NightShift Posted May 27, 2009 Report Posted May 27, 2009 ...ca mai mult a stat prin service...deh, ca orice masina SH, saracutza. Oficial, o masina devine SH cand pe cartea de identitate i se completeaza inca o rubrica. O masina isi poate schimba proprietarul si la varsta de 1 luna, 1 saptamana, sau chiar 1 zi. Pe de alta parte, o masina poate sa isi pastreze proprietarul timp de 30 de ani. Dar asta nu inseamna ca a fost ingrijita cat de cat. Oricum, mie mi se pare OK sa cumperi o masina de 3-4 ani la sub-jumate din pretul initial, si din diferenta eventual (deci EVENTUAL,, si nu SIGUR) mai schimbi una-alta intr-un interval de exploatare de 2-3 ani, ... dupa care o dai mai departe. SH-ul ocupa un loc important pe piata. Nu il mai tot vorbiti de rau. Mai ales, ca si cei care si-au cumparat masini noi, LE VOR VINDE la un moment dat !!! Iar atunci le vor ridica in slavi, si se vor supara cand un potential client le-o va numi ''tigaie SH. ... saracuta'' Quote
gabriel Posted May 27, 2009 Report Posted May 27, 2009 La mine in Uk daca ai o masina veche de 10 ani , si o detii de minim 1 an ,si vrei sa iti cumperi una noua , Sunt multe reprezntante de masini care iti dau 2000 de lire discount la o masina noua pt aia veche Quote
NightShift Posted May 27, 2009 Author Report Posted May 27, 2009 Pai si la noi exista programul RABLA, insa eu vorbeam de masini de la 3 la 6 ani -(sa zicem), fata de care multi manifesta un profund dezgust. Uitandu-se la ele, pronunta "SH" cu atata scarba de zici ca toti ar fi multimiliardari. Quote
gabriel Posted May 27, 2009 Report Posted May 27, 2009 zici 6 ani , totusi cred ca o masina din 2003 e chiar buna , depinde de cine a tras de ea , trebuie sa te crezi tare mare sa zici ca e SH o masina de 6 ani veche , un mercedez si de 10 ani e la fel de bun ca un logan nou . sper sa intelegeti ce am vrut sa zic Quote
NightShift Posted May 27, 2009 Author Report Posted May 27, 2009 Pai eu inteleg foarte bine. Intotdeauna mi-am luat masini SH, si tot asa voi face si in continuare. Masina actuala am cumparat-o la varsta de 4 ani, si in 2 ani jumate am facut cu ea 110.000km fara probleme majore. Quote
gabriel Posted May 27, 2009 Report Posted May 27, 2009 Si tatal meu si-a cumparat prima masina acum 2 saptamani E o skoda octavia din 2006 , second hand evident , si e foarte buna , consuma putin . Merge Quote
NightShift Posted May 27, 2009 Author Report Posted May 27, 2009 Si a cumparat-o la un pret mai mic de jumate fata de pretul initial. .. bine zic? Quote
gabriel Posted May 27, 2009 Report Posted May 27, 2009 A cumparat-o cu 6000 de euro din Franta, nu stiu care e pretul ei exact Quote
NightShift Posted May 28, 2009 Author Report Posted May 28, 2009 Pai e simplu. Am deschis configuratorul de pe pagina Skoda ai am ales Octavia Tour. (deci modelul mai vechi de Octavia) Am ales un dizel de 100 CP si am bifat doar 2 dotari optionale: CLIMA si ESP,, pe care eu le consider obligatorii. 12.706 + TVA = 15.120 € ----> Cu inmatriculare cu tot, iese undeva la 15.500. Deci cumparata la 3 ani cu 6000, economisesti aproape 10.000 € OK,, hai sa zicem ca mai schimbi o curea de distributie, niste curele, filtre si cheltui 1000 € pe chestia asta. Dar tot ramai cu 9000 in jeb. Quote
gabriel Posted May 28, 2009 Report Posted May 28, 2009 (edited) Sa stii ca e o afacere buna , economisesti ceva bani , Daca mai prinzi o oferta de la vreo unul care are nevoie urgent de bani ,si mai tare Dar in general se merita si second hand Edited May 28, 2009 by gabriel Quote
Catalin X Posted June 2, 2009 Report Posted June 2, 2009 @Nightshift , Daca a luat masina din Franta mai are de platit taxa de poluare . Si din experienta personala stiu ca asta poate salta binisor pretul masinii . Quote
gbrgeorge Posted June 19, 2010 Report Posted June 19, 2010 Eu nu mi-as lua masina noua, decat daca as dispune de bani la discretie. Ma multumesc sa aleg cu atentie o masina SH si la o eventuala revanzare sa pierd un maxim 10%. Quote
Recommended Posts