Jump to content
Vesperala Forum

Conficker !!!


Recommended Posts

Conficker, un virus care a afectat până în prezent milioane de calculatoare din întreaga lume, îşi va face astăzi intrarea oficială în rândul ameninţărilor la adresa internauţilor, informează Associated Press.

 

Există câteva posibilităţi prin care se poate afla destul de uşor dacă un PC este infectat cu Conficker, dar şi câteva aplicaţii gratuite pentru a-l elimina din sistem.

 

 

Click pentru stirea completa !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tools-urile despre care spuneti mai sus, nu functioneaza intotdeauna.... Pentru primele 2 versiuni de Conflicker, da, intr-adevar dau roade..

Problema majora insa o reprezinta ultimul Kido, o versiune mult superioara celorlalte, cu care am avut ocazia sa ma intalnesc acum 2 saptamani.

Cu NOD32 V.4 instalat, cu COMODO - Firewall setat la maximum, fericita actiune a virusului a durat maxim 3-4 minute.

Primul a disparut NOD32-ul (un antivirus pentru care dece sa mint, am tot respectul).

In secundele urmatoare COMODO a incercat sa "urle" dar nu a apucat decat sa imi trimita o atentionare scurta, dupa care a disparut in ceata....

Tot ce a urmat, a ceva de genul Format C:....

 

Nu stiu cat de mult urati voi virusii.... Dar eu pentru autorul virusului Kido (Conflicker) ultima versiune, pe langa toate daunele care mi le-a provocat, imi ridic ciupilica (palaria)...

Daca a reusit sa imi blocheze toate securitatile si sa le ocoleasca.... Felicitari!

Aa...da, asta nu inseamna sa va apucati fericiti sa incercati si voi, senzatiile oferite de momentele in care pierzi informatii pretioase!

Link to comment
Share on other sites

Începând cu 1 aprilie 2009, reţeaua botnet recepţionează comenzi din partea creatorilor ei. Datorită algoritmilor puternici de criptare, doar autorii lui Kido pot trimite comenzi reţelei. Este greu de presupus ce fel de acţiuni vor iniţia infractorii cibernetici.

 

Iată câteva informaţii esenţiale despre Kido care trebuie cunoscute:

 

Î: Cum putem preveni o infecţie cu Kido?

 

R: Asiguraţi-vă că sistemul de operare Windows şi soluţia de securitate folosită au activată opţiunea de actualizare automată ? verificaţi dacă Windows are instalat update-ul MS08-067. Dezactivaţi funcţia de Autorun din Windows şi executaţi o scanare completă a sistemului.

 

Î: Cum îmi dau seama dacă PC-ul meu este infectat?

 

R: Dacă bănuiţi că PC-ul dumneavoastră este infectat cu Kido, încercaţi să deschideţi o pagină de internet cu motorul de căutare pe care îl folosiţi cel mai des (de exemplu, Google). Dacă pagina se deschide, încercaţi apoi www.kaspersky.com sau www.microsoft.com. În situaţia în care aceste site-uri nu sunt afişate, există posibilitatea să fie blocate de un program periculos. O listă completă a site-urilor blocate de Kido poate fi văzută la adresa: http://www.viruslist.com/en/viruses/encycl...irusid=21782725

 

Î: Ajutor, cred că sunt infectat! Cum scap de Kido?

 

R: Pentru a vă curăţa computerul infectat cu virusul Kido, intraţi la adresa de Internet http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279973 şi descărcaţi gratuit utilitarul ?KKiller_v3.4.1.zip?, pe un calculator neinfectat. Dezarhivaţi-l într-un director separat pe computerul infectat si executaţi KKiller.exe, care va încerca să localizeze şi să şteargă virusul din calculatorul dumneavoastră. Când procesul de scanare a luat sfârşit, o fereastră de comandă poate rămâne deschisă. Apăsaţi orice tastă pentru a o închide.

 

sursa: http://www.kaspersky.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...