Jump to content
Vesperala Forum

Jocurile Olimpice de Iarna


pufonel

Recommended Posts

Vineri 12 februarie de la ora 4 dimineata, ora Romaniei, incepe o noua editie a olimpiadei de iarna.

 

Transmisii in Romania:

  • TVR 1, TVR 2 si TVR HD (pentru norocosii care au aparatura necesara): in fiecare noapte, de la 21 (TVR 1) sau 20 (TVR 2) pana dimineata devreme - transmisii in direct, iar seara, rezumate de la cele mai importante competitii; de asemenea pe TVR HD vor fi aproape non stop transmisii in direct si inregistrari;
  • Eurosport va transmite 24/24 de la Vancouver.

 

Sper ca mai sunt si alti pasionati de sporturile de iarna si va invit sa va spuneti aici parerea despre spectacolul sportiv si nu numai pe care ni-l va aduce aceasta olimpiada.

 

Iata si o lista personala cu cativa sportivi care sper sa castige medalii cat mai stralucitoare:

 

Schi alpin: Bode Miller (daca rewuseste sa nu cada are mari sanse la podium), Didier Cuche, Carlo Janka, Ivica Kostelic (desi pare iesit din forma), iar la feminin, Lindsey Vonn;

 

Sarituri cu schiurile: Adam Malysz (ar fi o incununare a unei cariere extraordinare) si Gregor Schlierenzauer;

 

Biatlon: n-am preferati, dar sper ca Eva Tofalvi sa ajunga cat mai sus in clasament :ro:

 

Astept cu nerabdare si concursul de patinaj artistic, dar si turneul de curling, un sport care imbina gandirea tactica si maiestria tehnica. De asemenea concursurile de sanie, bob si skeleton garanteaza spectacolul. Mai ramane ca si vremea sa fie buna, si se pare ca a inceput in sfarsit sa ninga :snow-1:

Link to comment
Share on other sites

Ole Einar Bjorndalen :D Din '98 tin cu el, si desi e cam de mai mult de 12 ani in acest sport, inca este cel mai bun :) [biatlon]

Hochei : Din nefericire, anul acesta Cehia nu mai are super-echipa din '98 :( sau de la inceputul anilor 2000. Sau cea care i-a umilit pe canadieni cu 3-0 in 2005 in finala campionatului mondial :) Insa totusi, am sa tin cu ei :imao:

Schi alpin : Unde e Janica Kostelic? :cry:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Din cate stiu, Janica s-a retras acum vreo 2 ani, in urma unei serii de accidentari. A ramas doar fratele Ivica, care insa nu a avut un sezon foarte bun. Si mie mi-au placut fratii Kostelic pentru hotararea de care au dat dovada de-a l;ungul carierei. De retinut ca, atunci cand erau copii, au reusit in plin razboi sa se antreneze indrumati de tatal lor. Nu e de mirare ca au ajuns adevarati eroi nationali in Croatia, mai ales dupa medaliile castigare la Torino in 2006.

 

In alta ordine de idei, de-a dreptul penibili cei de la Realitatea. Au luat un interviu lui Ion Panturu, membru al echipajului de bob care a castigat singura medalie olimpica pentru Romania si au gresit anul :hammer: Au zis 1978 in loc de 1968. Halal profesionalism :P:

Link to comment
Share on other sites

La sarituri cu schiurile de pe trambulina mica, a castigat Simon Ammann, cu Malysz pe 2 si Schlierenzauer doar pe 3, dupa o prima mansa dezastruoasa.

 

La biatlon, romanca Eva Tofalvi a terminat doar pe 14 in proba de sprint. A castigat slovaca Ana Kuzmina, proma surpriza majora a olimpiadei.

 

Din pacate vremea n-a tinut cu sportivii (si nici cu telespectatorii), ca urmare coborarea masculina a fost amanata pentru luni. S[ speram ca se va mai raci si ca se vor putea tine probele :cold:

Link to comment
Share on other sites

Azi la super combinata feminina, a castigat Maria Riesch, iar Lindsey Vonn, care castigase mansa de coborare, a cazut la slalom, din fericire fara sa se accidenteze.

 

La biatlon - proba individuala, Eva Tofalvi a reusit un loc 11. Deocamdata, la felul cum merg sporturile de iarna la noi, nu ne puteam astepta la mai mult.

Link to comment
Share on other sites

Astazi se pare ca avem meciuri mari mari mari!

1.SUA vs Canada

2.Rusia vs Cehia

Rusii au pornit ca favoriti, insa si-au luat bataie de la Slovacia. Insa slovacii au fot batuti de cehi => logic, Rusia o sa ia bataie de la Cehia. Iar! :rolleyes: Ceea ce sincer ma bucura :) In meciul SUA vs Canada...tin cu Canada :)

 

Azi la ora 22:00 pe Tvr2 va fi meciul Rusia - Cehia :secret:

Edited by Rocozaur
Link to comment
Share on other sites

La ski alpin - super combinata masculina, a castigat Bode Miller :first: urmat de croatul Ivica Kostelic :clapping:

 

Sa nu uitam de Simon Ammann, care ieri a luat a 4-a medalie de aur la sarituri cu schiurile. Pe podium, la fel ca la trambulina mica, au mai urcat Adam Malysz si Gregor Schlierenzauer. Imi pare rau pentru polonez care spera intr-o medalie de aur, dar Ammann a fost exceptional.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...