Catalin X Posted February 11, 2010 Report Posted February 11, 2010 Jazz ... Truditorii jazzului nu se impopotoneaza nici cu haine extravagante , nici cu efecte speciale inutile . N-au show-uri spectaculoase si nici nu ne atrag cu dansuri , mai mult sau mai putin , lascive . Nu au de oferit decat muzica . Nu pot spune ca-mi place tot jazzul ( nici rockul nu-mi place tot ) , dar fac mici pasi spre a-l intelege mai bine . Cred ca daca nu-mi place ceva din jazz este vina mea , nu a lui ... Nu imi propun neaparat sa fac din cineva fan al jazzului , dar daca e sa fie , trebuie sa inceapa cu ceva cunoscut ... Ascultati unul dintre cei mai mari trompetisti ai jazzului , Arturo Sandoval cantand in stilul lui o melodie care n-are cum sa nu va fie familiara . Arturo Sandoval - A mi manera Pun pariu ca multi nu i-au ascultat decat celebra Don't worry, Be Happy : Eu zic ca merita s-o ascultati ... De la inceputul topicului nu poate sa lipseasca Armstrong cu al lui What a Wonderful World Desi are rezonante de muzica lautareasca , tot jazz este . Credeti ca sunt multi cantareti de specialitate , ca sa zic asa , in stare sa cante in felul asta una mai de mahala ? Maria Raducanu - Cristina Quote
Catalin X Posted February 11, 2010 Author Report Posted February 11, 2010 Una din trupele mele preferate : Tord Gustavsen trio - Where Breathing Starts O piesa absolut superba ... Quote
Catalin X Posted February 11, 2010 Author Report Posted February 11, 2010 Jan Garbarek , un mare saxofonist norvegian . Tipul canta un jazz ambiental cu un sound deosebit , in care se gasec influente etno , rock , electronice , dar si sunete de tobe africane sau ritmuri orientale . Mi se pare ca are cel mai clar sunet de saxofon din cate am auzit . daca il asculti o data va urma si o a doua oara ... Uite-o si pe-a doua : Jan Garbarek-Twelve Moons asta e cu dedicatie ... kenny g - breathless Quote
vesperala Posted February 11, 2010 Report Posted February 11, 2010 asta e cu dedicatie ... kenny g - breathless taman pe sufleţelul meu îmi place jazzul, dar pe kenny g îl ador de-a dreptul. e suprapământean. îi ştiu cântecele din studenţie, le ascultam la o casetă derulată de zeci de ori cu pixul şi un casetofon care trebuia ţinut cu mâna ca să stea închis şi zău, chiar şi aşa, ştiţi cum răsuna Kenny G într-o cameră de cămin studenţesc? uitai că a doua zi ai examen. Kenny G - Paradise Quote
florin7franky Posted February 11, 2010 Report Posted February 11, 2010 Aceasta melodie e pentru cine a deschis topicul The Dave Brubeck Quartet - Take Five Quote
Catalin X Posted February 11, 2010 Author Report Posted February 11, 2010 Aceasta melodie e pentru cine a deschis topicul The Dave Brubeck Quartet - Take Five O piesa clasica ... Multumesc ! Un pic din ceea ce se cheama acid jazz Dzihan & Kamien - Ambala Quote
pufonel Posted February 11, 2010 Report Posted February 11, 2010 Multumim, Catalin! Muziuca asta e tocmai buna de ascultat pe vreme ploioasa, cu un pahar de cognac bun in fata Vin si eu cu ceva ce pare mai degraba rock, dar pana la urma rock-ul si jazz-ul au radacini comune: Joe Satriani - Always with me, always with you Quote
Catalin X Posted February 12, 2010 Author Report Posted February 12, 2010 (edited) @Pufonel , placerea este , crede-ma , de partea mea ... Rockul interfereaza deseori cu jazzul . Iar piesa lui Satriani pe care ai postat-o arata ca , uneori , jazzul si rockul sunt rude apropiate . Uite doua exemple de rockeri celebri ( John Lord - clape si Ian Paice - baterie , ambii Deep Purple ) care au cochetat mereu cu jazzul . Cel putin cel de-al doilea de multa vreme a cam lasat rockul . Jon Lord - Sarabande Edited February 12, 2010 by Catalin X Quote
florin7franky Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Jean-Luc Ponty - Open Minds Album: Open Mind Released: 1984 Quote
Catalin X Posted February 13, 2010 Author Report Posted February 13, 2010 Oldie but goldie Lee Morgan - I Remember Clifford Quote
Catalin X Posted February 13, 2010 Author Report Posted February 13, 2010 Johnny Raducanu & Teodora Enache - Blue Moon Quote
pufonel Posted February 13, 2010 Report Posted February 13, 2010 Un clasic: Si o voce excelenta, care din pacate a pleat prea curand spre stele Quote
Catalin X Posted February 14, 2010 Author Report Posted February 14, 2010 Din pacate , Anca Parghel va ramane in memoria colectiva a romanilor ca cea care a cantat cu Tom Boxer si Fly Project , Brasil . Putini romani stiu ca ea a fost , prin excelenta , un om de jazz , un pedagog care a predat canto , pian si jazz , mai ales , in afara tarii . Ascultati-i vocea inconfundabila : Quote
Catalin X Posted February 14, 2010 Author Report Posted February 14, 2010 Jan Garbarek - In Praise Of Dreams Quote
Catalin X Posted February 14, 2010 Author Report Posted February 14, 2010 Unul din preferatii mei , aici cu trupa sa : Cine spune ca nu se poate dansa dupa jazz ? Quote
Catalin X Posted February 14, 2010 Author Report Posted February 14, 2010 Nu vreau sa trec asa usor peste Chick Coreea . Pianist si compozitor si-a inceput cariera in trupa legendarului MIles Davis , in anii 60 , dupa care si-a format propria trupa , Return to Forever , cu care a pus umarul la p[romovarea unui nou stil de jazz numit acum jazz fusion si pe atunci jazz rock . Din anii 80 , si-a format o noua trupa numita Chick Corea Elektric Band , cu care a continuat sa cante , in special , jazz fusion . Nu trebuie uitat faptul ca in intreaga sa cariera de pana acum a avut numeroase colaborari cu multi din greii jazzului si nu numai . . Quote
Catalin X Posted February 18, 2010 Author Report Posted February 18, 2010 Keith Jarrett & Jan Garbarek - My Song Quote
Catalin X Posted February 23, 2010 Author Report Posted February 23, 2010 Thelonius Monk - Blue Monk Quote
Catalin X Posted February 27, 2010 Author Report Posted February 27, 2010 Inca nu-s doua luni de cand a murit . Nu canta chiar jazz , dar era pe aproape ... Quote
Catalin X Posted February 27, 2010 Author Report Posted February 27, 2010 Trei adevarati : Jan Garbarek,Egberto Gismonti,Charlie Haden - Silence Quote
Recommended Posts