Jump to content
Vesperala Forum

Dilema


Diana22

Recommended Posts

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Buna,sunt Diana am 23 de ani si sunt din Bucureşti. Problema mea este urmatoarea:am cunoscut acum 4 luni la locul de munca(sunt asistenta medicala), pe M,medic pediatru, un tip de 30 de ani care a facut o adevarata pasiune pt mine(asta sustine el...).mi-a spus de cateva ori ca s-a indragostit de mine la prima vedere.... Nu i-am acordat mare atentie, am crezut mereu ca e doar o strategie pt a ma cuceri si l-am respins intr-o maniera subtila dandu-i de inteles ca nu ma intereseaza ca potential partener. Problema e ca nu pot avea incredere in el...e genul de tip frumos, libertin si sarmant, caruia femeile îi cad imediat la picioare... Comportamentul lui vizavi de mine e unul de f multa simpatie, e gentil, foarte cald,atent. Uneori il simt foarte sincer,vad din felul in care se comporta ca ma place,dar nu am curajul necesar pt a-i arata ca si eu il plac! Motivul:acum 18 luni m-am despartit,dupa 3 ani de relatie, de cel pe care il consideram "iubirea vietii mele".Totul a fost foarte frumos in primii 2 ani, ma simteam iubita, ocrotita,aveam senzatia ca traiesc un vis! Din pacate ceea ce a urmat a fost un cosmar:infidelitati,jigniri,certuri... Cand m-a lovit pt prima oara,am hotarat sa pun capat acestei relatii(a fost un scandal monstru, un infern pt mine!). El nu a fost de acord si m-a amenintat ca nu voi scapa niciodata de el...luni de zile m-a urmarit, a incercat sa ma intimideze in fel şi chip,si la un moment dat chiar a incercat sa ma violeze!!! L-am uitat f greu,dar am ramas cu o mare neincredere in barbati si cu o frica de implicare in relatii! Eu si M suntem(mai exact eram) buni colegi, prieteni,in ciuda faptului ca el si-a exprimat direct dorinta de a fi ceva mai mult intre noi! Faptul ca el este un tip atragator, cu succes la femei,plus frica mea de o implicare emotionala ma impiedica sa incerc sa am macar o scurta aventura cu el! Imi este teama sa nu sufar din nou! Lui M i-am dat de inteles ca nu ma intereseaza sa am o relatie cu el( din cauza felului sau instabil de a fi). Reactia sa m-a uimit f mult:s-a intristat brusc,apoi a zis ca nu va mai insista,ca regreta faptul ca nu am incredere in el si ca il judec prea usor! Ulterior am aflat ca i s-a destainut unei colege mai in varsta ca e indragostit de mine si sufera din cauza ca nu-l pot intelege si vedea cum e cu adevarat si ca pt el nu reprezint doar o simpla cucerire... In prezent el e foarte rece,indiferent cu mine, ma evita. Ce sa fac? Sa-i dau sau nu o sansa? Am nevoie de niste pareri din exterior. Va multumesc mult!

 

Link to comment
Share on other sites

Diana, stii bine ca doar tu iti poti raspunde.

 

Dar daca tot vrei pareri, uite:

Din partea unui barbat cu magnet la femei, povestea asta cu dragostea la prima vedere,, mie imi cam suna a abureala. :D:

 

Pai normal ca si eu cred asta. :hm: Atat de naiva nu sunt! Doar ca el insista extrem de mult si PARE sincer!Trebuie sa recunosc ca ma deruteaza mult comportamentul lui :hm: . Si de aia vreau mai multe pareri.Mersi.

 

 

Edited by Diana22
Link to comment
Share on other sites

:hm: Atat de naiva nu sunt!

Nici nu as fi insinuat eu asa ceva :pardon: doar spus ca si eu cred ceea ce crezi tu.

Tu stii... daca ai chef de o aventura, da-i inainte, dar nu uita ca si dupa aceea tot in aceeasi istitutie veti lucra amandoi. Iar daca iese prost ... nu vei putea evita ca si pe viitor sa dai ochii cu el.

Link to comment
Share on other sites

Iata si parerea mea, Diana. Ai de-a face cu cel mai "periculos" tip de barbat: frumos, inteligent, cu functie, protectiv, sarmant. Aparent partida ideala. Prea frumos sa fie si adevarat. De obicei acestia sunt si actori perfecti. Daca simti ca poti fi stapana pe tine, emotional, poti incerca o tatonare, fara implicare in plan sexual. Neaparat FARA. Aceasta ar putea fi arma ta de succes. Dar numai daca te vei pricepe s-o manuiesti cu maiestrie si sange rece, astfel se va comporta ca un bumerang. Si nu-ti doresti asta. Cererea in casatorie este singura chezasie a sentimentelor lui. Poti incerca, dupa o perioada , sa pui tu insati aceasta problema. Daca va fugi ca necuratul de tamaie, orice speranta e de prisos. :airkiss:

Link to comment
Share on other sites

--------------------------------------------------------------------------------

 

Buna,sunt Diana am 23 de ani si sunt din Bucureşti.

:) în principiu te poţi arde aşa de tare încât să nu mai vrei să vezi bărbaţi în viaţa ta, după aceea.

zici că ai suferit deja după o relaţie, eu zic că vei uita repede acea suferinţă..:pardon: mai ales dacă te implici în asta. nu spun pe principiul "cui pe cui se scoate", dar povesteşti despre un om care deja te-a "acaparat".

 

 

dacă tot ce îţi doreşti e stabilitatea, e clar că e o alegere nesigură şi că eşti vulnerabilă.

 

oricât de făt-frumos ar fi el, dacă ai fi tu însăţi îndrăgostită nu ai bântui forumurile dând copy-paste la aceeaşi poveste :) pur şi simplu atracţia e una şi sentimentele cu totul altceva. iar de ar exista sentimente puţin ţi-ar păsa ce credem noi sau alţii prin alte părţi.

 

:hm: ai răbdare mai întâi să vezi ce simţi tu, şi pe urmă întreabă-te cât e de real ce simte el...:smile:

nu te poţi îndrăgosti de un om doar pentru că el e/pare îndrăgostit.

 

şi nu te poţi îndrăgosti de el doar pentru că e frumos/deştept/şamd....

 

inima nu prea acceptă astfel de raţionamente.

Link to comment
Share on other sites

Mi-aduce aminte de joaca adolescentilor, azi se uita tanjind o zi intreaga la tine, maine ( pentru ca l-ai ignorat ) se poarta rece si chiar face glume nesarate pe seama ta. Asa mi se pare si acest domn M, imatur sentimental :lol: Daca iubesti pe cineva cu adevarat ( si acest cineva ti-a explicat ca nu poate sau nu vrea sa se implice mai mult in relatie ) il iubesti in continuare si te porti frumos , nu te joci de-a suparatul si distantul. Observa-l in continuare, vezi cum trece de l ao stare la alta, de la iubire pentru tine la aceasta "racire" :hm:

Link to comment
Share on other sites

In prezent el e foarte rece,indiferent cu mine, ma evita. Ce sa fac? Sa-i dau sau nu o sansa? Am nevoie de niste pareri din exterior

Adică "insistenţele" nu erau bune, iar comportarea actuală, la fel, nu e bună... :doh:

 

Offtopic. Îmi vin în minte nişte versuri de la Paraziţii: "E ca la circ, unii-ncearcă să-şi refacă viaţa pe mIrc" :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

eu chiar nu înţeleg cum de au bărbaţii frumoşi succes la femei, când e ştiut că orice femeie visează să respingă un bărbat frumos..:tease:

Link to comment
Share on other sites

--------------------------------------------------------------------------------

 

Buna,sunt Diana am 23 de ani si sunt din Bucureşti. ......In prezent el e foarte rece,indiferent cu mine, ma evita. Ce sa fac? Sa-i dau sau nu o sansa? Am nevoie de niste pareri din exterior. Va multumesc mult!

pai conform...finalului..... problema a devenit la tine acum??? adica ai fi interesanta...de un barbat libertin si sarmant.... sau iti pare rau ca s`a terminat joaca...adica a devenit el .....rece si indiferent... ! defapt posibil pt el sa inceapa joaca cu indiferenta...poti atrage atentia...:)

daca tot nu simti nimic pt el.... nu are rost sa te starnesti.... iar el...putea sa aibe familie pana acum...daca e sarmant... nu sa umble din floare in floare la 30 de ani... sau gresesc???

Link to comment
Share on other sites

. iar el...putea sa aibe familie pana acum...daca e sarmant... nu sa umble din floare in floare la 30 de ani... sau gresesc???

e drept că nu scrie că n-ar avea deja..:)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

e ştiut că orice femeie visează să respingă un bărbat frumos..

Numai că unele se trezesc la timp..

 

iar el...putea sa aibe familie pana acum...daca e sarmant... nu sa umble din floare in floare la 30 de ani... sau gresesc???

Cum ai tras concluzia că umblă din foare-n floare?

Unde scrie că idealul e să "ai familie" până la 30?

Link to comment
Share on other sites

Este aproape imposibil sa stii inainte de a incepe o relatie daca ea va functiona sau nu. Pana nu traiesti aceasta relatie, e greu de anticipat un eventual comportament al tipului. Mergi si tu pe intuitie ...ce-ti inspira? Cum te simti cand esti langa el? Cum se comporta cu ceilalti? (la fel s eva comporta si cu tine!) Oricum, iti trebuie cateva luni pentru a ajunge la concluzia ca cineva este sau nu potrivit pt tine...si proba de foc se da prin convietuirea in comun. Afla cum s-a comportat cu fostele...in proportie de 80% se va comporta la fel si cu tine. Nu trebuie sa-ti fie frica de sufeinta pentru ca astfel exact asta vei atarge. Iubirea oricum implica o oarecare suferinta ...

 

Cat despre indiferenta...si eu as proceda la fel daca as fi respinsa de x ori. Desi sunt cazuri in care acest gen de indiferenta este foarte bine calculata. Si da, exista barbati extrem de abili in manipularea sentimentelor ( eu am cunoscut un tip care isi calcula cu sange rece fiecare pas- nu credeam ca exista asa ceva ) si in general obtin in proportie de 90 % ceea ce urmaresc " sex", dupa care dispar...

Link to comment
Share on other sites

Numai că unele se trezesc la timp..

 

 

Cum ai tras concluzia că umblă din foare-n floare?

Unde scrie că idealul e să "ai familie" până la 30?

 

De unde am tras concluzia? De 4 luni de cand lucrez la acest spital,doar despre sirul infinit de aventuri al lui M. aud..... aventuri cu diverse tipe(unele de la locul de munca, altele nu...) :rolleyes: Deci e normal sa fiu neincrezatoare, parerea mea.... :hm:

Nu am afirmat ca e vital sa-ti intemeiezi o familie pana la 30 de ani....depinde de la o persoana la alta cand decide sa faca acest pas....

Edited by Diana22
Link to comment
Share on other sites

De unde am tras concluzia? De 4 luni de cand lucrez la acest spital,doar despre sirul infinit de aventuri al lui M. aud..... aventuri cu diverse tipe(unele de la locul de munca, altele nu...) :rolleyes: Deci e normal sa fiu neincrezatoare, parerea mea.... :hm:

Nu am afirmat ca e vital sa-ti intemeiezi o familie pana la 30 de ani....depinde de la o persoana la alta cand decide sa faca acest pas....

:) intrebarile imi erau adresate banuiesc.... dar uite ca raspunsul a venit...si mai sigur...adica dintr-o sursa sigura:))

 

MULTUMESC pt confirmare!

Link to comment
Share on other sites

Întrebările "vizau" afirmaţiile altcuiva :)

Am nevoie de niste pareri din exterior. Va multumesc mult!

Din ce citesc pe aici, constat că nu prea ştii ce vrei. Pentru a primi nişte păreri, după mine, întâi ar trebui să dai "un punct de plecare", ori tu oscilezi prea mult, eşti mult prea nehotărâtă...

Dacă e doar atracţie (aşa cum deduc), bănuiesc, n-ai avea nimic de pierdut. Ştii tu "don't love and cry..." ;)

Link to comment
Share on other sites

Dar tu, Diana, cum simti, ai vrea sau nu sa-i dai o sansa, si ce anume doresti, de fapt ?.."o scurta aventura cu el" , ca sa te citez, sau privesti spre orizont, cu vise si sperante?.

Te intreb asta pentru ca in primul rand trebuie sa-ti definesti clar ce doresti ca sa poti adopta o pozitie fata de el.

Faptul ca este sarmant, libertin si frumos este un atu pentru el, dar si pentru tine, daca ai reusit sa-l descoperi sub acest aspect, inseamna ca iti cunosti riscul, multi nu au privilegiul asta, iar decizia pe care o iei este una in cunostinta de cauza.

Experienta ratata cu "iubirea vietii mele" , ar trebui sa te trezeasca si nu sa te sperie, sa te monteze, sa devi mai inteleapta, sa inveti din ea.

Voi contrazice pe unii cand voi afirma ca am convingerea ca dragostea la prima vedere exista, este una cat se poate de reala si de functionala si inca pe termen foarte lung, la fel ca si cea care se dezvolta in migala timpului, amandoua au aceleasi sanse de reusita, fara diferenta, dar daca vei dorii sa obtii garantii in acest sens, cred ca nimeni nu va fi in stare sa-ti ofere.

 

Parerile noastre, ale celor care te inconjoara, a societatii, daca vrei ca sa largesc aria de participare, vor fi mai mereu impartite si vazute sau simtite, prin prisma fiecarui individ in parte, nu si prin a ta, cel care vede si simte cel mai bine situatia, esti Tu.

Este foarte posibil ca ceea ce urmareste el, intr-o prima faza, sa fie inca un nume in agenda cuceririlor pe orizontala, intrebarea care a deschis postul meu este: Tu vrei acelasi lucru? .... dar sa nu se intample cu tine?.

Cred ca povata colegei Narcisa este una benefica, si anume, inainte de a lasa sa se intample ceva mai mult intre voi ( asta daca mai este cazul sa vorbim la viitor), cum spunea el, marseaza pe ideea casatoriei, incearca eventual, sa aranjezi chiar si o intilnire cu familia ta, si/sau a lui, crezi ar accepta?

Link to comment
Share on other sites

Cu totii stim ca in orice relatie exista un risc, si nu putem sti dinainte ce va fi, desigur ca trebuie sa existe un pic de ratiune si de asemenea un pic de limitare, mai ales daca te bantuie experienta din trecut...eu zic sa incerci totusi, apoi toata viata te vei intreba "cum ar fi fost daca...?" Ce ai de pierdut?

 

Link to comment
Share on other sites

:pardon: ba nu te vei întreba nimic, în scurt timp uiţi că persoana respectivă există...

 

 

cum să te întrebi ceva despre un necunoscut? nu de alta, dar mulţi ne trec pe dinainte, nu ne întrebăm de ei

 

:smile:

 

Link to comment
Share on other sites

Iata si parerea mea, Diana. Ai de-a face cu cel mai "periculos" tip de barbat: frumos, inteligent, cu functie, protectiv, sarmant. Aparent partida ideala. Prea frumos sa fie si adevarat. De obicei acestia sunt si actori perfecti. Daca simti ca poti fi stapana pe tine, emotional, poti incerca o tatonare, fara implicare in plan sexual. Neaparat FARA. Aceasta ar putea fi arma ta de succes. Dar numai daca te vei pricepe s-o manuiesti cu maiestrie si sange rece, astfel se va comporta ca un bumerang. Si nu-ti doresti asta. Cererea in casatorie este singura chezasie a sentimentelor lui. Poti incerca, dupa o perioada , sa pui tu insati aceasta problema. Daca va fugi ca necuratul de tamaie, orice speranta e de prisos. :airkiss:

 

Nu e chiar atat de...periculos, e un tip ok, echilibrat, daca nu ar fi atat de fustangiu, ar fi tipul ideal....Problema e ca asteapta mereu initiativa din partea femeilor, nu e deloc obisnuit sa alerge dupa ele.... :rolleyes:

 

Aseara am iesit impreuna,am luat masa apoi am mers la el(la insistentele lui, cica vroia sa vorbim intr-un cadru intim,fara sa fim deranjati de nimeni)). Mi-a spus ca insemn mult pt el si e capabil sa-mi demonstreze acest lucru, ca e dispus sa astepte sa ne cunoastem mai bine,sa fim pt inceput doar prieteni(initiativa a fost a lui!).A mai spus ca s-a indragostit la prima vedere de mine si desi intial si-a dorit doar o aventura,pe parcurs a realizat ca nu simte doar o simpla atractie fizica,ca ii place felul meu de a fi etc.

M-a intrebat apoi ce simt eu pt el si i-am spus ca sunt confuza,ca ma atrage,dar nu sunt sigura ce anume simt pt el(a fost o mica minciuna nevinovata), ca nu sunt pregatita pt o relatie...am vorbit putin de fosti/ foste(i-am spus pe scurt povestea mea, fara a intra in detalii... ). A inteles reticenta mea, ca e constient de faptul ca nu prezinta credibilitate,dar s-a aratat putin dezamagit de faptul ca nu am putut sa vad dincolo de aparente, ca nu am realizat faptul ca e sincer... Mi-a marturisit faptul ca au trecut ani buni de cand nu a mai spus unei femei ca o iubeste, ca toate acele tipe au fost doar simple aventuri, fara promisiuni si sentimente de ambele parti....Am stabilit sa fim doar prieteni pt inceput, fara alte implicatii. Acum urmeaza sa vad ce se va intampla.... :hm: :huh:

Link to comment
Share on other sites

Pai n-ai de unde sa vezi asa prin om ca e sincer, iti trebuie experienta necesara, ochiul format si de multe ori nici asta n-ajuta. Las' ca-i bun, sunteti prieteni si vedeti mai apoi cum se poarta si ce simti si tu.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...