Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
Vesperal News

Ştire: Cu sau fara zahar?

Recommended Posts

cu-sau-fara-zahar~t_425169.jpg "Stai linistita, nu contine zahar", adica nu ingrasa! Mult iubita dulceata a zaharului a devenit o orare pentru silueta. Il ocolim cat putem si, mai nou, avem si cu ce-l inlocui. Aspartamul, fie ca vine sub forma de pastiluta, fie ca este deja inclus in produsele alimentare, pare sa fie noua revelatie a celor care se lupta cu caloriile. Am intrat intr-o lume "light": bomboane, ciocolata, deserturi, iaurturi, bauturi, o gama extrem de ofertanta din care fiecare poate abuza fara sa-si faca...

 

 

 

vezi intregul articol

Share this post


Link to post
Share on other sites

iată un mit care se spulberă. nu e nici primul nici ultimul.

 

fireşte, subconştientul e principalul vinovat.

e mai comod, nu? :D:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mierea e mai sanatoasa, dar are mai multe calorii decat zaharul....

1 lingurita miere = 50 calorii

1 lingurita zahar = 15 calorii

plus, ca oricat ar fi el de indulcitor are tot atatea calorii ca zaharul....eu asa stiu....,:D:

Edited by paradise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recomand si eu mierea ca indulcitor pentru ceai, lapte, compot (incercate) si altele. Ofera un gust superior in aceste produse.

Si daca tot suntem la capitolul sanatate, iar eu un mic apicultor, indreptati-va atentia neaparat catre celelalte produse apicole: polen, propolis, laptisor de matca, apilarnil si de ce nu... veninul :rolleyes: (tratament cu intepaturi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mierea are nu numai o valoare nutritiva dar si una terapeutica, e folosita in ameliorarea afecţiunilor digestive, cât şi în afecţiunile hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile de nutriţie şi cele infecţioase, în afecţiunile sanguine şi în cele cutanate. E de preferat zaharului, desigur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu zahar, all the way! Cafeaua o beau cu zahar. Mult zahar. Daca se simte macar putin gustul cafelei, atunci nu are suficient zahar. Mananc zahar cu lingurita. In 3 saptamani, consum cam un kilogram numai din ce pun in cafea si mananc cu lingurita. In rest, nu il folosesc, las alte preparate sa aduca restul de zahar necesar in corp. Ca ciocolata sau chiar fructe. Mai rar fructe, totusi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asimetric, nu face asta! Redu cat poti zaharul , un varf de lingurita la o ceasca de cafea -chiar mai marisoara- este suficient, cu timpul te obisnuiesti. Cunosc multi oameni care nu pun deloc zahar in cafea sau ceai. Diabetul e o boala crunta. Si, fiindca veni vorba, iarta-ma c-am folosit stilul macabru cand am vorbit despre fumat, dar am zis ca, decat sa n-ajunga, mai bine sa dea peste. Am vrut sa te sperii cumva si altfel nu m-am priceput :hands: .

 

Voi folositi indulcitori naturali, ca inlocuitori ai zaharului? De care? Opinii?

Eu cumparai de la Plafar asa ceva, in ideea sa mai alternez cu zaharul. Ati folosit vreodata, ce parere aveti?

 

https://www.bioportal.ro/produse-naturale/i...s-vision-p7093/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am folosit stevie ca indulcitor, e buna. Mai folosesc mierea si zaharul e mesteacan, foarte fain, sau chiar zahar de cocos. Le gasesti la Plafaruri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...