va trebui să spuneţi ce vă doriţi, aşa cum aţi făcut şi la începutul relaţiei. Vorbiţi clar şi foarte sincer - discursul dumneavoastră trebuie să fie caracterizat doar de aceste două atribute. Vorbiţi simplu şi răspundeţi fără ocolişuri la întrebările care vă sunt adresate. Implicarea într-o relaţie este un act de demonstraţie pe termen lung, un act prin care îi arătaţi partenerului ce simţiţi. În schimb, despărţirea presupune doar a comunica partenerului ceea ce vă doriţi. De cele mai multe ori, despărţirea este un act unilateral, iar felul în care cealaltă persoană face faţă depinde numai şi numai de ea.

 

3. Nu îi propuneţi să rămâneţi prieteni

Aveţi destui prieteni, deci nu mai aveţi neapărat nevoie de încă unul, cu atât mai puţin de unul alături de care aţi petrecut momente speciale şi intime. Prin urmare, în astfel de momente nu îi daţi celuilalt speranţe false. Nu încercaţi să fiţi drăguţă şi blândă - doar fiţi cinstită. Spuneţi ce aveţi de spus, nu vă arătaţi prea îngrijorată de soarta lui. Nu faceţi promisiuni şi nu cereţi să vi se facă promisiuni. Nu planificaţi o întâlnire ca să „discutaţi problemele“, cu alte cuvinte, nu vă tocmiţi pentru o relaţie care peste o jumătate de oră s-ar putea să fie istorie. Mai mult decât atât, nu vă simţiţi obligată să mai discutaţi subiectul după ce inevitabilul s-a produs.

 

4. Nu îl transformaţi pe „fostul“ în duşman

Şi duşmani aveţi destui, cu siguranţă nu mai aveţi nevoie de unul în plus. Acest lucru înseamnă că, atunci când vă despărţiţi de partener, nu trebuie să fiţi crudă şi sarcastică şi nu trebuie să dramatizaţi. Dovediţi integritate şi respect şi nu refuzaţi să răspundeţi la întrebări rezonabile. Fiţi sinceră, chiar dacă este posibil ca adevărul să vă creeze amândurora o stare de nelinişte şi disconfort. Mizaţi pe sinceritate!

 

5. Rupeţi orice legătură

Dacă până în momentul despărţirii aţi fost cea mai de încredere persoană din viaţa lui, este posibil ca acest aspect să fi fost de fapt o problemă. După despărţire, nu mai comunicaţi cu el, pentru a-l convinge că situaţia s-a schimbat. Pe de altă parte, dacă nici înainte nu eraţi „acolo“ mereu, de ce aţi începe acum? Lucrurile nu s-ar îmbunătăţi. Nu răspundeţi la telefon, nu apăreţi on line pe messenger, nu intraţi pe Facebook, evitaţi să îi apăreţi în cale - situaţia ar putea deveni jenantă. În situaţia unei despărţiri, distanţa este soluţia pentru ca rănile amândurora să se schimbe. Acceptaţi această idee. Indiferent ce vă doriţi să primiţi de la celălalt - distanţă sau intimitate -, staţi departe de el până când va fi capabil să vă ofere ce vă doriţi. Şi în tot acest timp, amintiţi-vă că este posibil ca el să nu fie capabil să treacă prea repede peste aceste momente.

 

Alte sfaturi general valabile

În afară de aceste reguli, care sunt valabile şi pentru cel care „dă papucii“, şi pentru cel care îi primeşte, ar mai fi câteva sfaturi demne de urmat - depinde pe ce parte a baricadei vă aflaţi. Dacă sunteţi iniţiatoarea despărţirii, alegeţi un loc public pentru discuţia de despărţire şi cereţi-vă iertare, dar numai pentru lucrurile care se întâmplă în prezent. Dacă sunteţi persoana părăsită, nu imploraţi. Şi, în nici un caz, nu recurgeţi la nici o formă de violenţă.

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Credeti in fraza de mai sus ? Credeti ca persoana ce va este menita ca fi langa voi tot restul vietii ?

Exista si o alta intrebare: Ti-e menita o persoana?

Nu depinde de noi. Foarte multe persoane in ziua de astazi se plictisesc. Daca persoana cu care esti de fata e "menita" sa fie cu tine va fi, pentru ca ea iti poate suporta comportamentu, iesirile s.a.m.d. Daca o pierzi, e doar din vina ta.

 

Eu nu cred in persoane menite sau suflete pereche. Daca esti cu o persoana si o iubesti, adica e iubire reciproca, intelegere,respect, ai toate sansele sa ramai cu ea. Dar daca visezi peste noapte ca meriti ceva mai bun, ii dai verde, deci s-a dus menirea. :rolleyes:

 

Cat timp ai garantia ca poti duce o relatie alaturi de persoana 'x' toata viata, o poti considera menita, sau suflet pereche, sau fata care e in buna stare pentru a te duce spre altar ,dar daca nu esti sigur nu are rost sa-ti pui intrebari de gen "Oare e aleasa? Oare s-o las? Daca gresesc?" . Cat timp te simti bine cu alegerea respectiva nu trebuie sa regreti.

 

In consecinta, nu exista "Aleasa", doar o persoana pe care o gasesti si o ALEGI TU. Cel putin asta-mi place sa cred.

(Pana la urma, Dumnezeu ne-a dat libertate, nu? :ping: )

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
  • 7 months later...
Presupunand ca este adevarat,cine si dupa ce criterii face aceasta "menire"?

 

:)

Din batrani se zice ca ursitoarele sunt cele care scriu in cartea vietii nou-nascutului. Dintre cele trei ursitoare, cea mijlocie este cea mai rautacioasa. Cea mare si cea mica ursesc numai de bine , dar doar pentru "specialitatea" lor, nu pot trece peste vointa sorei mijlocii. Tot ele incearca sa atenueze si raul prezis de sora cea mijlocie. De exemplu, daca sora cea mijlocie decide ca un copil "sa fie nefericit in dragoste", celelalte doua spun repede "dar in viata lui sa apara cineva cu care sa poata convietui si fara dragoste" . Sau , daca cea mijlocie spune ca pruncul "sa fie urat si bolnavicios", celelalte adauga "dar sa aiba multi bani", stiind ele ca poti indrepta si/sau compensa cu bani multe dintre aspectele negative prezise de sora lor. Pe de alta parte, si sora mijlocie ataca prezicerile celor doua, luand cat poate din binele ursit de ele.

Link to post
Share on other sites

Si printesa se intepa intr-un spin si adormi pe vecie. Sau asa parea, pana cand, dupa ce mii de printi incercasera sa ajunga la castel, in sfarsit printul cel mai puternic, mai frumos si mai curajos reusi sa strabata toate padurile si marile, si si-a implinit destinul. Si atunci a sarutat-o pe printesa, si aceasta se trezi dupa un somn de 100 de ani. Si-au trait fericiti pana la adanci batraneti. El. Ca ea era deja batrana, avea 120 de ani, si-a murit la scurt timp dupa ce s-a trezit, nu inainte de a se casatori cu printul, care a ramas cu toate proprietatile printesei, in baza contractului prenuptial dintre cei doi.

Concluzia: E bine sa astepti. Oricat. Daca ajungi prea devreme, va trebui sa ramai cu printesa prea mult timp, inainte de a-i mosteni bunurile. S-ar putea sa te plictisesti langa ea.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Personal nu cred în conceptul de suflet pereche. Ideea a apărut în romanele şi filmele de dragoste, deci e ficţiune. Pînă acum nu mi s-a întîmplat ca o femeie să cadă pe spate cînd mă vede prima dată. Din contra, am încercat să o conving din greu, ce bărbat frumos, deştept şi devreme acasă a întîlnit, cînd de fapt, totul era atît de evident. Dar nu exclud în totalitate ideea că nu ar exista un suflet pereche - speranţa moare ultima. :rolleyes: Sau poate în antichitate existau altfel de femei, mai uşor impresionabile ? Cine poate ştii ?

În schimb putem să discutăm despre :

 

SuperBonus pentru cei cuminţi :

Edited by -Mark-
Link to post
Share on other sites
Pînă acum nu mi s-a întîmplat ca o femeie să cadă pe spate cînd mă vede prima dată.

 

Nu e niciodata prea tarziu. Am patit doar o data o atractie nebuna, nu fizic ma refer, ceva mai presus, inexplicabila, pe care nici acum nu o inteleg si privind in urma a fost de-a dreptul nebuneasca :)

Si recent, in tren... nu cunosteam persoana, insa totul imi era cunoscut la ea.

Chestia cu sufletele pereche si gemene, surori sau cum se mai numesc e cu atat mai adevarata cu cat crezi si in alte vieti, reincarnare, din astea.

Link to post
Share on other sites

Cine decide ca acea persoana e menita cuiva? O forta supranaturala ce ne stabileste fiecaruia destinul? De cand? De la nastere sau dinainte? Pentru ca logic ar fi sa fie dinainte, inainte chiar si de facerea lumii materiale. Totusi daca cumva parintii nostri isi rateaza persoana menita? Apare un alt individ conceput din alti parinti, o alta persoana iar nu cea predestinata de acea forta supranaturala care a stabilit ca fiecare om sa isi gaseasca persoana menita. In alta ordine de idei destinul este ceva ce ni-l construim singuri pe parcursul vietii. Aleg sa ma urc baut la volan sau nu, sa invat pentru examen sau sa ma bazez pe copiat, sa invit o fata frumoasa la o cafea sau nu. Te urci baut la volan cauzezi o tragedie ajungi dupa gratii, nu inveti pici examenul, nu ai curaj sa inviti fata, poate ratezi chiar persoana "menita" tie. In oricare dintre situatii vom da vina pe destin si ne vom musca buzele de nervi si regrete dar oare cine a facut aceste alegeri?! Ursitoarele, Dumnezeu ori Mama natura? Noi am ales la fel cum facem de atatea ori pe parcursul fiecarei zile. De la cele mai banale alegeri din viata de zi cu zi pana la cele mai mari si mai importante. E ca si mersul cu masina, poti alege orice ruta si orice destinatie,drumuri sunt destule. Doar ca unele drumuri sunt ocolitoare,altele neasfaltate,altele infundate. Orice decizie ne apartine,orice greseala trebuie asumata, orice fapta buna sau rea o producem dupa placerea noastra. Luand toate aspectele astea in considerare care sunt sansele ca cineva sa isi gaseasca cu adevarat persoana menita daca e retinuta la serviciu 5 minute in plus exact cand prin fata institutiei trecea EA sau e blocat in trafic spre cafenea iar chelnerita pe care ar fi vrut sa o invite la o plimbare tocmai a iesit din tura?Gata si-a ratat persoana menita?Sunt sigur ca o sa isi gaseasca alta persoana despre care va spune ca ii este menita pentru ca noi suntem propriul nostru dumnezeu, noi suntem propria noastra ursitoare,noi alegem ce e rau si ce e bine , ce sa facem si ce sa nu facem.

Edited by piko
Link to post
Share on other sites
Piko lasa ca te loveste si pe tine si atunci vom vedea ce mai zici :P

Cred ca a fi indragostit lulea nu are legatura cu persoana menita. Asa putem afirma cu totii ca partenerul de viata ne este cel menit. Pana la proba contrarie. :P:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...