Jump to content
Vesperala Forum

Mici economii care se pot face în gospodărie


vesperala

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

"Când spală vasele, Alexandra nu mai lasă apa să curgă non-stop! Îşi prepară mai întâi un amestec de apă cu detergent în care curăţă farfuriile, apoi le limpezeşte." - nemtii asta fac din obisnuinta. Asa au fost invatati de mici de mame si bunice, dar cel mai mare consum il fac la apa altfel. La ei in comert se gaseste detergent de vase ce nu necesita clatire. Vasele/farfuriile curatate de resturi se baga in apa amestecata cu acest detergent si atat. Se lasa l-a scurs si gata. Fara clatire. Asta e cu adevarat economie in privinta apei consumate pentru spalat vasele. Neamtu'i neamt orice ar face.

.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Aparatele în standby consumă neașteptat de mult. Le-am măsurat, dar am uitat. Când o să le mai măsor o data o să postez pe undeva.

 

Este adevărat că dacă le oprești din buton nu mai consumă, dar unele nu au buton. Sau îl au greu accesibil. Calculatorul are unul în spate, la sursă, sub masă. Greu de ajuns la el. Monitoarele nu au deloc, din câte cred (uite nu am încercat să măsor monitorul oprit din buton). Televizorul nu are. Unele STB-uri au, altele nu. Sony Playstation nu are. PS3 + TV + UPC în stand-by consumau împreună aproape 100W, dacă-mi amintesc bine. Sau aveam si Dolcele atunci? Nu mai știu. Boxele au un buton în spate, dar tot așa, e greu de ajuns la el.

 

Mi-am propus să cumpăr un prelungitor de-ăla cu timer, și să bag toate astea prin el. Le dau curent 3-4 ore seara, și după ce adorm taie curentul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...