Jump to content
Vesperala Forum
Sign in to follow this  
Vesperal News

Ştire: Un alt record negativ in Romania: pentru realizarea firmelor sunt necesare, in total, - 520 de avize si autorizatii!

Recommended Posts

Prezent la Valcea pentru cateva ore, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii s-a intalnit cu o parte dintre cei pe care-i "pastoreste", preluand doleantele acestora legate in special de birocratia excesiva. Ovidiu Szilaghi a declarat, de altfel, ca aceasta este problema majora a intreprinzatorilor de talie mijlocie si mica, evidentiind faptul ca - in Romania - sunt 520 de avize si autorizatii pentru deschiderea firmelor. "Am propus, cand am ajuns in fruntea Ministerului, reducerea...

 

 

 

vezi intregul articol

Share this post


Link to post
Share on other sites

sunt 520 de avize si autorizatii pentru deschiderea firmelor

:blink: şi mai deschide cineva firme?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e chiar asa cum pare. Daca firma e oarecum obisnuita in maxim o saptamana poate opera cu terti. Lucreaza si la noi acum sistemul declaratiei pe proprie raspundere.

 

Problemele mari, scumpe si de durata sunt in general cu furnizorii de utilitati si cu administratiile locale, nu cu agentiile

 

guvernamentale. Pana si la Mediu exista bunavointa. S-au schimbat multe si in legislatia romaneasca.

 

Personal as folosi, inca, la o infiintare de firma noua consiliere din partea angajatilor agentiilor cu care as avea treaba.

 

Neoficial, bineinteles. Spun asta pentru ca raspunderea oricum e a adminului sau a proprietarilor firmei. E cea mai rapida cale. Prin societatile de consultanta cresc doar costurile de infiintare. Ei lucreaza la fel cum am scris mai sus.

 

Ideea este ca nu statul taie elanul creator... Dimpotriva.

 

E drept ca un taietor si ambalator de uraniu la plic e posibil sa aiba nevoie de 500 de avize. Dar aia,s putini. Nu se pune. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum zice si RoAp, dracul nu e chiar asa negru. Toate sutele alea de avize si autorizatii sunt necesare daca firma ar activa in toate domeniile posibile. De ex., in orasul nostru, o buna parte din autorizatiile necesare in prima etapa a activitatii sunt eliberate de asa numitul Birou Unic, ce activeaza in cadrul Oficiului Registrului Comertului. Deci acolo depui actele de infiintare a firmei si declari ce activitatea urmeaza sa desfasori, tot acolo este si locul unde sunt reprezentanti sanepidului, mediului, pompieri, etc., care iti elibereaza avizele si autorizatiile necesare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...