Jump to content
Vesperala Forum

Adolf Hitler


Lucareli

Recommended Posts

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ideea este că Adolf Hitler a reușit să marcheze ceva important. Cu o țară răvășită în urma Primului Război Mondial, cu evreii care se lăfăiau în mașini scumpe în timp ce germanii abia trăiau.

 

 

O țară mică, în comparație cu URSS-ul, a reușit să se extindă pe aproape toată Europa, ajutând Japonia la modernizare (după era Meiji și Primul Război).

 

 

Hitler, fiind strateg, a reușit cucerirea Poloniei în blitzkrieg (război fulger). În mare parte, Gestapo și trupele Schutzstaffel (SS) asupreau oamenii din țările cucerite și mau puțin din țările care „aderau”. Auschwitz a fost punctul de exterminare, situat lângă URSS. Locul acela a fost un model pentru cei care nu doreau regimul de extremă dreaptă.

 

 

Hitler și Antonescu, fiind aliați, se ajutau fiecare. Noi dădeam materiale pentru arme, vehicule, carburanți și hrană, iar de la ei primeam arme, vehicule și soldați. Pe vremea lui Antonescu, românii au primit de la nemți puștile Mauser, Sturmgewehr 45 (StG 45), Maschinenpistole (MP 40), Parabellum-Pistole (Luger 9mm) și Mauser C96. Ca vehicule, Românii au primit tancurile: Panzerkampfwagen II, Panzerkampfwagen III, Panzerkampfwagen IV (și Ungurii), Panzerkampfwagen VI Tiger Ausfhurung E (SdKfz 181), Sturmgeschutz III (StuG III) și mai sunt, dar nu le mai țin minte.

 

Ca idee, Hitler a instruit soldații fiecărei țări cucerite sau „aderate”, tocmai pentru a avea mereu un sprijin.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Unde mai pui rolul de rarefiere, a nu se confunda cu cel de purificare a rasei umane. De cand nu mai sunt razboaie mondiale, populatia globului a depasit sapte miliarde iar planeta risca sa se scufunde precum Titanicul. Nici aer, nici alimente, nici apa, nici case, nici gaze, nici aur, nici loc de mers pe trotuare nu mai avem. Problema apare cand nimeni nu se ofera voluntar sa treaca Stixul. Fiecare arata cu degetul spre celalalt si spre familia acestuia, ca-i mai numeroasa si mai negricioasa.

Cu armele stateau bine, ba chiar le prisoseau, din moment ce le ingropau in pamant intru pomenire , de se mai descopera si acum obuze, pusti, pistoale. Grau nu s-a gasit, nici porumb, se pare ca la astea sedeau mai prost. Cat despre Germania, toti mortii au murit degeaba. S-a umflat pana a crapat. Ca si genialul ei fuhrer. Vorba ceea, pe care am mai zis-o aici: "ai grija peste cine calci cand urci, ca-i gasesti la coborare isterizati rau de tot." :glaugh:

Link to comment
Share on other sites

:yeap: Barcuta, iata cam ce se mananca pe timp de razboi :

 

'Lastarii de mure erau decojiti si supti ca aperitiv. Macrisul era muiat in saramura si folosit in loc de orez, ca fel principal de mancare.Trestia de la raul Ota era taiata si fiarta pe jumatate. Larvele gasite in tufisuri si in smochini erau fierte si servite cu o imitatie de sos de soia. Gandacii si viermii de tot felul erau fripti in tepuse de lemn. '

 

Ce-i drept, se manca bio.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...