Jump to content
Vesperala Forum

Cutremure, cutremure IAR?


vesperala

Recommended Posts

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca mai esti obraznica, o sa vina cutremurul.

Simplu.

 

M-am adresat lui gbrgeorge. Atunci cand o sa ma adresez tie, poti raspunde. Tine-ti ironiile pentru tine. Eu nu ti le gust.

 

 

 

Ontopic: Am uitat sa fac precizarile de rigoare: Cutremur de 4.5 grade in Romania - Vrancea la 08.06.2010, ora 18:16

Link to comment
Share on other sites

M-am adresat lui gbrgeorge. Atunci cand o sa ma adresez tie, poti raspunde. Tine-ti ironiile pentru tine. Eu nu ti le gust.

Mai trebuie sa ma si intereseze ceea ce spui.

Lasa aerele. Nu ti le gust. Inteligenta. Falsa. Toata ziua postezi link-uri peste link-uri, incapabila de pareri proprii.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

ce parere aveti de asta ?

 

 

 

Detalii despre cutremur

 

Regiune ROMANIA - Vrancea

Latitudine 45.92N

Longitudine 26.87E

Adancime 6 km

Magnitudine ml=2.8

Intensitate epicentrala I

Orase apropiate Vidra (2km),Racoasa (11km),Repedea (14km),Mera (16km),Campuri (18km)

 

Link to comment
Share on other sites

se pare ca avem parte de ceva respiro. dupa specialisti, cutremurele mici nu le vor activa pe cele mari.

 

 

Marmureanu spunea altceva zilele trecute. E prima data cand dom' director de al institutului de cutremure spune ca va fi unul mare. Si asta in curand. Aici ce spune omul: http://www.realitatearomaneasca.ro/content...e+scara+richter

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cutremurul produs azi noapte în Noua Zeelandă influenţează direct situaţia seismică din România, a declarat directorul Institutului de Fizică a Pământului , Gheorghe Mărmureanu, care a explicat că energiile descărcate în acea regiune scad posibilitatea producerii unui cutremur mare în ţara noastră.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu uitati , faceti din timp gentuta cu acte (de stare civila, actele casei, masinii, terenurilor aflate in proprietate) bani, bijuterii. Asezati cat mai la indemana, intr-un loc pe care-l identificati ca fiind cel mai sigur din casa. Foarte utila si rezerva de apa si hrana . Daca sunteti la bloc, etaje superioare , nu fugiti pe scari, asteptati sa se linisteasca seismul.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 5 years later...

Te-ai intrebat vreodata la cate dezastre mai rezista copiii tai?

Tu, clar, baiat destept. Si cu serviciu ok, si cu un nivel acceptabil de educatie, si cu sonorul bun. Mandru de tine. Esti miez! Dar la cutremur se pune altfel problema. Uite, sambata noaptea, dormeai. A inceput sa se auda trosnind mobila prin casa. Ai simtit ca se misca si patul, si te-ai ridicat, nauc, cu parul in toate partile, si cu mintile asisderea: "Sa fug? Sa stau? Sa ma incalt? Am timp sa iau geaca? Telefonul? Ce-o face mama? N-am bani decat pe card! Unde d*cu' sunt cheile de la masina?"

Cat a durat zgaltaiala, 5-6 secunde? Totul s-a calmat, ai intrat un pic pe Facebook, sa vezi care-i faza. Te-ai uitat si la tv: 5,5 grade. A, ok, acum ma culc.

Si te-ai culcat. Esti fix la fel de prost ca inainte de cutremur, pentru ca esti bine pregatit sa NU reactionezi corect in cazul unui dezastru natural.

Doar ca acum, ca si atunci cand vezi la tv localitati inundate, ai un subiect de conversatie pentru maine. Ai vazut cum se lauda babele cu pietrele de la rinichi? Asa vei face tu maine, cu cutremurul. Si cand te vei caca pe tine povestind ce relaxat ai ramas, vei fi tot fara o trusa de supravietuire in hol, langa usa, desi ai in casa si geanta, si patura, si lanterna, si rola de scotch, si cuter, si apa si cateva medicamente uzuale.

De asemenea, nu stii unde e cheia aia ciudata cu care se opresc gazele, si nici cum intrerupi energia electrica in locuinta.

Nu stii exact unde sunt actele casei: actul de proprietate, asigurarea, actele de garantie la acoperis, centrala, geamuri.

Nu stii care e cel mai rezistent loc din casa ta.

Nu stii unde te poti intalni cu cei dragi, pentru ca nu ai stabilit un loc de intalnire in caz de dezastru. Apropo: alege unul inalt, sa mearga si in caz de inundatii.

Habar n-ai nimic legat de prim-ajutor.

Nu stii ca atunci cand esti blocat, fie de un cutremur, fie izolat de o viitura, trebuie sa-ti conservi energia si sa astepti salvatorii, ca nu traiesti pe camp sa fugi ca sobolanul, exista si alti oameni, unii chiar platiti si instruiti sa te salveze.

Apropo: stii semnalele de alarmare a populatiei?

Sigur nu stii sa-ti semnalezi prezenta la locul dezastrului.

Nu stii unde e cel mai apropiat adapost civil de locuinta ta.

Practic, nu stii daca iti vei mai vedea copiii. La cat esti de prost, e posibil sa-i omori chiar tu, cu nepasarea ta, si sa dai vina pe soarta.

 

 

http://bogdanstoica.ro/index.php/item/1988...ista-copiii-tai

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

âAcest cutremur pentru noi este un reper pentru viitorul mare cutremur. Seisme de tip 4 martie 1977 avem o datÄ la 36 â 37 de ani fÄrÄ comentarii. Cele de tip 2 cum a fost cel din 1802 sau 1940 sunt la 64 de ani sau 102 ani. E clar cÄ urmeazÄ un cutremur de foarte mare adâncime. Cutremurul cel mare va veniâ, a spus Gheorghe MÄrmureanu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...