Jump to content
Vesperala Forum

Mari initiati


Recommended Posts

Pitagora

 

" Scopul doctrinei lui Pitagora era de a-I

lumina pe oameni, de a-I purifica de viciile

lor, de a-I izbavi de greselile lor , de a-I

conduce la virtute si adevar; si dupa ce

i-a facut sa treaca prin toate gradele intelegerii

si inteligentei, de a-I face asemenea Zeilor

nemuritori "

 

Fabre d'Olivet

 

In urma cu cativa ani de zile, stateam de vorba cu un bun prieten despre Pitagora si Ordinul initiatic Pitagoreic.Intr-un moment de amuzament imi spune : " Ce nume interesant...Pitagora...parca te duce cu gandul catre adevarurile lumii Pi , Tao , Go , Ra " . M-a amuzat teribil aceasta iscoada a mintii lui , de altfel destul de interesanta. Cu siguranta despre Pitagora si Ordinul Pitagoreic ar trebui consumate cel putin 30 de editii, asa ca am ales sa stam putin de vorba despre viata si misterele initiatice ale acestui mare maestru al antichitatii.

 

Exista multe ipoteze in legatura cu anul si locul nasterii lui Pitagora. Cert este ca el si-a facut aparitia pe scena acestei lumi in secolul al VI lea i.hr in Samos. Neanthes spune despre tatal lui Pitagora ,Mnesarchos, ca s-ar fi nascut in Tyr , in Siria si ca a ajuns in Samos pentru a face negot cu grane . Inca din timpul copilariei Pitagora si-a inceput calatoria catre drumul cunoasterii interesat fiind de stiintele acestei lumi. La o varsta frageda ajunge impreuna cu tatal sau in tinuturile Siriei pentru a fi initiat in stiintele chaldeenilor , isi continua drumul catre Ionia , Samos , Milet , Crotona , Sicilia , Babilon si India .Este initiat de catre chaldeeni si fenicieni in arta numerelor , matematicilor , geometriei , in arta cercetarii cerului si multe altele. Cat despre cultul zeilor si percepele spirituale se spune ca le-a invatat de la magi. I-au fost dezvaluite : stiinta deslusirii viselor , stiinta purificarii , cele trei feluri de scriere : epistolografica , hieroglifica si simbolica (descifrare cu ajutorul anumitor taine ) cat si in stiinta magiei. Cu siguranta sederea sa in Egipt constitue temelia spirituala si magica a vietii sale . Intoarcerea sa in Grecia , este redata de Iamblichos in cartea sa Viata lui Pitagora ....

 

 

Articol intreg aici

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Cercetatorii scrierilor lui Nostradamus spun ca al Treilea Razboi Mondial va izbucni fix pe 11 noiembrie 2010 si vor fi folosite arme nucleare, chimice si bacteriologice.

Ghicitoarea Vanghelia Pandeva, prezicatoare personala a dictatorului bulgar Todor Jivkov, ar fi sustinut si ea acelasi lucru. Potrivit Babei Vanghelia, cum era cunoscuta in Bulgaria, razboiul se va duce intre occidentali si islamisti.

Astrologul rus Pavel Globa confirma si el o prezicere a lui Nostradamus privind o catastrofa la Marea Neagra care va avea loc tot in 2010. In urma unui seism va iesi la suprafata Marii Negre hidrogenul sulfurat care apoi va exploda.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...