Jump to content
Vesperala Forum
Marius-Doru

Cat de amabil suntem cu semeni nostrii !!!

Recommended Posts

Intr-un aeroport statea o tanara care urma sa faca o calatorie mai lunga. Si-a cumparat de acolo o carte ca sa treaca mai repede timpul si un pachet de biscuiti.

S-a asezat pe un scaun, si s-a apucat sa citeasca. La un moment dat s-a intors sa ia un biscuit din pachetul de langa ea. A observat cu surprindere ca la mica distanta era asezat un domn care citea un ziar, si care fara sa-i ceara permisiunea a inceput sa ia si el din pachetul de biscuiti.

Politetea a impiedicat-o sa ii reproseze ceva, dar pe masura ce ea lua cate un biscuit, lua si el unul si asta a facut ca pana la urma tanara sa devina foarte nemultumita.

Cand a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a intrebat: “Oare indrazneste sa mi-l ia si pe ultimul?”

Barbatul a luat intr-adevar ultimul biscuit, l-a rupt in doua si i-a oferit zambind cald o jumatate. Simtind ca el a depasit limita bunului simt, tanara s-a ridicat furioasa si s-a indreptat spre un alt colt al salii de asteptare.

A deschis geanta ca sa puna inauntru cartea si, spre marea ei surprindere, a vazut inauntru pachetul de biscuiti pe care il cumparase. In acel moment a coplesit-o un sentiment de rusine.

A inteles ca pachetul din care mancase nu era al ei, ci al barbatului care citea ziarul. El a impartit plin de bunatate chiar si ultima bucatica pe care o avea, fara sa se simta indignat, superior sau furios.

Oare de cate ori in viata am mancat biscuitii altcuiva? Ar fi mai bine ca inainte sa ne grabim sa-i judecam pe altii sa privim cu atentie in jur si mai ales in sufletul nostru!

Sa dai cand poti, fara sa astepti nimic in schimb, nici macar un multumesc, si sa nu regreti ca ai dat!Cui dai? Cui are nevoie. Cat dai? Totdeauna mai mult decat ai primit!

 

:welcome: :thanks:

Edited by Marius-Doru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frumoasa idee. Eu am slide`ul de la aceasta poza, il voi cauta si il voi posta.

 

De cate ori in viata am luat din ce are altul mai bine spus... Ei bine, sunt fel si fel de oameni, unii care impart totul cu cel de langa ei ... gandindu`se si la starea/inima/bogatia persoanei, iar alt gen care vor totul pentru ei.

In ziua de azi, majoritatea judeca. (si eu..nu pot minti..)

Dar e bine atunci cand ne dam seama ca nu am facut ce trebuia, si facem ceva pentru a indrepta lucrurile. De judecat, putem judeca oricand pe cineva fara sa ne plictisim. Propia persoana.. din pacate nu prea muti oameni isi fac curat mai intain in curtea lor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sînt aproape sigur că secvenţa cu biscuiţii este din Hitchhiker's Guide to the Galaxy de Douglas Adams, cu diferenţa că nu era într-un aeroport, ci într-un restaurant, şi nu era o tînără şi un tînăr, ci doi inşi (Arthur Dent şi un necunoscut).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...