Jump to content
Vesperala Forum

Recommended Posts

Posted

Jazz ...

Truditorii jazzului nu se impopotoneaza nici cu haine extravagante , nici cu efecte speciale inutile . N-au show-uri spectaculoase si nici nu ne atrag cu dansuri , mai mult sau mai putin , lascive . Nu au de oferit decat muzica .

Nu pot spune ca-mi place tot jazzul ( nici rockul nu-mi place tot ) , dar fac mici pasi spre a-l intelege mai bine . Cred ca daca nu-mi place ceva din jazz este vina mea , nu a lui ...

Nu imi propun neaparat sa fac din cineva fan al jazzului , dar daca e sa fie , trebuie sa inceapa cu ceva cunoscut ...

Ascultati unul dintre cei mai mari trompetisti ai jazzului , Arturo Sandoval cantand in stilul lui o melodie care n-are cum sa nu va fie familiara .

Arturo Sandoval - A mi manera

Pun pariu ca multi nu i-au ascultat decat celebra Don't worry, Be Happy :

Eu zic ca merita s-o ascultati ...

De la inceputul topicului nu poate sa lipseasca Armstrong cu al lui What a Wonderful World

Desi are rezonante de muzica lautareasca , tot jazz este . Credeti ca sunt multi cantareti de specialitate , ca sa zic asa , in stare sa cante in felul asta una mai de mahala ?

Maria Raducanu - Cristina

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jan Garbarek , un mare saxofonist norvegian .

Tipul canta un jazz ambiental cu un sound deosebit , in care se gasec influente etno , rock , electronice , dar si sunete de tobe africane sau ritmuri orientale . Mi se pare ca are cel mai clar sunet de saxofon din cate am auzit .

daca il asculti o data va urma si o a doua oara ...

Uite-o si pe-a doua :

Jan Garbarek-Twelve Moons

asta e cu dedicatie ...

kenny g - breathless

post-325-1265899981_thumb.jpg

Posted
asta e cu dedicatie ...

kenny g - breathless

taman pe sufleţelul meu :blush-1:

îmi place jazzul, dar pe kenny g îl ador de-a dreptul. e suprapământean.

îi ştiu cântecele din studenţie, le ascultam la o casetă derulată de zeci de ori cu pixul şi un casetofon care trebuia ţinut cu mâna ca să stea închis

şi zău, chiar şi aşa, ştiţi cum răsuna Kenny G într-o cameră de cămin studenţesc? uitai că a doua zi ai examen.

Kenny G - Paradise

Posted (edited)

@Pufonel , placerea este , crede-ma , de partea mea ...

Rockul interfereaza deseori cu jazzul . Iar piesa lui Satriani pe care ai postat-o arata ca , uneori , jazzul si rockul sunt rude apropiate .

Uite doua exemple de rockeri celebri ( John Lord - clape si Ian Paice - baterie , ambii Deep Purple ) care au cochetat mereu cu jazzul . Cel putin cel de-al doilea de multa vreme a cam lasat rockul .

Jon Lord - Sarabande

Edited by Catalin X
Posted

Din pacate , Anca Parghel va ramane in memoria colectiva a romanilor ca cea care a cantat cu Tom Boxer si Fly Project , Brasil . Putini romani stiu ca ea a fost , prin excelenta , un om de jazz , un pedagog care a predat canto , pian si jazz , mai ales , in afara tarii .

Ascultati-i vocea inconfundabila :

Posted

Nu vreau sa trec asa usor peste Chick Coreea .

Pianist si compozitor si-a inceput cariera in trupa legendarului MIles Davis , in anii 60 , dupa care si-a format propria trupa , Return to Forever , cu care a pus umarul la p[romovarea unui nou stil de jazz numit acum jazz fusion si pe atunci jazz rock . Din anii 80 , si-a format o noua trupa numita Chick Corea Elektric Band , cu care a continuat sa cante , in special , jazz fusion .

Nu trebuie uitat faptul ca in intreaga sa cariera de pana acum a avut numeroase colaborari cu multi din greii jazzului si nu numai .

.

post-325-1266166330.jpeg