Jump to content
Vesperala Forum

lustră , aplică, veioză?


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Pentru camera eu prefer lumina principala sa fie lumina alba, de lampi fluorescente, iar daca am zone care vreau sa le evidentiez, un bibelou mai mare, un tablou sau mai multe , atunci folosesc spoturi, acestea fiind indicate ca iluminat secundar sau local. Veiozele au si ele farmecul lor, ma refer mai ales la cele picior cu abajurul palarie dar nu numai si care dau camerei un aspect placut, boem. Nu poti spune aici ce este recomandat pentru o camera in ce priveste alegerea corpurilor de iluminat, deoarece acestea se adapteaza pentru fiecare camera in parte in functie de culoarea zugravelei, mobilier, si arhitectura camerei.

Edited by Black Hawk
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ontopic: prefer iluminatul cu becuri economice ( nu ma refer la clasicele neoane ci la becurile astea mai noi ) . De ce ? Din motive economice .

Acum legat la articol . Este cam vag scris . Efectul de palpaire apare doar la vechile tipuri de neoane . alea lungi pe care le stim cu totii din scoli uzine , institutii . Becurile astea noi au o frecventa de lucru mai mare ( nu stiu sa va zic o valoare ) mult peste posibilitatile ochiului uman . Pur si simplu nu ai cum sa vezi vreo palpaiala .

Dar care este cel mai mare dezavantaj al becurilor economice ? Spectrul luminii . In afara de becul cu incandescenta ( care produce cam 20% lumina si 80% caldura ) care are un spectru bogat (lungimi de unda vizbile ochiului uman ) , toate becurile economice ( cu neon , led sau mai stiu eu ce nu asigura lumina decat intr-un spectru foarte ingust . La neoanele astea mai noi poti opta pentru o lumina rece ( se vede spre albastru ) , lumina buna in birouri , sau lumina calda ( cu un spectru mai mult spre rosu ) . La spoturile cu leduri albul ala este obtinut prin combinarea a trei culori ( rosu , verde albastru).

Deci la fel se pacaleste ochiul .

 

Daca aveti copii nu ii puneti de pe acum sa isi faca lectiile la lumina neoanelor . Supara ochiul si scade puterea de concentrare .

 

Sper ca nu am scris cu prea multe greseli gramaticale .Sunt intr-un microbuz pe un drum prost , mai ca nu vad ce scriu . Astept pareri , comentarii

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
in sufragerie am:

1 lampa de birou

5 becuri economice in plafon

4 becuri in aplice

1 cuart de 300 w la lampadar(reglabil)

2 tuburi de neon de 40 w /bucata la galerie

3 spoturi de 60 w in grinda

4 spoturi similare in fostul balcon

 

 

cred ca sufrageria ta seamana cu o discoteca! :drum: :music: :lol:

 

Ei, glumesc ;) :)

Link to comment
Share on other sites

Sufragerie. 8 spoturi (cred că de 40W bucata) care se aprind de la un variator, o aplică ce 3 becuri cu incandescenţă de 60W fiecare, care se aprind simultan de la acelasi întrerupător, şi 3 veioze cu becuri economice de 7W cu lumină caldă, pentru lumina ambientală, pe care le aprind seara să nu stea iepurele în beznă. Şi o lampă pentru birou cu un halogen de 25W, să văd cînd îmi bat parola.

 

Dormitor. 6 spoturi ca mai sus, şi 3 becuri tot ca mai sus, numai că aici toate (şi spoturile şi becurile) se aprind de la acelasi variator. Şi două lămpi de citit deasupra patului cu halogene de 50W. Şi o lampă pe birou cu un halogen de 25W, pe care n-o mai folosesc prea des de cînd am evacuat calculatorul din camera asta.

 

Cam asta ar fi în mare. Şi un sertar cu becuri de rezervă de toate tipurile pe care le am în casă.

 

Link to comment
Share on other sites

La mine in camera e aiurea :)

 

In camera mea am asa:

1 aplica de tavan cu 3 becuri:

- 2 incadescente are se aprind impreuna (100W)

- 1 bec rosu de veghe (40W)

 

4 aplice de perete cu cate 2 becuri fiecare:

- 4 becuri incadesente (100W)

- 4 becuri rosii de veghe (40W)

-In aplicele de perete sunt puse cate un bec incadescent si unul rosu

 

1 lampa de birou:

- 1 bec incandescent (100W)

 

Alarma:

- 1 bec incandescent (200W)

Edited by KyKy
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...