Jump to content
Vesperala Forum

Ştire: Sistemul GPS ar putea avea probleme de functionare din anul 2010

Vesperal News

Recommended Posts

Folositi sistemele de navigatie integrate din automobilele voastre, telefoanele mobile, PDA-urile sau smartphone-urile in calatoriile voastre? Si eu folosesc un astfel de sistem si, din pacate, am o veste proasta pentru toti posesorii de astfel de dispozitive. Incepand cu anul viitor, sistemul GPS (Global Positioning System) ar putea sa cedeze. Conform unui raport al organizatiei GAO [...] ...

vezi intregul articol

Sistemul este mult prea important pentru a nu fi bagata in seama problema. Mult mai plauzibil mi se pare ca vor sa treaca de la SIRF la altceva, cu care aparatele noastre nu vor mai fi compatibile, iar ca lumea sa inghita galusca, acum au gasit explicatia ca vezi doamne, de la anul nu vor mai fi destui sateliti. :lol:

Oricum, daca sistemul american de GPS, numit SATNAV (Navigational Sistem Tracking and Range), nu va mai putea fi folosit cu aceeasi acuratete, mai exista si alte sisteme GPS, cum ar fi: Beidou (China), GLONASS (Rusia), IRNSS - Indian Regional Navigational Satellite System (India) si Galileo (Uniunea Europeana).

Desigur s-a omis, cred intentionat, unul din cele mai importante sisteme GPS existente in lume, si anume: Askeveryone ( Romania )

Spun intentionat, deoarece acest sistem este mult mai performant, nu necesita investitii de loc si are resurse inepuizabile ...

Nu intra aici in discutie, pilotii de avion si capitanii navelor maritime :lol:

• 7 months later...