Jump to content
Vesperala Forum

Volumul antologic IZVOARELE VIETII 2009


Mihai LEONTE

Recommended Posts

Volumul antologic IZVOARELE VIETII 2009

 

Dragă cititorule,

 

Volumul antologic “Izvoarele vieţii” reprezintă una dintre cele mai ample lucrări de creaţie literară aparţinând unor generaţii poetice de diferite vârste, care permite delicat şi atent ca fiecare debutant ales de muza artei lirice să se manifeste.

Creţiile din acest volum demonstrează, cu argumente covingătoare, că în poezia românească a anilor de tranziţie există puternice generaţii care-şi onorează cu strălucire menirea de rezonatori ai epocilor prin care au trecut.

Practicând stiluri şi formule de creaţie variate, uneori foarte moderne, poeţii care o compun exprimă o stare de suflet comună, dragostea mare faţă de poezie şi frumos.

Cu adevărat dotaţi, stăpâni pe tainele creaţiei, semnatarii din această antologie şi-au acordat lira pentru ca din ea să izvorască sunetul cel mai pur cu putinţă, care să atingă sufletul cititorului, pentru a-i aduce clipe de linişte, de regăsire, de fericire.

Îţi doresc, dragă cititorule, să-ţi încarci sufletul cu energia debordantă ce izvorăşte din jocul cuvintelor frumos încondeiate în acest nou volum al prieteniei.

Lectură plăcută!

 

Coordonator: Simina Silvia ŞCLADAN

Cei interesati de citirea scrierilor din volum se pot adresa autorilor.

 

 

 

Cuvant pentru coperta Izvoarelor vietii

 

"Volumul antologic "Izvoarele vieţii", purtând un titlu simbol, se înscrie în şirul ciclic al apariţiilor literare de excepţie, al căror iniţiator este poetul Mihai Leonte. Volumul de debut al acestei serii „Spiralele vieţii”, a fost publicat în anul 2006 continuându-se în 2007 cu „Drumurile vieţii” şi în 2008 cu volumul „Mirajele vieţii”. Volumul „Izvoarele vieţii” este a IV-a apariţie literară apărută sub egida editurii Lidana, aceeaşi editură care s-a ocupat şi cu tipărirea volumului „Mirajele vieţii”din 2008, primele două volume fiind apărute sub tiparul editurii Anamarol. Coordonatorul direct al acestui volum, precum şi al volumului „Mirajele vieţii” este poeta Simina Silvia Şcladan, care prin eforturi susţinute şi o tenacitate de invidiat, a reuşit să reunească un număr mare de autori, cu stiluri şi viziuni diferite, (mulţi dintre ei cunoscuţi deja în lumea literară contemporană, alţii proaspăt debutanţi), dar având toţi acelaşi ideal: dragostea pentru poezie şi pentru oameni. Ca editor al volumului „Izvoarele vieţii”, cât şi a volumului anterior, Liviu Clement a acordat un real sprijin în realizarea celor două proiecte menţionate mai sus. Cititorii iubitori de frumos, se vor regăsi în versurile acestui volum creat pentru a încânta acele suflete aflate în căutarea unei dimensiuni noi de iubire şi lumină guvernată de înţelepciunea celestă.”

 

Adina-Cristinela Ghinescu

 

 

Poetii participanti la volumul antologic IZVOARELE VIETII 2009 a poetilor de pe NET.

 

Silvia Simona BODEA si Valeria TAMAŞ din Timişoara,

Aristiţa BUCIU-STOIAN si Dan DEŞLIU din Drobeta Turnu Severin,

Floarea CĂRBUNE, Cristina CĂRBUNE, Niculina VIZIREANU din Constanta,

Valeriu CERCEL din Canada,

Andrei Claudiu DAROCZI din Jibou-Cluj,

Raluca IORDAN din Tulcea,

Victoriţa Duţu si Craita MOROIENI din Bucuresti,

Aneta GEORGESCU din Vaslui,

Adina-Cristinela GHINESCU din Galati,

Iuliana GHIOCA din Calarasi,

Dan IORDACHE si Simina Silvia SCLADAN,

Mihai LEONTE din Moldova Nouă,

Costel MACOVEI,

Gabriela MIHAIL din Caracal,

Georgeta OLTEANU,

George PENA din Draganeşti Vlaşca,

Gabriela PETCU,

Virginia POPESCU,

Ştefania PUSCALAU din Oneşti,

Tania ROMAN,

Liliana TOMACHE din Roman,

Ionela van REES-ZOTA din Germania

*

Cei interesati de citirea creatiilor din volum se pot adresa autorilor.

Fie pentru formatul electronic, fie pentru un volum tiparit

post-6-1243679421_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Volumul Izvoarele vieţii reuneşte oameni şi cântece, oameni şi vise, oameni şi dăruire.

 

Cum altfel putem vorbi despre aceşti iubitori de frumos care dăruiesc cu atâta căldură lumină din lumina lor, pentru a transmite omenirii clipe de purificare, clipe de iubire, clipe de înţelepciune?!

 

Doresc sincer, ca miezul cuvintelor curat măiestrite de dragii noştri colegi, să vibreze cu o adâncă rezonanţă în sufletul cititorului şi să zămislească în trăirile omului frumos, împlinire, linişte şi armonie.

Îi apreciez mult pe autorii acestui volum, un nou volum al prieteniei,şi nu pot să nu scriu câteva gânduri despre poemele lor, pe care le-am citit şi uşor surprinsă, şi cu interes iar nu o dată, ca atunci când am ajuns la titluri ca:

Pentru dumneavoastră MAMĂ(SILVIA SIMONA BODEA), Mai cred în minuni(ARISTIŢA BUCIU STOIAN), Adevărul ascuns(FLOAREA CĂRBUNE), Ploaia de cristal(CRISTINA CĂRBUNE),Durere românească (VALERIU CERCEL), Ca trecător (ANDREI-CLAUDIU DAROCZI), Dorm pentru tine(RALUCA IORDAN), Frumoase clipe(DAN DEŞLIU), Pulbere de lumină (VICTORITA DUŢU), Scrisoare către fiul meu (ANETA GEORGESCU), Călător înspre veşnicie(ADINA-CRISTINELA GHINESCU), În miros de liliac(IULIANA GHIOCA), Contemplaţie solo fără voce(DAN IORDACHE), Am pornit (MIHAI LEONTE), Eu templul(COSTEL MACOVEI), Rânduri şi gânduri(GABRIELA MIHAIL), Dependenţa de cuvânt (CRĂIŢA MOROIENI), Am învăţat (GEORGETA OLTEANU), Neuitarea unui bărbat (GEORGE PENA), Viaţa ca o scenă (GABRIELA PETCU), Treptele devenirii (VIRGINIA POPESCU), Ascunsă într-o carte (ŞTEFANIA PUŞCALĂU), Clopoţind de primăvară (TANIA ROMAN), Cântecul codrilor (SIMINA SILVIA ŞCLADAN), În palme ierburi(VALERIA TAMAŞ), Dece ?(LILANA TOMACHE) sau poezia Timpul (LUMINIŢA CIURARU) care aduce la viaţă poemele acestei prietene de suflet Liliana Tomache, Răsărit de soare (IONELA VAN REES-ZOTA) şi nu în ultimul rând grafica dăruită cu drag de doamna Niculina Vizireanu pentru a înfrumuseţa această carte.

 

Coperta este realizată de poeta Adina Cristinela Ghinescu care a reuşit cu talent să reunească imagini importante din tainele creaţiei pentru a da farmec volumului “Izvoarele vieţii”.

 

Acum când ţin în palmele mele această carte izvorâtă din florile sufletelor ce cred într-o lume mai bună, o văd ca un cer plin de stele…în care fiecare stea are taina şi lumina sa proprie.

 

M-au surprins într-un mod plăcut, debutantele, Floarea şi Cristina Cărbune, mamă şi fiică dar şi poezia rafinată scrisă in română şi franceză a doamnei Georgeta Olteanu, creaţiile poetei Aristiţa Buciu Stoian, o adevărată doamnă a poeziei româneşti care a ajuns la apogeul creaţiei sale, poeta Adina-Cristinela Ghinescu prin creţia sa în care debordează iubirea divină, poetul Dan Iordache prin versurile sale bine ancorate în literature contemporană, poetul Costel Macovei prin versuri desprinse din valurile vieţii atingând trepte înalte ale psihologiei umane, poeta Crăiţa Moroianu care prin versul său ne aduce clipe de bucurie şi de regăsire, poeta Ştefania Puşclău al cărei vers este de mult cunoscut şi apreciat de lumea literaturii contemporane, poeta Valeria Tamaş care aduce prin versul său colţuri din România şi din trăirile acestui popor …

 

Mă simt onorată să fi descoperit noi talente în poezie, dar şi în grafica aşa cum ne demonstreaza Gabriela Petcu prin creaţiile sale, doamna Virginia Popescu cu poeziile scrise în română şi franceză, doamna Ionela Van Rees-Zota din Germania care ne dăruieşte cuvinte de iubire şi armonie şi mă bucur sincer că , « Izvoarele Vieţii », le-a dat posibilitatea să se manifeste.

 

Este admirabil gestul poetei Luminiţa Ciuraru de a finanţa şi promova versurile poetei Liliana Tomache, care s-a înălţat la ceruri fără să-şi mai vadă creaţiile publicate.

 

Vă recomad să poposiţi pe pagina acestui suflet ca să-i citiţi creaţiile şi să aprindeţi o lumină virtuală în memoria ei.

 

Mă bucur sincer că poeţi consacraţi care au publicat în volumele anterioare acestui ciclu de cărţi s-au alăturat şi de această dată pentru a sprijini debutanţii în drumul lor pe tărâmul muzei lirice.

 

Vă mulţumim :

 

- domnule Valeriu Cercel care ne-aţi adus din nou zâmbetul pe buze prin poeziile dumneavoastră tocmai din îndepărtata Canadă;

 

- domnule Andrei –Claudiu Daroczi care aţi adus mirajul iubirii în paginile cărţii prin versurile create împreună cu poeta Raluca Iordan

 

- distinsă colegă Victoriţa Duţu care prin versul fin deschideţi porţile luminii divine

 

- doamna Aneta Georgescu care ne aduceţi cugetări şi trăiri din Italia;

 

- doamna Iuliana Ghioca pentru versurile delicate dedicate iubirii de viaţă

 

- domnul Mihai Leonte, iniţiatorul acestui ciclu de volume antologice, pentru că reuşiţi să descoperiţi români deosebiţi pe care îi încurajaţi să-şi publice creaţiile şi să păşească în lumea literară

 

- doamna Gabriela Mihail care prin versurile sale dedicate oamenilor importanţi din viaţa sa şi nu numai ne ajută să vedem frumosul din acest Univers.

 

- Domnul George Pena, profesorul care transmite urmaşilor săi înţelepciune şi ne descrie glia strămoşească aşa cum numai marii români au reuşit să o mai facă ;

 

- Doamna Tania Roman, un talent autentic care prin versul fin, bine încadrat în poezia contemporană ne destăinuie trăiri şi sentimente, ne redescoperă frumuseţea naturii şi a lui Dumnezeu.

 

- Doamna Niculina Vizireanu care a fost încă de la început prin intermediul graficii sale , alături de toţi creeatorii de frumos din acest ciclu de volume ale prieteniei.

 

Vă doresc tuturor să străluciţi pe cerul idealurilor literare şi să vă bucuraţi de fiecare clipă în care numele voastre sunt rostite cu mandrie de cei dragi vouă.

 

Cu deosebită consideraţie,

 

Simina Silvia Şcladan

 

 

Acest volum al prieteniei a reunit oameni deosebiţi care împreună reuşesc să trimită gândul bun cititorilor care se vor bucura de această lume a poeziei şi armoniei.

 

Astăzi poeta Victorita Duţu va face prima înregistrare TV în care va prezenta volumul antologic “Izvoarele vieţii”.

Înregistrările vor fi difuzate în lunile iulie şi august.

 

“victoritadutu@yahoo.com

 

http://www.tvrm.ro

 

Emisiunea mea pe tvrm cultural

“Gandesti, deci existi”

producator :IRINA HAIDET

realizator : VICTORITA DUTU

 

marti de la 17,30 la 18 emsiunea directa, tvrm cultural

marti de la 12.00 pana la 12,30 tvrm cultural reluare

marti de la 9,oo pana la 9,30 reluare pe tvrm educational

va invit sa ma uramariti si daca scrieti sau pictati va astept sa imi scrieti si de ce nu , chiar sa imi fiti colaboratori.

 

 

emisiunea se numeste

‘GANDESTI DECI EXISTI”

MARTEA de la 17,30 la 18

cine nu prinde pe tv prinde pe internet

pe

http://www.tvrm.ro

sunt toate datele

 

IMI TRIMITETI cv 10 poeme, 10 picturi sau blogul

dumneavoastra

 

VICTORITA

 

http://WWW.VICTORITADUTU.WORDPRESS.COM

 

 

Mai multe detalii puteţi citi chiar pe site-ul autoarei:

 

http://victoritadutu.wordpress.com/jurnal-demnitate-umana/

 

Cine poate participa la lansarea de carte de la Bucureşti este rugat să ia legătura direct cu doamna Victoriţa Duţu prin e-mail sau la telefon.

 

SIMINA SILVIA ŞCLADAN

 

Coordonatoarea volumului antologic Izvoarele vieţii

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Volumul antologic AMINTIRILE VIEŢII 2011 este tipărit

 

Am reuşit să tipărim cel de al şaselea volum antologic al poeţilor de pe NET iniţiat de poetul Mihai LEONTE în anul 2006.

În noul volum se regăsesc următorii debutanţi editorial absolut; Maria CIOBOTARIU din Braşov, Ovidiu DONISĂ din Suceava, Sabina Violeta LAZĂR din Paşcani, Stelian PLATON din New York SUA, Mihăiţă TALPALARU din Miroslava Iaşi şi Marcel VIŞA din Alba Iulia.

Dintre veterani trebui să amintesc pe Valeriu CERCEL din Hamilton Canada şi Mihai LEONTE din Moldova Nouă, participanţi la toate cele şase volume. Dar mai sunt şi autori care au participat la volumele anterioare; Aristiţa BUCIU-STOIAN şi Dănuţ DEŞLIU din Drobeta Turnu Severin, Floarea CĂRBUNE din Constanţa, Luminiţa CIURARU din Roman, Ioana DOBRE şi Crăiţa MOROIENI din Bucureşti, Silvia Simona BODEA şi Valeria TAMAŞ din Timişoara care se regăsesc şi în noul volum AMINTIRILE VIEŢII 2011.

Din acest volum fac parte următorii membri ai Ligii Scriitorilor din România; Aristiţa BUCIU-STOIAN, Floarea CĂRBUNE, Dănuţ DEŞLIU, Mihai LEONTE, Sorin OLARIU.

 

În acest volum sunt foarte mulţi autori care postează pe diverse site-uri literare. Principalul furnizor de autori de poezie este www.poezii.biz Din actualul volum AMINTIRILE VIETII 2011 fac parte următorii autori BIZ-işti; Valeriu CERCEL – Canada, Mihai LEONTE – Moldova Nouă, Sabina Violeta LAZĂR –Paşcani, Mihaela MIHĂILĂ – Dumbrava Roşie, Sorin OLARIU – Michigan SUA, Stelian PLATON – New York, Dănuţ DEŞLIU – Drobeta Turnu Severin, Valeria TAMAŞ – Timişoara,

 

Personal aduc multe mulţumiri editurii Brumar din Timişoara pentru implicarea în acest proiect destul de vast, cu multe probleme de organizare în mod special.

Mulţumesc pictorului Mihai CĂTRUNA pentru acceptul de a folosi pictura sa pentru copertă.

***

 

9a356047041899f9799a38ebd449c425.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...