Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
vesperala

Primul site creat de tine

Recommended Posts

la mine nu se repetă, presupun că e de la rezoluţie :)

linkurile duc spre poezii. în general sunt 2-3 poezii pe aceeaşi pagină. va trebui probabil să le fac pagini diferite

:)

 

în centru e castelul şi nu se mai văd

 

o să văd ce pot face cu backgroundul şi cu paginile separate

 

:thanks:

Share this post


Link to post
Share on other sites
la mine nu se repetă, presupun că e de la rezoluţie :)

linkurile duc spre poezii. în general sunt 2-3 poezii pe aceeaşi pagină. va trebui probabil să le fac pagini diferite

:)

 

în centru e castelul şi nu se mai văd

 

o să văd ce pot face cu backgroundul şi cu paginile separate

 

:thanks:

 

linkurile daca nu se mai vad , dale alta culoare ;)

uite cum vad eu pagina

 

fug sa mananc ceva

:D:

post-80-1265133151_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) la mine e monitorul mai mic. altă rezoluţie.

încerc. dar probabil acolo unde nu se repetă rămâne alb.

ca să măresc poza, ar însemna ca la cei cu rezoluţii mai mici să nu se vadă mare lucru din ea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am remediat cât m-am priceput. sper că nu se vede prea rău pe rezoluţii mari

 

 

voi încerca să adaug gte ceva pe pagini , să nu fie aşa goale, în timp

încă nu ştiu cum se face un meniu care să apară doar când pui mouseul pe link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bănuiam că aşa se vede, dar dacă măresc poza pentru cei cu rezoluţii ca a mea nu se mai vede decât puţin din castel :huh: nu ştiu nicio cale prin care poza să fie "redimensionată" automat, adică să fie afişată cât e ecranul vizitatorului

 

o să mă uit pe acele scripturi.

 

folosind dreamwaver, nu ştiu dacă reuşesc să fac, dar poate am ceva şanse :)

merci :hugs:

Share this post


Link to post
Share on other sites
bănuiam că aşa se vede, dar dacă măresc poza pentru cei cu rezoluţii ca a mea nu se mai vede decât puţin din castel :huh: nu ştiu nicio cale prin care poza să fie "redimensionată" automat, adică să fie afişată cât e ecranul vizitatorului
Pui asta dupa primul tag Body .

 

 

 

<script language="JavaScript1.2">

if (document.All||document.GetElementById)
Document.Body.Style.Background="url('Imaginea ta .Jpg') white center no-repeat fixed"

</script>

si acesta nu mai tin minte parca lasa imaginea nemiscata cand dai pagina mai sus sau jos

 

<div style="position:absolute; width:100%; height:100%; margin:0px; padding:0px; left:0px; right:0px;z-index:1">
<img src="Imaginea ta .Jpg" width="100%" height="100%"></div>

<div style="z-index:2; position:absolute; margin:0px; padding:0px; height:100%; width:100%; overflow:scroll;">

<p> </p>
<p>THIS IS THE CONTENT</p>

</div>

Share this post


Link to post
Share on other sites

:( eh, nu ştiu eu de-astea deocamdată...

poate o să încerc/testez

nu vreau să stric puţinul pe care l-am făcut.

 

 

 

imaginea e deja fixă, nu se mişcă. doar că nu i se schimbă dimensiunile în funcţie de rezoluţie. nici nu ştiu dacă se poate.

 

ultimul cod s-ar putea să fac într-adevăd ce vreau :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

... momentan nu prea reuşesc.

nu arată cum vreau, apare chiar un scroll în plus pe acolo...

o să mai încerc

Share this post


Link to post
Share on other sites
... momentan nu prea reuşesc.

nu arată cum vreau, apare chiar un scroll în plus pe acolo...

o să mai încerc

 

 

se poate fara javascript deloc, si in general trebuie evitat orice script d-asta java,

e atat de simplu cat iti va fi sa urmaresti acum

 

ai pagina html, poate fi si php, adica dianmica generata de serverul php

ai o imbarligatura acolo, care te..nu stiu de unde sa incepi

un header si un body, scrie pe lel, in php nu mai scrie, ci face trimitere catre un fisier tpl,html..catre un template

 

vom crea un mic obiect, poate fi o poza , un flash, un meniu, sau orice alt obiect in html

 

daca am numit acel obiect "logo", poate fi o poze, suao orcie altceva

<div class="logo">

<img src="ves/logo.jpg" border="0" align="absmiddle" alt="vesperala" width="x" height="z"></A>

</div>

 

ce am facut?

 

am creat un obiect in html numit "logo"

div inseamna diviziune, inseamna o ..o poza sa zicem,

trebuie sa cream obiectul intai in html si apoi sa-i stabilim propritetatile, forma, culoare, distanta fate de "top",fata d "bottom", de partea de jos. adica fata de margine de sus, apoi fata de restul din stanga, sau dreata

 

vom baga urmatorea linie in fisierul css, presupanad ca avem fisier css, altfel se pot direct in html

 

.logo

{

text-align:center;

margin-top:0px;

margin-bottom:0px;

padding:0px;

}

 

acea imagine se va alinia autma la mijloc, acolo unde vei pune acel div in html

 

ce-ar fi s-o punem la 30 de cm de stanga sus, adica nu de ambitie, ci doar sa vedem daca putem.

of, nu de asta, ci sa vedem ce misto va fi cand o vom pune cu mana noastra

 

.logo

{

position:absolute;

top:0px;

left:30px;

z-index:2;

}

 

 

o sa ..stiu ca m-am si mai vorbesc si singur, dar nici nu va inchipuiti cat de simplu de fapt.

z-index 2 este pentru ca eu vreau ca acel logo, o imagine sa se suprapuna peste o alta imagine,

in general se foloseste la reclame, sa le pui peste logo principal...pe langa din parametrul cu stanga

 

of, am sa intorc cu ..putin mai bine

sunt beat. si treaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa mai zic una, ca n-o sa mai faceti site-uri, asa cum se faceau pe vremuri

n-o sa puteti tine pasul cu vremurile

dar a invata cate ceva , otravuri html,css,chiar si putin php

putin nu e foarte mult, decat ceea ce este elementar.

in felul acesta veti reusi sa modificati template-uri, site-uri cu totul

nu sa le faceti de la zero, dar sa luati un site din gramada si sa-l faceti absolut unic

wordpress si joomla sunt doua "cms", content management system , cu care puteti face orice

un C.M.S. este tocmai ideea ca acel continut, dar si structura site-ului pot fi modificate

dintr-un control panel, adica fara a umbla propriu-zis in template-uri

(si chiar de un altul care are parola la acel site, de la distanta s-ar zice)

un CMS este si acest forum ..pe care ne aflam ca pe o planeta

 

dar tocmai pentru ca un astfel de CMS ideal nu exista de fapt!

nefiind posibile decat minime modificari

rezulta ca restul pana la "pe inima voastra", va trebui sa le faceti singuri

 

asta inseamna acum* sa faci "primul tau site"

sa-l poti schimba , ca sa fie asa cum..cum ti-ar placea tie

e o alarma continua, stiut fiind ca ce ne place azi..sau poate cu ce ne-am multumit

maine ne poate dispera

si deci, a sti, a invata sa le poti schimba , ramane singura solutie,

sau ca ai avea destui bani ca sa platesti pe altul s-o faca,

dupa toate astea, abia atunci vine cea mai grava problema

animalele de prada care sunt motoarele de cautare,GOGU nostru care atata ne-a fost drag

felul in care scri..chiar orice cuvant, pana si virgula conteaza!

sa ai inima sa poti rabda pana te va baga in seama,de la cel putin 6 luni pana la doi ani

chiar de la faci super, si mai bine ca oricine, tot vei ramane la coada primilor

 

ca aici nu e dupa cine trage mai tare si bine, ci dupa cine e mai vechi in meseria asta!

mai ales dupa cine stie sa manance mult, foarte mult rahat in exprimare..ca si in viata.

 

dar daca-l faci de drag , si nu-ti pasa de gogu .., cum e?

cum e sa ai un site fara sa fie vazut?

decat de cativa prieteni..amici sau ce-or fi si cum au nimerit pe la tine?

nu-ti va fi bine nici atunci, si tot la gogu vei ajunge.

chiar daca nu pui reclame, adica n-ai nevoie de bani

ai nevoie sa fie vazut, ca macar de-aia te-ai chinuit atat

si numai cu google poti fi vazut asa cum ti-ai dorit.

 

in orice caz, e foarte oribil sa ai primul site.

dar e nostalgic, chiar si dupa ce ai cazut cu totul

desi mai aveai decat putin de rabdat

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
... momentan nu prea reuşesc.

nu arată cum vreau, apare chiar un scroll în plus pe acolo...

o să mai încerc

 

nu exista, si bine ca nu mai exista imagini care se vad altfel pe diverse monitoare

css este tocmai o platforma facuta de un consortiu anume ,ca un conciliu de la vatican

in a reglementa orice pagina de site

html sau php, ei au reusit cu toate

nu se mai pot face smecherii fara css, intelegeti ca nu se mai poate!

ei au stabilit odata pentru totdeauna regulile si cum vor aparea in browere

(si browserele toate s-au aplecat in fata lor!)

cei care scriu mozilla ,sau opera, privesc prima data directivele acelui consortiu!

un consortiu ciudat..membrii fiind aproape de negasit,

egal, daca vreti sa faceti chiar si o mica pagina, va trebui sa invatati CSS

sunt mai multe forme, acum e CSS3, dar nici cu 2 n-o sa gresiti

 

s-au separat obiectele html de proprietaile lor:

atribute precum culoare, dimensiuni, pozitie,

acestea au devenit CSS

deci nu e nimic nou, doar s-au separat lucrurile!

tu aduci scaunul, eu il vopsesc..,in CSS as putea chiar sa-l lungesc, sa-l pun jos sau in cap

 

nu-i nevoie de css ca sa faci o pagina de site

nu era nevoie inainte!

acum este.

cei care scriu coduri pentru browsere au fost de acord cu directivele acelui Consortiu ciudat

 

si deci nu tu gresesti ca le faci ca pe vremuri, ci vremurile sa-u schimbat

as vrea sa va pot arata o pagina, un site...mic d tot

pagina initiala contine decat cateva randuri- ....e vai de mama ei si n-ati bag-o in seama deloc

dar care are rank 9 pe google

e un secret de-al meu numai c-am gasit-o...si ca m-am gandit la ea

dar am inteles .,google nu da rank numai pe bani, pe numarul de membri, sau de postari

google e dat d*cu, da rank si pe prosteala, dar nici amaratii nu vor fi uitati!

nimeni sa nu se planga ca..de ce sunt altii inaintea lui

trebuie decat foarte multa rabdare si alarma in continuare

daca face ceva bun, intr-o zi se va trezi cu rank mai mare decat isi putea imagina vreodata!

cine are rank mare, ia bani triplu,de 7 ori pe o reclama decat altul fara

(si nu de la google adsense*)

 

daca mai apuc maine, as vrea sa fac ceva cu care sa putem sa ne vedem,

sa ne putem vedea paginile in mod real, adica , uite , ce facui!

sa le incarcati la mine si ...sa fie un fel de deviant de site-uri

si atunci o sa putem lua fiecare caz in parte, stiind si sursa

am si eu un site html, deprecated cum se zice, adica , v-am spus de consortiu ala

deprecated inseamna ca desi e bun, nu mai e valabil ,e trecut..e tarziu

si deci browserele n-o sa-l mai arate asa cum l-am facut

acum trebuie sa ies putin, sa vad ce smecherie fac

am pus un procesor tare de tot, daca nu fac serverul sa zboare in 2 zile , am sa zbor eu.

am si clipit in locul unui geniu, asta ar trebuie sa fie bagatela

acum o sa-mi fie mult mai greu, atunci aveam pentru cine

 

si asta conteaza tot...sa ai pentru cine face..orice

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primul "site" creat de bine.. ma rog, e blog, cu teme predefinite. Si anume www.rarescrm.blogspot.com. si mai nou, am mai facut unul: www.crm-photography.blogspot.com. Pe al doilea l-am facut, pentru ca au inceput sa se incurce borcanele pe primul. :) Si am zis ca e mai bine asa.

Sper sa nu fiu offtopic. :D Si sper sa va placa blogurile mele. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...