Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
Gliphy

Dezvoltarea celor 5 simturi.

Recommended Posts

Din nastere, avem cele cinci simturi: vazul, auzul, pipaitul, mirosul, gustul.Lor le corespund in ordine urmatoarele organe de simt: ochii, urechile, senzorii pielii, nasul, limba si gura. Al saselea simt poate fi numit intuitie sau perceptie paranormala, acest simt are, totusi, ca suport, mintea. El e extrem de puternic, d'aia sunt foarte putini care si`l cultiva si`l folosesc.

 

Vederea.

Multe persoane cu capacitati paranormale isi folosesc vederea in cadrul activitatilor ce 'utilizeaza' capacitatile parapsihologice.In primul caz (perceptie vizuala paranormala) se percep fiinte, scene sau imagini a caror origine se afla in interiorul propriei minti. In al doilea caz se percep imagini, scene sau fiinte din afara mintii, de exemplu, vederea unei entitati. Eu am vazut doar o entitate, in rest, le simt prezenta, de cateva ori am simtit o atingere fizica. Cu toate acestea vad des in mintea mea imagini proiectate pe un fel de ecran interior.

Imbunatatirea perceptiei vizuale.:.:.:.:.:.:.

Noaptea, cu lumina stinsa, te poti uita in jur. Poti studia si identifica formele pe care le vezi. Poti face acest lucru oriunde. In timp ce identifici fiecare forma (cu vocea tare sau nu) spui "Asa arata (numele obiectului) pe intuneric.Imi imbunatatesc simtul vazului pentru a percepe obiectele cu acuratete, oricare ar fi gradul gradul de iluminare"

In timpul zilei, in orice loc , iti poti acorda cateva secunde pentru a putea observa ce se afla imprejur. Repeti mental ceea ce vezi si spui "Imi antrenez perceptia parapsihologica pentru a observa cu acuratete mediul inconjurator in orice moment". Mai poti spune "Imi comand subconstientul pentru a fi intotdeauna receptiv la tot ceea ce trebuie sa vad pentru binele si protectia mea, pentru a putea functiona la intreaga mea capacitate parapsihologica"

 

 

Totusi, iti poti crea propriul exercitiu. Ar trebui practicat in fiecare zi timp de cateva momente.

 

 

Auzul.

 

Cand auzi ceva cu ajutorul perceptiei paranormale traiesti un fenomen numit clarauditie.. Ea este capacitatea de a auzi mesaje auditive provenind de la altfel de surse decat cele normale.

 

Imbunatatirea perceptiei auditive.

Cand mergi seara la culcare , stai intinsa si linistita timp de cateva minute. In timp ce ne odihnim, de obicei, majoritatea sunetelor nu le receptam. De data asta, trebuie sa te concentrezi asupra sunetelor pe care le auzi si incerci sa le identifici.

Asculti cu atentie . Poti auzi un zgomot din casa sau motorul frigiderului care porneste ciclic.

Poate niste voci patrund de afara, sunt de copii sau de adulti?

[.... nu am de gand sa spun de ce]

Dimineata la fel.

 

Daca practici acest exercitiu de cateva orisi devi mai sensibila, vezi ca un sunet din exterior nu te distrage decat daca este util sa fi constienta de el.

 

Pentru a te asigura ca o s auzi sunetele numai atunci cand e important, iti poti programa subconstientu'. Ca sa iti dau o idee, uite un model de program..dar ii poti aduce modificari pentru a ti se potrivi mai bine.

 

Te intinzi pe pat cu ochii inchisi si asculti sunetele noptii. Iti spui "Ascult acum suntele noptii. Sunetele pe care le aud sunt (le numesti). Ascult si identific aceste sunete pentru a'mi sensibiliza auzul,pentru a fi mai eficient in practicarea parapsihologiei. Imi programez subconstientul astfel ca el sa ma alerteze la orice fel de sunete pe care trebuie sa le aud pentru siguranta sau binele meu si pentru a'mi imbunatati coumincarea de natura parapsihologica cu toate inteligentele din costiinta cosmica."

 

 

 

 

Simtul Olfactiv.

 

Ti`l poti dezvolta astfel.

 

Te relaxezi pentru cateva secunde , si oriunde te afli, adulmeci aerul pentru a descoperi mirosurile care te inconjoara. E bine sa incerci intr-un restaurant sau la propria bucatarie. Mirosi mancarurile pe care le ai in frigider. Cand recunosti ceva , numesti in gand mirosul. Poti spune o fraza de genu "Imi sensibilizez simtul olfactiv pentru a'mi fi de folos in dezvoltarea capacitatilor mele parapsihologice , iar acum eu miros.............."

 

 

 

Simtul tactil.

 

Dezvoltarea simtului tactil cu ajutorul diferentei de temperatura.

 

Iei in mana un cub de gheata . In acelasi timp, iei in mana ceva cald. Inchizi ochii si sesizezi diferenta de temperatura.Spune'ti in gand ca sensibilizezi pentru a sesiza fizic diferentele de temperatura.

(Puteti si cu ajutorul texturilor..daca sunteti interesati , spuneti]

 

 

Gustul.

Unii simt un gust amar , dulce sau acru in timpul experientelor .

 

Dezvoltarea:

Opreste'te o clipa in timp ce mananci si bei sau savurezi gustul a ceea ce ai in gura.Repeti in minte numele aromei pe care o simti si zici in sinea ta "Acum savurez gustul.. (numiti mancarea) si imi dezvolt acest simt pentru a'mi fi de folos in dezvoltarea capacitatilor mele parapsihologice"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am nimic impotriva citatelor, dar conform legii dreptului de autor si a bunului simt, pentru ca o respectam si o indragim pe gazda si nu vrem sa-i facem greutati, haideti ca la sfarsitul operatiunii copy-paste sa scriem si autorul. In cazul de fata: William Hewitt - Dezvoltarea Capacitatilor Parapsihologice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu am nimic impotriva citatelor, dar conform legii dreptului de autor si a bunului simt, pentru ca o respectam si o indragim pe gazda si nu vrem sa-i facem greutati, haideti ca la sfarsitul operatiunii copy-paste sa scriem si autorul. In cazul de fata: William Hewitt - Dezvoltarea Capacitatilor Parapsihologice.

Am luat`o de pe un blog. Am cerut voie persoanei. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...